50 BỘ ĐỀ LUYỆN THI VÀO 6 CHUYÊN – PHẦN 4: ĐỀ ÔN THI THCS & THPT NGUYỄN TẤT THÀNH

ĐỀ ÔN THI THCS & THPT NGUYỄN TẤT THÀNH- ĐỀ SỐ 1

Time allowed: 40 minutes

Question 1-13: Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Questions 0: ………………. in a clear, colorless, odorless, and tasteless liquid that you drink every day.

A. Milk B. Coffee C. Water D. Juice

1. Hoa __________________ coins and stamps since she was six.

A. was collecting B. has collected C. collected D. will collect

2. His brother is a _________________ boy. He always tells a joke.

A. handsome B. humorous C. sociable D. energetic

3. Do you mind if I __________________ your car to work?

A. drive B. driving C. to drive D. drove

4. They are ____________ that their son won the championship.

A. delighted B. pleasing C. sad D. interesting

5. My sister is regretting ___________ Mai‘s glasses yesterday.

A. to break B. broken C. breaking D. break

6. Hoa dances more _______________ than her classmates.

A. beauty B. beautiful C. beautifully D. beautify

7. They will hold a meeting in the large room ____________ the morning of next Sunday.

A. in B. On C. At D. of

8. Minh loves playing chess _____________ his sister enjoys skipping in their free time.

A. when B. Because C. While D. during

9. One hundred dollars ______________ an big amount of money for her.

A. is B. are C. were D. is being

10. Don‘t overheat the victim _____________ blankets or coats.

A. on B. For C. with D. from

11. It is very dangerous ………….. in the polluted environment.

A. to live B. lives C. living D. live

12. Our ………….. resources are limited so we should recycle all used things.

A. nature B. natural C. naturing D. naturally

13. His car is the same color …………. my uncle‘s.

A. alike B. as C. like D. to

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 14: –“How many students are there in this class?” –“_____________.”

A. That is 20 students in this class B. There is 20 students in this class C. There are 20 students in this class D. There are 20 student in this class

Question 15: –“What will we do when we want to call the Emergency Service?

–“______________”

A. Dial 113 B. Dial 114 C. Dial 115 D. Dial 116

Question 16: –“What is the price of this T-shirt?” –“___________________”

A. It cost 10$ B. It costs 10$ C. It costes 10$ D. It costed 10$

Question 17-20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

Strange things happen to time when you travel, because the earth is divided into twenty- four time zones, one hour apart. You can have days with more or fewer than twenty- four hours, and weeks with more or fewer than seven days.

If you make a five- day trip across the Atlantic Ocean, your ship enters a different time zone every day. As you enter each zone, the time changes one hour. Traveling West, you set your clock back; traveling East, you set it ahead. Each day of your trip has either twenty – five or twenty – three hours.

If you travel by ship across the Pacific Ocean, you cross the international date line. By agreement, this is the point where a new day begins. When you cross the line, you change your calendar one full day, backward or forward. Traveling West, today becomes yesterday; traveling East, it is tomorrow.

17. The difference in time between zones is …………………………

A. seven days B. more than seven days C. one hour D. twenty – four hours

18. From this selection it seems true that the Atlantic Ocean …………………..

A. is in one time zone B. is divided into twenty – four zones

C. can’t be crossed in five days D. is divided into five time zones

19. If you cross the ocean going East, you set clock ……………………………………

A. ahead by twenty – three hours B. ahead one hour in each new time zone

C. back one full day for each time zone D. ahead one hour for the whole trip

20. The international date line is the name for …………………….

A. the beginning of any new time zone B. any time zone in the Pacific Ocean.

C. the point where a new day begins D. any point where time changes by one hour

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21: You should go to this place if you want to see movie. (6 letters)

Question 22: This animal usually lives in hot, dry place and it can walk for months without any water (5 letters)

Question 23: This animal is one of cleverest animal in the world and it lives in the sea. (7 letters) Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “A good man is ……………… to find.” (4 letters)

Question 21 Question 22 Question 23 Question 24

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the question: Who is the person that you love most?

ĐỀ ÔN THI THCS & THPT NGUYỄN TẤT THÀNH- ĐỀ SỐ 2

Time allowed: 40 minutes

Question 1-13: Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Questions 0: ………………. in a clear, colorless, odorless, and tasteless liquid that you drink every day.

B. Milk B. Coffee C. Water D. Juice

1.His parents never allowed him…………

A.to smoking B.smoking C.to smoke D.smoked

2.School children always object to ……………….uniform.

A.wearing B.wear C.have worn D.wore

3.Wine is made……………rice.

A.of B.from C.in D.with

4.Let your name……….in the sheet of paper

A.to be written B.be written C.write D.being written

5.He was offered the job……………..he had no experience.

A.even though B.dispite C.while D.however

6.If only he…………accept some help with the work instead of trying to do it alone.

A.will B.may C.would D.were

7.He always………………..

A.avoids to meet me B.avoiding to meet me

C.avoids meeting me D.to avoid meeting me

8.After a month, Hoa got used to…………………in her new school.

A.study B.studying C.studied D.is studying

9.He likes…………………him “sir”

A.to call B.calling C.to be called D.to be calling

10.He has his sister……………his homework.

A.to do B.do C.doing D.done

11. After the clothes……………we can wear them to Ann‘s birthday party.

A. washing B. wash C. to wash D. are washed

12. A new university without a library……………in USA.

A. recently B. opened recently

C. recently has opened D. has recently opened

13. Do you know the place…………………..I can have a meal with my friends?

A. where B. which C. what D. when

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 14: Susan accidentally stepped on Denise‘s foot. – Susan: “Oops! I‘m sorry, Denise.”

– Denise: “______”

A. You shouldn’t do that. B. It’s alright. C. You are welcome. D. It’s nonsense.

Question 15: Hana and Jenifer are talking about a book they have just read. – Hana: “The book is really interesting and educational.” – Jenifer: “______”

A. I’d love it. B. That’s nice of you to say so.

C. I couldn’t agree more. D. Don’t mention it.

Question 16: -“Please, lock the door carefully before you leave the room.”“_________________________.”

A.I’m sorry. I did it last night. B.I won’t tell you when I do it.

C.That’s for sure. D.I’m thinking of selling the house.

Question 17-20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

It is five o‘clock in the evening when Rene Wagner comes home from work. She walks into the living room and looks at her three children. They are 14,13 and 9 years old. They are watching TV. The living room is a mess. There are dirty socks on the floor and cookies on the sofa. Games and toys are everywhere. Rene is angry, “This place is a mess” she tells her children, “I can‘t work all day and then do housework all evenings. I’m not going to do housework!” Rene doesn‘t do housework. She doesn‘t clean or wash dishes. She doesn‘t wash clothes, either. Every evening she sits on the sofa and watches TV.

After two weeks, every plate, fork and glass in the house is dirty. All the children‘s clothes are dirty.

Every garbage basket is full. The house is a mess.

Then, one day Rene comes home from work and gets a big surprise. The kitchen is clean. The children clean the kitchen ! The next day, the living room is clean, and the children are washing their clothes. Rene tells the

children “OK, I‘ll do the housework again. But you have to help me.”

Now Rene and her three children do the housework together. Then they all sit on the sofa and watch TV !

17. When Rene came home from work, she found the house ……………. .

A. clean and dirty B. dirty and tidy C. dirty and untidy D. clean but untidy

18. Rene told her children ………………….. .

A. to do the housework B. she couldn‘t do housework

C. not to do housework D. she wouldn‘t do housework

19. Two weeks later, the house was ……………… .

A. very clean B. a mess C. tidy D. rather dirty

20. Now Rene does housework again because …………………. .

A. her children help her. B. they can watch TV together.

C. her children wash their clothes. D. her children don‘t do it.

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21: This is the place which you should go to if you want to send letters.

(10 letters)

Question 22: If you write this on the envelope, your letter goes to the right place

(7 letters)

Question 23: You should go to this place if you like history and you want to look at old things (6 letters)

Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “Behind every great man there‘s a great ________.” (5 letters)

Question 21 Question 22 Question 23 Question 24

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the question: Which is the most interesting book that you have ever read?

ĐỀ ÔN THI THCS & THPT NGUYỄN TẤT THÀNH- ĐỀ SỐ 3

Time allowed: 40 minutes

Question 1-13: Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Questions 0: ………………. in a clear, colorless, odorless, and tasteless liquid that you drink every day.

C. Milk B. Coffee C. Water D. Juice

1. After the clothes are washed , we can wear …………..to Ann’s birthday party.

a. it b. them c. its d. their

2. If we plant more trees in the school yard, the school will be a ………….. place.

a. darker b. dirtier c. greener d. more polluted

3. ………….. your house have an attic? – ………….. , it does.

a. Do/Yes b. Do/No c. Does/Yes d. Does/No

4. On Christmas Eve, people often………..a tree.

a. are decorated b. were decorated c. decorating d. decorate

5. I …………to your place tomorrow. Hope to meet you there.

a. would come b. will come c. am coming d. was coming

6. The man overturned and everyone………………..into the deep river

a. fall b. fell c. felt d. feel

7 The games were………………..important that they stopped fighting for a time.

a. so b. too c. very d. such

8. This is an emergency. Please ……………………an ambulance to Cua Viet beach

a. to sending b. sending c. to send d. send

9. Of the all members in my family, my grandpa is…………………..

a. oldest b. the oldest c. most old d. the most old

10. How long……………..here? – Since 1980.

a. do you live b. did you live c. have you live d. have you lived

11. We are having a plan to help them by ……………..them do things.

a. encouraged b. encourage c. to encourage d. encouraging

12. His handwriting is terrible. It’s not easy at all …………what he writes.

a. to see b. to read c. reading d. seeing

13. The city is ……………….on the shore of Lake Michigan.

a. visited b. lied c. laying d. located

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

14. “What did you do on summer holiday?” -“____________”

A. I went on a trip with my family. B. I go on a trip with my family.

C. I am going on a trip with my family. D. I have been on a trip with my family.

15. “What games did you play at the party?” -“___________”

A. I enjoyed the food B. Tug of war C.Yes, of course D. I plays football

16. “How did you get to your hometown?” -“____________”

A. I went on a trip with my family B. I went by motorbike

C. I went to the zoo by bus. D. It was so funny

Question 17-20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

After inventing dynamite, Swedish-born Alfred Nobel became a very rich man. However, he foresaw its universally destructive powers too late. Nobel preferred not to be remembered as the inventor of dynamite, so in 1895, just two weeks before his death, he created a fund to be used for awarding prizes to people who had made worthwhile contributions to mankind. Originally there were five awards: literature, physics, chemistry, medicine and peace. Economics was added in 1968, just sixty-seven years after the first awards ceremony.

Nobel’s original legacy of nine million dollars was invested, and the interest on this sum is used for the awards which vary from $30,000 to $125,000.

Every year on December 10th , the anniversary of Nobel’s death, the awards (gold medal, illuminated diploma, and money) are presented to the winners. Sometimes politics plays an important role in the judges’ decisions. Americans have won numerous science awards, but relatively few literature prizes. No awards were presented from 1940 to 1942 at the beginning of World War II . Some people have won two prizes, but this is rare; others have shared their prizes.

17. Why was the Nobel prize established?

A. To recognise worthwhile contributions to humanity.

B. To resolve political differences.

C. To honour the inventor of dynamite.

D. To spend money.

18. In which area have Americans received the most awards?

A. Literature B. Peace C. Economics D. Science

19. Which of the following statements is not true?

A. Awards vary in monetary value.

B. Ceremonies are held on December 10 to commemorate Nobel’s invention.

C. Politics can play an important role in selecting the winners.

D. A few individuals have won two awards.

20. In how many fields are the prizes bestowed?

A. 2 B. 5 C. 6 D. 10

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21: These beautiful insects can fly, and they love flowers. Birds sometimes eat them (11 letters)

Question 22: The area above the earth, in which clouds, the sun can be seen (3 letters)

Question 23: This subject teaches us about the world, you learn about important rivers, cities and learn how to read maps (9 letters)

Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “ A leopard cannot change its ________.” (4 letters)

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the question:

What is your favorite subject in school?

ĐỀ ÔN THI THCS & THPT NGUYỄN TẤT THÀNH- ĐỀ SỐ 4

Time allowed: 40 minutes

Question 1-13: Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Questions 0: ………………. in a clear, colorless, odorless, and tasteless liquid that you drink every day.

D. Milk B. Coffee C. Water D. Juice

1. Don’t be silly! That ……………………………..possibly be Rival do!

A. mustn’t B . shouldn‘t C. won‘t D. can‘t

2. No sooner had we started the game ……………. it began to rain.

A. than B. then C. that D. and

3. I …………………………….be interested in playing badminton as a child.

A. could B. ought to C. might D. used to

4. They’ve told you time and time ……………………….. not to go out at night.

A. to B. over C. again D. before

5. Sorry I’m late, but I…………………………feed my little son before leaving home.

A. needed B. must C. had to D. was to

6. Smith writes very quickly. He’s …………………….finished his essay.

A. already B. been C. for D. yet

7. What are you going to do? – I don’t know. I haven’t made…………….my mind yet.

A. on B. at C. in D. up

8. I’ve …………………………to Paris. I went there in March.

A. been B. gone C. just D. yet

9. This is the first ………………… I’ve ever lived far from home.

A. already B. since C. that D. time

10. What did the girl say ……………………?

A. at you B. for you C. you D. to you?

11. Phong rang his friend in Nha Trang yesterday, and he said it …………..raining there.

A. was B. is C. should be D. to be

12. The last time I saw Khang, he looked very relaxed. He explained that he‘d been on holiday the ……………………week.

A. earlier B. following C. next D. previous

13. We wonder ……………………the tickets are on sale yet.

A. what B. when C. whether D. where

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

14. “What is the weather like on Sunday?”–“____________”

A.It is rainy. B. I always go to the library

C. I am going on a trip with my family. D. It’s dark.

15. “Where is your mother ?” -“___________”

A. She cooks the lunch in the kitchen.

B. She is cooking the lunch in the kitchen.

C.She has lunch in the kitchen.

D. She cooks the lunch in the living room.

16. “Would you like some more carrots ?” -“____________”

A. Yes, please. I’d love some. It’s delicious. B. It’s not delicious.

C. I like both D. No, please. I love it

Question 17-20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

America is known as the land of opportunity. Thousands of people immigrate to the United States every year from different parts of the world to have access to these kinds of opportunities. This is what is known as, “the American dream”.

America is also home to many of the world’s top colleges and universities. The California Institute of Technology is a top world-ranked college that focuses highly on science and engineering. It is located in the city of Pasadena. Harvard University is another top world-ranked college that you might be familiar with. The buildings at Harvard date all the way back to the year 1636, making Harvard the oldest university in the United States. It is located in the state of Massachusetts. University of California, Los Angeles is another institute worthy of recognition. Located next to Hollywood, UCLA has distinguished itself as a prestigious and selective university due to the number of people who apply for admission throughout the United States.

The universities mentioned are but a few of the many other excellent schools that make the United States so outstanding.

17. America is called the land of __________.

A. dream B. opportunity C. immigration D. university

18. The California Institute of Technology __________.

A. ranks first in the world B. is a university focusing on natural sciences

C. focuses on science and engineering D. ranks second in the world

19. What is NOT true about Harvard?

A. It was founded in 1636.

B. It is the oldest university in the world.

C. It is located in Massachusetts.

D. It is the oldest university in US

20. University of California, Los Angeles __________.

A. is in Hollywood B. is different from other universities

C. has a high number of applications D. has a low number of applications

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21: These big birds are usually white. They have very long necks, and they live near rivers or lakes. (5 letters) –

Question 22: These animals, which were extremely large and lived a very long time ago, are now extinct. (9 letters) –

Question 23: This‘s an extreme weather condition with very strong wind, heavy rain, and often thunder and lightning. (5 letters) –

Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “A barking ____ never bites” (3 letters) –

Question 21 Question 22 Question 23 Question 24

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the question:

What is your dream in the future?

ĐỀ ÔN THI THCS & THPT NGUYỄN TẤT THÀNH- ĐỀ SỐ 5

Time allowed: 40 minutes

Question 1-13: Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Questions 0: ………………. in a clear, colorless, odorless, and tasteless liquid that you drink every day.

A. Milk B. Coffee C. Water D. Juice

1. Would you like to go to the cinema? –No, thanks. I’d …………stay at home.

A. better B. like C. rather D. prefer

2. Did they ask you what examinations you’ve……………..?

A. succeeded B. passed C. overcome D. obtained

3. The Caspian Sea, a salt lake, is…………… any other lakes in the world.

A. larger than B. largest C. the largest D. the larger than

4. Most people prefer…………..money to…………….it.

A. spend- earn B. spending- earn C. to spend – earning D. spending- earning

5. Our teacher made us…………….harder.

A. working B. to work C. work D. works

6. The plane will………………..in a few minutes.

A. take off B. land C. group D. both A&B

7.The teacher told the student ……………

A. what to do that B. how to do that C. which to do that D. by how to do that

8. He is used to …………….in public.

A. the speaking B. be speaking C. speak D. speaking

9. Do you think I should practice …………..English every day?- Yes, if you want to improve it.

A. on listening B. to listen C. listened D. listening

10. I am not old enough ………. the car

A. driving B. drive C. drove D. to drive

11. The baby’s getting…………..everyday.

A. more big B. bigger C. bigger and bigger D. more and more big

12. English…………at the meeting.

A. speak B. speaks C. is speaking D.is spoken

13. These flowers………………….

A. smell good B. smells good C. smell well D. smells well

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

14. In how many fields are the prizes bestowed? –“____________”

A.It has 3. B. There are 3 fields.

C. There is 3 field. D. There are 3 fieldes.

15. “Would you mind if I opened the door?”–“___________”

A.Yes, open please B. No, you can’t open.

C.No, not at all D. Oh, the sky is so beautiful.

16. “What does he look like?” -“____________”

A.Too quiet B. Tall, thin, short curly hair

C. He is very talkative D. I love him

Question 17-20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

They called New York “the Big Apple”. Maybe it is not exactly like an apple, it’s certainly very big. There are too many people, that’s the problem. The streets are always full of cars and trucks, you can never find a place to park.

If you have enough money, you can take a taxi. New York cabs are yellow. They look all the same. But the drivers are very different. Some were born and raised in New York, but many are newcomers to the United States. A few drive slowly, but most go very fast. Cab driving is a difficult job. It can be dangerous, too. Thieves often try to steal the drivers‘ money. Drivers sometimes get hurt.

If you don‘t want to take a taxi, you can go by bus or you can take the subway. The subway is quick and it‘s cheap, but parts of it are old and dirty. Lights don’t always work and there is often fire on the track. On some subway lines, there are new, clean, silver trains. But you can‘t see the color of the old trains easily. There is too much dirt and too many graffiti, inside and outside.

17. What is the problem in New York? __________.

A. It has too many apples B. It is too big C. It looked like an apple D. It is too crowded

18. What does a cab mean?

A. a truck B. a bus C. a taxi D. a driver

19. Cab drivers in New York __________.

A. can be dangerous B. look the same

C. can be attacked by thieves D. were all born in New York

20. Subways in New York __________.

A. have no lights B. are quick but dirty C. are clothes D. often cause fires

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21: Children can play at this place at school. (10 letters)

Question 22: You can go to this place if you want to catch the train. (7 letters)

Question 23: If you are very ill and you need to go to the hospital, this can take you there (9 letters)

Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “Always more _____ in the sea” (4 letters)

Question 21 Question 22 Question 23 Question 24

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the question:

What is your favorite sport?

ĐỀ ÔN THI THCS & THPT NGUYỄN TẤT THÀNH- ĐỀ SỐ 6

Time allowed: 40 minutes

Question 1-13: Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Questions 0: ………………. in a clear, colorless, odorless, and tasteless liquid that you drink every day.

A. Milk B. Coffee C. Water D. Juice

1. ___________ from John, all the students said they would go.

A. Except B. Only C. Apart D. Separate

2. If you work for us, you’ll get somewhere to live _____ free.

A. for B. at C. out D. of

3. The new manager explained to the staff that she hoped to _____ new procedures to save time and money.

A. manufacture B. establish C. control D. restore

4. They took pride _______ being the best players of the school

A. in B. with C. on D. for

5. She‘d prefer to go out ________ home.

A. than to stay B. than staying C. rather than staying D. rather than stay

6. They received _______ advice from their parents that they became successful.

A. so good B. such a good C. so good an D. such good

7. Have you got a car ________ ?

A. of your own B. of yourself C. of you D. of your

8. There is a fault at our television station. Please do not ______ your television set.

A. change B. adjust C. repair D. switch

9. If you want to attend the course, you must pass the ………………. examination.

A. write B. written C. wrote D. writing

10. Either Peter and his brothers _______ the keys to the car.

A. has been taken B. has taken C. have taken D. have been taken 11. We can tell you that we often have a friendly _______ in our class.

A. atmosphere B. air C. matter D. impression

12. These clothes are fashionable and _______ . Do you agree with me?

A. only B. merely C. unique D. uniquely

13. He _______ to have a very big fortune and a beautiful wife.

A. rumors B. rumored C. has rumored D. was rumored

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

14. What does this sign say? -“____________”

A. This sign says we don‘t can park here.

B. This sign says we no can park here.

C. This sign says we cannot park here.

D. This sign say we cannot park here.

15. “Be careful! ___________”

A. The road is dangerous. He must slow down.

B. The road is dangerous. He must to slow down.

C. The road is dangerous. He musts slow down.

D. The road are dangerous. He must slow down.

16. “ Are you walking to school?” -“____________”

A.- Yes, I are. B. Yes, am I C. No, we aren‘t. D. No, I don‘t.

Question 17-20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

San Francisco, a very hilly city, is in the San Francisco Bay. Although there are many modem skyscrapers in the city center, houses in the suburbs are in the styles of the 19th century.

The celebration of the Chinese New Year in San Francisco’s Chinatown is one thing that you should not miss. You can find the best food from around the world: Brazilian, Indian, Japanese, Korean, Mexican, Russian, Thai, Chinese and much more. Don’t forget to visit a jazz club or an outdoor coffee shop to enjoy good coffee and fresh air. You should visit Mission Dolores, an old church built by the Spanish in the 18th century.

17. Which of the following sentences is true about San Francisco?

A. San Francisco is not a very hilly city.

B. San Francisco is not in the San Francisco Bay.

C. San Francisco has only old houses.

D. San Francisco is a city with modem skyscrapers in the city centre.

18. What is second paragraph about?

A. nightlife B. festivals C. scenery D. architecture

19. Where can we have coffee and enjoy fresh air?

A. Chinatown B. Old houses C. Churches D. Outdoor coffee shops

20. Which of the following sentences is NOT true about San Francisco?

A. San Francisco is in the San Francisco Bay.

B. The celebration of the Chinese New Year in San Francisco‘s Chinatown is very interesting.

C. You can only enjoy American and Chinese food in San Francisco.

D. You should enjoy jazz at a jazz club in San Francisco.

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21: You can look at one of these if you lose your way in a city. They show all streets, parks and stations. (3 letters)

Question 22: You sometimes see this in the sky. There are seven colours in it. (7 letters)

Question 23: When it rains, you open it and walk with it above your head. Then you don‘t get wet. (8 letters)

Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “Better late than _____” (5 letters)

Question 21 Question 22 Question 23 Question 24

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the question:

Which is the toy that you like best?

ĐỀ ÔN THI THCS & THPT NGUYỄN TẤT THÀNH- ĐỀ SỐ 7

Time allowed: 40 minutes

Question 1-13: Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Questions 0: ………………. in a clear, colorless, odorless, and tasteless liquid that you drink every day.

C. Milk B. Coffee C. Water D. Juice

1. The opposite of “ reduce” is ………………………….

A. decrease B. increase C. destroy D. damage

2. Nobody is absent today, ………………………………..?

A. is he B. is she C. are they D. aren‘t they

3. The team ……. by an experienced rice cook won the rice – cooking contest.

A. led B. leads C. leading D. lead

4. The prefix re – in the word reuse means ………………

A. against B. for C. no D. again

5. Farmers collect household and garden waste to make …………

A. compost B. floor coverings C. glassware D. pipes

6. I thought you said she was going away the next Sunday, ……………………….?

A. wasn’t she B. didn’t you C. didn’t I D. wasn’t it

7. Ha Long Bay is famous for its beautiful ……island.

A. stone B. limestone C. rock D. cliff

8. I have been looking for this book for months, and ……I have found it.

A. in the end B. in time C. at the end D. at present

9. Many students found it very difficult to keep …..all the recent developments in the subject.

A. touch withB. in touch with C. touch of D. in touch of

10. Linda: “What a lovely house you have!” Janet: “ ……………………………………”.

A. No problem! B. Thank you. Hope you‘ll drop in

C. I think so D. Of course not. It‘s not costly

11. Have you ever_______________ to London?

A. be B. being C. been D. gone

12. Britain’s most common _______________ activities are watching TV and films, and listening to the radio.

A. free B. leisure C. good D. popular

13. In team sports, the two teams _______________ against each other in order to get the better score.

A. are B. do C. make D. compete

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

14. “____________”

– There are 40 students.

A. Are they many students in your class?

B. Are there many students in your class?

C. Is there many students in your class?

D. Is there any students in your class?

15. Choose the correct answer:

A. She’s going to have a baby.

B. She’s going to has a baby.

C. She’s going to having a baby.

D. She’s going to had a baby.

16. “ What do you do every evening?” -“____________”

A. Every evening I‘m going home and listen to music.

B. Every evening I‘m go home and listen to music.

C. Every evening I go home and listen to music.

D. Every evening I‘m going home and listen to music.

Question 17-20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

Who are the best drivers? Which drivers are the safest on the roads? According to a recent survey, young and inexperienced drivers are the most likely to have an accident. Older drivers are more careful. Young men have the worst accident records of all. They often choose faster cars with bigger engines. One of the most interesting facts in the survey is that passengers have an effect on the driver. When young male drivers have their 11 friends in the car, their driving become worse. When their wife or girlfriend is in the car, however, their driving is better. But the opposite is true for women. Their driving is more dangerous when their

husband or boyfriend is in the car.

17. According to the survey, who are the most likely to have an accident?

A. Young and experienced drivers. B. Old and inexperienced drivers.

C. Young and old drivers. D. Young and inexperienced drivers.

18. Young men often choose

A. expensive cars. B. fast cars with big engines.

C. slow cars with big engines D. fast cars with small engines.

19. Who have an effect on the driver?

A. passengers B. policemen C. children D. journalists

20. When young male drivers have their wife or girlfriend in the car, their driving becomes

A. worse B. better C. more dangerous D. faster

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21 Someone who works in an office, writes letters, makes phone calls, and arranges meetings for a person or for an organization (9 letters)

Question 22: A person whose job is to care for people who are ill or injured, especially in a hospital (5 letters)

Question 23: Children laugh at these people. Their clothes are usually too big or too small (8 letters) Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “Easy come, easy _____” (2 letters)

Question 21 Question 22 Question 23 Question 24

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the question: Which is the pet living in your house?

ĐỀ ÔN THI THCS & THPT NGUYỄN TẤT THÀNH- ĐỀ SỐ 8

Time allowed: 40 minutes

Question 1-13: Circle the letter A, B, C, or D to indicate the Question 1-13: Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Questions 0: ………………. in a clear, colorless, odorless, and tasteless liquid that you drink every day.

D. Milk B. Coffee C. Water D. Juice

1. Summer is always hotter than Fall, ……?

A. is summer B. is the summer C. isn‘t it D. does it

2. He is ……….. young to get married.

A. so B. too C. such D. very

3. We haven’t seen them………………. last Sunday.

A. since B. until C. while D. for

4. I’m sure I …………… come tomorrow.

A. will be able to B. would C. may D. am going to

5. He is ………….. to lift this heavy package of cotton.

A. not strong enough B. enough strong C. strong not enough D. not enough strong

6. She hasn’t bought a new computer ………….

A. ever B. since C. yet D. already

7. I was listening while my brother …………… computer games.

A. played B. was playing C. have played D. would play

8. Mary sent me some vegetables ………. by his father.

A. to grow B. grow C. grew D. grown

9. John is said …………… the brightest in the class.

A. to be B. was C. being D. he was

10. The new shopping mall is quite……………… the present shopping area.

A. different from B. like to C. similar D. the same

11. Are there enough apples for us to have one ________?

A. every B. each C. self D. individually

12. Don‘t forget to ________ the alarm clock for 6 o‘clock tomorrow morning.

A. put B. ring C. set D. wind

13. My alarm clock usually goes ________ at 5 am.

A. on B. off C. up D. down

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

14. –Let‘s have a picnic in the park on the weekend. – “____________”

A. No, I don’t B. Yes, I don’t C. That’s a great idea. D. How about you?

15. Choose the correct answer:

A. What are you doing tonight?

B. What does you do tonight?

C. What will you does tonight?

D. What are you do tonight?

16. “What time do you get up every day?”–“____________”

A. I get up at six every day.

B. Every evening I‘m go home and listen to music.

C. I got up at six every day.

D. I gets up at six every day.

Question 17-20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

Stamps collections is an interesting hobby. You can learn many things, such as the geography of a country from stamps. Postal stamps are a source of interesting facts and important dates about every country in the world. It makes stamp collecting become very popular.

As you look at the pages of a stamp album you can learn interesting details o foreign customs, arts, literature, history and culture. Their colors can make you feel relaxed and happy.

Collecting stamps can become a business. If you are lucky in finding a special stamp, it bring you some money besides knowledge and pleasure.

17. Stamp collecting is an interesting hobby because_______________.

A. you can learn many things such as the geography of country from stamps

B. stamps give you interesting facts and important dates about a country

C. it is very important to collect stamps

D. A and B are correct

18. All of the following are true EXCEPT_______________.

A. stamps can make you relaxed and happy

B. stamps can make you know more

C. stamp collecting can make you famous

D. you can earn money from your collection if you are lucky

19. According to the passage, it is true to say that_______________.

A. stamp collecting helps you become rich and famous

B. stamp collecting is a very popular hobby

C. stamp collectors can earn a lot of money from stamp collecting

D. stamp collecting is a hobby that costs you a lot of money

20. The word “business” in the last paragraph is closest in meaning to_______________.

A. the activity of collecting stamps

B. the activity of selling stamps from other countries

C. the activity of buying stamps from other countries

D. the activity o f buying or selling something

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21: We need one of these to eat soups or fruit salad (5 letters)

Question 22: You use this to cut bread, meat and cheese (5 letters)

Question 23: You use this to cut paper (8 letters)

Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “Ask a silly question and you’ll get a silly______” (5 letters)

Question 21 Question 22 Question 23 Question 24

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the topic: What is your favorite food?

ĐỀ ÔN THI THCS & THPT NGUYỄN TẤT THÀNH- ĐỀ SỐ 9

Time allowed: 40 minutes

Question 1-13: Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Questions 0: ………………. in a clear, colorless, odorless, and tasteless liquid that you drink every day.

E. Milk B. Coffee C. Water D. Juice

1. It’s very hot. Why_______________ go swimming?

A. not we B. not C. don‘t D. Both A & C

2. No one in the class can study as well as Jane. She is the _______________ student in the class.

A. good B. better C. best D. well

3. Every country________ a National flag.

A. is B. are C. has D. have

4. _______________ his friends are over 50 years old.

A. Little B. A lot C. most D. Most of

5. We have no money, but Tom has _______________.

A. little B. a little C. few D. a few

6. Peter is not_______________ to go swimming alone.

A. old enough B. enough old C. 80 old D. so young

7. _______________silly mistake!

A. What B. How C. What a D. How a

8. How_______________ can you finish that work? – I’ll ready in a few minutes.

A. often B. soon C. long D. much

9. Would you like some coffee? – _______________ .

A. Yes, please. B. Yes, I do. C. No, I don’t. D. No. I’m not coffee

10. I’d like_______________ this letter to Ha Noi.

A. to send B. sending C. send D. sends

11. When was your school ____________? – 100 years ago.

A. found B. founded C. discovered D. born

12. When he arrived, everyone ____________.

A. has left B. left C. had left D. leave

13. In some vocational schools, the training quality is worse than ___________ used to be.

A. it B. they C. them D. that

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

14.What time does she start her classes?. – “____________”

A. She is in grade 6 class 6A.

B. She start her classes at 2 o‘clock in the afternoon

C. She starts her classes at 2 o‘clock in the afternoon

D. She starts your classes at 2 o‘clock in the afternoon

15. Choose the correct answer:

A. How many floors does her school have?

B. How much floors does her school have?

C. How many floors do her school have?

D. How many floors does her school has?

16. “What are there in front of her house?”–“____________”

A. To the right of the house, there is a rice-paddy

B. Behind the house, there is a well.

C. There are many flowers in front of her house.

D. There are much flowers in front of her house.

Question 17-20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

For many years, people believe that the cleverest animals after man were chimpanzees. Now, however, there is proof that dolphins may be cleverer than chimpanzees. Although dolphins live in the sea, it is not fish. It is an animal in many ways therefore, like a human being, dolphins have a simple language. They are able to talk to one another. It may be possible for man to learn how to talk to dolphins but this will not be easy because dolphins can‘t hear the man‘s sound. If man wants to talk to dolphins, he will have to make the third language both man and dolphins understand. Dolphins are also very friendly toward man. They often follow ships.

There are many stories of dolphins guiding ships through difficult and dangerous water.

17. Which animals do people think may be the cleverest?

A. chimpanzees B. dolphins C. mammals D. fish

18. What are dolphins like?

A. fish B. animals C. men D. ships

19. What have scientists discovered about dolphins?

A. They can understand simple language. B. Man can talk to them.

C. They can speak to one another. D. They can teach men their language.

20. Which of the following sentences is not correct?

A. Chimpanzees aren‘t not the cleverest. B. Man may learn how to talk to Dolphins.

C. Dolphins often guide ships. D. Dolphin is a fish.

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21: Tending to talk a lot (9 letters)

Question 22: Nervous and uncomfortable with other people (3 letters)

Question 23: Intelligent, or able to think quickly or intelligently in difficult situations (5 letters) Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “No place like ______” (4 letters)

Question 21 Question 22 Question 23 Question 24

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the topic: What is your favorite season?

ĐỀ ÔN THI THCS & THPT NGUYỄN TẤT THÀNH- ĐỀ SỐ 10

Time allowed: 40 minutes

Question 1-13: Circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Questions 0: ………………. in a clear, colorless, odorless, and tasteless liquid that you drink every day.

F. Milk B. Coffee C. Water D. Juice

1. ‘Would you like some bread? ‘_______________. I’m full.’

A. Yes, please B. Alright C. No, thanks D. Never mind

2. ‘Hi, Tom. _______________?’ ‘Not bad. And you?’

A. How’s everything B. What do you do C. What’s everything D. How do you do

3. My sister and I_______________ television in the living – room now.

A. am watching B. are watching C. is watching D. watch

4.In the evening, all the family members_______________ in the living room to watch TV

A. spend B. come C. gather D. stand

5.You should not ride so_______________. You may have an accident.

A. carely B. carelessly C. carefully D. careful

6. Were you absent_______________ school yesterday?

A. at B. to C. from D. in

7. There are_______________ eggs in the fridge.

A. a lot B. a few C. a little D. little

8. ‘_______________?’ ‘By bus.‘

A. What did you take to get there B. How did you get there

C. Did you get there by motorbike D. How long did it take to get there

9.I am going _______________ Ha Long bay.

A. visiting B. visit C. visited D. to visit

10. What about _______________ table-tennis?

A. to play B. playing C. plays D. play

11. He ……………… the office when I arrived.

A. was leaving B. has left C. should leave D. leaves

12. He tried to prevent the cat …………… running into the road.

A. to B. from C. against D. for

13. Listen to what I am saying, ……………………….?

A. don‘t you B. do you C. did you D. will you

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

14.“What are you watching? –“____________”

A. I like programmes about History.

B. Every day.

C. A programme about animals.

D. A friend from school. 15.

15. Choose the correct answer:

A. How often do you ride your bicycle to school?

B. How often does you ride your bicycle to school?

C. How long do you ride your bicycle to school?

D. How far do you ride your bicycle to school?

16. “Are you listening to music?”–“____________”

A. Yes, he is. He loves Italy.

B. No, they aren’t. They’re watching TV.

C. No, I’m not. I’m doing my English homework.

D. No, I am don’t.

Question 17-20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

A TWENTY YEAR- STOLEN BICYCLE

Ted Robinson has been worried all the week. Last Tuesday he received a letter from the local police. In the letter the police asked him to meet them at the police station. Ted wondered why the police wanted him, but he went to the station yesterday and now he is not worried any more.

At the station he was told by a smiling policeman that they found his bicycle. Five days ago, the policeman told him, the bicycle was picked up in a small village four hundred miles away. They are now sending his bicycle to his home by train. Ted was most surprised when he heard the news. He was amused too, because he never expected the bicycle to be found. It was stolen twenty years ago when Ted was a boy of fifteen.

17. Ted was worried because .

A. He received a letter B. He went to police station yesterday

C. The police would catch him D. He didn‘t know why the police wanted him

18. The police who talked to Ted was _______________.

A. pleasant B. worried C. surprised D. small

19. What did the policeman tell him?

A. His bicycle was lost.

B. His bicycle was found five days ago.

C. He was very surprised.

D. He never expected the bicycle to be found.

20. Why was Ted very surprised when he heard the news?

A. Because his bicycle was stolen 20 years ago

B. Because his bicycle was found when he was a boy of fifteen.

C. Because the bicycle was sent to him by train

D. Because he thought he would never find the bicycle.

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21: A person who is very good at sports or physical exercise, especially one who competes in organized events (7 letters)

Question 22: Someone who is skilled in playing music, usually as a job (8 letters)

Question 23: : a skilled and trained cook who works in a hotel or restaurant, especially the most important cook. (4 letters)

Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “Two heads are _______ than one” (6 letters)

Question 21 Question 22 Question 23 Question 24

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the topic:

Do you have a good classmate? Tell about her/ him.

ĐÁP ÁN

ĐỀ ÔN THI THCS NGUYỄN TẤT THÀNH
ĐỀ SỐ 1

Question 1-13.

1.B 2.B 3.A 4.A 5.C 6.C 7.A 8.C 9.A 10.C 11.A 12.B 13.B

Question 14-16.

Question 14. C Question 15. C Question 16. B

Question 17-20.

17.C 18.B 19.A 20.C

Question 21-24.

21.CINEMA 22.CAMEL 23.DOLPHIN 24.HARD

Question 25.

Cách làm: Đây chính là yêu cầu viết 1 đoạn văn ngắn tầm 7-10 câu. ( đề cho ít nhất 25 từ tương đương
với 3 câu-5 câu, nhưng đó là ít nhất. Mình sẽ viết từ 7-10 câu nhé)
•Bố cục:
– Mở đoạn: trả lời câu hỏi đề bài ra 1 cách đầy đủ thông tin và đúng ngữ pháp
– Thân đoạn: trả lời các câu hỏi sau: Why, How, What, When, Where
( Khi đi trả lời các câu hỏi này là các con đi tìm ý cho câu trả lời, tùy vào hoàn cảnh mà
mình lựa chọn các ý phù hợp cho phần thân đoạn phù hợp)
– Kết đoạn: Nhấn mạnh lại ý của đoạn văn
•Đoạn văn mẫu:
In my family, the person I love most is Mom. Because she always takes care of me and other
members in the family. In my eyes, she is the most beautiful woman in the world. She is tall,
slim and she also has a very good looking. Sometimes, she scolds me but I know it’s because I
made her disappointed, I think I need to be better for her to feel happy and proud of me. I love
Mom very much.

ĐỀ ÔN THI THCS NGUYỄN TẤT THÀNH
ĐỀ SỐ 2

Question 1-13.

1.C 2.A 3.B 4.B 5.A 6.C 7.C 8.B 9.C 10.B 11.D 12.D 13.A

Question 14-16.

Question 14. B Question 15. C Question 16. C

Question 17-20.

17.C 18.D 19.B 20.A

Question 21-24.

21.Post office 22.address 23.museum 24.woman

Question 25.

The most interesting book that I have ever read is ………………………………
( Because ) it is very interesting. It is about…………. . The main character is…….
I‘ve read it several times. I want to introduce it to my friends.

ĐỀ ÔN THI THCS NGUYỄN TẤT THÀNH
ĐỀ SỐ 3

Question 1-13.

1.B 2.C 3.C 4.D 5.C 6.B 7.A 8.D 9.B 10.D 11.D 12.B 13.D

Question 14-16.

Question 14. A Question 15. B Question 16. B

Question 17-20.

17.A 18.D 19.B 20.C

Question 21-24.

21. BUTTERFLIES 22. SKY 23. GEOGRAPHY 24. SPOT

Question 25.

My favotite subject is English (English is my favorite subject.) Because it is very interesting. It helps me
(to) understand the English song. Moreover, I can speak English with foreign friends. I really love
studying English.

ĐỀ ÔN THI THCS NGUYỄN TẤT THÀNH
ĐỀ SỐ 4

Question 1-13.

1.D 2.A 3.D 4.C 5.C 6.A 7.D 8.A 9.D 10.D 11.A 12.D 13.C

Question 14-16.

Question 14. A Question 15. B Question 16. A

Question 17-20.

17.B 18.C 19.B 20.C

Question 21-24.

21. SWANS 22. DINOSAURS 23. STORM 24. DOG

Question 25.

Để viết được các ý trong bài, các con sẽ đi trả lời cho các ý “ What, why, when, how, where”
In the future I want to be a teacher. Because I want to give knowledge to many students. I will teach students
in mountainous areas/ in Hanoi/ … If I study lazily, my dream won‘t come true, so that I will try my best to
become a good teacher when I‘m mature/ when I grow up.

ĐỀ ÔN THI THCS NGUYỄN TẤT THÀNH
ĐỀ SỐ 5

Question 1-13.

1.C 2.B 3.A 4.D 5.B 6.D 7.B 8.D 9.D 10.D 11.C 12.D 13.A

Question 14-16.

Question 14. B Question 15. C Question 16. B

Question 17-20.

17.D 18.C 19.C 20.B

Question 21-24.

21. PLAYGROUND 22. STATION 23. AMBULANCE 24. FISH

Question 25.

What, why, where, when, how
My favorite sport is …….. . Because it can help us feel relaxed and happy after studying hard. Besides,
it also helps us become healthier. I usually play it with my friends in the playground after school. We
play ……everyday/ twice a week.
I really love playing……

ĐỀ ÔN THI THCS NGUYỄN TẤT THÀNH
ĐỀ SỐ 6

Question 1-13.

1.C 2.A 3.B 4.A 5.D 6.D 7.A 8.B 9.B 10.C 11.A 12.C 13.D

Question 14-16.

Question 14. B Question 15. C Question 16. B

Question 17-20.

17.D 18.B 19.D 20.C

Question 21-24.

21. MAP 22. RAINBOW 23. UMBRELLA 24. NEVER

Question 25.

Gợi ý:
1. Câu chủ đề:
I have a lot of toys and what I love most is ……………….
2. Phần thân:
đưa ra những thông tin liên quan đến đồ chơi đó:
+ Ai đã mua cho mình vào dịp gì… ( 1 câu)
+ Đặc điểm của đồ chơi: màu sắc, hình dáng, … ( 2- 3 câu)
+ chơi với ai, chơi lúc nào ( 2-3 câu)
3. Kết luận: I really love playing this toy

ĐỀ ÔN THI THCS NGUYỄN TẤT THÀNH
ĐỀ SỐ7

Question 1-13.

1.B 2.C 3.A 4.D 5.A 6.B 7.B 8.A 9.B 10.B 11.C 12.B 13.D

Question 14-16.

Question 14. B Question 15. A Question 16. C

Question 17-20.

17.D 18.B 19.A 20.B

Question 21-24.

21. SECRETARY 22. NURSE 23. CLOWNS 24. GO

Question 25.

Gợi ý:
1. Câu chủ đề: I have a lovely pet, she is a puppy and I call her Lyly.
2. Miêu tả: ( 3-5 câu)
– Ai tặng nó cho mình ( ai mua), vào dịp gì…. (1-2 câu)
– Đặc điểm của thú cưng:Ngoại hình, tính cách (2-3 câu)
– nó thường làm gì khiến mình vui (2-3 câu)
3. Kết luận lại: LyLy is my friend, I love her so much.

ĐỀ ÔN THI THCS NGUYỄN TẤT THÀNH
ĐỀ SỐ8

Question 1-13.

1.C 2.B 3.A 4.D 5.A 6.C 7.B 8.D 9.A 10.A 11.B 12.C 13.B

Question 14-16.

Question 14. C Question 15. A Question 16. A

Question 17-20.

17.D 18.C 19.B 20.D

Question 21-24.

21. spoon 22. Knife 23. Scissors 24. Answer

Question 25.

Câu chủ đề: My favourite food is……………. (1 câu).
– Phần thân:
+ Đưa ra các lý do mình thích đồ ăn này. ( đồ ăn ngon, tốt cho sức khỏe,…) ( 2-3 câu câu)
+ mình thường ăn món này ở đâu? Ai nấu ? hoặc ăn với ai. ( 2 câu)
Kết luận: I really love to eat this food. ( 1 câu)

ĐỀ ÔN THI THCS NGUYỄN TẤT THÀNH
ĐỀ SỐ 9

Question 1-13.

1.C 2.C 3.C 4.D 5.B 6.A 7.C 8.C 9.A 10.A 11.B 12.C 13.A

Question 14-16.

Question 14. C Question 15. A Question 16. C

Question 17-20.

17.B 18.C 19.C 20.D

Question 21-24.

21. talkative 22. Shy 23. Smart 24. home

Question 25.

Câu chủ đề: My country has 4 seasons and the season I love most is………

Phần thân:

+ Miêu tả đặc điểm: thời tiết, khí hậu, cảnh vật mùa đó ( 2-3 câu)

+ các hoạt động mình sẽ thường làm trong mùa đó ( VD: in summer, I often go swimming with my
friends or my parents,….) (2-3 câu)

Kết luận: I really love ……

ĐỀ ÔN THI THCS NGUYỄN TẤT THÀNH
ĐỀ SỐ 10

Question 1-13.

1.C 2.D 3.B 4.C 5.B 6.C 7.B 8.B 9.D 10.B 11.A 12.B 13.D

Question 14-16.

Question 14. C Question 15. A Question 16. C

Question 17-20.

17.D 18.A 19.B 20.D

Question 21-24.

21. athlete 22. Musician 23. Chef 24. better

Question 25.

Câu chủ đề: I have a good classmate, her name is………
Phần thân:
+ Miêu tả:Ngoại hình, tính cách, làm sao lại quen và thân với nhau ( 2-3 câu)
+ Các hoạt động thường làm với nhau: do exercises, play games, chat with each
other,…. ( 2-3 câu)
Kết luận: She/ He is a good classmate. I really want to play with her/ him as much as
possible.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *