Bộ đề bồi dưỡng học sinh giỏi tiếng Anh toàn diện lớp 6 – Phần 3

TEST 11

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. hear b. dear c. tear d. bear
2. a. dead b. head c. weather d. seat
3. a. please b. nose c. lose d. house
4. a. main b. saint c. said d. majd
5. a. barn b. can’t c. dark d. dam
6. a. whose b. rose c. dose d. chosen
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. Mary failed her exam like her brother did.
    1. failed b. her exam c. like d. did
  3. Would you mind clean these tools for me?
    1. Would you mind b. clean c. these tools d. for
  4. Jim had better not to tell Mary anything about it. She’s too young to understand it.
    1. had better not b. to tell c. too young d. to understand
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. District lake is the place

a. I would like to visit b. I would like to visit it most

c. 1 would like most to visit d. I would have liked to visit

  1. I don’t like people never stop talking.

a. who b. which c. whom d. whose

  1. The man came to see me yesterday is my English teacher.

a. who b. whom c. whose d. which

  1. Why does Mai always wear clothes are too small for her?

a. which b. who c. whose d. where

  1. The reason he failed was obvious.

a. when b. where c. why d. what

  1. Everybody contacted her liked her very much.

a. who b. whose c. which d. whom

  1. Where does the stream the river?

a. meet b. start c. take part d. join

  1. The butcher is a person sells meat.

a. who b. which c. whose d. when

  1. The man the blue shirt is my brother.

a. putting on b. having c. talking on d. wearing

  1. The president delivered an excellent speech on TV last night, ?

a. wouldn’t he b. didn’t he c. did he d. wasn’t he

  1. We visited some during our holiday in Paris

a. scenic spots b. natural beauty c. entertainment d. assignment

  1. – Did you check your exercise? – No, I it now.

a. checking b. am checking c. check d. checked

  1. The weather is fine. The sun is fine. The sky is

a. cloud b. cloudless c. cloudy d. cloudiness

  1. Mary is very anxious her grandmother.

a. meet b. to meet c. meets d. meeting

  1. He has been a lot of homework this week.

a. done b. assigned c. made d. got

  1. I’m very sorry when seeing the interesting film on TV last night.

a. missing b. miss c. missed d. to miss

  1. We often held our when they ordered the fierce animals to perform,

a. head b. hand c. feet d. breath

  1. You’re late for an appointment, so you say,” I’m late.”

a. Sorry, I’m sorry b. Excuse me c. Forgive me d. Pardon me

  1. The chairman a long speech at the meeting.

a. gave b. said c. talked d. spoke

  1. You fail to hear what someone says to you, so you say, ” ?”

a. Excuse me b. Pardon c. Forgive me d. Pardon me

  1. This magazine is once a week.

a. issued b. published c. sold d. found

  1. A passenger on a bus complains you’re standing on his foot; you say, “ ”

a. Sorry b. Forgive me c. Excuse me d. Pardon me

  1. Novels are books.

a. expensive b. valuable c. fiction d. non-fiction

  1. Here’s your apology for bad behavior: ” for my awful behavior last night”.

a. Please pardon me b. Please forgive me

c. I beg your pardon d. Please excuse me

  1. What a pity you can’t join in the trip as you

a. said b. talked c. spoke d. promised

  1. You answer the phone and you might say, ” !”

a. Speak b. Hullo c. Enter d. Say

  1. You can enjoy your holidays there because the air is very

a. dirty b. fresh c. quiet d. loving

  1. You are introduced to a stranger, so you say,’ ?’

a. How are you b. How do you do

c. What do you do d. How are you getting along

  1. The match brought excitement to thousands of TV too.

a. watchers b. travelers c. viewers d. crowds

  1. You’re leaving, so you say,” !”

a. Adieu b. Goodbye c. Hello d. Excuse me

  1. How far did he throw’ the ? – Over 100 meters

a. weightlifting b. javelin c. pole d. football

  1. You are refusing food that is offered; you say,” “

a. Thank you b. No, thank you c. Thanks d. Yes, please

  1. The careful has made the contest more attractive.

a. prepare b. preparing c. prepared d. preparation

  1. She is very because she has been ill for about two months,

a. weakly b. weak c. weakness d. strong

  1. He four world records in only six months.

a. broke b. stroke c. hit d. crashed

  1. You meet a friend at the airport on arrival and you might say, ” London.”

a. Welcome to b. Be welcome to c. Welcome in d. Well come to

  1. They will build some across the river.

a. bridges b. cottages c. houses d. monuments

  1. At the end of the Olympic Games and other sports contest, are given to the best athletes as awards.

a. reports b. satellites c. medals d. records

  1. Someone asks you how you are and you answer, ” thanks.”

a. Good b. Very good c. Fine d. Very fine

  1. The of the sea makes him frightened.

a. great b. greatly c. greatness d. greater

  1. Your friend is waiting for you to finish what you’re doing and you say,” ”

a. One moment b. A moment c. One minute d. Just a minute

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

Abraham Lincoln, the 16th president of the United States, was one of the truly great men of all time. He preserved the American Union during the Civil War and proved to the world that democracy can be a lasting form of government. Lincoln’s Gettysburg Address, and many of his other speeches and writings, are classic statements of democratic beliefs and goals.

Lincoln’s outstanding asset was insight. Lincoln realized at the beginning of the Civil War that the Union must be saved. The United States was the only important democracy in the world. Lincoln knew that self- government would be proved a failure if the nation could be destroyed by a minority of its own people. He determined that the nation and democracy would not be destroyed.

Lincoln’s second greatest asset was his ability to express his convictions so clearly, and with such force, that millions of Americans made them theừ own Lincoln would have been surprised that some of his speeches came to be honoured as great literature. He sought only to be understood, and to convince.

Lincoln’s third great source of strength was his iron will. The Civil War had to be carried on until the Union was restored. At times, people in the North wavered in this purpose. Lincoln never doubted that in the end, right would make might, and the North would triumph. His unyielding faith in victory helped to win victory.

    1. According to the passage, what was the Gettysburg Address?
      1. A declaration of war against the South.
      2. A famous talk by Lincoln on democratic principles.
      3. One of the essays on government written by Lincoln
      4. Lincoln’s speech at his inauguration.
    2. According to the passage, what was Abraham Lincoln’s greatest strength?
      1. The ability to see the true nature of a situation.
      2. The capacity to express his views in public.
      3. His success in becoming president of the United States.
      4. The impact of his speeches and writings.
    3. The author probably feels that Lincoln
      1. Was at times too stubborn for his own good.
      2. Never fully realized the importance of self – government.
      3. Was as great a writer as he was a politician.
      4. Was single – handedly responsible for saving the union.
    4. The passage would most likely be found in a textbook on which of the following subjects?
      1. Historical literature B. Public administration

C. The Civil War D. Political science

    1. According to the passage, Abraham Lincoln believed that the North.
      1. Would quickly triumph over the minority of people trying to destroy the union.
      2. Would achieve victory through the moral power of its cause.
      3. Did not have the strength to continue the civil war for a long time.
      4. Could waver in its purpose and lose the struggle.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

For many people in the West the motion picture industry (1) Hollywood. (2)

the end of 19th (3) , this town in California has been famous (4) producing films that are shown (5) over the world. (6) , many people would be surprised that it is not the (7) film center in the world. This title goes to Bombay in India, (8)

produces far (9) films each year than the American industry. These, too, are shown all over the world to mainly immigrants (10) India. What about other countries? In (11)

years, even in the West, people are getting (12) with watching only American films and now many people are also interested in (13) films from China, Iran or Vietnam. However, will (14) other film industries survive if the local (15) become more interested in Hollywood films?

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: Nights / getting longer / longer. Nights are getting longer and longer.

    1. The longer he listen / the more attentive / became.
    2. It / to / better life / man that science / leading
    3. It / since then / I have never found / baby.
    4. Susan / have / a dog?
    5. people / use / mobile phones
    6. he / go / swimming
    7. they/ like / jazz music?
    8. Ewa’s family / live / in Moscow
    9. we / drink / coffee
    10. my/ favorite/ hobby/ read/books/ the morning

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. I loved the film – I was fascinated by it.

What a great film! It was

    1. Didn’t your aunt let you go out?

Did your aunt make you

    1. We’ve seldom seen him here.

We haven’t seen

    1. A friend gave Tina a lift to school

Tina

    1. Tom Smooth will play the part of Hamlet.

The part of Hamlet

PART D: SPEAKING

Your holidays

ĐÁP ÁN TEST 11

PART A: LANGUAGE FOCUS

l. d 2. d 3. d 4. c 5. d 6. c 7. c 8. b 9. b 10. a
11. a 12. a 13. a 14. c 15. a 16. d 17. a 18. d 19. b 20. a
21. b 22. b 23. b 24. b 25. a 26. d 27. a 28. a 29. b 30. b
31. a 32. c 33. b 34. d 35. b 36. b 37. b 38. c 39. b 40. b
41. b 42. d 43. b 44. a 45. a 46. a 47. c 48. c 49. c 50. d

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. B 2. A 3. C 4. D 5. B
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. have 2. since 3. century 4. for
5. around 6. because 7. biggest 8. which
9. much 10. from 11. recent 12. interested
13. producing 14. this 15. population

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. The longer he listened, the more attentive he became.
    2. It’s to a better life for man that science is leading.
    3. It’s since then that I have never found the baby.
    4. Did Susan use to have a dog?
    5. People didn’t use to have mobile phones.
    6. He used to go swimming.
    7. Did they use to like jazz music?
    8. Ewa’s family used to live in Moscow.
    9. We didn’t use to drink coffee.
    10. My favorite hobby is reading books in the morning.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. What a great film! It was fascinating.
    2. Did your aunt make you stay at home?
    3. We haven’t seen him here very often.
    4. Tina was given a lift to school by a friend.
    5. The part of Hamlet will be played by Tom Smooth.

PART D: SPEAKING

When the bell rang, everyone jumped for joy. The school holidays which would last one month have just begun.

That night, my whole family caught the flight to Da Lat. We spent an interesting week at the beautiful place, doing some sight-seeing enjoying the delights of the local dishes.

Back in the city, my piano lesson resumed. My Grade IV piano examination was scheduled for the last day of the school holidays. Therefore, I spent two hours every morning practicing the piano.

Of course, I spent time doing other things as well. I visited my grandparents, bringing with me cakes that my mother had specially baked or them. In addition, Daddy lined up a series of programs for my brother and me like picnics, fishing trips and shopping.

It was usually when we were having fun that we left time passed quickly. The last week of my holidays was mostly spent on my studies and my piano practices.

I passed my piano examination. It was certainly a good way to welcome school. I wished my school holidays were longer, I was also eager to see the familiar faces of my friends and teachers in school again.

TEST 12

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. bad b. sad c. glad d. name
2. a. hall b. honest c. high d. hot
3. a. comfortable b. come c. some d. bomb
4. a. seat b. heat c. reasonable d. heavy
5. a. line b. dim c. sin d. win
6. a. this b. these c. then d. thin
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. He didn’t let me to get my toy.
    1. didn’t let b. me c. to get d. my toy
  3. The Black Sea coast would be ideal for holiday if there are not so many people this summer.
    1. would be b. ideal for c. there are d. not so many
  4. Children under eighteen years old had not better smoke or drink.
    1. under b. eighteen years old

c. had not better d. smoke or drink

  1. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  2. Their teacher some homework to do.

a. offers b. assigns c. awards d. presents

  1. Haven’t we done ?

a. a lot of shoppings b. a lot of shopping

c. a shopping d. many shoppings in the

  1. We often see cattle meadows.

a. eat b. graze c. chew d. swallow

  1. Could I have some more please?

a. coffee b. coffees c. a coffee d. the coffee

  1. His room is rather small compared hers.

a. to b. in c. with d. for

  1. I suddenly heard from the room next door.

a. a loud laughter b. a loud laugh c. loud laugh d. a loudly laugh

  1. The library cards are issued the beginning of each year,

a. on b. at c. in d. for

  1. I’m afraid I haven’t on me.

a. any moneys b. some moneys c. some money d. any money

  1. The librarian is always her desk to help the readers.

a. at b. on c. from d. in

  1. We drove round for half an hour looking for

a. a parkings b. some parking c. a parking-lot d. a park

  1. These are pictures of acrobats from trapeze to trapeze.

a. flied b. are plying c. ply d. flying

  1. Someone answers the phone and you say, “Can I Elsa please?”

a. speak to b. talk to c. say to d. tell

  1. They never go camping. They wish they camping some time.

a. goes b. didn’t go c. went d. did

  1. You want to use the phone. You ask, “Can I make a please?”

a. ring b. phone c. telephone d. call

  1. If I a car, I to Spring field next month to visit my friends.

a. buy / will drive b. bought / would drive

c. had bought / would have driven d. have bought / would have driven

  1. Someone calls your number by mistake, so you say, “Sorry! !

a. Wrong number b. Mistake

c. You’ve made a mistake d. Error

  1. The form teacher had his pupils . manual work at the school workshop.

a. did b. do c. to do d. will do

  1. You can make a telephone call from a public

a. phone box b. cabin c. cubicle d. box

  1. How long ago these adventure stories?

a. buy b. bought

c. did you buy d. have you bought

  1. You can’t get through on the phone because the number you want is

a. busy b. occupied c. in use d. engaged

  1. Tom is three years old and Daisy is six. Daisy is Tom’s sister.

a. younger b. youngest c. old d. older

  1. – Do you drink tea? -1 do, but I don’t now, thank you.

a. want b. want any c. want some d. want it

  1. She talks as if she all the housework herself, but in fact her two sisters most of it.

a. did / did b. did / had done

c. had done / had done d. does / do

  1. Someone offers you some food which you don’t want. You say, ” “

a. Please b. Thank you c. Thanks d. No, thank you

  1. You can have a headache if you are very

a. tiring b. tires c. tired d. tire

  1. You want your friend to wait a moment. You say,” !”

a. Just a moment b. A moment c. One moment d. The moment

  1. If she (not apologize), he will never speak to her again.

a. don’t apologize b. didn’t apologize

c. doesn’t apologize d. hasn’t apologized

  1. You want some tea. You say,” a cup of tea, please!”

a. I like b. I love c. I’d like d. I may like 38 it was late, we decided to take a taxi home.

a. Because b. Since c. As d. All are correct

  1. You repeat a prohibition. You say, “I asked you touch my computer.”

a. to not b. not to c. to don’t d. no to

  1. If I something wrong, at me.

a. do / don’t shout b. did / shouldn’t shout

c. had done / should have shouted d. all are incorrect

  1. You have finished a meal at a restaurant. You say, “Let’s the bill.”

a. ask for b. ask c. ask about d. demand

  1. The actors and actresses very well on the stage.

a. performers b. performance c. performed d. performs

  1. You are calling your dog. You say,” “

a. Approaching b. Come here c. Go near d. Reach here

  1. The school yard was with pupils and parents.

a. covered b. around c. crowded d. surrounded

  1. This is what you say to a friend on January 1st: ” New Year!”

a. Lucky b. Happy c. Merry d. Good

  1. The topic of that discussion was very

a. interested b. interesting c. interest d. interests

  1. The class stands up as you enter the room and you say,” ”

a. Sit yourselves b. Take a seat c. Sit down d. Sit you

  1. The who could fly from trapeze to trapeze attracted the most of all.

a. clowns b. lion-tamers c. acrobats d. managers

  1. You’re attending an interview and the interviewer says, ” “

a. Sit yourselves b. Take a seat c. Sit d. Sit you

  1. The opening ceremony will be in that new stadium.

a. celebrated b. admired c. protected d. considered

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

The moon is the second brightest object in the sky after the sun. It is the onlv natural satellite of the Earth and orbits around it. It has a diameter of about 3,476 kilometers and has many craters on its surface. These were formed by meteor crashes millions of years ago. It takes the moon 27.3 days to make one orbit around the earth and the same period of time to complete one rotation on its axis.

The moon is the only celestial body that has been visited by human beings. One reason is that the moon is much closer to the earth than the other planets; it is estimated that the moon is about 24,000 miles from the earth. We can create gravitational forces between the earth and the moon cause some interesting effects. The most obvious is the tides. Under the gravitational effect of the moon, the water in the earth’s oceans, as they are fluid, is pulled toward the moon. This cause tides when the level of the sea rises and falls.

    1. According to the passage, what is true about the moon?
      1. The moon is one of the natural satellites of the earth.
      2. The sun is the only object in the sky that is brighter than the moon.
      3. The moon’s diameter is less than 3,000 kilometers.
      4. The moon orbits around the sun.
    2. How long does it take the moon to complete a rotation on its axis?
      1. 27.3 days B. 23.7 days

C. more than 27.3 days D. less than 23.7 days

    1. The word celestial in the first line of paragraph 2 is meaning to which of the following?
      1. earthly. B. faraway. C. space. D. strange.
    2. What causes tides on the earth?
      1. The gravitational effects between the earth and the moon.
      2. The movements of the oceans.
      3. The gravitational effects of the sun on the earth.
      4. The close distance between the earth and the moon.
    3. What can be inferred from the second paragraph?
      1. Man cannot visit any other planets other than the moon.
      2. Man will one day live on the moon.
      3. Tides are the only effect that the moon has on the earth.
      4. Other planets apart from the moon are more than 240,000 miles from the earth.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

A few day ago I noticed my six-year-old son (1) noodles in a funny way. He was pulling them up (2) his teeth while trying to (3) recent TV (4) , so I quizzed him (5) what he (6) about dinosaurs. The answer was, not a lot.

There is a rush to embrace internet and computer learning, but is learning via a screen a good method?

One writer tells (7) he tried out an interactive program with his son. The father diligently read the words (8) the son were interested in the pictures. “Had he (9) ten minutes in front of a book, he might possibly have learned something,” (10) his father.

Television, as (11) son and his noodles demonstrate, is an impressionistic, suggestive medium. Research about television and learning goes on in a learning (12) where dialogue is taking (13) with teachers or parents. It needs to be considered. There is nothing (14)

with using new technology to teach our children, (15) there is still a big role for formal education.

PART C: WRITING

  1. Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: Keith/ forget/ umbrella/ he/ got/ wet Keith forgot his umbrella, so he got wet.

    1. He / speak English / fluently than Peter.
    2. We speak Vietnamese / worst / all.
    3. You / better not / swimming because / look sick.
    4. Sports / athletics make / strong.
    5. The teacher make / us speak English / class.
    6. His friend persuade / him / study chemistry
    7. Tom used / go / class late last year
    8. Paul intend / take / English course.
    9. Although/ it/ raining/ we/ went/ shop/ anyway
    10. television news/ not/ interesting/ yesterday

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. I have never read such a romantic story.

This is the most

    1. I haven’t enjoyed myself so much for years.

It’s years since

    1. He has been working at the factory for 15 years.

He started

    1. New York is the largest city of the United States.

No other city of the U.S

    1. He started work as soon as the term had finished.

No sooner

PART D: SPEAKING

The happiest day in your life

ĐÁP ÁN TEST 12

PART A: LANGUAGE FOCUS

l. d 2.b 3. d 4. d 5. a 6. d 7. c 8. c 9. c 10. b
11. b 12. b 13. a 14. c 15. b 16. b 17. d 18. a 19. c 20. d
21. a 22. c 23. d 24. a 25. a 26. b 27. a 28. c 29. d 30. d
31. b 32. a 33. d 34. c 35. a 36. c 37. c 38. d 39. b 40. a
41. a 42. c 43. b 44. c 45. b 46. b 47. c 48. c 49. b 50. a

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. B 2. A 3. C 4. A 5. D
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. eating 2. with 3. look 4. program
5. about 6. remembered 7. how 8. while
9. spent 10. said 11. my 12. environment
13. place 14. wrong 15. but

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. He can speak English more fluently than Peter.
    2. We speak Vietnamese the worst of all.
    3. You had better not go swimming because you look sick.
    4. Sports and athletics make us strong.
    5. The teacher makes us speak English in class.
    6. His friend persuaded him to study chemistry.
    7. Tom used to go to class late last year.
    8. Paul intends to take an English course.
    9. Although it was raining, we went shopping, anyway.
    10. The television news was not very interesting yesterday.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. This is the most romantic story I have ever read..
    2. It’s years since I enjoyed myself so much.
    3. He started working at the factory 15 years ago.
    4. No other city of the U.S is as large as New York.
    5. No sooner had the term finished than he started work.

PART D: SPEAKING

It was Prize-presentation Day. I was chosen to be the model student of the year on the recommendation of my teachers and class-mates. I was happy that they thought so well of me.

When I went up the stage to collect the prestigious medal and cash award, I was filled with pride and joy. All my teachers and friends congratulated me warmly. My parents beamed widely. They were very proud of me.

After the prize-giving ceremony, my parents brought me to a toys shop. There, they bought me a remote-controlled model aircraft as a reward for being such a good student. I was overjoyed because I had wanted the model for a long time.

TEST 13

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
    1. a. wind b. kind c. behind d. night
    1. a. shall b. hall c. war d. tall
    2. a. myth b. with c. both d. sixth
    3. a. moon b. food c. blood d. pool
    4. a. write b. high c. written d. right
    1. a. asked b. helped c. missed d. wanted
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. My aunt lives two miles farther from here.
    1. My aunt b. lives c. farther d. from
  3. Tom hasn’t returned back to school yet.
    1. hasn’t returned b. back c. to d. yet
  4. They are going to lay down for an hour.
    1. are going to b. lay c. down d. for
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. Thousands of football marched in the streets after the winning of their team.

a. players b. forwards c. fellows d. fans

  1. Here’s that will interest you.

a. a new b. a piece of news

c. a news d. news

  1. Ten ASEAN countries sent their best teams to in that football cup.

a. fight b. compete c. express d. explain

  1. What !

a. nice weather b. a nice weather

c. the nice weather d. weather nice

  1. Large ships are used to bring goods from country to country

a. wooden b. sea-going c. tiny d. broken

  1. A lot of people don’t eat

a. pig b. pork d. hog d. the pig

  1. He looked like his father in every

a. detail b. appearance c. activity d. suburb

  1. I receive

a. all kinds of letters b. all kind of letters

c. all kinds of letter d. all kinds letters

  1. The cattle made a lot of in the farm yard.

a. noise b. noisy c. noises d. noisier

  1. We sell

a. all kinds of cloth b. all kind of cloth

c. all kind of cloths d. all the kinds of cloth

  1. We must cross the street at the

a. pavement b. bus stop c. zebra crossing d. district

  1. While you are at the greengrocer’s, please get a

a. greens b. salad c. lettuce d. green

  1. He is a curious boy. He always questions.

a. asks b. looks at c. says d. laughs at

  1. Do you need ?

a. a help b. any help c. any helps d. helps

  1. They healthy after the summer holidays.

a. saw b. looked at c. looking d. looked

  1. We’ve had lately.

a. very good time b. very good weather

c. a very good weather d. very well weather

26.1 believe that they’ll tell us about.

a. himself b. herself c. themselves d. ourselves

  1. I’ve never seen anyone eat as quickly as you do.

a. a bar of chocolate b. some chocolate

c. some bar of chocolate d. a bar of chocolates

  1. I’m afraid you to do this. It’s a regulation.

a. should b. ought c. must d. have to

  1. Thank you for me.

a. invite b. invited c. inviting d. invitation 30 don’t love to read picture-books.

a. Some pupil b. Some of pupils

c. Some of the pupils d. Some the pupils

31. I am really looking forward to you and your family again.

a. see b. have seen c. saw d. seeing

32 do you go to the library? Twice a week.

a. How often b. How c. How long d. How far

  1. How much ?

a. does it make b. is it c. does it d. has it

  1. They buy tickets at the

a. box office b. cinema c. performance d. pictures

  1. John left school the age of 18.

a. for b. in c. on d. at

  1. There is always a in front of the cinema.

a. people b. shopkeeper c. crowd d. guest

  1. These apples have and they’re not very nice.

a. go soft b. gone soft c. made soft d. kept soft

  1. We’re going the zoo this evening.

a. at b. for c. to d. in

  1. I playing tennis.

a. heated b. hotted c. got hot d. got heat

  1. They had to up for the tickets yesterday evening.

a. queue b. fall c. stand d. come

  1. This nice hand cream will your hands soft.

a. do b. make c. get d. have

  1. The show often begins with a

a. training film b. newsreel c. cartoon d. main film

  1. I waiting for the bus.

a. cold b. colded c. got cold d. made cole

  1. We a very good play at the National Theatre.

a. do just see b. did just see c. have just seen d. have seen just

  1. The United Nations about 160 nations.

a. consist of b. consist in c. consist d. consists of

  1. Do you enjoy to the theatre?

a. go b. to go c. going d. went

  1. English is easy when you begin learning but it soon

a. gets difficult b. does difficult c. difficults d. makes difficult

  1. What do you intend ?

a. bought b. to buy c. buy d. to have bought

  1. Would you like to go a walk the park this afternoon?

a. for/in b. for / at c. to / in d.to/at

  1. I’m afraid of the streets.

a. cross b. to cross c. crossing d. crossed

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

For many people the language of the Internet is English. “World, Wide, Web: Three English Words” was the name of an article by Michael Specter in the New York Times a few years ago. The article went on to say: “If you want to take full advantage of the Internet, there is only one real way to do it: learn English.”

In general, it is not difficult to learn to use Internet services. But although Internet services are rather easy to use, you will have considerable difficulties if you are not familiar with English. In fact, knowledge of English is one of the most important aspects that help you use the Internet. Learning to use a new Internet service may take a few hours, a few days, or some weeks, but it takes years to learn a language so that you can use it fluently and confidently. Of course, when you know some English, you can learn more just by using it on the Internet. But a least your English should be good enough to understand commonly used words and tò know what to do on the Internet.

    1. Which of the following languages is considered the language of the Internet by many people?
      1. Chinese. B. Japanese. C. English. D. French.
    2. According to the article by Michael Specter, what should you do to take full advantage of the Internet?
      1. Learn to use the Internet services.
      2. Learn to type fast.

c. Learn the names of some websites.

D. Learn English.

    1. Learning to use a language fluently and confidently may take
      1. a few hours. B. a few days.

c. a few weeks. D. a few years.

    1. If you do now know English very well, you will When using the Internet.
      1. have many difficulties.
      2. be laughed at.
      3. have to learn how to use Internet services for a few weeks.
      4. have to learn a language fluently.
    2. Which of the following titles is most appropriate for the two passages?
      1. Ways to take full advantage of the Internet.
      2. English and the Internet.
      3. How to use Internet service.
      4. Practising your English on the Internet.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

C and A is probably one of (1) largest family fashion stores in the world, and their shops

are a familiar sight in (2)

High Streets in Britain. (3)

many British people

would be surprised to learn (4) this fashion company has Dutch origins. Founded in the small market town of Sneek in 1841, the first c & A shop (5) opened by two brothers (6)

Clemens and August Brenninkmeyer. The initials of their first names formed the name of the shop.

As trade grew, more (7) were opened across Europe and in 1922 C & A came to Britain

(8) success was immediate and the store was a major (9) in bringing down the

(10) of women’s clothes. It was the two brothers (11) started the 5-day working week, at a time when shopkeepers in Britain expected their (12) to work a 6- day week.

Today c & A employs many thousands of people. All the (13) are attractively (14)

with good use of space, lighting and plenty of individual changing rooms where (15)

can try things on in comfort before they buy.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: We/ can/ go/ cinema/ if/ there/ a good film/ on We could go to the cinema if there is a good film on.

    1. I / not understand what / saying
    2. She / finish / work very soon
    3. When we / there / train / already leave / station.
    4. Why / you not come / meeting yesterday?
    5. She hears / children laughing / the garden.
    6. They will / visited Hanoi traveling / space / about two years.
    7. They appoint / Lomonosoy professor / chemistry.
    8. By then/ it/ will/ have/ travelling/ space/ for/ about/ two/ year
    9. Jean/ unable/ come/ the party
    10. you/ should/ eat/ lot/ of/ sweets

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. An agreement was hoped to be reached soon.

The sooner

  1. One day it’s possible that robots will do all our housework.

All our housework

  1. “I wasn’t there at that time”.

He denied

  1. They used a screwdriver to open the window.

The window

  1. A lot of farmers in Greece grow olives.

Olives

PART D: SPEAKING

What do you usually do in the evening?

ĐÁP ÁN TEST 13

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. a 2. a 3. b 4. c 5. c 6. d 7. c 8.b 9. b 10. d
11. b 12. b 13. a 14. b 15. b 16. a 17. a 18. a 19. a 20. c
21. c 22. a 23. b 24. d 25. b 26. c 27. a 28. b 29. c 30. c
31. d 32. a 33. b 34. a 35. d 36. c 37. b 38. c 39. c 40. a
41. b 42. c 43. c 44. c 45. d 46. c 47. c 48. b 49. a 50. c

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. C 2. D 3. D 4. A 5. B
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. the 2. most 3. but 4. that
5. was 6. called 7. stores 8. their
9. influence 10. cost 11. who 12. staff
13. stores 14. designed 15. customers

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. I don’t understand what you are saying.
    2. She’ll finish her work very soon.
    3. When we got there, the train gad already left the station.
    4. Why didn’t you come to the meeting yesterday?
    5. She hears the children laughing in the garden.
    6. They will have visited Hanoi by the end of June.
    7. They appointed Lomonosov professor of chemistry.
    8. By then, it will have been travelling in space for about two years.
    9. You shouldn’t eat lots of sweets.
    10. Jean is unable to come to the party.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. The sooner an agreement was reached, the better it was.
  2. All our housework will be done by robots, won’t it?
  3. He denied being there at that time.
  4. The window was opened with a screwdriver.
  5. Olives are grown in by a lot of farmers in Greece.

PART D: SPEAKING

I’m a first-year student at university. I go to school six days a week with only Sunday off. I leave home for school at 7:00 a.m every day except Sunday and usually return home at 6 o’clock in the evening.

When I come home, I am busy helping my mother prepare dinner or do some housework such as: washing clothes, cleaning the floor, dusting the furniture etc. After I finish dinner, I either study or tutor my younger brothers and sisters.

I don’t like to go out because of my heavy schedule. So I have no time to dose. Nevertheless, once in a while I manage to join my friends on Sunday evening at a Karaoke restaurant and we all have a good time together. Most of the time, I just stay (at) home listening to music, watching videos or reading novels whenever I can find the time.

TEST 14

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS
1. a. mud b. cut c. put d. but
2. a. measure b. sun c. son d. sit
3. a. love b. cover c. color d. lower
4. a. bought b. thought c. through d. ought
5. a. nib b. sob c. comb d. hob
6. a. bound b. sound c. count d. countryside
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. He talks as if he knows everything.
    1. talks b. as if c. knows d. everything
  3. After dinner Helen will have her younger sister to do the washing up.
    1. After dinner b. will have c. to do d. washing up
  4. My younger brother often spends all the day into his room.
    1. younger b. spends c. all the day d. into
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. I wandering about all day without any food.

a. got hungry b. hungered c. made hungry d. did hungry

  1. Let’s over there.

a. to go b. gone c. went d. go

  1. My sister was tired working too hard.

a. from b. by c. with d. of

  1. We’ve never this kind of exercise before.

a. do b. did c. done d. doing

  1. I don’t mean to with so many questions!

a. get you tired b. tire you c. tire yourself d. have you tired

  1. You might to help the newcomers.

a. wanted b. want c. to want d. wants

  1. Why didn’t you this morning?

a. shave you b. shave

c. get shaved yourself d. shave me

  1. The actress acted very well.

a. meeting b. sparkling c. interesting d. leading

  1. The person in charge of a business is informally known as the

a. chef b. chief c. boss d. master

  1. How can we compare a play a film?

a. on b. to c. at d. with

  1. The person who is in charge of a car is the

a. guide b. leader c. motorist d. driver

  1. Sometimes her parents take her to the city for a

a. seeing sight b. sight c. sign d. sightseeing

  1. A person who prepares food is a

a. cook b. cooker c. fooder d. cookor

  1. We often go to the for a play.

a. stationer’s b. theatre c. cinema d. library

  1. It’s a boring play. I’m quite with the performance.

a. disappointed b. disappointment

c. disappointing d. disappoint

  1. An usherette showed us to our

a. chairs b. tables c. desks d. seats

  1. A person who takes photographs is a

a. photograph b. photographer c. photography d. photographic

  1. The audience was moved to when the prince killed himself.

a. tears b. tea c. jewelry d. dark

  1. A person who knows how to use a keyboard is a

a. typewriter b. typist

c. typing machine writer d. writer

  1. They spend their summer holidays on a

a. field b. common c. hill d. farm

  1. A woman who looks after other people’s children is a

a. nanny b. nurse c. manager d. doctor

  1. In France, snow trees and houses in winter.

a. hides b. covers c. tumbles d. seeks

  1. The person you work with is your

a. college b. colleague c. collaborator d. roommate

  1. The is used to pull the plough.

a. combine b. harvester c. cooker d. tractor

  1. The person who would service your car is

a. a mechanic b. an engineer c. a technician d. a worker

  1. Taking the same crop year after year makes the poor.

a. ground b. grass c. hay d. soil

  1. A person who studies the origins of the universe is a

a. physician b. physicist c. physics d. physic

  1. To make the land in good condition, we grow different

a. shops b. crops c. plants d. trees

  1. Another word for “a doctor” is a

a. physician b. physicist c. medicine d. medical

  1. We also fertilize the land with fertilizers and

a. manure b. ridge c. furrow d. water

  1. Let’s at home and watch TV.

a. stay b. staying c. to stay d. stayed

  1. It’s a Sony. It’s the most modern

a. fashion b. present c. date d. model

  1. If you are one of the people waiting to be served in a shop you are a

a. customer b. patron c. patient d. guest

  1. It is one of the farms in the country.

a. rich b. richer c. richest d. most rich

  1. If you serve people who come into a shop, you are

a. an official b. a shop assistant

c. an attendant d. a bank clerk

  1. Mr. Green had to get to the cinema early to for the tickets,

a. queue up b. get up c. stand up d. line up

  1. I found the film very

a. boring b. bored c. bore d. is boring

  1. Mrs. Green took her children to the for a play.

a. clothing store b. National Theatre

c. police station d. the zoo

  1. I got so waiting for you to arrive.

a. boring b. bored c. bore d. is boring

  1. My father is tall, but my brother is

a. tall b. the taller c. the tallest d. taller

  1. I was to attend my son’s wedding as I was ill.

a. able b. unable c. ability d. enabled

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

You may use the telephone every day but how much do you know about it? The telephone was invented by Alexander Bell in 1876. Bell was born in Scotland in 1847. Later he went to live in the U.S. Alexander Bell was always interested in sound. He wanted to be able to send sound through a wire. He had a workshop in his house in America and did many experiments there.

One day, while he was doing an experiment in his workshop, he was careless and spilt some burning liquid onto his clothes. Talking into his telephone, Bell said: “Mr. Watson, I want you to come over here immediately, please. “His assistant, Watson, was in another room far away from the workshop. However, he heard Bell clearly on his own telephone. Quickly he ran to Bell’s workshop. “Mr. Bell, I heard every word you said!”. Watson shouted excitedly. Bell had finally succeeded. He had invented the first telephone. Later other inventors made better ones.

    1. Which of the following is true?
      1. Bell invented the telephone in Scotland.
      2. Bell did only one experiment and he succeeded.
      3. Bell was the owner of a workshop in his house in America.
      4. Bell discovered the telephone in 1847.
    2. Where did Bell settle down?
      1. in Scotland. B. in the U.K.

C. in New Zealand. D. in the US.

    1. What did he have a great interest in
      1. music. B. sound. C. physics. D. philosophy.
    2. What did he do many experiments for?
      1. To express feelings through musical instruments.
      2. To hear his assistant’s voice.
      3. To give a request to his assistant.
      4. To send sound through a wire.
    3. What did other inventors do later?
      1. Made telephones better. B. Made telephones useless.

C. Made telephones unpopular. D. Made telephones disused.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

Public (1) to the Disney film Snow White and the seven Dwarfs when it was (2)

shown in 1937 was extraordinary. It was received (3) great excitement and it immediately became enormously popular (4) the world. Good advertising was not the (5)

reason for this worldwide (6) ; the film and its characters (7) the imagination of people all (8) the world like no (9) before it.

In Britain, there were daily newspaper articles about the film and how (10) was made. Snow White toys and books were on (11) everywhere. Some people thought that it might be

upsetting for (12)

but most people saw it as (13)

entertainment. (14)

1937, it has been reissued every few years, giving enjoyment to many (15) of children.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: She / not look / intelligent enough / university professor. She doesn’t look intelligent enough to be a university professor.

    1. He looked too old / professional footballer
    2. take / him / minutes / repair / bicycle
    3. new school / front / house / build
    4. children / busy / homework
    5. delighted / hear / twins.
    6. They / going / have / luggage / take / station.
    7. Her father / work / engineer since 1990.
    8. you/ do/ not/ speak/ slowly/ your brother
    9. she/ did/ not/ get up/ late/ she/ use/ to/ during/ holidays
    10. exercise/ not/ as/ difficult/ I/ think

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. Mark is too young to see the horror film.

Mark is not

  1. They should quit smoking.

They had

  1. They once started these machines by hand.

They used to

  1. Mary went shopping because she wanted to buy some jeans.

Mary went

  1. She was sleeping and the fire started.

The fire

PART D: SPEAKING

The subject you enjoy learning

ĐÁP ÁN TEST 14

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. c 2. a 3. d 4. c 5.c 6. d 7.c 8.c 9. d 10. a
11. d 12. a 13. c 14. b 15. b 16. b 17. d 18. c 19. d 20. d
21. d 22. a 23. b 24. a 25. d 26. b 27. a 28. b 29. d 30. a
31. b 32. b 33. d 34. a 35. d 36. b 37. b 38. a 39. a 40. a
41. d 42. a 43. c 44. b 45. a 46. a 47. b 48. b 49. d 50. b

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. C 2. D 3. B 4. D 5. A
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. reaction 2. first 3. of 4. throughout
5. only 6. popularity 7. captured 8. over
9. film 10. it 11. sale 12. children
13. harmless 14. since 15. generations

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. He looked too old to be a professional footballer.
    2. It took him several minutes to repair his bicycle.
    3. The new school in front of the house is being built.
    4. The children are very busy doing their homework.
    5. They are delighted to hear about the twins.
    6. They are going to have their luggage taken to the station.
    7. Her father has worked as an engineer since 1990.
    8. The exercise is not as difficult as I think.
    9. She didn’t get up as late as she used to during her holidays.
    10. You don’t speak as slowly as your brother.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. Mark is not old enough to see the horror film.
  2. They had better quit smoking.
  3. They used to start these machines by hand.
  4. Mary went shopping to buy some jeans.
  5. The fire started when she was sleeping.

PART D: SPEAKING

I learn many subjects in school. But the one I enjoy learning is History.

History tells us how people lived ages ago. It also tells us how men had to struggle to make the world a better place to live in.

Many pupils, however, do not like to read history. They say that there are too many names and dates to remember. But they do not understand that if we do not know about the past, we cannot understand the present properly. In fact, only a study of History will make us realize that everything we do today is the result of what our grandfathers and others before them did in the past. So, History is the long story of man’s struggle through the ages. As we read this story, we learn many interesting things.

I love history so much that I have a lot of history books in my house. Some day, I might even write a history book myself.

TEST 15

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
1. a. alone b. over c. women d.open
2. a. teenage b. sat c. add d. black
3. a. burn b. turn c. curl d. during
4. a. bed b. get c. decide d. setting
5. a. children b. child c. mike d. wild
6. a. hut b. shut c. put d. cut
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. Hurry up! You will be lose the train.
    1. Hurry up b. will c. be lose d. the
  3. Children have to cross busv streets in order that to go to school.
    1. have to b. cross c. that d. to go
  4. His room’ window is not open.
    1. His room’ window b. is

c. not d. open

  1. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  2. Which of those three boys is ?

a. young b. younger c. the youngest d. youngest

  1. I am happy to your invitation.

a. take b. accept c. agree d.consent

  1. You use ” ” to end a letter.

a. Dear Mary b. Goodbye c. A postscript d. Sincerely yours

  1. I’m sorry I haven’t got any money left. I’ve my wallet at home.

a. missed b. left c. let d. forgotten

  1. He in London for two years.

a. has lived b. lives c. have lived d. lived

  1. The letter B is A and C.

a. after b. among c. between d before

  1. While I to the radio, my children their homework,

a. were listening / was doing b. have listened / did

c. was listening / were doing d. listened / was doing

  1. It was boring speech that I fell asleep.

a. so b. very c. such a d. too

  1. There are two teeth need and one tooth need to be

a. pulled out / to fill b. pulling out / filled

c. to pull out / filling d. pull out / fill

  1. You want to address an envelope to a whole family. You write:

a. Mr. and Mrs. Wilson and family b. Family Wilson

c. Family Mr. & Mrs. Wilson d. Mr. & Mrs. Wilson

  1. When he , I my homework.

a. came / was doing b. has come / do

c. was coming / have done d. comes / was doing

  1. You want to begin a letter to a woman you have never met. You write:

a. Dear Mrs. Grey b. Dear Miss. Grey

c. Dear Ms. Grey d. Dear Mr. Grey

  1. Children play football in the street. They play it in the stadium.

a. mustn’t / need b. mustn’t / must

c. needn’t / need d. needn’t / must

  1. A pupil is answering a male teacher. The pupil says:” ”

a. Yes, Sir b. Yes, Mr.

c. Yes, Sir Teacher d. Yes, Mr.Teacher

  1. She mended the broken cup with

a. latex b. rubber c. glue d. liquid

  1. The bookshop six days a week.

a. has opened b. opening c. opens d. is opening

  1. My friends are good English.

a. at b. in c. on d. about

  1. You stop a woman in the street to ask the way. You say,” ”

a. Excuse me, Mrs. b. Excuse me

c. Madam d. Excuse me, Lady

  1. Those naughty boys kicked the bag my class.

a. from b. to c. in d. into

  1. She wasn’t at the seaside during the holidays. She wishes she there.

a. had been b. has been c. would be d. were

  1. This bowl is very Please handle it carefully.

a. burst b. elastic c. fragile d. clever

  1. You are answering a university professor. You say:” “

a. Yes, Professor Hawkins b. Yes, Mr. Professor

c. Yes, Professor d. Yes, Hawkins

  1. We can find many rubber in the South Eastern provinces.

a. fields b. lands c. plantations d. commons

  1. A shopkeeper might say this to a man: “Can I help you, ?”

a. Mr. b. Sir c. Master d. Ms.

  1. The ball collapsed a shapeless mass.

a. in b. to c. into d. out

  1. A shopkeeper might say this to a woman: “Can I help you, ?”

a. Mrs. b. Miss c. Madam d. Lady

  1. Water has no It is a liquid.

a. color / colorful b. colorless / color

c. colorful / colorless d. color / colorless

  1. You stop a man in the street to ask the way. You say:” “

a. Excuse me, Mr. b. Excuse me c. Sir d. Sorry orchards will grow well.

  1. – There’s still that our the future because she has a rich father.
  • She always feels about

a. hope / hopeful b. hope I hopeless

c. hopeful / hopeless d. hopeful I hopeless

  1. You want some meat so you go to the

a. butcher b. butcher’s c. butchers d. butchers’

  1. This girl has no She is a girl. This woman is very nice to children.

a. mother / motherly / motherless b. mother / motherless / motherly

c. motherly / motherless / mother d. motherless / mother / motherly

  1. The children did not know the by which the game was played.

a. facts b. customs c. orders d. rules

  1. This kind of material is because you can make many things from it. That is a

machine. It does not work any more. You can make of this fertile land in farming.

a. use / useful / useless b. use / useless / useful

c. useful / useless / use d. useless / useful / use

  1. Everyone turned round and looked at me as I

a. entered into b. entered c. got into d. entered

  1. Steel is most useful building.

a. in b. for c. at d. into

  1. The blind man carefully to the other side of the road.

a. crossed b. passed c. past d. through

  1. These toys are made our country and those Japan.

a. from / from b. of/of c. in / in d.at/at

  1. What time did you London Airport?

a. reach to b. arrive to c. arrive at d. arrive

  1. His children are proud their father.

a. in b. of c. at d. for

  1. My son at university for the last two years.

a. has gone b. has been c. went d. was

  1. My son is good Mathematics and English.

a. at b. in c. for d. of

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

A recent investigation by scientists at the US Geological Survey shows that strange animal behaviours might help predict future earthquakes.

Investigators found such occurrences in a ten-kilometre radius changes as early as several days before the disaster.

Scientists believe that animals can perceive these environmental changes as early as several days before the disaster.

In 1976 after observing animal behaviour, the Chinese were able to predict a terrible quake. Although hundreds of thousands of people were killed, the government was able to evacuate millions of other people and thus keep the death toll at a lower rate.

    1. What prediction may be made my observing animal behaviours?
      1. Environmental changes. B. The death toll.

C. A coming earthquake. D. An earthquake center.

    1. Why can animals perceive these changes when humans cannot?
      1. Humans don’t know where to look.
      2. Animals are more intelligent than humans.
      3. By running around, they feel the vibrations.
      4. Animals have certain instincts that humans don’t possess.
    2. If scientists can predict earthquakes, there will be
      1. a lower death rate. B. fewer people evacuated.

C. fewer environmental changes. D. a lower animal behaviour.

    1. Which of the following statements is not true?
      1. The Chinese have successfully predicted an earthquake.
      2. By observing animal behaviours, scientists can predict earthquakes.
      3. Some animals may be able to sense an approaching earthquake.
      4. All birds and dogs in a ten-kilometre radius of an earthquake center become wild before the quake.
    2. In the passage, the word ‘evacuate’ most nearly means
      1. destroy. B. remove. C. save. D. build.

Fill each of the numbered blanks ỉn the following passage.

In the 1960s, the Beatles were probably the most (1) pop group in the (2) world. Since then, there have been a great many groups that have (3) enormous fame, so it is perhaps difficult now to imagine (4) sensational the Beatles were at the time. They (5) four boys from the north of England and none of them had any (6) in music. The Beatles changed pop music. They were the first pop group to achieve great (7) from songs they had written themselves. After that it (8) common or groups and singers to write their own songs.

However, the Beatles did not have a long (9) Their first hit record was in 1963 and they split up in 1970. They stopped doing (10) performances in 1966 (11) it had become too dangerous for them their fans were so excited that they surrounded them and tried to take their clothes as

(12) ! However, today some of their songs (13) as famous as they were when they first came out. (14) the world, many people can sing part of a Beatles (15) if you ask them

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: Horses have / replaced / donkeys Horses have been replaced by donkeys.

    1. Are our exercise correct / by / teacher?
    2. Was / bridge repair / a long time ago?
    3. By / time Tom responded / correct answer had / given
    4. If / farmers have tractors / can cultivate more land.
    5. Unless / ground / warm, the seed can’t / planted.
    6. If he have / a dictionary, he could translate / text / Vietnamese.
    7. If / have / enough money, / would / bought / new house.
    8. I/ forgotten/ what/ teacher/ say/ yesterday
    9. I/ not/ know/ how/ my sister/ make/ very/ good cakes
    10. She/just/ complete/ picture/ composition/ of which/ suggest/ me

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. That proved her goodness.

That proved that

  1. Jamie isn’t accustomed to working so hard.

Jamie isn’t

  1. Dan was a newcomer, and so was Jim.

Both Dan

  1. Patience is the key to success in life.

As long as you are .

  1. I am sorry I interrupted your dinner.

I apologize

PART D: SPEAKING

The person you like most

ĐÁP ÁN TEST 15

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. c 2. a 3. d 4. c 5. a 6. c 7. c 8. c 9. a 10. c
11.b 12. d 13. b 14. a 15. c 16. c 17. c 18. b 19. a 20. a
21. c 22. b 23. a 24. c 25. c 26. a 27. b 28. d 29. a 30. c
31. a 32. c 33. b 34. c 35. c 36. d 37. b 38. a 39. b 40. b
41. d 42. c 43. b 44. b 45. a 46. c 47. c 48. b 49. b 50. a

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. C 2. D 3. A 4. D 5. B
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. famous 2. whole 3. achieved 4. how
5. were 6. training 7. success 8. became
9. career 10. live 11. because 12. souvenirs
13. remain 14. Throughout 15. song

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. Are our exercises corrected by the teacher?
    2. Was the bridge repaired a long time ago?
    3. By the time Tom responded, the correct answer had been given.
    4. If the farmers have tractors they can cultivate more land.
    5. Unless the ground is warm, the seed can’t be planted.
    6. If he had a dictionary, he could translate this text into Vietnamese
    7. If I had had enough money, I would have bought a new house.
    8. I have forgotten what the teacher said yesterday.
    9. I don’t know how my sister can make very good cakes.
    10. She has just completed the picture the composition of which was suggested by me.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. That proved that she was good.
  2. Jamie isn’t used to working too hard.
  3. Both Dan and Jim were newcomers.
  4. As long as you are patient, you’ll succeed in life.
  5. I apologize for interrupting your dinner.

PART D: SPEAKING

Of all the people in the world, I like my dear mother the most. Not all the wealth in the world can make me hate my mother.

Everyone knows that mother’s love is the greatest love in the world. When I see how my mother behaves towards my father, brothers, sisters and me, I am filled with pride. In everything that she does, there is a touch of love.

Though she sometimes scolds me, I know that she does so not because she is bad but because she is tired, working all day for the happiness of our family. So I keep quiet while she expresses her anger so that she may feel a little relieved after that.

That she loves her family is proved every day. When my youngest brother is very hungry in the middle of the night and cries for milk, she wakes up at once to attend to him, even if she is tired or ill. In the same way, she wakes up before all the others and goes to bed last, so that everyone in the family can receive her care. If anyone is ill in the family, she is the one who is the most worried.

Such care and love no one in the world can give to me. For these reasons my mother will always remain the dearest person to me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *