Bộ đề bồi dưỡng học sinh giỏi tiếng Anh toàn diện lớp 6 – Phần 2

TEST 6

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. cell b. cube c. cease d. rice
2. a. page b. game c. go d. girl
3. a. cure b. turn c. during d. purity
4. a. verb b. here c. deer d. engineer
5. a. note b. hope c. lope d.cock
6. a. saw b. stock c. sportsmen d. sure
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. Mary has been sick quite a few times since she arrived. She just can’t have used to the hot weather.
    1. has been b. a few c. arrived d. have used
  3. Our children get to the bus at the same stop every day.
    1. Our b. get to c. at d. every day
  4. Anybody ought to learn what to cook.
    1. Anybody b. to learn c. what d. to cook
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. The little girl plays the piano

a. bad b. beautiful c. beautifully d. good

  1. Nothing can grow in this poor

a. idea b. thing c. ground d. soil

  1. Please read the story

a. aloud b. loud c. loudness d. loudly

  1. She drove carelessly and into the tree.

a. attempted b. put forward c. crashed d. looked

  1. Mai’s family had a few rest after working in the garden.

a. hours b. hours’ c. hour’s d. hours

  1. Lan is a very girl. She only thinks about herself.

a. selfish b. self-confident c. self-reliant d. lonely

  1. They were given a tour around the city.

a. sightsee b. sightseer c. sightseeing d. see-sight

  1. A surgery is usually performed by a

a. doctor b. dentist c. scientist d. surgeon

  1. The class discussion was short; we learned a lot from it.

a. however b. moreover c. besides d. next to

  1. Mai’s family had their luggage to the hotel.

a. carry b. carried c. carrying d. to carry

  1. The television program was very interesting; it gave us some knowledge about the Olympic competitions.

a. however b. moreover

c. in spite of that d. in spite of

  1. I shouldn’t let her out alone.

a. going b. went c. to go d. go

  1. We heard the teacher

a. comes b. came c. coming d. to come

  1. Each country an army to defend the people and to fight against the enemy.

a. have b. is having c. has d. are having

  1. Jack was talking the next Olympic Games.

a. about b. to c. in d. off

  1. The new task will not be easy. It will be hard work for you.

a. a b. the c. an d. no article is needed

  1. That’s a machine for eggs.

a. grade b. grading c. graded d. to grade

  1. They my car since yesterday morning.

a. were having b. have had c. have been had d. are having 28, Do you enjoy your bicycle to the countryside at the weekends?

a. ride b. to ride c. riding d. rides

  1. If he goes to see her now, he out the truth.

a. find b. will find c. would find d. would have found

  1. We had bread and milk breakfast.

a. for b. with c. in d. on

  1. Just before we London, there was a violent flood.

a. reached b. have reached c. had reached d. reach

  1. We watched the soldiers in the parade.

a. marching b. to march c. march d. a & c are correct

  1. Do you mind in a small house with us?

a. to live b. live c. living d. being lived

  1. I read two novels week.

a. a b. one c. once d. an

  1. This cake tastes I can’t eat it.

a. awful b. awfully c. badly d. all are correct

  1. Our school had 200 pupils in the ninth form last year. 160 of them passed the graduation examination

per cent of the pupils passed.

a. 20 b. 80 c. 32 d. 65

  1. It cost me money to travel all over the world.

a. many b. few c. a lot of d. all are correct

  1. We didn’t use our time well as we should.

a. the same b. same c. as d. like

  1. The bicycle at present.

a. is cleaned b. is being cleaned

c. was cleaned d. has been cleaning

  1. The more we study, the we are.

a. more good b. better c. better than d. gooder

  1. I and friends will go camping next week.

a. me b. my c. mine d. I

  1. The more paper we save, preserved.

a. more is wood pulp b. the more wood pulp is

c. wood pulp is more d. many wood pulp is

  1. Mr. Brown a computer already.

a. will buy b. buys c. has bought d. have bought

  1. Our country is doing it did ten years ago.

a. more construction work than b. more than construction work

c. more construction work as d. many construction work as

  1. Last night, they studied hard until

a. at b. for

11 p.m.

c. on d. no word is needed

  1. Her marks are neither good bad

a. or b. nor c. none d. and

  1. The boy is quite fond picture-books.

a. in of c. at d. with

  1. This exercise is hard for me to do.

a. very b. too c. so d. quite

  1. He wishes he were a speaker.

a. fluent b. quick-tempered

c. fast d. low

  1. This grammar exercise is easy. I can do it in three minutes

a. so b. much c. such d. more

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

Anyone who visit England would like to spend some time in Strafford – upon – Avon. Located in the center of England, it is a town that is rich in both history and culture. It’s population is about 23,000.

Strafford – upon – Avon is famous because it is the place where the talented playwright Shakespeare was born and died. When you come there, you can visit his birthplace, and some buildings which used to belong to his family. There are many other buildings that are worth visiting in the town. Enjoying an evening in Strafford – upon – Avon is very interesting. There are restaurants that are suitable for all tastes. In the evening, the Royal Shakespeare Theatre offers interesting plays written by Shakespeare and you have a chance to see some of the best actors and actresses of England on stage. There are many other kinds of amusement and entertainment waiting for you.

    1. What is Strafford – upon – Avon rich in?
      1. plays. B. population.

C. entertainment. D. history and culture.

    1. Strafford is the place
      1. Where Shakespeare was bom and died.
      2. Which is overpopulated.
      3. Which is very rich.
      4. That does not belong to england.
    2. The buildings in Strafford
      1. Are all in the possession of Shakespeare.
      2. Have been demolished.
      3. Are worth visiting.
      4. Are old and ugly.
    3. Restaurants in Strafford are
      1. delicious. B. expensive.

C. rich. D. suitable for all tastes.

    1. In the Royal Shakespeare Theatre, you can enjoy
      1. films. B. actors and actresses.

C. plays written by Shakespeare. D. food of all kinds.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

Albert Einstein (1879-1955) was a German-bom American (21) He finished his secondary (22) in Switzerland, (23) Entered the Swiss National Polytechnic in Zurich. After his (24) In 1900, he got a (25) in the Swiss patent office (1) Bern in 1902. In 1903 he (2) Milaca Marci, a classmate of his at the polytechnic. In 1905 Einstein received his (3) from the University of Zurich for a (4) on the dimensions of molecules. That same year, he published three (5) of central importance to the (6)

of 20th century physics. In his papers, Einstein made significant (7) about the motion of particles randomly distributed in a fluid, and a revolutionary hypothesis that light can be (8)

as consisting (9) particles with individual energies. In 1905 he (10) a remarkable paper known as the special theory of relativity.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: She / delicate skin / easily bruised. She has delicate skin which is easily bruised.

    1. Plants / absorb / carbon dioxide / exist.
    2. attach / photo / my application form / interview.
    3. program / focus / way / homelessness / affect / young.
    4. ground / like / swamp / after / rain.
    5. such / waste / building / empty.
    6. We / not / ready / every alternative / course.
    7. square / dominated / immense statue.
    8. garden / lot / beautiful / mature / trees.
    9. growth rate I country / economy 13% / last year.
    10. cyclist / lead / first stage of / race.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. It won’t be possible for me to come tomorrow.

I’m afraid I

    1. Excuse me, could you explain this word?

Excuse me, what does

    1. It’s very important to keep your passport in a safe place.

You really

    1. Laura left Italy for the last time in 1992.

Laura hasn’t

    1. May I borrow your guidebook?

Would you mind

PART D: SPEAKING

Introduce yourself

ĐÁP ÁN TEST 6

PART A: LANGUAGE FOCUS

l. b 2. a 3. b 4. a 5. d 6. d 7. d 8.b 9. c 10. c
11. d 12. a 13. c 14. b 15. a 16. c 17. d 18. a 19. b 20. b
21. d 22. c 23. c 24. a 25. d 26. b 27. b 28. c 29. b 30. a
31. a 32. d 33. c 34.a 35. a 36. b 37. c 38. c 39. b 40. b
41. b 42. b 43. c 44. a 45. d 46. b 47. b 48. b 49. a 50. a

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. D 2. A 3. C 4.D 5. C
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. physicist 2. school 3. then 4. graduation
5. job 6. in 7. married 8. doctorate
9. dissertation 10. papers 11. development 12. predictions
13. considered 14. of 15. published

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. Plants absorb carbon dioxide to exist.
    2. I attach a photo to my application form for an interview.
    3. The program focuses on the way that homelessness affecting the young.
    4. The ground is like a swamp after the rain.
    5. It’s such a waste that building is empty.
    6. We are not ready for every alternative of course.
    7. The square is dominated by an immense statue.
    8. The garden has a lot of beautiful mature trees.
    9. The growth rate of the country’s economy was 3% last year.
    10. The cyclist is in the lead in the first stage of the race.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. I’m afraid I can’t come tomorrow.
    2. Excuse me, what does this word mean?
    3. You really must/should/ought to keep your passport in a safe place.
    4. Laura hasn’t been to Italy since 1992.
    5. Would you mind lending me/If I borrowed your guidebook?

PART D: SPEAKING

My name is Long and I’m a Vietnamese. I am twenty-four years old. I live in Ho Chi Minh City in the South Vietnam.

I have a big family with six people. I have two sisters and a brother. My sisters are older and my brother is younger than me. My father is a teacher at a secondary school. He has worked for 35 years in

the field and he is my biggest role model in life. My mother is a housewife. She is nice and she is really good at cooking. I love my family so much.

I’m a generous and easy-going person but when it comes to work I’m a competitive perfectionist. I’m also an optimistic and outgoing person so I have many friends and other social relationships. I enjoy reading, writing and doing math. I decided to become a Civil Engineer because I have always been fascinated by bridges, buildings, and skyscrapers. A degree in Civil Engineering enables me to achieve my goals and also gives me an opportunity to make a difference in the community.

Five years from now, I want to become a project manager of a construction project. As a project manager, my primary goals are managing people, set budgets, and making decisions of all kinds. I also want to speak English fluently so I can work with people from different countries.

TEST 7

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. study b. plural c. pullover d. sugar
2. a. eat b. please c. pleasure d.teacher
3. a. gas b. gone c. germ d.goods
4. a. weather b. those c. there d. theory
5. a. faithful b. failure c. fairly d. gain
6. a. course b. courter c. coursing d.courage
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. I think of she is going to Hanoi next holiday.
    1. think b. of c. she d. is going to
  3. Draw this picture by your. Do not ask your brother to do it for you.
    1. Draw b. your c. Do not ask d. to do
  4. It is rude to laugh for our friends.
    1. is b. to laugh c. for d. our friends
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. They often wear when riding a motorbike.

a. a business suit b. a helmet c. a pair of shoes d. perfume

  1. That play was for her to see again.

a. too interesting b. enough interesting

c. interesting enough d. so interesting

  1. A well-known actor in films is called

a. a film star b. a talented man c. a movie fan d. a movie producer

  1. The circus shows are exciting that the whole family enjoy them.

a. so b. very c. too d. quite

  1. She sometimes goes to church foot.

a. in b. with c. on d. through

  1. The young pupils are amused the new picture-books in the library.

a. to b. in c. at d. with

  1. He is often when delivering the speech.

a. embarrassed b. comfortable c. sleepy d. relaxed

  1. john hasn’t finished yet.

a. worked b. working c. to work d. being worked

  1. It’s a good film. I can it highly.

a. recommend b. introduce c. order d.reserve

  1. People of different interests can tune their favorite television programs.

a. in at b. in c. in to d. to

  1. Their son was and irreplaceable.

a. available b. unique c. lonely d. alone

  1. After at the desk, they had their suitcases taken upstairs.

a. carrying b. checking c. landing d. leaving

  1. Surely 15 minutes is for you to make tea.

a. long time b. enough time c. enough long d. too enough

  1. I usually my bicycle to the countryside on Sundays.

a. ride b. drive c. go d. take

  1. Mr. White didn’t like to talk to about his matter.

a. anyone b. somebody c. whoever d. ever whom

  1. Fish their eggs around the lake.

a. lie b. lay c. put d. lain 26 will she spend her summer holidays? In Hanoi.

a. When b. Where c. How d. With whom

  1. The air in our city is very dirty. It is

a. fresh b. healthy c. polluted d. unpolluted

  1. The man was so angry that he his shirt in two.

a. tear b. tore c. torn d. tea red

  1. Nobody harder than John does.

a. works b. work c. worked d. has worked

  1. I a letter to my friend this morning.

a. write b. wrote c. had written d. written

  1. Wood is used to make paper.

a. land b. pulp c. work d. chip

  1. If I knew her number, I her.

a. phone b. will phone c. would phone d. had phoned

  1. We are delighted to watch the of a sputnik into space.

a. opening b. landing c. launching d. applauding

  1. If they were rich, they buy a castle.

a. will b. can c. would d. were able to

  1. Newspapers are printed on

a. newsprint b. paper mill c. used paper d. papering plant

  1. They got there just time to see the end of the performance.

a. in b. on c. by d. around

  1. The television station in our city two hours every night.

a. distributes b. flies c. broadcasts d. delivers

  1. Da Lat is very famous its scenic spots.

a. for b. with c. of d. because

  1. Many people like this television series. It is very

a. alike b. popular c. delighted d. well-known

  1. Maps can many different things.

a. inform b. show c. guess d. instruct

  1. That plan can’t be developed without the of the public.

a. cooperation b. household c. newsprint d. impression

  1. The Atlantic Ocean is the United States and Europe.

a. in b. among c. with d. between

  1. He drove fifty miles hour.

a. a b. every c. each d. an

  1. We them, but they didn’t come.

a. hoped for b. expected c. waited d. looked to

  1. He drank as as he could.

a. many b. more c. a lot d. much

  1. The vice-president is an American-born

a. citizen b. human being c. person d. member

  1. The helped us understand the lesson clearly.

a. household b. discussion c. paper d. wood

  1. A girl has a nice face.

a. kind b. beautiful c. friendly d. warm

  1. Waste paper can be used again after being

a. produced b. recycled c. wasted d. preserved

  1. Citizens in America have a lot of freedom.

a. personal b. physical c. human d. technical

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

To many people, smoking is not only a pleasure but also an addiction. They need smoking, depend on it, and can hardly get rid of it. If they do not smoke for hours, they will feel a craving for a cigarette. They often chain-smoke that means they light one cigarette after another. Smoking is often considered anti- social because many people do not like the smell of cigarettes or the sight of the smoker’s stained fingers and of ash-trays full of cigarette-ends. Above all, smoking is harmful to health. In many countries, they forbid to advertise cigarettes and a warning is printed every packet of cigarette that is “Smoking is bad for your health”. Scientists have proved that there is a close link between smoking and lung diseases, such as cough and tuberculosis and the worst of all is a fatal cancer.

    1. People smoke
      1. for pleasure only. B. for fun.

C. for addiction. D. for pleasure and addiction.

    1. A smoker
      1. Can stop smoking easily.
      2. Depend on smoking and can hardly stop it.
      3. Do not addict to smoking.
      4. Do not depend on smoking.
    2. A “chain smoker” means
      1. One who never smokes
      2. One who hates smoking
      3. On who rarely smoke
      4. One who lights one cigarette after another
    3. In many countries
      1. They forbid to encouraged B. Smoking is illegal

C. Smoking is encouraged D. All are correct

    1. Smoking has a link to
      1. cough B. tuberculosis

C. cancer D. all are correct

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

Trade among (1) has been going on for a long (2) The first international (3)

were Phoenician merchants who traveled in long caravans (4) one desert oasis to another. Suppose you could have watched the (5) in long (6) They might

have been carrying great (7) of silks and bags of spices, or they might have been carrying (8)

stones, gold and silver, and cakes of salt. (9) , merchants travelled farther and found more (10) to trade. The (11) these merchants travelled were named after the goods carried over them. Silk (12) China was carried through Middle Asia (13)

the Silk Road. Salt was carried in caravans over the Salt Road in Africa. And (14)

in the New World donkeys carried fortunes of gold and silver from South America over the

(15) Gold Road.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: She / vacancy / tomorrow morning. She has a vacancy tomorrow morning.

    1. I/ find / convenient / study English / disk.
    2. I / I need some extra time / do / test.
    3. Barbara / said / she/ will / do/ shopping / that day.
    4. How/ you/ get/ on?
    5. I/ know/ I/ can/ sort/ your problem/ you.
    6. She/ ask/ if/ she/ can/ see/ me/ next day.
    7. If/ he/ come/ he/ tell/ us/ answer.
    8. Why/ don’t/ you/ have/ new/ kitchen/ fit
    9. My plane/ take/ off/ 12.20
    10. Mistakes/ sometimes/ made/ people/ are/ in/ hurry

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. I saw him take the money – he’s the thief!

He’s the thief – he

    1. Halfway through dinner there was a knock on the door.

There was a knock on the door while we

    1. ‘Don’t open your exam papers!’ he said

He told us

    1. I’m going to ask Kevin to restyle my hair..

I’m having

    1. I’m sorry, we have no coffee left.

I’m afraid we’ve run

PART D: SPEAKING

Tell about your childhood

ĐÁP ÁN TEST 7

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. a 2. c 3. c 4. d 5. c 6. d 7.b 8. b 9. c 10. b
11.c 12. a 13. a 14. c 15. c 16. a 17. b 18. a 19. c 20. b
21. b 22. b 23. a 24. a 25. b 26. b 27. c 28. b 29. a 30. b
31. b 32. c 33. c 34. c 35. a 36. a 37. c 38. a 39. b 49. b
41. a 42. d 43. d 44. b 45. d 46. a 47. b 48. b 40. b 50. a

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. D 2. B 3. D 4. A 5. D
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. nations 2. time 3. traders 4. from
5. camels 6. caravans 7. rolls 8. precious
9. later 10. goods 11. routes 12. from
13. over 14. later 15. famous

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. I find it convenient to study English by disk.
    2. I’ll need some extra time to do the test.
    3. Barbara said that she would do the shopping that day.
    4. How are you getting on?
    5. I know I can sort out your problem for you.
    6. She asked if she could see me the next day.
    7. If he comes, he’ll tell us the answer.
    8. Why don’t you have a new kitchen fitted?
    9. My plane takes off 12.20.
    10. Mistakes are sometimes made by people who are in a hurry.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. He’s the thief – he stole/took money!
    2. There was a knock on the door while we were having dinner.
    3. He old us not to open our exam papers.
    4. I’m having my hair restyled by Kevin.
    5. I’m afraid we’ve run out of coffee.

PART D: SPEAKING

As I looked at the photographs taken during my childhood days, it seemed only yesterday that I was a little child.

My childhood was a pleasant one. Being the only child in my family, my grandparents doted on me. As a result, I was a rather mischievous boy. I liked snacks like chocolates, ice-cream and Cadies, but I

hated proper, meals. I can recall how my granny had to run after me, one hand holding a bowl of porridge and the other holding a spoon. I would run faster, shouting noisily as I played with my toy aeroplane.

What a little brat I must have been!

I also remember the time when I mistook the laundry soap for a bar of chocolate and wanted to much it. Luckily, my granny saw it before I took the first bite.

Since I have no brothers or sisters, I would play with my neighbours at times. There was a boy, Thien, whom I looked up to. He was very good at playing marbles and he used to share the marbles he won with me.

Now I am a big boy, my childhood hays have become a beautiful past which is worthy of recollection.

TEST 8

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. worked b. stopped c. loved d. laughed
2. a. bought b. ought c. plough d. cough
3. a. go b. mother c. brother d. sometime
4. a. is b. will c. library d. with
5. a. tow b. low c. grow d. town
6. a. dear b. bear c. near d. tear
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. Where could he swim and sunbathe if he was in London?
    1. could b. swim c. if d. was
  3. We decided not to go out because of the weather was bad.
    1. decided b. not to go out c. because of d. was
  4. No examples are relevant with this case.
    1. No b. examples c. are d. with
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. Those factories produce an average of a hundred trucks

a. one week b. a week c. one day d. one month

  1. Blond hair is hair.

a. light-coloured b. dark c. dark-brown d. red

  1. This child has lost her parents. She is

a. a lost child b. a poor child c. an orphan d. an only child

  1. He is a He rides the buses and trains.

a. passenger b. rider c. driver d. traveler

  1. The suitcase is heavy for us to carry.

a. too b. so c. such d. enough

  1. I looked the window.

a. onto b. out through c. out off d. out of

  1. he is tired, he can’t work longer.

a. Because b. Even though c. Although d. Besides

  1. The driver of that car hit that postthere.

a. on b. in c. over d. at

  1. it was so cold, he went out without an overcoat,

a. If b. Since c. Although d. Because

  1. The driver got out of the car and began shouting me.

a. at b. on c. onto d. towards 20 you ask him, he will help you.

a. If b. Since c. Although d. Because

21. Take your shoes and put your slippers.

a. on / out b. on / off c. off/on d. off/out

22 he is so busy with his work, he always finds time to go to the concert every week.

a. If b. Since c. Although d. Because

  1. Mary be on duty tomorrow, won’t she?

a. must b. will c. is going to d. has to

  1. He passed the examination he had been prevented by illness from studying.

a. although b. but c. however d. moreover

  1. You haven’t called on your aunt for a long time, ?

a. have you b. do you c. did you d. have you not

  1. We have not won yet; ; we shall try again.

a. although b. but c. however d. moreover

  1. If you this glass, you would have to pay for it.

a. broke b. break c. have broken d. had broke

  1. Tom was not there, , his brother was.

a. since b. and c. however d. and

  1. If you French, which language would you study?

a. were studying b. are studying

c. weren’t studying d. have been studying

  1. He was ill that he had to send for a doctor.

a. so b. such c. much d. too

  1. I’m not that ceiling.

a. enough tall to reach b. tall enough for reach

c. tall enough reaching d. tall enough to reach

  1. I haven’t had an enjoyable evening for months.

a. so b. many c. much d. such

  1. I hate so early, but I was very tired last night.

a. of leaving b. leaving c. for leaving d. at leaving

  1. Miss White was a good teacher that she received an award for excellent teachers at the end of the last school-year.

a. so b. many c. such d. much

  1. I him since he was young.

a. saw b. might see c. have seen d. would see

  1. We are reading “David Copperfield”, by Charles Dickens.

a. write b. wrote c. written d. writing

  1. Jack ran quickly that his cousin could not catch him.

a. so b. such c. very d. too

  1. Le van Tam was

a. a great hero Vietnam b. a great Vietnamese hero

c. a Vietnamese hero great d. both a & c are correct

  1. Last summer he went to London. He was London last summer.

a. at b. to c. in d. on

  1. The library is

a. pretty cool and comfortable b. cool pretty and comfortable

c. cool and comfortable pretty d. comfortable and cool pretty

  1. After four weeks, they saw a ship and the ship rescued them.

a. saved b. served c. helped d. found

  1. fast does Lan read?

Fifty pages a day.

a. How fast b. How much

c. How many books d. How

  1. Women in American have a lot of freedom.

a. personal b. physical c. human d. technical

  1. – novel are you reading?

– Tam’s.

a. Who b. Which c. Whose d. that

  1. The Atlantic is

a. an Ocean b. a canal c. a river d. a lake

  1. Le Van Tam destroyed
  2. petrol with the Ammunition Depot
  3. the Ammunition Depot with petrol
  4. the Ammunition Depot to petrol
  5. the Ammunition Depot of petrol
  6. That farmer plants more vegetables. More vegetables in his garden.

a. grow b. grow tall c. grow up d. grow big

  1. – How have you read that book?

– Up to page 124.

a. far b. long c. page d, many

  1. One of the passengers in the accident,

a. injured b. was injured c. injuring d. were injured 50 book are you reading, a textbook or a novel by Charles Dickens?

a. Who b. Whose c. Which d. That

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

Long ago a lot of people thought the moon was a god. Other people thought it was just a light in the sky. And other thought it was a big ball’of cheese!

The telescopes were made. And men saw that the moon was really another world. They wondered what it was like. They dreamed of going there.

On July 20, 1969, that dream came true. Two American men landed on the moon. Their names were Neil Armstrong and Edwin Aldrin. The first thing the men found was that the moon is covered with dust. The dust is so thick that the men left footprints where they walked. Those were the first marks a living thing had ever made on the moon. And they could stay there for years and years. There is no wind or rain to wipe them off.

The two men walked on the moon for hours. They picked up rocks to bring back to earth for study. They dug up dirt to bring back. They set up machines to find out things people wanted to know. Then they climbed back into their moon landing craft.

Next day the landing craft roared as the two men took off from the moon. They joined Michael Collins in the spaceship that waited for them above the moon. Then they were off on their long trip back to earth. Behind them they left the plains and tall mountains of the moon. They left the machines they had set up. And they left footprints that may fast forever.

    1. This story tells
      1. About the first men to walk on the moon.
      2. How men found footprints on the moon.
      3. What the men brought back from their trip to the moon.
      4. Who had left footprints on the moon before the two men landed there.
    2. A telescope
      1. Makes balls of light seem brighter
      2. Turns the moon into another world.
      3. Makes may of men’s dreams come true.
      4. Makes faraway things seem closer.
    3. The men brought rocks and dirt from the moon because
      1. They wanted something to show they were there.
      2. People wanted to use them to learn about the moon.
      3. They wanted to keep them as souvenirs.
      4. They might sell them to scientists.
    4. The Americans’ machines will most likely stay on the moon until
      1. Someone takes them away.
      2. A storm covers them with dust.
      3. Rain and wind destroy them.
      4. They become rusty and break to pieces.
    5. The next people who go to the moon most Likely could
      1. Find that the machines have disappeared.
      2. Leave the first set of footprints on the moon.
      3. Find the places where armstrong and aldrin walked.
      4. Find that dust had wiped off the two men’s footprints.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

Jack London was (1) in San Francisco, California, in 1876. He (2) a high place in American literature at the beginning of the twentieth (3) At that time, the library shelves and bookshops of America were already (4) of books by (5) writers. But Jack London’s stories were new, his characters were not (6) the ones in the books of those writers, and the pictures he (7) were not the same (8) their pictures.

The characters in Jack London’s books live a different life, a life of danger. In his stories, the heroes are afraid (9) nothing and nothing can (10) them. People in his books never give up (11) , they never stop (12) For life even when the end of life (13) very near. That is the (14) for US to apply in everything we want and everything we do. If we do not (15) hope, we must and will win.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: He/ fluent/ his lecture He is fluent in his lecture

    1. I/ study/ here/ for/ over/ year/ now
    2. They/ speak/ fast/ for/ me/ understand
    3. I/ electrician/ my brothers/ plumbers
    4. That/ the/ woman/ husband/ own/ garage
    5. I/ have to/ go/ dentist/ yesterday
    6. There/ a lot of/ furniture/ this room
    7. Emily/ enjoy/ phone/ her friends
    8. Peter/ bom/ Riga
    9. Train/ too expensive/ so/ I/ went/ coach
    10. This/ the end/ of/ exercise/ Unit 80

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. My homework takes a long time, but yours doesn’t.

Your homework doesn’t

    1. The company gave Miss Harrison a gold watch when she left.

Miss Harrison

    1. I advise you to be more truthful in future..

If I

    1. We live quite near the school, but Demetrio doesn’t.

Demetrio lives

    1. The last time he flew a plane was in 1988.

He hasn’t

PART D: SPEAKING

Tell about your grandparents

ĐÁP ÁN TEST 8

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. c 2. c 3. a 4. c 5. d 6.b 7. d 8.c 9. d 10. b
11. a 12. c 13. c 14. a 15. d 16. a 17. c 18. c 19. a 20. a
21. c 22. c 23. b 24. a 25. a 26. c 27. a 28. c 29. c 30. a
31. d 32. d 33. b 34. c 35. c 36. c 37. a 38. b 39. c 40. a
41. a 42. d 43?a 44. c 45. a 46. b 47. a 48. a 49. b 50. c

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
1. A 2. D 3. B 4. A 5. C
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. bom 2. took 3. century 4. full
5. famous 6. like 7. painted 8. as
9. of 10. stop 11. hope 12. fighting
13. seems 14. lesson 15. lose

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. I have/ I’ve studied here for over a year now.
    2. They speak too quickly/fast for me to understand.
    3. I’m an electrician and my brothers are plumbers.
    4. That’s the woman whose husband owns the garage.
    5. I had to go to the dentist yesterday…
    6. There’s a lot of furniture in this room.
    7. Emily enjoys phoning her friends.
    8. Peter was born in Riga.
    9. The tram was too expensive, so I went by coach.
    10. This is the end of the exercise and Unit 80.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. Your homework doesn’t take as long as mine.
    2. Miss Harrison was given a gold watch (by the company) when she left.
    3. If I were you, I’d be more truthful in future.
    4. Demetrio lives further/farther away from the school than we do.
    5. He hasn’t flown a plane since 1988.

PART D: SPEAKING

My maternal grandfather and grandmother are very old. My grandfather is eighty years old and my grandmother is seventy years old. I like grandfather very much. He tells me a lot of stories. He also helps me do my school work. My grandmother too loves me very much. She buys me chocolates and sweets. She tells me to be good and obedient to my father and mother. During my school holidays I follow my

grandparents to my uncle’s house in Vinh. They always advise me to learn well and not to play around too much. When I go to school my grandfather follows me to the school and then he goes back home. He wants to see that I am careful on the road. Again when school is over I see my grandfather waiting for me at the school gate. He takes me back home. I love my grandfather and grandmother very much.

TEST 9

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. got b. to c. on d. off
2. a. thief b. piece c. tie d. niece
3. a. down b. show c. brown d. town
4. a. country b. cease c. recover d. economy
5. a. new b. sew c. few d. nephew
6. a. thank b. there c. things d. length
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. We like to have a swim under the rain.
    1. like b. to have c. a swim d. under
  3. She says she isn’t afraid of nobody.
    1. says b. she c. isn’t d. afraid of
  4. Sanskrit is not easy being learnt.
    1. Sanskrit b. is not c. easy d. being learnt
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. Lan asked Mrs. Brown – her teacher her more about Charles Dickens.

a. tell b. telling c. told d. to tell

  1. Looking after the passengers on the flight is the task of the

a. air-hostess b. cook c. servant d. waitress 12 the bus is faster, he takes it to work everyday.

a. So b. Therefore c. So that d. Because

  1. The is the person who flies the plane.

a. pilot b. engineer c. security officer d. air-hostess

  1. Nam was a mathematician.

a. bom as b. born in c. born with d. bom to

  1. When a plane is out of control and hits the ground, we speak of a

a. crash b. collision c. collapse d. earthquake

  1. Sometimes Lan helps Nam in his study, and sometimes Nam helps her. They help

a. them b. altogether c. themselves d. together

  1. A fisherman usually fish.

a. buys b. dislikes c. tries to catch d. keeps 18 he wasn’t ready in time, we went without him.

a. When b. Moreover c. As d. So

  1. She looked for her pen. She it.

a. tried to look after b. tried to look at

c. tried to find d. tried to see

  1. She has blond hair. She’s a

a. blonde b. bald head c. grown-up d. all are correct

  1. Is that all would you like something else?

a. or b. but c. and d. although

  1. – did you write the letter to?

– To my teacher.

a. Who b. Whose c. Whom d. a & c are correct 23 some more coffee, please?

a. What I have b. Could have I c. Could I have d. Please I have

  1. I bought

a. a shirt for my father b. my father a shirt

c. my father for shirt d. only c is incorrect

  1. Her dog had taken it into the bedroom. It was , the bedroom,

a. to b. into c. at d. in

  1. We call Uncle Ho

a. President b. is President c. was President d. be President

  1. I don’t know they speak English.

a. if b. yet c. what d. not yet

  1. Karl Marx the founder of scientific communism.

a. considered b. considers c. is considered d. are considered 29 us the truth if we asked her?

a. Did she tell b. Had she told c. Will she tell d. Would she tell

  1. While in London, Lenin wrote the newspaper Iskra,

a. about b. in c. for d. to

  1. You should take an aspirin any other tablet to kill the pain.

a. if b. but c. or d. as

  1. – Who are you waiting ?

– My classmates.

a. for b. at c. in d. on

  1. If the headache still continues, send for at once.

a. doctor b. doctors c. a doctor d. some doctors

  1. Karl Marx knew English and German, but also French, Spanish, and Russian.

a. only b. not only c. did only d. both

  1. He for an hour when you arrived home.

a. has waited b. had been waited

c. has been waiting d. had been waiting

  1. We receive our guests in the
a. sitting-room b. dining-room c. kitchen d. bed room
37. I
a. have had b. had had c. had d. could have
  1. That child needs help. She has lost both of her parents. She’s

a. a lost child b. a poor child c. an orphan d. a poor girl

  1. Her English examination is Sunday, October 11th.

a. at b. to c. in d. on

  1. If you don’t remember what orphanage means, look it in the dictionary.

a. on b. up c. out d. over

  1. The public libraries open between 2 p.m 4 p.m. everyday,

a. from b. and c. to d. until

  1. In many of his books, Charles Dickens wrote about himself. These books are

a. autobiographies b. plays c. reports d. films

  1. She has never heard UFOs.

a. of b. through c. on d. at

  1. Mr. Lam is sixty years old. He is after a long and happy period of life.

a. inheriting b. retiring c. creating d. entertaining

  1. If he wins this race, he’ll get 400,000 pounds.

a. of b. by c. in d. through

  1. There have been more buses on our way to work , it is now easier to get to our office.

a. Brilliantly b. Constantly c. Consequently d. In a word

  1. She often interrupts me! She often

a. speaks b. talks

c. talks while I am talking d. cuts off

  1. Uncle Ho’s Mausoleum is one of our great

a. memorials b. memories c. memoirs d. memory

  1. She is a popular singer. So

a. she is a folk singer b. she is a public singer

c. everyone likes her d. no one likes her

50 methods of farming have helped to increase rice production a great deal.

a. Working b. Scientific c. Interested d. Science

PART B: READING

1. Read the passage and do the task that follows.

Mickey Mouse was not Walt Disney’s first successful cartoon creation, but he is certainly his most famous one. It was on a cross-country train trip from New York to California in 1927 that Disney first drew the mouse with the big ears. Supposedly, he took his inspiration from the tame field mice that used to scamper into his old studio in Kansas City. No one is quite sure why he dressed the mouse in the now- familiar shorts with two buttons and gave him the yellow shoes. But we do know that Disney had intended to call him Mortimer until his wife Lilian intervened and christened him Mickey Mouse.

Capitalizing on the interest in Charles Lindbergh, Disney planned Mickey’s debut in the short cartoon Plane Crazy, with Minnie as a co-star. In the third short cartoon, Steamboat Willie, Mickey was whistling and singing through the miracle of the modern soundtrack. By the 1930s, Mickey’s image had circled the globe. He was a superstar at the height of his career.

Although he has received few minor changes throughout his lifetime, most notably the addition of white gloves and the rounder forms of a more childish nobody, he has remained true to his nature since those first cartoons. Mickey is appealing because he is ice. He may get into trouble, but he takes it on the chin with a grin. He is both good-natured and resourceful. Perhaps that was Disney’s own image of himself. Why else would he have insisted on doing Mickey’s voice in all he cartoon for twenty years?

When interviewed, he would say, “There is a lot of the mouse in me”. And that mouse has remained one of the most pervasive images in American popular culture.

  1. With what topic is the passage primarily concerned?
    1. The image of Mickey Mouse. B. The life of Walt Disney.

C. The history of cartoon. D. The definition of American culture.

  1. What distinguished Steam Willie from earlier cartoon?
    1. Better color. B. A sound track.

C. Minnie Mouse as co-star. D. The longer format.

  1. The first image of Mickey Mouse is described as all of following EXCEPT
    1. He was dressed in shorts with two buttons.
    2. He had big ears.
    3. He wore yellow shoes.
    4. He was using white gloves.
  2. The word “pervasive” could best the replaced by
    1. Well-loved. B. Widespread.

C. Often copied. D. Expensive to buy.

  1. The paragraph following the passage most probably discusses
    1. The history of cartoons. B. Other images in popular culture,

C. Walt disney’s childhood. D. The voices of cartoon characters.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

    1. I finished school in Germany last year I did not know (2) to do next. I wanted to travel, but for that you (3) money. That means having a job, and (4) a university degree it is difficult to get a good one of those. My parents agreed I could put off (5)

a decision about a university course (6) a year. Then a family in London invited me to live with them, help look (7) the children and do a little (8) in return for some pocket money. I have (9) with this family for five months now. My main job is to meet the three children from school, give them their supper and help them with their homework (10)

their parents come home at about six. Sometimes I must stay in with the children in the evening. I go to English classes three times a week, and at weekends I (11) different parts of Britain. Although my parents are happy that I am (12) a foreign language (13) I enjoy this chance to see more of the world, they keep (14) me what I want to study at university. I still cannot make up my (15) !

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: I/ wonder / why you/ not / reply / last letter.

I was wondering why you had not replied to my last letter.

    1. I/ use/ public telephone / because / out of order
    2. She / by / church / way / work / day
    3. factory / close / workers / go / strike / last week
    4. director / ill / so / deputy / speech / instead of
    5. happen / picture / used to / hang / wall?
    6. I / complain / manager / restaurant / food
    7. not see / picture / our city / as / look /100 years
    8. advantage / have / car / that / rely / public transport
    9. It / age / 14 / Jack London / leave school / sailor
    10. Neither / teacher / parents / satisfied / progress

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. Maria isn’t as tall as her sister.

Maria’s sister

    1. The police found some very clear fingerprints on the table.

Some very clear fingerprints

    1. You drink more coffee than Paul.

Paul doesn’t

    1. We didn’t have enough money to buy the skis.

The skis were too

    1. This soup has a really delicious taste.

This soup tastes

PART D: SPEAKING

Your favorite sports

ĐÁP ÁN TEST 9

PART A: LANGUAGE FOCUS

l. b 2. c 3.b 4.b 5. b 6. b 7. d 8. c 9. d 10. d
11. a 12. d 13. a 14. a 15. a 16. d 17. c 18. c 19. c 20. a
21. a 22. d 23. c 24. d 25. d 26. a 27. a 28. c 29. d 30. c
31. c 32. a 33. c 34. b 35. d 36. a 37. a 38. c 39. d 40. b
41. b 42. a 43. a 44. b 45. c 46. c 47. c 48. a 49. c 50. b

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
1. A 2. B 3. D 4. B 5. B
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. when 2. what 3. need 4. without
5. making 6. for 7. after 8. housework
9. lived 10. until 11. visit 12. studying
13. while 14. asking 15. mind

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. I have to use the public telephone because mine is out of order.
    2. She walks by the church on her way to work every day.
    3. The factory closed because the workers went on strike last week.
    4. The director was ill so his deputy gave the speech instead of him.
    5. What happens to the picture that used to be hung on the wall?
    6. I have complained to the manager of the restaurant about the food.
    7. We have not seen the picture of our city as it looked 100 years ago.
    8. The advantage of having a car is that you don’t have to rely on public transport.
    9. It was at the age of 14 that Jack London left school and became a sailor.
    10. Neither the boy’s teacher nor his parents are satisfied with his progress.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. Maria’s sister is taller than Maria (is)/she is/her.
    2. Some very clear fingerprints were found on the table.
    3. Paul doesn’t drink as much coffee as you (do).
    4. The skis were too expensive for us to buy.
    5. This soup tastes really delicious.

PART D: SPEAKING

I like swimming, it is my favorite sport for I know that it is healthy as well as good chance for one to exercise one’s body.

Last Sunday morning, as the weather was fine, I went to Vung Tau with my family. It took us about two hours by car to arrive at our destination, and I felt very excited about it.

When our car reached the top of the cliff overlooking the Bay, now I admired the golden sand of the long beach, the blue sky and water, and the splendid country surroundings which looked like and artist’s painting.

We put on our bathing-suits and ran into the water. It was a very happy swim for me. We played ball, challenged each other in swimming a certain distance. Of course, I was always beaten by my bigger brothers, but I was satisfied with my good effort. When we felt tired, we play down on the beach to rest and to have some sunbath. At about noon, we returned to our tent and had lunch.

About 3 p.m, we went once more into the water and enjoyed the afternoon bath till 5 p.m. Finally, we got ready to start for home. Everyone was delighted to have spent such a wonderful day.

TEST 10

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. how b. towel c. cow d. know
2. a. teach b. dead c. reach d. team
3. a. call b. curtain c. contain d. city
4. a. your b. four c. court d. hour
5. a. door b. mood c. shoot d. hood
6. a. sun b. sure c. seen d. sort
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. You must write for him at once.
    1. must b. write c. for d. at once
  3. Why did people used to think Halloween was important?
    1. did b. used to c. think d. was
  4. At the end we reached the city.
    1. At b. the end c. reached d. the
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. His white hair was in sharp with his dark skin.

a. occasion b. movement c. contrast d. oppose

  1. Most people wear or carry

a. an alarm clock b. an alarm c. a clock d. a watch

  1. In capitalist countries, the whole body of workers is usually contrasted with the owners of industry and is known as the

a. founder b. proletariat c. movement d. leader

  1. Everyone at a party usually feels

a. happy b. nervous c. embarrassed d. tired

  1. It is difficult to friends in a new school,

a. make b. do c. take d. have

  1. We call a period of exactly one hundred years a(n)

a. century b. duration c. anniversary d. documentary

  1. They have already known well.

a. other b. one another c. each another d. altogether

  1. I like coins and stamps.

a. choosing b. keeping c. collecting d. knowing

  1. Some of my friends are eager to help the new of the class.

a. members b. regulations c. strange people d. people

  1. How many are there in the wedding party?

a. courses b. acts c. tastes d. plates

  1. The pupils walked on the

a. stair b. pavement c. train d. river

  1. Banks in the United Kingdom aren’t open weekend.

a. in b. by c. at d. off

  1. In the big city everybody seemed to be

a. hurry b. a hurry c. in a hurry d. hurried

  1. They won’t finish their work 5 o’clock.

a. through b. until c. for d. on

  1. She intends to for her mother at a bus stop.

a. waiting b. wait c. waited d. waits

  1. He was born Tuesday, May 15, at midnight.

a. on b. at c. in d. by

  1. Life in a big city is always

a. crowded b. busy c. lovely d. happy

  1. Have a good trip! Take care yourself.

a. of b. at c. with d. by

  1. She rewarded me with a bicycle my result.

a. on b. in c. about d. for

  1. What happened the picture that used to be on that wall?

a. to b. at c. by d. for

  1. Mary is having a look that restaurant.

a. on b. in c. at d. by

  1. I borrowed this money a friend of mine.

a. from b. at c. with d. by

  1. The surrounding area of a city is called the

a. community b. commuter c. subway d. suburb

  1. He is to carry this suitcase.

a. not enough strong b. strong not enough

c. not strong enough d. enough strong

  1. You can books from the school library.

a. borrow b. lend c. leave d. buy

  1. After the meeting the speakers were given

a. glasses of orange juice b. glass of orange juices

c. glass of orange juice d. glasses of orange juices

  1. The dictionary is a book.

a. fiction b. story c. reference d. picture 37 if I take the map.

a. I would get lost b. I will not get lost

c. I will get lost d. I wouldn’t get lost

  1. Olympic must be amateurs.

a. audience b. spectators c. games d. athletes

  1. She worked than her sister.

a. more careful b. more carefully c. carefully d. very carefully

  1. Have you ever participated May Day marches?

a. on b. to c. in d. at

  1. When she reached the box-office, she a ticket.

a. buying b. is buying c. bought d. will buy

  1. A lot of people come to see the circus shows. These shows large audience.

a. attract b. fond of c. like d. need

  1. Hoa is the only friend understands me.

a. which b. who c. what d. whose

  1. I’m looking forward receiving your letter.

a. to b. of c. in d. for

  1. I met the person can speak six languages.

a. who b. whose c. which d. whom

  1. When I was a child, my grandmother used to tell me historical stories.

a. about b. of c. for d. to

  1. Have you seen the magazine was on the table?

a. who b. which c. where d. whom

  1. A motorcycle is useful in Vietnam. It is faster than

a. a car b. a plane c. a bicycle d. a bus

  1. There are some pictures are on the wall.

a. when b. where c. which d. who 50 children like sweets.

a. Most of b. The most c. Most of the d. Most in

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

This is a story that Charlie Chaplin liked to tell about himself. It happened after the great actor had become internationally famous. A theater announced that a competition would be held to see who could act like Charlie Chaplin. Those taking part in it had to dress like Chaplin, walk like Chaplin and act one of the roles in a Chaplin’s film.

When Charlie Chaplin heard about the competition, he decided to take part in the competition himself. Naturally, he kept his plan a secret from everybody. When the results of the competition were announced, Charlie said: “I didn’t know whether to feel angry or only surprised. I didn’t win the first prize. But after thinking about it, I decided that it would be best to laugh.”

    1. This is a story which
      1. Charlie was found of telling.
      2. Happened when he was not famous yet.
      3. Was told by his friends.
      4. Was announced at the competition.
    2. People who took part in the competition had to
      1. Sing a song.
      2. Keep it a secret from other people.
      3. Imitate Chaplin’s walking, dressing and acting.
    3. Charlie didn’t
      1. Take part in the competition
      2. Allow this competition to be held,
      3. Like the competition
      4. Tell anybody about his plan.
    4. When the results of the competition were announced,
      1. He was very surprised and angry.
      2. He learnt that he had won the first prize.
      3. He learnt that somebody else had won the first prize.
      4. He learnt that his new film was a success.
    5. When learning the news, he decided
      1. to keep it a secret.
      2. to laugh.
      3. to be angry.
      4. not to take part in such a competition.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

About 50 or so kinds of modern plastic are (1) from oil, gas, or coal-non-renewable natural (2) We (3) well over three million tons of the stuff in Japan (4)

year and, sooner or later, most of it is thrown away. A high (5) of our annual consumption is in the (6) of packaging and this (7) about seven percent by weight, of our domestic (8) almost all of it can be (9) , but very little of it is, though the plastic recycling (10) is growing fast.

The plastic themselves are extremely energy-rich-they have a higher calorific (11) (12)

coal and one (13) of “recovery” strongly (14) by plastic manufactures is the (15) of waste plastic into a fuel.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: stores/ sell/ good/ are/ full / people The stores selling good are full of people.

    1. poultry/raised/my uncle/fat
    2. Some/ people/ prefer/ travel/ ship/ when possible
    3. How long/it/ since/ department store/ closed?
    4. We/ think/ it/ good/ do/ morning exercise
    5. She will probably / cooking / this time tomorrow.
    6. They’re get / used / these new machines.
    7. I hear / the letter read / Radio Moscow.
    8. It / doubtful /they will help us.
    9. It / a pity / he couldn’t come.
    10. Her case / so heavy / she / hardly lift it.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. He only has a few words of Portuguese.

He can hardly

    1. It would be a nice idea to send him a card.

I think you should

    1. Michaela was too short to reach the top shelf.

Michaela wasn’t

    1. She’s very good tennis player.

She plays tennis

    1. I want to invite to my party.

Would you like

PART D: SPEAKING

Your favorite teacher

ĐÁP ÁN TEST 10

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. d 2. b 3. d 4. d 5. a 6. b 7. c 8. b 9. a 10. c
11. d 12. b 13. a 14. a 15. a 16. b 17. c 18. a 19. a 20. b
21. c 22. c 23. b 24. b 25. a 26. b 27. a 28. d 29. a 30. c
31. a 32. d 33. c 34. a 35. a 36. c 37. b 38. d 39. b 40. c
41. c 42. a 43. b 44. a 45. a 46. a 47. b 48. c 49. c 50. c

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
1. A 2. C 3. D 4. C 5. B
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. made 2. resources 3. consume 4. each
5. rate 6. form 7. carries 8. rubble
9. recycled 10. factory 11. degree 12. than
13. measure 14. presented 15. conversion

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. The poultry raised by my uncle is fat.
    2. Some people prefer to travel by ship when possible.
    3. How long is it since the department store was closed?
    4. We think it good to do morning exercises.
    5. She will probably be cooking at this time tomorrow.
    6. They’re getting used to these new machines.
    7. I heard the letter read over Radio Moscow.
    8. It’s doubtful that they will help us.
    9. It’s a pity that he couldn’t come.
    10. Her case was so heavy that she could hardly lift it.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. He can hardly speak any Portuguese.
    2. I think you should send him a card.
    3. Michaela wasn’t tall enough to reach the top shelf.
    4. She plays tennis very well.
    5. Would you like to come to my party?

PART D: SPEAKING

Everyone sat up expectantly. It was a maths period and all of us waited eagerly for our maths teacher, Mrs. Hanh, to come into the class. She is very popular among us. In fact, she is my favourite teacher.

Mrs. Hanh has short curly hair and wears thick glasses which make her look strict. However, she is actually very approachable and is always ready to lend an ear to our problems. She is motherly and cares very much for us. I remember once when I fell and hurt my knee, Mrs. Hanh helped me to stop the bleeding and took me to the clinic. I was very grateful to her.

I used to dislike maths when I was younger because I found it far too complicated. Mrs. Hanh always makes maths lessons interesting and easy to understand. She is very patient in explaming maths problems tous and always makes sure everyone understands. Under her guidance, my maths has improved by leaps and bounds.

I have grown to love maths and I always score high marks in my maths tests now and it’s all because of my favourite teacher.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *