Bộ đề bồi dưỡng học sinh giỏi tiếng Anh toàn diện lớp 6 – Phần 1

TEST 1

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. fat b. cat c. table d. sat
2. a. hit b. tide c. sit d. did
3. a. fed b. left c. bet d. these
4. a. color b. hole c. go d. toe
5. a. these b. free c. scene d. bed
6. a. peace b. meat c. instead d. leader
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. Our train will arrive to Hue at noon.

    1. will arrive b. to c. at d. noon
  3. Don’t enter to this mysterious cave.

    1. Don’t b. enter c. to d. mysterious
  4. An European gentleman is waiting for my boss in the hall.

    1. An b. is waiting c. for d. in
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. I know the to the post office.

a. book b. lunch c. walk d. way

  1. Why didn’t you go camping last week? If you there, you would have had a lot of fun.

a. were being b. have been c. had been d. was being

  1. His trick made me furious.

a. extremely angry b. hot

c. not very happy d. too sad

  1. – Will you do me a favor?

– Yes great pleasure.

a. at b. of c. with d. in

  1. Can you me a good French restaurant?

a. recommend b. praise c. say about d. answer

  1. What if you had had a day off yesterday?

a. would you have done b. would you do

c. will you do d. you would have done

  1. He will his brother to the zoo with him.

a. give b. take c. like d. catch

  1. Long is working in a bicycle firm. He there since 1978.

a. had worked b. has been working

c. were working d. was working

  1. She often hires the van to transport her goods.

a. the heavy car b. the coach

c. the small truck d. the big motorbike

  1. everything before the visitors came?

a. Had they prepared b. Were they preparing

c. Have they prepared d. Are they preparing

  1. The boys were clapping their hands and cheering loudly.

a. enjoying himself b. crying loudly

c. observing the scene d. shouting congratulations

  1. What games did you like ?

a. best b. well c. rather d. Better

  1. Will you me how to play tennis?

a. learn b. call c. need d. show

  1. I that he was an English teacher.

a. am thinking b. thought

c. am being thought d. was thinking

  1. There are only ordinary flowers in this garden.

a. common b. good-looking c. famous d. gently

  1. This is a good athlete performance is admired by many people in the world.

a. whom b. which c. whose d. who

  1. The ball the fence and into the classroom.

a. hit b. shot c. kicked d. went over

  1. The test becomes and

a. hard I hard b. harder I harder

c. hardest / hardest d. harder / hard

  1. Abdul was badly frightened by a stranger in the market.

a. surprised b. embarrassed c. worried d. terrified

  1. Is her health getting and ?

a. bad / bad b. good / good c. worse I worse d. more / more

  1. Mrs. White, an elderly widow, was feeding her dogs.

a. a mature b. an older c. a somewhat old d. a very old

  1. Robert for Mary since noon.

a. is going to wait b. has been waiting

c. is waiting d. was going to wait

  1. We shall this package to our friend in Ho Chi Minh city,

a. receive b. reply c. send d. ask

  1. The Jones in that house for twenty years. They like it very much,

a. are living b. were living c. has lived d. have been living

  1. The old man descended the stairs slowly because he was afraid of falling.

a. went down b. looked down c. turned down d. stepped down

  1. The United Nations Charter signed in 1945.

a. are b. were c. has been d. was

  1. How often does Mr. Black his vet?

a. eat b. food c. give d. feed

  1. It is not raining now, but when I came to school this morning, it very hard.

a. is raining b. was raining

c. has rained d. has been raining

  1. Her factory went bankrupt and since then she has been out of work.

a. unable to do b. disappointed c. dissatisfied d. unemployed

  1. – He says he is still reading “The Old Man and the Sea”.

– I don’t think so. I it to him a long time ago and it’s quite a short book.

a. gave b. was giving c. have given d. are giving

  1. I’d like to have this dress shortened.

a. reduced b. tailored c. made shorter d. repaired

  1. The road in front of your house

a. repairs b. is preparing

c. is being repaired d. repairing

  1. He was so that he went to bed early.

a. healthy b. tired c. strong d. angrily

  1. – Has Roger been looking for Jane for some time?

– Yes, he

a. has b. has been c. has looked d. have

  1. Nowadays, it’s rather difficult to a suitable job.

a. apply for b. want c. work d. look on

  1. When we arrived, the winner of the art competition a prize.

a. awarded b. were being awarded

c. was awarding d. was being awarded

  1. When I arrived, the train had left.

a. never b. yet c. already d. suddenlv

  1. – Mr. and Mrs. Foster finally saw a football game.

– they ever a football game before?

a. Didn’t / see b. Wasn’t / seen c. Weren’t / seen d. Hadn’t / seen

  1. If you don’t hurry, we shall the bus.

a. catch b. miss c. run d. deceive

  1. Lan lives on a farm. She a traffic-jam before she went to the city last month.

a. did not see b. were not seeing

c. had never seen d. has never seen

  1. I want you to a double room for me at Bamboo Green hotel tonight.

a. ask b. keep on c. phone d. reserve

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

Every year students in many countries learn English. Some of these students are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school, others study by themselves. A few learn English just by hearing the language, in film, on television, in the office, or among their friends. But not many are lucky enough to do that. Most people must work hard to learn another language.

Learning another language! Learning English! Why do all these people want to learn English? It is not difficult to answer that question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. They study their own language, and Math and English. (In England, or America, or Australia, many boys and girls study their own language, which is English, and Math, and another language, perhaps French, or German, or Spanish.)

Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their studies, because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English.

    1. According to the writer,

      1. Only adults learn english.
      2. No children like learning english.
      3. English is only useful to teenagers.
      4. English is popular in much of the world.
    2. Many people learn English by

      1. watching videos only. B. hearing the language in the office,

C. talking with the film stars. D. working hard on their lessons.

    1. Many boys and girls learn English because

      1. English can give them a job.
      2. It is included in their study course.
      3. Their parents make them.
      4. They have to study their own language.
    2. In America or Australia many schoolchildren study

      1. English as a foreign language.
      2. English and math only.
      3. Such foreign languages as french, german, and Spanish.
      4. Their own language and no foreign language.
    3. Many adults learn English because

      1. Their work is useful. B. They want to go abroad.

C. Most of their books are in english. D. It helps them in their work.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

The tourist (1) is considered to be the World’s largest industry. Before 1950, about one million people (2) abroad each year (3) by the 1990s, the figure had (4)

to over 400 million every (5)

(6) large numbers of tourist, however, are beginning to (7) problems. For example, in the Alps the skiers are destroying the mountains (8) came to enjoy. Even parts of Mount

Everest in the Himalayas are reported to be covered (9)

been (10) away.

old tins, tents and food that have

But at time when we have greater freedom to travel (11) ever before, more and more people are asking how they can enjoy their holiday (12) causing problems by spoiling the countryside.

Now there (13) a new holiday guide called Holidays That Don’t Cost the Earth. It (14)

you how you can help the tourist industry by asking your travel agent or your tour operator the right questions (15) you go on holiday.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: The noise / the traffic / prevented / me / go to sleep. The noise of traffic prevented me from going to sleep.

    1. We / go / airport / see / off / last.
    2. Wish / have / money / buy / dictionary / yesterday.
    3. Peter / advise / not / go / tram / time.
    4. Can / manage / write / report / yourself?
    5. They arrange / provide / new flat / Mary
    6. She not look / intelligent enough / university professor.
    7. We / spend / time / learn / English / French / last year.
    8. Although he work / hard, he / not success / his career.
    9. Though / he / live / far / office / come / work / time.
    10. He / insist / invite / mother-in-law / restaurant.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. There are fifteen jars in the cupboard.

The cupboard

  1. I plan to start studying in Australia.

I’m going

  1. This problem is difficult to solve.

It is

  1. I’d like to invite you to lunch.

Will you

  1. Liz doesn’t very often go dancing.

Liz occasionally

PART D: SPEAKING

Which season do you like best?

ĐÁP ÁN TEST 1

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. c 2. b 3. d 4. a 5. d 6. c 7. b 8. c 9. a 10. d
11. c 12. a 13. c 14. a 15. a 16. b 17. b 18. c 19. a 20. d
21. a 22. d 23. b 24. a 25. c 26. d 27. b 28. d 29. c 30. c
31. b 32. c 33. d 34. a 35. d 36. d 37. b 38. d 39. a 40. c
41. c 42. b 43. a 44. a 45. d 46. c 47. d 48. b 49. c 50. d

PART B; READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. D 2. D 3. B 4. C 5. D
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. industry 2. traveled 3. but 4. risen
5. year 6. such 7. cause 8. they
9. with 10. thrown 11. than 12. without
13. is 14. tells 15. before

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. We went to the airport to see him off last week.
    2. I wish I had had some money to buy a dictionary yesterday.
    3. Peter advised me not to go by train next time.
    4. Can you manage to write the report yourself?
    5. They arranged to provide a new flat to Mary.
    6. She doesn’t look intelligent enough to be a university professor.
    7. We spent more time on learning English and French last year.
    8. Although he worked hard, he could not success in his career.
    9. Though he lives far from his office he always comes to work on time.
    10. He insisted on our inviting his mother-in-law to the restaurant.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. The cupboard contains fifteen jars/has fifteen jars in it.
    2. I’m going to start studying in Australia.
    3. It is a difficult problem to solve/difficult to solve this problem.
    4. Will you come lunch with me?
    5. Liz occasionally goes dancing.

PART D: SPEAKING

There are 4 seasons in a year in my country. Each season has its own charm. For me, I like summer best. Below are some reasons for my preference.

First, summer is the time when I’ve long holidays. When summer comes, I am free from my studies and I can rest/relax after busy work days (= after days of hard work).

Secondly, summer is the season of fruit. How delightful it is to go for a picnic in the countryside on summer holidays and enjoy delicious fruits such as: mangoes, grapefruits, durians, rambutans, mangosteens and so on.

Finally, I like summer best because my birthday falls on August, 13rd. This is an occasion for me to hold a birthday party so that I can have a good time with my friends.

TEST 2

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. ahead b. capitalist c. also d. important
2. a. large b. war c. motor-car d. starter
3. a. fat b. bat c. fade d. lack
4. a. time b. find c. nice d. bid
5. a. loud b. amount c. found d. you
6. a. cup b. tube c. nut d. but
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. My brother is three years elder than me.

    1. My b. is c. elder d me
  3. The weather was such cold that we didn’t go out.

    1. was b. such c. that d. didn’t go
  4. I drew my salary and I bought a trousers for my father yesterday.

    1. drew b. bought c. a trousers d. for
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. Do you know where Peter his car?

a. find b. seen c. looks d. found

  1. When we came, the stadium

a. was being filled b. has filled c. filled d. is being filled

  1. Florida was rocked by a car bomb explosion yesterday.

a. shaken violently b. taken c. seized d. taken seriously

  1. How long waiting for me? Just a few minutes.

a. have you been b. are you c. were you d. had you been

  1. Nancy is a shirt to present Nam on his birthday.

a. making b. building c. selling d. handing

  1. Nam was not at the meeting yesterday. I wish he there.

a. had been b. were c. has been d. was

  1. A helicopter managed to land on the mountain and rescued the climbers.

a. pretended b. succeeded c. could d. was able

  1. If I you, I wouldn’t accept the invitation.

a. had been b. were c. are d. has been

  1. New machines used on this farm

a. have b. are being c. being d. were being

  1. After they the Olympic torch into the stadium, the games began.

a. had carried b. were carrying

c. had been carrying d. has carried

  1. Their speed is approximately twenty miles an hour.

a. under b. above c. about d. over

  1. Hung went to Ha Noi last week. She there once a few years ago.

a. was being b. was c. had been d. has been

  1. He forgot to the ruler I lent him.

a. give me back b. pay me c. lend me again d. offer me

  1. – Had you and Bill ever seen the Olympic Games before?

– No, we

a. hadn’t b. didn’t c. weren’t d. hasn’t

  1. The English are always in football.

a. angry b. pleased c. interested d. happy

  1. I wish my grandparents before I was born, but they did.

a. weren’t died b. didn’t die c. hadn’t died d. has died

  1. The acrobats the children very much.

a. practiced b. trained c. interested d. happy

  1. I wish it my birthday every day, but it isn’t.

a. had been b. were c. is d. had been

  1. Nam the heavy suitcase for the old woman.

a. held b. helped c. called d. carried

  1. The examinations next month.

a. will give b. will have given

c. would have given d. will be given

  1. I believe her. I don’t think she would me a lie.

a. say b. tell c. speak d. talk

  1. Traffic rules at all times.

a. must observe b. must have observed

c. must be observed d. must been observed

  1. The boy was punished because he was very rude to his uncle.

a. cruel b. impolite c. polite d. kind

  1. The visiting team scored one goal in the first half. The home team scored two goals in the second half. The home team the game.

a. played b. won c. lost d. gain

  1. The teacher wanted her naughty pupil to go out immediately.

a. completely b. at once

c. correctly d. all answers are correct

  1. Jim contributes news or comments regularly from abroad to a newspaper. He’s

a. a correspondent b. a competitor c. an athlete d. journalist

38.I here for ten years.

a. works b. am working

c. work d. have been working

  1. Cattle and sheep graze in the

a. rivers b. bridges c. meadows d. hills

  1. I him two weeks ago.

a. meet b. was meeting c. met d. have met

  1. Cars, buses, and bicycles are means of

a. conversation b. transport c. competition d. traffic

  1. I to my present house in 1985.

a. moved b. have been moving

c. have moved d. was moving

  1. Taxis are for tourists who need to get to the airport quickly.

a. convenient b. cheaper c. distant d. comfortable

  1. to Dalat?

a. Are you ever b. Were you ever

c. Do you ever being d. Have you ever been

  1. Winners of Olympic events are with medals.

a. prepared b. presented c. given d. taken

  1. I felt asleep when I my exercises.

a. am doing b. am being did c. was doing d. all are correct

  1. The football player between the defender and the forward is known as the

a. back player b. striker

c. midfield link man d. middle player

  1. The classroom is very dirty. We it for three months.

a. haven’t cleaned b. weren’t cleaning

c. hadn’t cleaned d. aren’t cleaning

  1. Sunday is the day I don’t have many things to do.

a. when b. where c. which d. that

  1. Jack is out of breath. He

a. was running b. has been running

c. has run d. would run

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

Alexander Graham Bell was born in Edinburgh, Scotland in the nineteenth century, and later came to the United States. Several members of his family did a great deal to encourage him in the field of science. His father helped him a lot by supervising his work with the deaf. When he worked with the deaf and investigated the science acoustics, his studies eventually led to invention of multiple telegraphs and his greatest invention – the telephone. He dedicated the last quarter century of his life to advances in aviation.

    1. What was Alexander Graham Bell’s greatest invention?

      1. multiple telegraph. B. telephone.

C. aviation. D. acoustics.

    1. To what did Bell dedicate the last years of his life?

      1. acoustics science. B. aviation.

c. adventure. D. architecture.

    1. How many years did Bell dedicate to aviation?

A.100 B.50 C. 35 D. 25

    1. What can we conclude about Alexander Graham Bell?

      1. He worked very hard, but never succeeded.
      2. He spent so many years working in aviation because he wanted to be a pilot.
      3. He dedicated his life to science and the well-being of mankind.
      4. He worked with the deaf so that he could invent the telephone.
    2. Which of the following statements is NOT true?

      1. Bell was born in the 18th century.
      2. Bell worked with the deaf.
      3. Bell experimented with the science of acoustics.
      4. Bell invented a multiple telegraph.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

Most people think of computers as very modem (1) , products of our new technological age. But actually the idea for a computer (2) worked out over two centuries ago by a man (3)

Charles Babbage.

Babbage was born (4) 1791 and grew up to be a brilliant mathematician. (5) drew up plans for several calculating machines (6) he called “engines”. But despite the fact that he (7) building some of these he never finished any of them. Over the years people have argued (8) his machines would ever work. Recently, (9) , the Science Museum in London has finished building (10) engine based (11) one of Babbage’s designs.

(12) has taken six years to complete and more (13) four thousand parts have been specially made. Whether it works or not, the machine will be on show at a special exhibition in the Science Museum (14) remind people of Babbage’s (15) .

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: High time / someone / tell / him / stop / behave / child. It’s high time someone told him to stop behaving like a child.

    1. He / leave / house / without / say / word.
    2. We / argue / the waiter / price / meal.
    3. I / remembered / lock / car / door before / leaving.
    4. There / no truth / reports / resignation.
    5. I / dream / bears / crash / undergrowth.
    6. She / keen / tennis player
    7. She / stand / road, / stamp / feet / stay warm.
    8. They Warn / us not / sleep without mosquito nets.
    9. The patient’s wife advise / him not / change his mind.
    10. Many people / rather travel / car / by train.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. Can you explain this word to me, please?

What does

    1. How long does the train journey from Pamplona to Madrid take? When does
    2. You can trust me to finish the report on time.

I promise

    1. I don’t know where he lives.

Where

    1. That isn’t my car.

That car

PART D: SPEAKING

What do you do every day?

ĐÁP ÁN TEST 2

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. c 2. b 3. c 4. d 5. d 6. b 7. c 8.b 9. c 10. d
11. a 12. a 13. a 14. a 15. a 16. d 17. b 18. b 19. a 20. c
21. b 22. a 23. b 24. a 25. a 26. c 27. c 28. c 29. b 30. d
31. d 32. b 33. c 34. b 35. b 36. b 37. a 38. d 39. c 40. c
41. b 42. a 43. a 44. d 45. b 46. c 47. c 48. a 49. a 50. b

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. B 2. B 3. D 4. C 5. A
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. inventions 2. was 3. called 4. in
5. he 6. which 7. started 8. whether
9. however 10. an 11. on 12. it
13. than 14. to 15. work

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. He left the house without saying any word.
    2. We argued with the waiter the price of the meal.
    3. I remembered locking the car door before leaving.
    4. There is no truth in the reports of his resignation .
    5. I dreamt of bears crashing through the undergrowth.
    6. She’s a keen tennis player.
    7. She stood by the road, stamping her feet to stay warm.
    8. They warned us not to sleep without mosquito nets.
    9. The patient’s wife advised him not to change his mind.
    10. Many people’d rather travel by car than by train.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. What does this word mean, please?
    2. When does the Pamplona train/the train from Pamplona arrive in Madrid?
    3. I promise I’ll finish the report on time.
    4. Where does he live?
    5. That car doesn’t belong to me.

PART D: SPEAKING

Every morning, when the clock strikes five, I immediately get out of bed. After making my bed, I do morning exercises for about 15 minutes.

After that I brush my teeth, wash my face and review my lessons. I eat breakfast at 6.15 I leave my house for school at 6.30. It takes me 15 minutes to go from my house to my school by motorcycle. I

spend the whole morning studying at school. School is over at 11.30. I come home, have lunch and rest until 1.30.

In the afternoon, I often stay at home, do my homework and prepare the lessons for the next/following day. At 4 o’clock I relax by playing badminton with my friends in the neighborhood.

At 5 o’clock, I help my mother to cook dinner. We eat supper at 6 o’clock. After eating dinner I often watch TV or go to the evening class at the foreign language centres. I often go to bed at 10 o’clock.

TEST 3

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
a. fishing b. middle c. find d. picture
a. head b. feather c. theatre d. leather
a. now b. show c. borrow d. slow
a. gave b. slap c. slave d. cake
a. run b. funny c. upwards d. autumn
a. picture b. culture c. pure d. nature
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. The woman crosses the road when the light turned red.

    1. crosses b. the c. when d. turned
  3. I am used to swim in this river when I was young.

    1. am used to b. in c. when d. was
  4. She has been to Da Nang for one month and now she uses to the hot weather in Da Nang.

    1. has been b. for c. uses to d. in
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. In a football match, often stands in front of the goal.

a. the goal keeper b. the defender

c. the forward d. the referee

  1. Peter sounded when I spoke to him on the phone,

a. angrily b. happily c. angry d. anger

  1. The man looks very Everyone admires him.

a. succeed b. successful c. unsuccessful d. success

  1. Mary looked at me at Daisy’s birthday party last night.

a. sad b. sadder c. sadly d. all are correct

  1. They marched to show their

a. solidarity b. sport-ship c. friendly-ship d. team

  1. Don’t climb that tree. It doesn’t look

a. safely b. safe c. well d. better

  1. Bruce is the person who always his promises.

a. makes b. keeps c. follows d. agrees

  1. Do you feel before the driving test?

a. nervous b. badly c. nervously d. all are correct

  1. Neither the teacher nor the students come.

a. have b. has c. is d. are

  1. This skirt is small for me. I need a larger size.

a. so b. not c. too d. all are correct

  1. It’s not worth to him. He never answers letters.

a. write b. to write c. written d. writing

  1. – Why don’t we make a fire?

– It’s not cold to make a fire.

a. too b. enough c. such d. much

  1. Before I bought the jeans, I asked if I could them on.

a. try b. wear c. have d. take

  1. Why can’t you solve easy exercises?

a. so b. such a c. such d. all are correct

  1. They came and informed us their decision.

a. about b. of c. for d. on

  1. It was good book that I read it all night.

a. so b. such a c. such d. very

  1. The test has been put off next Sunday.

a. by b. on c. until d. to

  1. The farmer the land before he planted anything.

a. will plough b. ploughs c. ploughed d. had ploughing

  1. – When are the library cards ?

– At the beginning of each school-year.

a. bought b. promoted c. issued d. published

  1. First I my bicycle, then I had a shower.

a. clean b. cleaning c. was clean d. cleaned

  1. May Day is a day for workers.

a. special b. working c. well-equipped d. free

  1. I shall stay at home unless Peter me up.

a. doesn’t pick b. picks c. pick d. picking

  1. – Why was Nam late for school yesterday?

– He was by colorful posters at the circus, and he forgot about the time.

a. tamed b. promised c. attracted d. interested

  1. If it rains this evening, I come to the party.

a. don’t b. won’t c. am not d. didn’t

  1. They were so fond of the performing animals that they about them.

a. kept talking b. admired c. had a good time d. wanted to talk

  1. If Jean phone me, I’m not going to wait.

a. isn’t b. didn’t c. doesn’t d. hasn’t

  1. Have you seen the of the acrobats?

a. talk b. march c. performance d. performing

  1. I wish I a bicycle trip to the countryside now.

a. took b. take c. taking d. am taking

  1. After the examinations, we have a lot of during the summer holiday.

a. friendship b. recreations c. reference d. playing

  1. Nobody has thought about that.

a. ever b. seldom c. never d. hardly

  1. – It’s hot now, and we don’t have anything to do.

– Why don’t we take a walk round the lake?

a. colorful b. demonstration

c. leisurely d. enjoyable

  1. Please show me this computer works.

a. what b. how c. which d. that

  1. My grandparents are going to their golden wedding anniversary next week.

a. demonstrate b. attract c. celebrate d. fascinate

  1. His parents are all by his result.

a. disappointing b. disappointed c. disappoint d. to disappoint

  1. Team-work helps to strengthen the pupils’

a. celebrations b. solidarity c. spirit d. friendship

  1. She is to answer the question.

a. enough intelligent b. so intelligent

c. intelligent enough d. very intelligent

  1. Look! How beautifully those students are with red flags and banners!

a. fascinating b. marching c. interesting d. going

  1. He be a famous singer.

a. use to b. used to c. use d. used

  1. Music was by the bands in May Day marches.

a. played b. held c. taken part d. joined

  1. The furniture in this house is

a. in the good condition b. in very good condition

c. in condition d. in condition very good

  1. Reference books on the stacks.

a. keep b. are kept c. are keeping d. is kept

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

A recent survey has shown that the busiest shopping street in the world is not in London. New York, or Paris, but in Warsaw, Poland. Nowy Swiat, which means New World, has an incredible 14,000 Poles walking down it every hour. It’s a lovely place to shop. The pavements are very wide. There are statues, palaces, attractive town houses and high-class restaurants. The buildings are not too high. They look old, but in fact the whole city was rebuilt after World War II.

There aren’t any billboards or neon lights. There isn’t any loud music, and there aren’t many tourists. People think that Polish shops have nothing to sell, so nobody comes shopping here. The world does not know about this paradise for shoppers yet.

It is now possible to buy almost everything in Warsaw. There are a lot of Western shops but the interesting thing is that Polish manufacturers are also now producing high quality goods themselves because the products are not mass produced for world consumption. Nowy Swiat has a lot of small, specialty, and chic shops. It hasn’t got the huge department stores that sell the same products everywhere.

    1. The busiest exciting shopping street in the world is in

      1. Paris. B. Milan. C. Warsaw. D. New York.
    2. How are the pavements in Warsaw?

      1. They are quite narrow.

C. They are very wide.

    1. When was the whole city rebuilt?

      1. After the Second World War

C. In World War II

    1. In Nowy Swiat, tourists can

      1. See lots of billboards and neon lights.
      2. Listen to loud music in the street.
      3. Buy high quality goods.
      4. Buy goods in huge department stores that sell the same things everywhere.
    2. According to the author, Nowy Swiat is considered to be

      1. A center of fashion B. A paradise for shoppers

c. A crowded and dusty place D. A new world of businessmen

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

Julie always thought of herself as an easy going and (1) person, who put up with people’s differences. She hardly ever became upset about anything and believed that if you treated people well, they would (2) with you. That is, until Alex and Harry moved in next door. At first when their music woke her in the night, she was just a bit (3) , but did not feel offended. She shrugged her (4) and said to (5) “Never mind, I make a lot of noise sometimes. I’ll go round and (6) , in as nice a way as possible.” When she knocked at Alex

and Harry’s door she said “I’m not very (7) on very loud music, to be honest. Do you

think you could turn down a bit? They just grinned and then Alex said,” You can think (8) you like, as far as we’re concerned”. Then they shut the door in Julie’s face. By the end of the week, Julie felt

angry, but was determined not to (9) her temper. She had hardly slept, and kept (10)

all the time, but she kept busy. The next time she called next door, she gave Harry and Alex a present. “It’s just a cake I (11) for you.

Please (12) my apologies for last time!” And that day the noise (13) “What a (14)

” thought Julie. “Now there’s some peace and quiet and I can read my (15) book “The History of Poison”

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: You / only sweep / floor / also clean / windows. You not only sweep the floor but also cleaning the windows.

    1. You / better not go swimming because / look sick.
    2. I / requested / they / carry / suitcases /taxi.
    3. I / regret / not / go / the airport /say / good-bye / him.
    4. They / accuse / he / steal / money.
    5. She / prefer / stay / home / to / go / play.
    6. I / must / apologize / be / come / meeting.
    7. He / be / delight / he / passing.
    8. We / confident / he / be / able / play / well.
    9. I / happy / he / win / the election.
    10. He / deny / have / be / that / time.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. I haven’t been to Portugal since 1960.

I last

    1. When did you start your course?

How long have

    1. She didn’t get anyone to repair the car for her.

She repaired

    1. We went to Chicago for the first time.

We had

    1. I know it belongs to them, because there’s a label on it.

I know it’s

PART D: SPEAKING

Introduce your family

ĐÁP ÁN TEST 3

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. c 2. c 3. a 4.b 5. d 6. c 7. a 8. a 9. c 10. a
11. c 12. b 13. c 14. a 15. b 16. b 17. a 18. a 19. c 20. d
21. b 22. a 23. c 24. a 25. b 26. c 27. c 28. c 29. d 30. a
31. b 32. c 33. b 34. a 35. c 36. c 37. a 38. b 39. a 40. c
41. b 42. c 43. b 44. b 45. c 46. b 47. b 48. a 49. b 50. b

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. C 2. C 3. A 4. C 5. B
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. tolerant 2. co-operate 3. irritated 4. shoulders
5. herself 6. complain 7. keen 8. whatever
9. lose 10. yawning 11. made 12. accept
13. stopped 14. relief 15. favorite

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. You’d better not go swimming because you look sick.
    2. I requested them to carry suitcases to a taxi.
    3. I regret not going to the airport to say good-bye to him.
    4. They accused him of stealing the money.
    5. She preferred staying at home to going to the play.
    6. I must apologize for being unable to come to the meeting.
    7. He was delighted about his passing.
    8. We’re confident of his being able to play well.
    9. I was happy about his winning the election.
    10. He denied having been there at that time.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. I last went to Portugal in 1990.
    2. How long have you been doing your course?
    3. She repaired the car herself.
    4. We had never seen to Chicago before.
    5. I know it’s theirs, because there’s a label on it.

PART D: SPEAKING

My family has three people: my father, my mother and me. I am the only daughter in my family. I haven’t any brothers. My father is a lecturer in a college. He is 48 years old. He has been teaching English for over 20 years. He is an experienced teacher. He has already written 40 books.

My mother works at the same school with my father. She is 43 years old. She is a cheerful and pretty person.

As for me, I am a pupil at a high school in the province now. I am a student. My dream is to be an English teacher like my parents. I hope that my dream will come true in a near future.

TEST 4

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. clean b. bread c. threaten d. death
2. a. seaside b. combine c. life d. police
3. a. is b. ice-cream c. ink-pot d. fridge
4. a. take b. place c. tall d. name
5. a. car b. carry c. corn d. city
6. a. this b. thick c. thank d. thin
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. Her son was arrested with the police last night because of fighting.

    1. was arrested b. with c. because of d. fighting
  3. Two prisoners were hang this morning by Taliban.

    1. prisoners b. were hang c. by d. Taliban
  4. You are many more intelligent than I thought you are.

    1. many b. than c. thought d. are
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. Public libraries to all readers.

a. open b. are opened c. is open d. are open

  1. Do you know ?

a. what she was wrong b. what’s wrong with her

c. what wrong she was d. what wrong is with her

  1. The love for books is helpful in. the pupils’ knowledge.

a. developing b. developed

c. being developed d. develop

  1. The earth moves around the sun, ?

a. doesn’t it b. isn’t c. won’t it d. shouldn’t it

  1. My father used to bicycle trips to the countryside when he was young.

a. take b. taking c. be taken d. being taken

  1. She will take her examination next Monday, ?

a. mustn’t she b. has she c. doesn’t she d. won’t she 16 the letter sent yesterday?

a. Did b. Was c. Is d. Were

  1. You tell him about that, did you?

a. did b. didn’t c. could d. had to

  1. It’s so hot today. I wish we some fresh air.

a. have b. are having c. had d. would have

  1. Mary hand in her essay tomorrow, doesn’t she?

a. must to b. will c. is going to d. has to

  1. I wish I on the beach now. Then I would swim and sunbathe.

a. were b. am c. was d. had been

  1. The table with a cloth.

a. is covering b. covered c. is covered d. has covered 22 you ever been to England?

a. Have b. Are c. Do d. Had

  1. This is the boy father teaches me mathematics,

a. whose b. which c. who d. his

  1. Young Pioneers to love their fatherland,

a. have taught b. taught

c. have been taught d. has been taught

  1. My family wanted to reserve a hotel room.

a. live in b. stay c. accommodate d. book

  1. The library is open to the pupils come there to read.

a. which b. who c. whom d. whose

  1. June is than November.

a. hot b. hoter c. hotter d. more hot

  1. Mai told her grandmother about the performance she liked best.

a. which b. who c. whom d. what

  1. Steel is than wood.

a. heavy b. as heavy c. heavier d. many heavier

  1. There are a few things we can do.

a. that b. who c. whom d. whose

  1. Would you like more coffee?

a. some b. a lot of c. little d. many

  1. Jack and Mary kept talking about the lion-tamers they admired a great deal.

a. which b. whom c. who d. whose

  1. They finished their work

a. before three hours b. since three hours

c. for three hours d. three hours ago

  1. Nam and Tom are talking about the actress they saw in the show last night.

a. her b. which c. whom d. who

  1. – What did you do last night?

a. None b. Nothing c. No one d. Anything

  1. Sunday is the day I don’t have many things to do.

a. where b. when c. which d. that

  1. Daisy knows on her way to school.

a. any b. every c. everyone d. whole

  1. That’s the place the meeting took place.

a. where b. when c. whom d. which

  1. A librarian is someone is often at the desk to help the readers.

a. which b. who c. whose d. whom

  1. The building has just been built recently is our new school library.

a. which b. who c. whom d. whose

  1. The bee stung on the nose.

a. she b. herself c. hers d. her

  1. Studying history is important to the love of our country.

a. promote b. promoted c. promoting d. being promoted

  1. She often talks to on the phone every Saturday night.

a. he b. his c. him d. himself

  1. The clowns made the audience so much.

a. laughing b. laugh c. laughed d. to laugh

  1. Daisy and would like to drink orange juice.

a. me b. I c. my d. mine

  1. Nam’s class kept on the book report all week last week.

a. work b. working c. to work d. worked

  1. I didn’t like the shirt she was wearing.

a. who b. that

c. which d. b and c are correct

  1. He would visit uss if he in town.

a. will be b. was c. were d. would be

  1. They expect to see their uncle Sunday.

a. at b. in c. on d. for

  1. You’ll tell him about our project if you him, won’t you?

a. see b. saw c. will see d. would seen

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

There are more and more challenges for school children today at their early age. For example elementary pupils have to work harder to finish many types of homework. Teachers and parents can help them in many ways. Teachers should be more ready to give timely comments and feedbacks to encourage their pupils. At home, parents also need to care more about the place and time for their children to do homework. There should be enough space to work comfortably, good light, and no distractions such as television or p ,e calls.

Taking tests is another challenge for school children. Some parents worry that their children will become stressed over the tests. However, teachers can help them prepare more carefully for the tests and be more confident to pass them. Teachers try to rr sure that the pupils really enjoy the experience, so that they are able to do their best. Parents can help by not taking them too seriously. The more relaxed parents are, the better children can perform in the tests.

    1. Which of the following is used as an example to show how hard children have to study today?

      1. They have to finish a lot of homework.
      2. They have to get good marks.
      3. They have to neglect many types of homework.
      4. They have to take many kinds of exams.
    2. According to the reading passage, what DON’T parents need to care more about when their children do the homework?

      1. Distraction. B. Time. C. space. D. Position.
    3. How do parents feel about their children’s taking tests?

      1. They worry that their children will become stressed.
      2. They think it is a challenge for them.
      3. They help them prepare for the tests.
      4. They care about them.
    4. Why do teachers have to make school children feel that taking tests is an enjoyable experience?

      1. So that they are confident to take the tests.
      2. So that they prepare more carefully.
      3. So that they are able to do their best.
      4. So that they are more worried about taking tests.
    5. What kind of attitude should parents show to towards children’s taking tests?

      1. Serious. B. Relaxed. C. Ready. D. Useful.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

People who are deprived (1) Sleep lose energy an become quick-tempered. After two days (2) sleep, a person finds that lengthy concentration becomes (3) He can force (4) to perform well for (5) periods, but he is easily (6) He (7)

Many mistakes, especially at routine tasks, and his attention slips (8) times. Every “sleepless” person experiences periods in which he (9) off for a few seconds or more. He

(10) Completely asleep (11) he is kept active continuously.

Persons who go (12) sleep for more than three days have great difficulty thinking, seeing, and hearing clearly. They have periods of hallucinations, (13) which they see things that do not really exist. They also confuse day dreams with (14) life and (15) Track of their thoughts in the middle of a sentence.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: She / be / proud / such / cook. She is proud of being such a good cook.

    1. We / fond / watch / sunset.
    2. The teacher / do / not / let / class / leave / before 4.30.
    3. She / afraid / be / jobless.
    4. The /police / allow / people / enter park.
    5. It / be / not / worth / try / make / she / change / mind.
    6. John / encourage / I / apply / job.
    7. The / door / too / heavy / child / push / open.
    8. Mary / interested / collect / dolls / foreign countries.
    9. He / suggest / put / luggage / seat.
    10. We / not / arrive / time / see the first film.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. I recognized him at once.

At once I knew

    1. The police arrived too late, so the robber escaped.

By the time the police arrived,

    1. Do you know Argentina at all?

Have you ever

    1. When did you buy your computer?

How long have

    1. The phone call interrupted my breakfast.

I was

PART D: SPEAKING

Why do you learn English?

ĐÁP ÁN TEST 4

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. a 2. d 3.b 4. c 5. d 6. a 7. b 8.b 9. a 10. d
11.b 12. a 13. a 14. a 15. d 16. b 17. b 18. c 19. d 20. a
21. c 22. a 23. a 24. c 25. d 26. b 27. c 28. a 29. c 30. a
31. a 32. b 33. d 34. c 35. b 36. b 37. c 38. a 39. b 40. a
41. d 42. a 43. c 44. b 45. b 46. b 47. d 48. c 49. c 50. a

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
1. A 2. D 3. A 4. C 5. B
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. of 2. without 3. difficult 4. himself
5. short 6. distracted 7. makes 8. at
9. dozes 10. falls 11. unless 12. without
13. during 14. real 15. lose

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. We are fond of watching the sunset.
    2. The teacher did not let the class leave before 4.30.
    3. She is afraid of being jobless.
    4. The police allowed the people to enter the park.
    5. It is not worth trying to make her change her mind.
    6. John encouraged me to apply for the job.
    7. The door was too heavy for the child to push open.
    8. Mary is interested in collecting dolls from foreign countries.
    9. He suggested putting my luggage under the seat.
    10. We didn’t arrive in time to see the first film.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. At once I knew I had seen him before.
    2. By the time the police arrived, the robber had escaped.
    3. Have you ever been to Argentina?
    4. How long have you had/owned your computer?
    5. I was having breakfast when there was a phone call/the phone rang.

PART D: SPEAKING

Nobody can deny the advantages of foreign languages in life now, especially English.

As you know, I dream to become a teacher of English not only because my parents are teachers of English and I want to follow their career but also English brings me many benefits. For example it can help me to communicate easily with many people in many countries all over the world. It’s a useful and effective tool of communication in the times of international communication.

English is a means for me to get access to knowledge, science and technology. We must admit that English is an important part in many fields of life: trade, business, computer education, airmail, conferences, telecommunication, literature, newspapers and magazines.

In brief, English is the golden key to open the treasures of knowledge and seize the opportunities for career, technology and development.

TEST 5

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. drive b. indoor c. find d. outside
2. a. one b. box c. hot d. college
3. a. ask b. anger c. bad d. cat
4. a. her b. term c. here d. herb
5. a. grew b. threw c. knew d. flew
6. a. eight b. weight c. freight d. ceiling
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. They haven’t made up our minds yet.

    1. haven’t b. made c. up d. our
  3. It isn’t too dark here. Please turn on the light.

    1. isn’t b. too c. turn d. on
  4. Mary speaks English very well. She spoke English since she was a little girl.

    1. speaks b. well c. spoke d. was
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. If you didn’t stay up late, you get up earlier.

a. can b. could c. will d. can

  1. We reached the village fair that morning.

a. at b. in c. for d. no word is needed

  1. If I heard from Jack, I let you know.

A will b. would c. shall d. had

  1. Workers in many countries are very proud May Day.

a. on b. for c. of d. with

  1. You and Jack can stay for dinner, can’t you?

– I wish we , but we can’t.

a. can b. stayed c. could d. would stay

  1. The train had left when we arrived the station.

a. at b. in c. on d. over

  1. A new film here last night.

a. show b. is shown c. was shown d. were shown

  1. The plane crashed the building in front of them,

a. for b. with c. of d. into

  1. A New Year’s party at our home every year.

a. gives b. is given c. was given d. had given

  1. It’s very nice you to be present at my party

a. for b. with c. of d. because

  1. This book written recently.

a. is b. was c. has been d. have been

  1. Lan seems to be a hurry.

a. in b. at c. on d. with

  1. People don’t learn languages overnight. Languages learned overnight.

a. aren’t b haven’t. c. weren’t d. hadn’t

  1. David is in love Mary, but Mary doesn’t love him.

a. with b. at c. to d. in

  1. His room is rather small compared your.

a. on b. in c. with d. for

  1. Betty started school the age of 6.

a. in b. on c. at d. with

  1. A dictionary is a book.

a. research b. good c. reference d. helpful

  1. Vietnam is in Southeast Asia.

a. discovered b. set up c. placed d. located

  1. We often go to the school library to read or to

a. watch TV b. talk c. sleep d. do research

  1. It is now for you to rebuild your house.

a. possible b. possibly c. possibility d. possesses

  1. This magazine is one of the we have here.

a. dictionaries b. periodicals c. card catalogues d. story-books

  1. Is your father on the excursion to London today?

a. coming b. taking c. booking d. setting

  1. Two years ago, that writer published a of short stories.

a. collection b. group c. section d. dozen

  1. Nancy was a job at her town.

a. offered b. drawn up c. inherited d. got over

  1. This library is open to all the pupils and teaching staff.

a. school b. public c. large d. central

  1. Mrs. Lan goes to church every Sunday morning. She is

a. conscious b. religious c. precious d. arduous

  1. You can books from the school library.

a. borrow b. lend c. leave d. buy

  1. He has worked hard , and he is now old enough to retire.

a. for some years b. a short time c. in his youth d. all his life

  1. That is a place in North Vietnam.

a. history b. historically c. historic d. historian

  1. Hello. Can I make to see the dentist?

a. a meeting b. an appointment

c. an experiment d. a department

  1. Olympic must be amateurs.

a. audience b. spectators c. games d. athletes

  1. Jogging is usually an individual sport, but volleyball and basketball are sports.

a. collection b. single c. team d. group

  1. Have you ever participated May Day marches?

a. on b. to c. in d. into

  1. Please your radio. I can’t learn my lessons.

a. slow down b. let down c. put down d. turn down

  1. Mai’s family had a porter their luggage.

a. carry b. carried c. carrying d. to carry

  1. It’s rather hot here. You should your coat.

a. switch off b. take off c. call off d. see off

  1. They knew that he in three months’ time.

a. will promote b. has been promoted

c. will be promoted d. was going to be promoted

  1. We aren’t enough to travel everywhere by taxi.

a. poor b. rich c. strong d. weak

  1. Nam asked his classmate him an English book.

a. lend b. to lend c. lent d. lending

  1. They are fighting the oil pollution which is marine life.

a. threatening b. pleasing c. coming d. tiring

  1. Lan told her friends not reference books out of the library.

a. take b. taking c. to take d. taken

PART B: READING

L Read the passage and do the task that follows.

Where vegetarian meals are served in courses, the parts are usually fitted into an unchanged pattern: soup, main course, salad and dessert. Many vegetarian cooking books have imposed this old structure onto the vegetarian diet and try to find a “meat substitute“. However, the first thing to do when considering the vegetarian cuisine is to get free of these ideas.

Vegetarian cookery is not the replacement for anything. It is a rich and varied cuisine, full of many marvelous dishes with definite characteristics, not the imitation of anything else. There are many ways to arrange a vegetarian menu. It need not be the slave of the traditional pattern, though this arrangement seems fitting and useful. It can also consist of several equally important courses or several dishes served at once.

  1. How many courses are there in a vegetarian meal?

    1. one. B. two. C. three. D. four.
  2. What does the word “meat substitute” in bold mean?

    1. Things that are made of meat. B. Things that replace meat.

C. Things that look like meat. D. Things that imitate meat.

  1. According to the first passage, the author seems to

    1. agree that the vegetarian meals should be the same as in the cookbooks.
    2. agree on the vegetarian cookbook’s old structure.
    3. disagree that the vegetarian meals should always follow the traditional pattern.
    4. agree that the pattern should be kept unchanged.
  2. According to the second passage,

    1. The vegetarian menu lends itself to various arrangements.
    2. There is only one main course but there are different arrangements in a vegetarian menu.
    3. The traditional arrangement for a vegetarian menu is useless.
    4. The traditional arrangement for a vegetarian menu is the best.
  3. What is the writer’s main purpose in the passage?

    1. To say that the traditional vegetarian meal is not suitable
    2. To tell the readers that the vegetarian meal is served in course
    3. To say that the vegetarian meals are rich and various cuisine, full of many marvelous dishes with definite characteristics
    4. To give background knowledge on the vegetarian meal

II. Fill each of the numbered blanks in the following passage.

In the (1) , any mother would be proud (2) her children were round and slightly fat. Those days are gone. Researchers have now (3) the conclusion that too (4)

fat and sugar in children’s diets are a major (5) in the development of heart diseases and (6) illnesses when they are older.

However, (7) children need to eat a wide range of (8) , and their general health could be (9) by cutting out particular ones. Psychologists say that the solution is not to

(10) Eating habits too fast, but to do it (11) so that children do not (12)

muscle in addition to fat. Parents should present food a little (13) Spread butter thinly and (14) putting sugar on the table. Children should also be (15) to take part in sport: this way they will be using the calories that they have eaten.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: She / leave / room / without / say / word. She left the room without saying any word.

    1. Do / you / mind / help / I / put / chair / away.
    2. He / remind /I / phone / office.
    3. Anna / plead / boyfriend / drive / fast.
    4. It / wise / he / resume / work / again.
    5. They / insist / see / manager.
    6. I / rather / you / deliver / sofa / Sunday.
    7. I / really / look / forward / go / to the theatre tomorrow.
    8. Galileo / regard / father / modern astronomy.
    9. I / enjoy / cook / for / children / Sunday.
    10. People / fly / regularly / given / preferential seating.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. It would be a good idea for you to see a doctor.

I think you

    1. I’m afraid you are not allowed to smoke here.

Sorry, but you

    1. I think he’s able to speak French very well.

I think he

    1. Did you see that girl? Her brother’s in prison.

That’s the girl

    1. When are you going to leave?

How long

PART D: SPEAKING

Talk about your friend

ĐÁP ÁN TEST 5

PART A: LANGUAGE FOCUS

l. b 2. a 3. a 4. c 5. c 6. d 7. d 8. d 9. c 10. b
11. d 12. b 13. c 14. c 15. a 16. c 17. d 18. b 19. c 20. c
21. a 22. a 23. a 24. c 25. c 26. c 27. d 28. d 29. a 30. b
31. a 32. a 33. a 34. a 35. b 36. a 37. d 38. c 39. b 40. d
41. c 42. c 43. d 44. a 45. b 46. d 47. b 48. b 49. a 50. c

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. D 2. B 3. C 4. A 5. D
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. past 2. if 3. reached 4. much
5. factor 6. other 7. growing 8. foods
9. endangered 10. change 11. carefully 12. lose
13. differently 14. avoid 15. encouraged

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. Do you mind helping me to put the chair away?
    2. He reminded me to phone the office.
    3. Anna pleaded her boyfriend not to drive so fast.
    4. It is wise for him to resume work again.
    5. They insisted on their seeing the manager.
    6. I’d rather you deliver the sofa on Sunday.
    7. I am really looking forward to going to the theatre tomorrow.
    8. Galileo is regarded as the father of modern astronomy.
    9. I enjoy cooking for children on Sunday.
    10. People who fly regularly are given preferential seating.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. I think you ought to/should see a doctor.
    2. Sorry, but you mustn’t/can’t smoke here.
    3. I think he can French very well.
    4. That’s the girl whose brother’s in prison.
    5. How long are you staying/going to stay?

PART D: SPEAKING

The name of my best friend is Jyoti. She is my good friend and cares for me a lot. She behaves me well and helps always. I met her in class 6 and became best friend. She is my true friend because she understands me very well and cares for my every need. I like her very much. I never had any friend like

her ever before. She comes to my home and I too go to her home. Our parents respects us very much and like our friendship. She is so precious for me and I never want to lose her. Whenever I’m absent from school, she always helps me in doing all the left home works and class works.

She is much similar to me in many aspects. She never argues me and describes me well anything which I get stuck. She is an open minded girl and never feels bad for my misbehave. She is very entertaining in nature and makes me laugh through her interesting jokes and talks in the spare time. She is very cute and attractive, attracts everyone through her smile and nice way of talk. She promotes me always to do better in the classroom and exams. We are good in sports and academic activities. She takes my opinions in her every tough work to do in the right way. We manage to share things in our difficult times. We always perform better in the class tests and main exams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *