41 đề thi học sinh giỏi tiếng Anh lớp 6 có đáp án – Phần 6

PHÒNG GD&ĐT ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC SINH NĂNG KHIẾU VÒNG CỤM

NĂM HỌC 2017 – 2018

Môn: Tiếng Anh 6

PART 1: LISTENING

I. Listen carefully and complete the information in the table below (1pt)

1. Jacobs 2. Holland 3. 20 4. 32 5. 2709336

II. Listen and choose the time of each program. Write your answers in the box (1pt)

1. B 2. A 3. B 4. C 5. B

PART 2: PHONETICS

III. Choose the word that has the underlined part pronounced diffrently (0.6p)

1. A 2. D 3. B

IV. Choose the words whose stress parttern is different from the others (0.4p)

1. A 2. B

PART 3: LEXICO- GRAMMAR

V. Choose the best option for each sentence. Write letter A, B, C or D in the box. (7pt)

1. B 6. B 11. C 16. D 21. B 26. D 31. D
2. B 7. C 12. C 17. A 22. B 27. A 32. C
3. B 8. A 13. A 18. A 23. A 28. A 33. C
4. A 9. B 14. C 19. A 24. D 29. B 34. D
5. D 10. D 15. B 20. D 25. A 30. A 35. C

VI. There is a mistake in each sentence. Find and correct it. Write in the box below. (1pt)

1. C

=> is standing

2. C

=> many

3. B

=> but

4. B

=> good cook

5. C

=> cities

PART 4: READING

VII. Circle the best option for each space to complete the following letter (2pts)

1. D 2. C 3. A 4. B 5. D
6. A 7. B 8. C 9. A 10. D

VIII. Complete the following passage by filling one suitable word in each blank. Write your words in the box below. (2pts)

1. It 2. staying 3. him 4. are 5. washing
6. have 7. with 8. lunch 9. evening 10. do

IX. Read and decide whether the statements below are true (T) or false (F) (1pt)

1. T 2. T 3. F 4. F 5. T

PART 5: WRITING

X. Sentence transformation

a) Complete each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it (1pt)

1. What is your father’s job?

2. How high is this building?

3. No one in my class is as intelligent as Minh.

(No one in my class is more intelligent than Minh)

4. What is thw price of a box of chocolate?

5. Trang is Mrs. Tuyet’s daughter’s daughter.

b) Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word given. Do not change the word given (1pt)

6. Miss white has a small oval face.

7. I always take a shower before washing my hair.

8. Are there fifteen classrooms in Phong’s school?

9. Mr. and Mrs. Bui are going to Ho Chi Minh city by plane (air) tomorrow.

10. Mount Everest is much higher than Phanxipang.

XI. Write a paragraph (100-120 words) about your daily routine (2pts)

Mô tả tiêu chí đánh giá Điểm tối đa
  1. Bố cục
– Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc

– Bố cục hợp lí, rõ ràng, phù hợp yêu cầu của đề bài

– Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận

0,5
  1. Phát triển ý
– Phát triển ý có trình tự logic

– Có dẫn chứng, ví dụ, … đủ để bảo vệ ý kiến của mình

0,3
  1. Sử dụng ngôn từ
– Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung

– Sử dụng ngôn từ đúng văn phong/ thể loại

– Sử dụng từ nối các ý cho bài viết uyển chuyển

0,3
  1. Nội dung
– Đủ thuyết phục người đọc

– Đủ dẫn chứng, ví dụ, lập luận

– Độ dài: Số lượng từ không nhiều hơn hoặc không ít hơn so với qui định 5%

0,6
  1. Ngữ pháp, dấu câu, và chính tả
– Sử dụng đúng dấu câu

– Chính tả: Viết đúng chính tả (lỗi chính tả gây hiểu nhầm/sai lệch ý sẽ bị tính một lỗi và bị trừ 1% điểm của bài viết; cùng một lỗi chính tả lặp lại chỉ tính một lỗi)

– Sử dụng đúng thời, thể, cấu trúc câu đúng ngữ pháp (lỗi ngữ pháp gây hiểu nhầm/sai lệch ý sẽ bị tính một lỗi và bị trừ 1% điểm của bài viết)

0,3
Tổng 2 điểm

* Lưu ý: Nếu thí sinh có câu trả lời khác với Hướng dẫn chấm trên đây nhưng đúng thì giám khảo vẫn cho điểm tương ứng với câu đó.

PHÒNG GD& ĐT

TRƯỜNG THCS

ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG HỌC SINH GIỎI

NĂM HỌC: 2018-2019

MÔN THI: TIẾNG ANH 6 ( THÍ SINH LÀM BÀI TRÊN ĐỀ THI)

Thời gian làm bài:120 phút ( ĐỀ THI GỒM 5 TRANG)

Điểm bằng số: …………………………………

Điểm bằng chữ: ………………………………

Giám khảo 1: ……………………………………

Giám khảo 2: ……………………………………

SỐ PHÁCH

………………………………

SECTION A: PHONETICS

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (10 pts)

  1. A. ahead B. bread C. overseas D. breakfast
  2. A. doctors B. days C. schools D. books
  3. A. danced B. crowded C. excited D. visited
  4. A. missed B. traveled C. washed D. looked
  5. A. picture B. future C. sure D. nature
  6. A. cinema B. comic C. cake D. book

7. A. hard B. card C. carry D. yard

8. A. science B. snack C. stove D. sugar

9. A. well B. get C. send D. pretty

10. A. teenager B. vacation C. pastime D. change

Your answer:

1. 2. 3. 4. 5. 6.

SECTION B: GRAMMAR AND VOCABULARY

I. Choose the best answer among A, B, C or D. (14 pts)

1. The mother told her son “____________swim in the lake. It’s dangerous”

A. Don’t B. Not C. Can’t D. Mustn’t

2. A tourist: “________! Can you tell me the way to the food stall?”

Minh: I’m sorry that I’m not living here

A. Thank you B. All right C. Listen D. Excuse me

3. – “________ don’t you go with us to the stadium this weekend?” – “That’s a good idea”

A. How B. Why C. What D. When

4. If we _________water, a lot of fish will die

A. recycle B. drink C. pollute D. save

5. Drinking milk everyday is very good ___________ your health.

A. of B. at C. to D. for

6. Last summer, our school students participated in ___________ funds for street children.

A. raising B. making C. gathering D. taking

7. This is __________ book I’ve ever read.

A. the borest B. the most boring C. the boring D. the most bored

8. _______ she was terribly tired, she finished the project on time.

A. Although B. And C. But D. Because

9. Khang is not very __________. He never plays games.

A. sportsman B. sport C. sporting D. sporty

10. A book which gives you information on TV programmes is a ________ .

A. TV series B. TV schedule C. studio D. timetable

11. This test is ………………….. difficult than that one.

A. too B. very C. the most D. more

12. – Nick: “Do you feel like going to the cinema this evening?” – Sam: ” __________”

A. I don’t agree, I’m afraid B. You’re welcome

C. I feel very bored D. That would be great

13.. ___________ time do you spend learning English every day?

A. How much B. How many C. How long D. How often

14. Would you like to _____________ for a walk later?

A. have B. make C. do D. go

Your answer:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
8 9. 10. 11. 12. 13. 14.

II. Give the correct form of verbs or words in the brackets. (10 pts)

1. My last lesson often (1. finish) __________________ at 11.00 everyday.

2. Nick: Why ______ you (2. not go) __________ to school yesterday morning, Laura?

Laura: I had a bad cold and I (3. be) _________ very tired.

3. He (4. collect) ____________________ stamps since he was a kid.

4. Each one of the children has been given a piece of paper and a crayon. They (5. draw) _______ pictures in the painting room.

5. We (6. travel) ___________ to Ha Long Bay next summer.

6. Today is the _______________ day in my life. (7. HAPPY)

7. Everyone doesn’t really like Hoa’s voice as she sings so _____________. (8. BAD)

8. Air ____________ is a very serious problem that our world is facing today.(9. POLLUTE)

9. Because it doesn’t snow in Viet Nam in winter, we cannot go ________________(10. SKI).

Your answer:

1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.

III. Each sentence has one mistake. Find, underline and correct it. (10 pts)

There is one example (0).

0. We are do our homework at the moment. doing
1. There has more than five hundred students and fifty teachers in our school.
2. They think that Da Lat is the more beautiful place they have ever visited.
3. Rio de Janeiro is one of the most exciting cities on the world.
4. My family go to Da Nang for our holiday last summer
5. You shouldn’t to take these pills because it is not good for you.
6. Last week, Peter was badly sick, but he couldn’t go to work
7. People in my neighborhood are very friend
8. I have not see my great grandma for over two months.
9. There aren’t some eggs in the fridge left
10. My little brother plays soccer one a week. He does it on Sunday afternoon only

SECTION C: READING

I. Using words in the box to complete the letter (10 pts)

Near air staying there cleaner

because end but some also

Dear Phong,

I’m sorry I couldn’t write to you earlier (1) _____________ I was very busy. Now we’re (2) ____________ in a small hotel near a shopping area in District 10. (3) ___________ my hotel, there’s a cinema, a post office, a supermarket and (4) ___________cafés. There are some big shops at the (5) ___________ of the street. It is (6) __________ very noisy here because there’s always a lot of traffic, day and night.

In my hometown, I live in a quieter street. (7) ___________ are some small shops, a school and a post office in my neighborhood (8) ___________ there isn’t a park and a cinema. The streets are narrower but they are (9) __________ and there isn’t so much traffic. The (10) ________ is much fresher, too. And every house has a backyard and a front yard.

Love,

Nam

Your answer:

1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.

II. Read the following texts and complete the task below. (8 pts)

ANGELA DFFY is a school girl from Brighton. She wants to be a good doctor. She says “I want to go to medicine school. It’s a long course – about six years – but I’m going to work very hard. It’s a difficult job, but I like working with people, and I like the idea of taking care of other people. I love children. Looking after them must be wonderful.

BETTY WILSON is studying marketing at a university. She enjoys traveling and wants to work for a tour company. She says “Next year I will finish university. I hope to travel around the world with my brother. We also have to find work on the way”.

CARL BARNES wants to work in a restaurant. His favorite room in the house is the kitchen where he spends most of the day in. He says “I love cooking, especially for lots of people. I have over a hundred cooking books. “He wants to work in a restaurant in Paris where he hopes to learn how to prepare sauces. He says: “I hope to open my own restaurant one day”.

Who does what? Write A (for Angela), B(for Betty) and C( for Carl).

(Number 0 has been done for you)

Who……………………………………………..? Your answer
0. ………….comes from Brighton? 0. A
1. …………likes working in a tour company? 1.
2 …… ……likes taking care of children ? 2.
3. ….. ……wants to open a restaurant ? 3.
4…………. wants to travel around the world? 4.
5. …………likes cooking for lots of people? 5.
6. …………is interested in travelling ? 6.
7….. ……..is a student at university? 7.
8. …………wants to work in a hospital ? 8.

III. Choose A-F to complete the conversation between Nga and Mi. (6 pts)

Mi: Nga, what’s your hobby?

Nga: (1) __________________________.

Mi: Why?

Nga: (2) ___________________________.

Mi: When did you start your hobby?

Nga: (3) ___________________________.

Ngoc: Do you share this hobby with anyone?

Nga: (4) ___________________________.

Mi: Is it difficult to cook?

Nga: (5) ___________________________.

Mi: Where do you get the recipes?

Nga: (6) ___________________________.

A. I don’t think it’s easy but I like it very much.

B. I love cooking.

C. Most of the time I learn from my mum. Sometimes, I get them from the Internet.

D. It’s great when I can see other people enjoy my food.

E. Yes, my mum loves it too.

F. When I was 6 years old, my mum taught me how to cook my first dish.

Your answer:

1. 2. 3. 4. 5. 6.

SECTION D: WRITING

I. Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same as the first one. Do not change the word given. (10 pts)

1. Huong is the most beautiful girl in my class MORE

🡪 No girl _____________________________________________

2. What’s the distance between Ho Chi Minh City and Vung Tau? FROM

🡪 How far ________________________________________________?

3. The weather was stormy, so we decided to cancel the trip to the countryside. BECAUSE

🡪 We decided __________________________________________________

4. I am not as good at Math as my brother. THAN

🡪 My brother is ________________________________________________

5. Nick likes eating chicken best. FAVOURITE

🡪 Chicken is __________________________________________________.

6. We do a lot of outdoor activities in summer. IN

🡪We take _____________________________________________________

  1. She goes to school at six thirty.

🡪 She goes __________________________________________________.

8. They are flying to Da Nang now.

🡪 They are__________________________________________________.

9. How much is a bowl of noodles?

🡪 How much__________________________________________________.

10. I need to buy six pencils.

🡪 I need __________________________________________________.

HALF

BY

DOES

DOZEN

II. Imagine you are Hoa. Write a letter of about 80- 100 words to your friend, Linh about your next summer vacation. (10pts)

Dear Linh,

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Your friend,

Hoa

III. Write an essay of 100 – 120 words about the Tet festival in your country(12pts)

  • Time
  • Reasons to celebrate Tet
  • Activities before Tet and during Tet holiday
  • Your feeling
ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH 6 CHƯƠNG TRÌNH HỆ 10 NĂM (NĂM HỌC: 2018-2019)

SECTION A: PHONETICS

I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the rest. (10 pts)

1. C 2. D 3. A 4. B 5. C
6. A. 7. C 8.D 9.D 10.C

SECTION B: GRAMMAR AND VOCABULARY

I. Choose the best answer among A, B, C or D. (14 pts)

1. A 2. D 3. B 4. C 5. D 6. A
7. B 8. A 9. D 10. B 11. D 12. D
13. A 14. D

II. Give the correct form of verbs or words in the brackets. (10 pts)

1. to keep 2. didn’t you go 3. was 4. has collected 5. are drawing
6. are traveling/will travel/are going to travel 7. happiest 8. badly 9. Pollution 10. skiing

III. Each sentence has one mistake. Find, underline and correct it. (10 pts)

Mistake Correction Mistake Correction
1. has are 6. but so
2. more most 7. friend friendly
3. on in 8. see seen
4. go went 9. some any
5. to take take 10. one once

SECTION C: READING

I. Using words in the box to complete the letter (10 pts)

1. because 2. staying 3. near 4. some 5. end
6. also 7. there 8. but 9. cleaner 10. air

II. Read the following texts and complete the task below. (8 pts)

1. B 2. A 3. C 4. B
5. C 6. B 7. B 8. A

III. Choose a-f to complete their conversation. (6 pts)

1. B 2. D 3. F 4. E 5. A 6. C

SECTION D: WRITING

I. Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same as the first one. Do not change the word given. (10 pts)

1. No girl in my class is more beautiful than Huong

2. How far is it from Ho Chi Minh to Vung Tau?

3. We decided to cancel the trip to the countryside because the weather was stormy

4. My brother is better at Math than I (am)

5. Chicken is Nick’s favorite food

6. We take part in a lot of outdoor activities in summer.

7. She goes to school at half past six

8. They are going ( travelling) to DN by plane

9. How much does a bowl of noodles cost?

10. I need to buy half a dozen eggs

(Nếu HS làm đúng toàn bộ mới tính 1đ)

II. Imagine you are Hoa. Write a letter of about 100- 120 words to your friend, Linh about your next summer vacation. (10pts)

III- Write an essay of 100 – 120 words about the Tet festival in your country(12pts)

  • Time
  • Reasons to celebrate Tet
  • Activities before Tet and during Tet holiday
  • Your feeling

Tổng điểm: 100/ 5 = 20 điểm.

The end.

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ THỬ HSG ANH 6 NĂM HỌC 2018-2019

Môn TIẾNG ANH, Lớp 6

Thời gian: 150 phút (không kể phát đề)
Điểm bằng số Điểm bằng chữ Giám khảo 1 Lời phê STT Số tờ
Giám khảo 2 Số phách

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently. (5pts)

1. A. brush B. music C. truck D. bus
2. A. hour B. house C. help D. home
3. A. plays B. says C. days D. stays
4. A. watches B. brushes C. classes D. lives
5. A. station B. intersection C. question D. invitation

II. Choose the best answer (A, B, C OR D) to complete each sentence. (10 pt)

  1. ………….do you think you can live without TV?
  2. How often B. What C.Which D. How long
  3. Trung is good………….. playing football, but he can’t …………karate well.
  4. with/to B. at/play C. at/do D. in/make
  5. Last summer, we……………Turkey and ………….great time there.
  6. go/have B. went/have C.went to/had D.were/had
  7. …………you ever………….a Philadelphia cheese steak?
  8. Will/eat B. Have/eaten C. Did/eat D. Do/eat
  9. In the future, we …………..go on holiday on a beach, but we ………….travel to the moon.
  10. won’t/might B. will/ don’t C. will be able/ will D.can/will
  11. If we ………….find a beautiful old glass, we …………use it to keep pencils.
  12. x/ will B. will/x C. won’t/will D. x/x

7. When we say “Hello, How are you?”, we are talking to a_______.

A. stranger B. teacher C. friend D. person

8. Mr and Mrs Brown and their father have _________ legs.

A. four B. six C. eight D. ten

9. Would you like _________ that for you?

A. me doing B. that I do C. me do D. me to do

10. Who is _________ of the two girls ?

A. tallest B. the tallest C. taller D. the taller

III. Supply the correct form of the verbs in the bracket.(10pt)

  1. Last week, all members of the class (have) …………..a cold. They (keep)…………….coughing and sneezing.
  2. Hurry up! We (wait)………… for you. If you are slow, we (miss)………………. the bus
  3. Hoa’s father (be) …………a painter. He (decorate) ……………….his neighbors’ house this morning.
  4. Mr. Tan (not sit) ………….in Dr. Lai’s surgery now. He (leave) ……………..two hours ago.
  5. Last month, her mother (teach) ………………..her how to use a sewing machine. She (make) ………………..a new dress for her sister tonight.

IV. Fill in each blank with the correct form of the word in brackets.(10 pts)

1. Lan’s brother is a _________________ . He plays it very well. (piano)

2. Where is the _________________ post office from here? (near)

3. She often feels _________________when she gets bad marks. (happy)

4. I don’t like _________________ days. (rain)

5. There is a very _________________ movie on at the Fansland cinema (interest)

6. You will be _________________ after your summer holiday. (healthy)

7. What is the _____________ sport in your country? (popular)

8. 4. I’d like a nice _________________ orange. (juice)

9. Your house is _________________ from our school than mine. (far)

10. Lan is good at English. She can speak English _________________. (fluent)

V.Read the dialogue then choose the best answer.( 5pt)

Nam: Hello, Viet. Do you hear about the new sports centre?

Viet: No, Nam. Where is it?

Nam: On Thang Long Road. You know near Xuan Thuy Street, behind the station.

Viet: Oh. Is it good?

Nam: Yes, it’s great! You can do a lot of sports. I played table tennis courts next year.

Viet: What about tennis?

Nam: Not yet. They are going to built some tennis courts next year.

Viet: Is it expensive?

Nam: Not really, Viet. It’s 50,000 dong a month if you’re 15 to 18, and 30,000 dong if you are under 15.

Viet: Oh, that’s good because I’m still 14.

Nam: And on Tuesday, Thursday and Friday it stays open late – till 10 o’clock.

Viet: Oh, great. How did you get there?

Nam: I got the number 16 bus. It’s only 10 minutes from the bus station. Do you want to go next week?

Viet: OK. Any day except Thursday.

Nam: Well, why don’t you go on Friday? Then we can stay late.

Viet: Yes, OK. Let’s meet after school.

1. Where is the new sports centre?

A. on Thang Long Road B. on Xuan Thuy Street

C. in front of the station C. opposite the station

2. What sports CAN’T you do at the sports centre?

A. tennis B. table tennis C. volleyball D. football

3. How much must Viet pay?

A. 14,000 dong a month B. 25,000 dong a month

C. 30,000 dong a month C. 50,000 dong a month

4. How many days a week does the sports centre open late?

A. 2 B. 3 C. 4 D. 5

5. Which bus goes to the sports centre?

A. number 6 B. number 10 C. number 16 D. number 60

VI. Put one suitable word in each gap to complete the passage (10 pts)

Americans like sport very much. One of the (1)…………. popular kinds of sports in Autumn is football. All the high schools(2)……….. universities have their own teams.

In winter the most popular kind of sports (3)……….. basketball. There is usually a match every evening in one school gymnasium or another. In some parts of the United States there is a lot of (4)………….. and ice. Many people like skiing and skating.

In the other two (5)………….., milions of Americans enjoy baseball. The schools have their games in (6)……………, but the most important professional games are played during summer. Many people listen to the games (7) ………. the radio, watch them on television or read about them (8) ………….. the newspapers.

Some also play tennis or golf and others (9) ……… fishing. They like to stay outdoors (10)……..it is warm during the months of June, July and August.

VII. Each sentence below contains an error. Find out and correct (10pts)

1. My sister enjoys to take photographs of flowers in the spring

2. Mr. Robinson wasn’t take Liz to the zoo yesterday afternoon.

3. They are poor but they live happy

4. The bank is opposite the hotel, between the restaurant or the bakery.

5. It takes me about fifteen minutes going to school by bicycle.

6. Could you tell me where to get to the souvenir shop?

7. You should to work harder for the coming exam

8. I am 14 years old, so Lan is

9. We hasn’t been to London since two years.

10. There was only a few people at the meeting last night.

Question VIII: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.(5 Pts)

1. Doing exercises every morning is good for you.

It …………………………………………………………………………………………….

2. Nam isn’t as tall as his brother.

Nam is …………………………………………………………………………….

3. He looks after the sick people.

He takes ……………………………………………………………………………………………………………

4. He often flies to London.

He often goes …………………………………..…

5. That motorbike belongs to Mr. Trung.

That is ………………………………..……………..

IX. Order the sentences to have a complete conversation (10 pts)

  1. Hey Nick, do you watch the dog race on TV last night?
  2. Really? I’ve never seen it. What country is it in?
  3. It’s a sport. Dogs race around a small track. It’s really exciting.
  4. No, What is it?
  5. Well… When is it on?
  6. In Viet Nam, In Vung Tau. I know it’s an attraction in many countries: Australia, America…
  7. You’re welcome. I believe you’ll like it.
  8. Sports channel.
  9. That’s sound interesting. Which channel is it on?
  10. At 9 o’clock Saturday evening and 10 o’clock Sunday morning.
  11. Thanks for your recommendation. I’ll watch it right now.

Your answer: 0 – A

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

X. Write a paragraph (60 – 80 words) about a kind of sports you like. (5 pts).

…………………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………………….

HƯỚNG DẪN CHẤM

Ðề thi thử HSG Năm học 2018-2019

Môn TIẾNG ANH Lớp 6

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently. (5 pts)

1.B 2.A 3.B 4.D 5.C

II.( 2.0 pts) Mỗi câu trả lời đúng (10 pts)

1.D, 2.C, 3.C, 4.B, 5.A, 6.A

7.C 8.B 9.D 10.B

III.supply the correct form of the verbs n the brackets (10 P)

1.had – kept 2.are waiting – will miss 3.is – has decorated

4.isn’t sitting – left 5.taught – will make

IV. Fill in each blank with the correct form of the word in brackets.(10 pts)

1. pianist 2. nearest 3. unhappy 4. rainy 5. interesting

6. healthier 7. most popular 8. juicy 9. farther 10. fluently

V.Read the dialogue then choose the best answer.( 5pt)

1A 2A 3C 4B 5C

VI. Put one suitable word in each gap to complete the passage (10 pts)

1.most 2.and 3.are 4.snow 5.sports
6.seasons 7.on 8.in 9.go 10.when

VII. Each sentence below contains an error. Find out and correct (10pts)

Mistakes to take wasn’t happy or going
Corrections taking didn’t happily and to go
Mistakes where should to work so Lan is since was
Correction how should work so is Lan for were

Question VIII: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.(5 Pts)

1. It is good for you to do exercise every morning

2.Nam is shorter than his brrother

3. He takes care of the sick people

4.He often goes to London by plane

5.That is Mr Trung’s motorbike

IX. Order the sentences to have a complete conversation (10 pts)

1 – D; 2 – C; 3 – B; 4 – F; 5 – I; 6 – H; 7 – E; 8 – J;

9 – K; 10 – G

X. Write a paragraph (60 – 80 words) about a kind of sports you like. (5 pts)

– Đúng chủ đề

– Đảm bảo nội dung

– Đúng chính tả và ngữ pháp

– Diễn đạt ý trôi chảy ,có kết nối ý.

Tông điểm 80 : 4 = 20 (tính thang điểm 20)

UBND HUYỆN ……….

PHÒNG GD & ĐT

ĐỀ KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI NĂM HỌC 2018-2019

Môn: Tiếng Anh lớp 6

A. VOCABULARY-GRAMMAR (4.0/10)

I. Chose the odd word.

1. A. rubber B. ruler C. singer D. calculator

2. A. vocabulary B. grammar C. structure D. classmate

3. A. dishwasher B. chopsticks C. microwave D. fridge

4. A. statue B. cathedral C. headmaster D. palace

5. A. change B. mountain C. waterfall D. valley

II. Chose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

6. A. cook B. clean C. celebrate D. candy

7. A. April B. decorate C. make D. tradition

8. A. spring B. visit C. present D. season

9. A. express B. exciting C. expensive D. excellent

10. A. Thursday B. these C. thanks D. birthday

III. Choose the word that differs from the rest in the position of the main stress.

11. A. active B. behind C. cupboard D. crazy

12. A. essential  B. fireworks      C. rubbish D. wardrobe

13. A. palace B. plaster C. diverse D. funny

14. A. mountain B. kitchen C. pagoda D. wonder

15. A. historic B. reliable C. polluted D. workshop

IV. Choose the best option to complete each sentence.

16. We are always early …… school because we never get up late.

A. at B. in C. on D. for

17. Children rarely go swimming in the winter …… it is very cold.

A. because B. and C. but D. so

18. Mary: How are you going to get to Hung King Temple next weekend?

Tom: I’ll go there ……

A. for one day B. by bus C. again D. sometimes

19. Mary: What would you like to drink now?

Tom: ………………………….

A. No, I’m not B. No, thank you C. Yes, I’d like D. Orange juice, please

20. In the morning, I and my friends often …… our bikes to school.

A. ride B. fly C. drive D. go

21. Mary: …… do you play badminton?

Tom: I play badminton every afternoon.

A. How long B. How far C. How often D. How many

22. Mary: What …………………………….?

Tom: He is of medium height, with black hair and dark skin.

A. would he like B. is he like C. he likes D. does he want

23. My mother wants me to become a Pop singer because she thinks it is …… job in the world.

A. the best B. good C. very good D. better

24. There are too many buildings …… the city centre, so there aren’t enough parks for kids. A. at B. on C. in D. to

25. Fansipan is …… peak of Vietnam, Laos, and Cambodia.

A. high B. higher C. highest D. the highest

V. Underline then correct ONE mistake in each sentence.

26. This is my new school, it have a large playground.

27. I have a new uniform but I don’t wearing it today.

28. In my kitchen, the sink is next the fridge.

29. Mary and Daisy is my best friends, they are not very tall.

30. The Vietnamese celebrates Tet at different time each year.

VI. Use the correct form of the words in CAPITAL to complete the sentences.

31. It is …(DANGER)… to go hiking in this area.

32. Ha Long Bay is number one …(NATURE)… wonder in Vietnam.

33. Mary is the …(LEAD)… of the English speaking club in my class.

34. Big cities in Vietnam are too busy and …(POLLUTE)…

35. Hoi An is a …(HISTORY)… city with a lot of old houses, shops and buildings.

36. My trip to Phong Nha Ke Bang is …(FORGET)… experience.

37. There are many …(TRADITION)… festivals in Vietnam.

38. We should eat less fast food or junk food because they are …(HEALTH)….

39. Visitors come to Hue because there are many tourist …(ATTRACT)…

40. We can take part in many outdoor …(ACT)… during the festival.

C. READING (3.0/10)

I. Read the following passage then choose the best option to each statement.

Nha Trang is one of the most important tourist hubs of Vietnam, thanks to its beautiful beaches with fine and clean sand and the clear ocean water with mild temperature all year round. There are several resorts such as Vinpearl, Diamond Bay and Ana Mandra, amusement and water parks both in the city and on islands off the coast. The possibly most beautiful street of Nha Trang is Tran Phu Street along the seaside, sometimes referred to as the Pacific Coast Highway of Vietnam.

Lying off Nha Trang is the Hon Tre Island (Bamboo Island), with a major resort operated by the Vinpearl Group. The Vinpearl Cable Car, a gondola lift system, links the main land to the five-star resort and theme park on Hon Tre Island.

41. Nha Trang is considered as one of the most beautiful tourist hubs in Vietnam because ……

A. it has several resorts such as Vinpearl, Diamond Bay and Ana Mandra

B. it has beautiful coastal villages with mild temperature all year round

C. it has beautiful beaches and clear ocean water with mild temperature all year round

D. The Vinpearl Cable Car links the main land to the five-star resort on Hon Tre Island.

42. According to the text, Diamond Bay is the name of a/an ……

A. resort B. cable car C. beach D. island

43. The Pacific Coast Highway of Vietnam referred to …… in Nha Trang.

A. the city B. the islands C. Tran Phu Street D. Vinpearl Group

44. The word “major” in line 6 is closest in meaning to ……

A. modern B. beautiful C. expensive D. main

45. According to the text, which of the following statements is NOT true?

A. The Hon Tre Island (Bamboo Island) is not on the main land of Nha Trang.

B. Hon Tre Island is one of the most important tourist hubs of Vietnam.

C. Tourists can go to Hon Tre Island from the mainland of Nha Trang by cable car.

D. Tran Phu Street is possibly the most beautiful street of Nha Trang.

II. Fill in each gap to complete the text.

Living in the countryside is something that people from the city often dream about. However, in reality, it has …(46)… its advantages and disadvantages. There are certain some …(47)… to live in the countryside as you can enjoy peace and quiet. In the countryside there are not many cars and motorbikes, so that it is not very noisy every day and of course the air is clean. Moreover, people in the countryside tend to be friendlier …(48)… more open to others. Another advantage is that the food is also fresher. Many kinds of food have the root from the countryside, it is …(49)… delicious than in the city. On the other hand, there are certain drawbacks to the life …(50)… from the city. Firstly, because there are fewer people, you are likely to …(51)… fewer friends. In addition, entertainment …(52)… difficult to find, particularly in the evening. Furthermore, the fact …(53)… there are fewer shops and services means that it is harder to …(54)… job. As a result, we may have to travel a …(55)… way to work, which extremely expensive.

III. Read then answer the questions.

Many countries all over the world celebrate the New Year holiday. In China, it is a very happy time. Chinese people think it is the most important time of the year. There are parades in the streets, and families gather for big dinners. At these dinners, children get lucky money in red envelopes as their good grade and achievements during the last year. Before the New Year, the Chinese people always clean their houses to clean out bad luck. Everything must be fresh and clean as they think that they will have a happy new year. People also make sure that they have paid all their bills. It is important to start a New Year without owning anyone’s money. Different from Chinese, in Thailand, people hold Water Festival. The festival takes place everywhere in the country but especially popular in the north. Water Festival takes place in the middle of April every year. It is a part of the Thai New Year. People throw buckets of water on each other. There are even parades where people throw water. It is especially important to throw water on older people. It shows respect to them.

56. What happen in the streets in China on New Year holiday?

57. Why do Chinese people clean their houses before the New Year?

58. What do they try to avoid when they start the New Year?

59. When is the Water Festival held in Thailand?

60. Why is it important to throw water on older people?

IV. Match the first halves in column A with the second ones in column B to make sentences.

Column A Column B
61. Linna is washing the dishes

62. My friends are going away for holiday this summer

63. My uncle has got a small car

64. My father likes raw fish

65. There are 3 bedrooms in my new house.

A. but I am not.

B. and he drives to work every day.

C. but there is only one bathroom.

D. and her sister is helping her.

E. but my mother doesn’t.

V. Read the passage and match the words in column A with their meaning in column B.

Angel Falls is the highest waterfall in the world. It is located in the lonely jungles of Venezuela. The best way to get to the falls is by air.

From the top to the bottom, the waterfall is 3212 feet, over 1000 feet higher than any other falls in the world. It looks like a silver thread hanging from the clouds. Visitor can see spectacular scenery at the falls. Water drops straight down the cliff and tumbles and foams over the lower canyon wall. The fine spray catches the light and sparkles in the sun.

The falls were named after Jimmie Angel. He was a pilot and he discovered the falls in 1937. However, the local people already knew it and called it the Churun Meru.

Column A Column B
66. thread

67. tumble

68. marvelous

69. foam

70. sparkle

A. surprising and wonderful.

B. many small bubbles.

C. shine brightly with small flashes of light.

D. a string made of thin bits of cotton, wool, etc.

E. fall very hard.

D. WRITING (3.0/10)

I. Rearrange the words to make sentences.

71. can/friends/not/choose/can/relatives/we/but/we/choose.

72. peaceful/live/a/we/in/neighborhood/very.

73. city/sister/living/modern/in/a/apartment/is/my/in/the/.

74. railway/me/you/the/tell/can/way/the/to/station?

75. us/out/for/let/go/a walk.

II. Write sentences from the given cues.

76. Jane’s T-shirt/expensive/than/my.

77. I’m/to/introduce/you/natural wonders/world.

78. My new pencil case/different/your.

79. What time/you/breakfast?

80. Mr. Brown/like/do gardening/morning.

III. Rewrite these sentences in such a way that the sentences you write remain unchanged from the original ones.

81. The square in Hoi An is smaller than the square in Hanoi.

The square in Hanoi …………………………………

82. There are many shops here, so the streets are busy all day.

Because there ………………………………………………………

83. No lake in the world is deeper than Lake Baikal.

Lake Baikal ………………………………………………….

84. There is an art gallery opposite my school gate.

The art gallery ……………………………………………….

85. My brother never goes to school late.

My brother always ………………………………………….

——-The end—–

Họ và tên thí sinh: …………………………… Trường THCS: ………… SBD ……

PHÒNG GD & ĐT ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM

ĐỀ KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI VÒNG 1 NĂM HỌC 2018-2019

Môn: Tiếng Anh lớp 6

Chú ý: Từ câu 1 đến câu 85 mỗi câu đúng được 0.1 điểm

Phần viết văn được chấm theo các tiêu chí trong hướng dẫn

1. C 2. D 3. B 4. C 5. A 6. C 7. D 8. A 9. D 10. B 11. B 12. A 13. C

14. C 15. D 16. D 17. A 18. B 19. D 20. A 21.C 22. B 23. A 24. C 25.D

26. Have🡪has 27. don’t🡪amnot 28. next🡪next to 29. is🡪are 30. celebrates🡪celebrate

31. dangerous 32. natural 33. leader 34. polluted 35. historic

36. unforgetable 37. traditional 38. unhealthy 39. attractions 40. activities

41. C 42. A 43. C 44. D 45. B

46. both 47. advantages 48. and 49. more 50. far/away

51. have 52. is 53. that 54. find 55. long

56. There are parades in the streets

57. Chinese people always clean their houses to clean out bad luck.

58. They try to avoid owning anyone’s money.

59. The Water Festival is held in Thailand in the middle of April every year.

60. Because it shows respect to them.

61. D 62. A 63. B 64. E 65. C 66. D 67. E 68. A 69. B 70. C

71. We can choose friends but we can not choose relatives.

72. We live in a very peaceful neighborhood

73. My sister is living in a modern apartment in the city.

74. Can you tell me the way to the railway station?

75. Let us go out for a walk.

76. Jane’s T-shirt is more expensive than my T-shirt.

77. I’m going to introduce to you some natural wonders of the world.

78. My new pencil case is different from your pencil case.

79. What time do you have breakfast?

80. Mr. Brown likes doing gardening in the morning.

81. The square in Hanoi is larger than the square in Hoi An.

82. Because there are many shops here, the streets are busy all day

83. Lake Baikal is the deepest in the world.

84. The art gallery is opposite my school gate.

85. My brother always goes to school on time/early.

Write an Email

Tiêu chí Yêu cầu Điểm
Content A provision of all main ideas and details as appropriate. 0.5
Language A variety of vocabulary and structures appropriate to the level of English language for lower-secondary school students. 0.5
Presentation Coherence, cohesion, and style appropriate to the level of English language for lower-secondary school students. 0.5

Total: 10

Trường THCS ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 6 LÂN 4

Năm học: 2018-2019

Môn: Tiếng Anh

Thời gian: 120 phút (Không kể thời gian giao đề)


I.Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. express B. exciting C. expensive D. excellent

2. A. coffee B. see C. agree D. free

3. A. son B. sugar C. soup D. sing

4. A. palm B. fasten C. classmate D. traffic

5. A. plays B. says C. days D. stays

6. A. dad B. hat C. plant D. happy

7. A. hear B. near C. fear D. pear

8. A. writes B. makes C. packets D. tomatoes

9. A. clown B. down C. own D. town

10. A. breathe B. rhythm C. although D. worth

II. Choose the best answer from A, B, C or D to complete these sentences.

1. At the weekend we can play a ……………………..of badminton or join in a football match.

A.sport B. game C. sports game D. match game

2. Kien is not very ……….He never plays games A. sport B. sporty C. sportingD. unsporty

3. My brother likes watching TV……………………….I like going out with my friends

A. and B. but C. or D. so

4. I want to work in television industry,…………………….I am working hard

A. because B. although C. so D. and

5. Bangkok is …………. capital of Thailand. A. a B. one C. X D. the

6. There are …………….. girls in his class.A. not B. no C. none D. any

7. ……… she plays the piano! A. How beautiful B. How beautifully C. What good D. What well

8. On …. we often go out. A. nights of Saturday B. Saturday nights C. Saturday’s nights D. none is correct

9. I don’t want much sugar in coffee. Just ………, please.

A. little B. a little C. few D. a few

10. “I’ve just received a scholarship” -”………………….!…………………………………..”

A. Really B. Thank you C. Congratulations D. Well

I II. Supply the correct form or tense of the verbs in the parentheses (3.0 points).

1. Where is your mother? – She is in the kitchen. She ______(cook) the dinner.

2. Your brother often ______ (go) to school by bus last year?

3. He often played football when he ( be ) …………………young .

4. Trung is learning to play the guitar. He ( have ) ……………….guitar lessons twice a week.

5. Look! The plane (fly) ………………………. toward to the airport. It (land)……………………..

6. Take these medicines and you ( feel ) ……………….. better then, Ha .

7. I …………..(have) a birthday party tomorrow evening. Would you like ………..(come)?

8. ………… he……….. (like) milk or tea?

9. Where is Nam?- He(watch)…………………… TV in his room at the moment.

10. I often go to school by bicycle but today I ……….. (go) to school by bus.

IV Give the correct form of the words in brackets. (2.0 points)

EX. Knowing English well is very (use )…….. -> useful

1 The ……………. of the experiment is about 20 minutes (LONG)

2.She sent her best wishes for my future…… ……..(HAPPY)

3. The ……………of this tree are very green and beautiful. ( LEAF )

4. Every year I make a ……………………and every year I break it. (RESOLUTE)

5.I don’t believe that the ……………..can bring us good or bad luck.(FOOT)

6. That’s a………………………..designer. She has a lot of new ideals.(CREATE)

7. Nhung is quiet,but sometimes she becomes……………(TALK)

8. They’re famous football………………………….. (PLAY)

9. They are ……………………… about their lesson. (TALK)

10. She told me she would comes so be…………….(PATIENCE)

V. Each sentence below contains an error. Underline it and write the correct answer in the space provided. (2.0 points)

1. I have learnt how swim since 2010.

2. She has worked for this bank since she leaves university.

3. What sweet voice you have!

4. I go to the school library to borrow books twice.

5. Could you tell me the way to the post office ?

6. I received a letter to my friend last week.

7. I have gone to Singapore three times.

8. My brother can’t swim, so he is afraid of water.

9. Don’t eat toomuch salt because it is not good to you.

10.- “Which is the most expensive city in the world ?” – “ I think it’s Tokyo.”

VI.Read the passage and choose the best answer from A, B, C, or D to complete each space.

DIFFERENT HOBBIES

There are four people in my family. Each of us has a (1) ______hobby. My dad likes reading newspapers because he can get the (2) ______news every morning. However, my mom enjoys watching TV and reading magazines. She often spends hours reading articles about fashion and cooking.

(3) ________my mom and dad, my brother (4) ______loves exploring websites about airplanes. He spends (5) ________of his free time (6) _______information about the history and development (7)_______aircraft. He also writes emails (8) ________ chats with his friends about his hobby. For me, I am (9) _______interested in listening to music. I love listening to music on the FM radio. I also like music (10) ________on TV on Sundays. What about you? What is your hobby?

1. A. different B. other C. same D. similar
2. A. newest B. latest C. lately D. fastest
3. A. Undo B. Unable C. Unlucky D. Unlike
4. A. real B. does C. only D. doesn’t
5. A. lot B. many C. variety D. most
6. A. getting B. having C. looking D. taking
7. A. for B. of C. on D. with
8. A. to B. or C. after D. before
9. A. too B. also C. really D. such
10. A. part B. piece C. program D. playing

V II. Put a word in each gap in the following postcard. (1points)

Fansipan is the highest peak of Vietnam, Laos and Cambodia, so it is called “the Roof of Indochina” while the local (1)………….call it Huasipan. Huasipan means large tottering rock.

Fansipan is 3,143 metres (2)………..It is in Lao Cai Province, nine kilometres southwest of Sa Pa Town (3)………..the Hoang Lien Son mountain range.

Fansipan is now one of the very few eco-tourist spots of Vietnam, with about 2,024 varieties of plants and 327 types of animal and insects. Many tourist (4) ………….the mountain every year . If you climb the mountain from the end of February to march, you (5)………..have a chance to admire the beautiful blooming flowers in many different colors.

VIII. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the first. (

1. It is essential that you do your homework before going to school.⇨ You must …………

2. It is necessary for us to be present at the class discussion on Saturday.⇨ We must ….

3. Hanoi is large, Bangkok is large and Tokyo is the largest.⇨ Tokyo is ……

4. It is wrong of us to throw rubbish..⇨ We mustn’t …………

5. How many apples does she want?⇨ How many apples would……….?

6. Learning how to use a computer is very easy⇨ It is …………………………

7. He drives very carefully.⇨ He is ..………….……

8. Students at our school take part in a lot of outdoor activities⇨ Students at our school do ………

9. I find it difficult to find a better solution to that problem.⇨ I have ………………………………………………………

10. Lan is the oldest of the three sisters ⇨ Lan has ………………………………………………………………..

IX. Use the given words or phrases to make the meaningful sentences ( )

1. future / robots / able / do / many / things / like / humans//.

……………………………………………………………………………………

2. I / go library / last night / and / probably / go / there / tonight / too//.

……………………………………………………………………………………

3. There / might / not / meeting / this afternoon / because / director / ill //.

……………………………………………………………………………………

4. Where / new / remote control / that / I / buy / last week//?

……………………………………………………………………………………

5. Hoa / like / eat / noodles / but / mother / always / cook / rice / her//.

X. Make questions for the underlined part ().

1. ……………………………………………………………………………… ?

Tom put the remote control on the bookshelf.

2. ……………………………………………………………………………… ?

They go to the English club twice a week.

3. ……………………………………………………………………………… ?

She missed a week’s lessons because of illness.

4. ……………………………………………………………………………… ?

That newsreader usually gets to work by bus.

5. ……………………………………………………………………………… ?

The game show lasted for two hours and a half.

IX .Write an email to your friend about( 100– 120 words) to say about your house

The end

ĐÊ ĐỀ LUYỆN THI HSG NĂM HỌC 2019 -2020

Môn thi: ANH 6

( Thời gian làm bài 90 phút)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. a. lamps b. desks c. lights d. legs

2. a. brother b. nose c. sofa d. poster

3. a. careful b. class c. city d.cupboard

4. a. kitchen b. children c. chat d. choir

5. a. subject b. music c. study d. lunch

II. Choose the correct answers a, b, c, or d.

1. The boy is sitting ________ the computer. He is playing computer games.

a. under b. next to c. behind d. in front of

2. The school year in Viet Nam starts ________ September 5th.

a. in b. on c. at d. since

3. Students live and study in a ________ school. They only go home at weekends.

a. secondary b. international c. boarding d. private

4. My best friend is very ________. He plays football and basketball very well.

a. friendly b. sporty c. lovely d. funny

5. Jane is healthy because she does ________ every day.

a. football b. yoga c. basketball d. badminton

6. There are so many new words in the passage. Can I use a ________ to help me?

a. calculator b. ruler c. dictionary d. notebook

7. ________ are your friends coming for the party tonight? ~ About 7 o’clock.

a. What b.Where c. What time d. Howoften

8. ‘What are you doing this Saturday?’

‘I’m ________ camping with some friends.

a. having b.going c.doing d. playing

9. ‘How is your first day at school?’

a. By bicycle. b. Five days a week. c. That sounds great. d. Really exciting.

10. ‘Would you like to go for a drink?’ ‘________’

a. Oh sorry, I can’t. b. No, I wouldn’t. c. Not at all. d. My pleasure.

III. Put the verbs in brackets into the correct tense form.

1. Mark and Sam _________________ (train) for the football game next week.

2. Where is Mai? ~ She _________________ (skip) with her friends in the schoolyard.

3. _________________ (you/ play) football after school?

4. There _________________ (be) a bed, a bookcase, a table and two chairs in my room.

5. She ____________ (not have) a pretty face, but she ____________ (have) beautiful blue eyes.

6. _________________ (Tom/ ride) his bike to school tomorrow morning?

IV. Supply the correct form of the words in brackets.

1. Ella is very __________ and gets along well with everyone. (friend)

2. Please be__________ with those vases. Don’t break them. (care)

3. Alisa is so__________. She talks too much in class, (talk)

4. We had a lot of __________ at Sandra’s party. (funny)

5. Keep yourself __________ by eating well and exercising regularly. , (health)

6. We are going to Han River to watch fireworks __________. (compete)

V. There is one mistake in each sentence. Find and correct it.

1. I live in a apartment on Nguyen Trai Street.

2. Listen! Someone knocks at the door.

3. What do you doing tomorrow?

4. There is some new furnitures in the living room.

5. My mother have short curly hair and big blue eyes.

6. Would you like going to the movies tonight?

VI. Choose the word which best fits each gap.

From: huy@gmail.com
To: harrysmith@gmail.com
Subject: Hi friend!
Hi Harry,

Nice to meet you! My name is Huy and I am fifteen years old. I live in Ho Chi Minh City with my parents, my little sister Hanh and a bull dog Rocky. We live in a house on Hung Vuong Street. My house (1) ______________ three bedrooms and a small garden.

I live (2) ______________ my school so I walk to school every day. I like my school and my favorite subjects are Math and Science. I also like to work with computers. What about you? What subject do you like (3) ______________ school?

My best friends are Nam and Quan and we are in the (4) ______________ class. After school I often go to the school canteen with my friends. The canteen has got wi-fi so we can chat (5) ______________ while eating or drinking and then usually we go home and do our homework. At the weekend, I play sports with my friends. We play football and basketball and sometimes we go (6) ______________.

Write soon and tell me about yourself, your friends and your family.

Best wishes,

Huy

1. a. have b. has c. is d. are

2. a. next b. in front c. near d. far from

3. a. at b. on c. in d. for

4. a. any b.very c. some d. same

5. a. offline b. online c. inline d. outline

6. a. swim b. to swim c. swimming d. to swimming

VII.Choose a suitable word to complete the passage.

I live(1)_______ a house near the sea. It is (2)……. old house, about 100 (3)…… old and it’s very small.There(4) _______ two bed rooms upstairs but no bathroom. The bathroom is down stairs, next to the kitchen and there is (5)______living room where there is a lovely old fire place. There is a _______(6) in front of the house. The garden goes down to the beach and (7)______ Spring and Summer there are flowers every where. I like alone _______(8) my dog, Rack, but we have a lot of visitors. My city friends often stay with me.I love my house for many _______(9): the garden, the flowers in Summer, the fire in Winter, but the best thing is the view _______ (10) my bedroom window.

1………………… 2…………………. 3…………………. 4………………….. 5………………….
6………………….. 7………………….. 8…………………. 9………………….. 10…………………

VIII. Complete the second sentence so that it means the same as the first.

1. Her eyes are brown and big.

She

2. My house has a living room, a kitchen, a bathroom and two bedrooms.

There

3. Phong likes Maths most.

Phong’s

4. James is hard-working and smart.

Jame isn’t

5. What is your address?

Where

6. Do you want to go for a drink?

ĐÁP ÁN

I. 1. d 2. a 3. c 4. d 5. b

II. 1. are training 2. is skipping 3. Do you play 4. is

5. doesn’t have – has 6. Is Tom riding

IV. 1. friendly 2. careful 3. talkative 4. fun

5. healthy 6. competition

V. 1.a→an 2. knocks→ is knocking 3. do→ are

4. furnitures→ furniture 5. have→has 6. going→ to go

VI.1. b 2. c 3. a 4. d 5. b 6. c

1.in 2.an 3.years 4.are 5.a
6.garden 7.in 8.with 9.reasons 10.from

VII. 1. She has big brown eyes.

2.There is a living room, a kitchen, a bathroom and two bedrooms in my house.

3.Phong’s favourite subject is Maths.

4.James isn’t lazy and stupid.

5.Where do you live?

6.Would you like to go for a drink?

VIII.1. b 2. c 3. a 4. d 5. b 6. c

IX. 1. She has big brown eyes.

2.There is a living room, a kitchen, a bathroom and two bedrooms in my house.

3.Phong’sfavourite subject is Maths.

4.James isn’t lazy and stupid.

5.Where do you live?

6.Would you like to go for a drink?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *