Bộ đề bồi dưỡng học sinh giỏi tiếng Anh toàn diện lớp 6 – Phần 4

TEST 16

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
1. a. heat b. bean c. head d. gleam
2. a. helped b.booked c. needed d. missed
3. a. lived b. living c. lively d. lift
4. a. place b. dad c dam d. understand
5. a. hot b. not c. come d. got
6. a. day b. plane c. may d. bat
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. The food in China is very different than that in England.
    1. in b. is c. than d. that
  3. There have been little rain this summer.
    1. There b. have c. been d. rain
  4. Tom will find his key somewhere between those newspapers.
    1. will find b. somewhere c. between d. newspapers
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. Are you familiar farm life?

a. on b. with c. in d. to

  1. What time did you London?

a. leave from b. live c. live from d. leave

  1. – What’s the trouble with you? – Oh, I have a terrible in my back.

a. complaint b. wrong c. pain d. trouble

  1. I was locked out and I had to through the window.

a. enter b. get in c. get into d. enter in

  1. He looks tired. He a rest.

a. need b. needs c. needn’t d. need to

  1. Let’s go in Oxford Street.

a. for shop b. shopping c. to shop d. shop

  1. My brother usually complains his new job.

a. on b. in c. about d. with

  1. Money you are paid for your work is money you

a. earn b. win c. profit d. benefit

  1. We must well when we eat.

a. hold b. keep c. chew d. brush

  1. You want to make a phone call but only have a note. You need some

a. small money b. little money c. (small) change d. exchange

  1. Two of his teeth need

a. filling b. be filled c. filled d. to fill

  1. You want to know the price of something, so you say, “ ?”

a. How much is it b. How many is it

c. How much the price d. What it costs

  1. My little sister was running fast when she fell face down the yard.

a. in b. at c. on d. to

  1. When you finish a meal at a restaurant, you ask for the

a. bill b. addition c. account d. reckoning

  1. The pupils are very because the school has won the basketball championship.

a. excitement b. excited c. exciting d. excite

  1. If you visit a doctor privately, he will certainly charge a

a. tariff b. fee c. tax d. fare

  1. That was a very story about the adventures in the tropical forests.

a. excitement b. excited c. exciting d. excite

  1. How much did you the plumber before he left?

a. pay b. pay for c. pay of d. paid

  1. Those men are the of our school.

a. cookies b. cookers c. cookeries d. cooks

  1. How much did you that dress?

a. pay b. pay for c. pay of d. paid

  1. Peter did his best to play

a. splendidly b. suddenly c. frequently d. hardly

  1. A professional person’s bill is often referred to as

a. a reckoning b. a tariff c. a charge d. an account

  1. The dress is made cotton.

a. of b. from c. in d. at

  1. Three prisoners from the prison in May.

a. collapsed b. attacked c. escaped d. appeared

  1. He has to get a better job.

a. an opportunity b. a time c. a trip d. a change

  1. Please be careful dishes. It’s easy to break them.

a. on b. at c. with d. for

  1. The is the rubber thing inside a ball used in football games.

a. tyre b. latex c. bladder d. glue

  1. When buying something by weight, you may like to know how much it is

a. a kilo b. per the kilo c. for the kilo d. per a kilo

  1. There are more exciting things for us such as merry-go-rounds, bumper cars and

a. boxes of good cakes b. boxes of coloured pencils

c. tumbling boxes d. many kinds of animals

  1. Someone’s selling a car and you want to know how much he is

a. asking b. demanding c. charging d. thinking

  1. There will be a grand of fireworks after march.

a. display b. gallery c. flag d. fire

  1. You pass an empty house and see a notice outside it which reads: “, ”

a. To sell b. On sale c. For sale d. In sale

  1. I’m sorry, this car is not sale.

a. for b. on c. in d. of

  1. Nobody likes to pay prices.

a. high b. tall c.big d. great

  1. I don’t know how she her birthday party.

a. greets b. celebrates c. hopes d. wishes

  1. should pay more taxes.

a. Rich b. The rich c. The riches d. Richer

  1. Nam asked Hoa to go to the Summer

a. fair b. stage c. show d. performance

  1. You can write English better anyone in the class.

a. as b. than c. else d. to

  1. She often sends cards to her friends on the Tet holidays.

a. reading b. meeting c. greeting d. writing

  1. Red is my colour.

a. best b. favourite c. beloved d. dearest

  1. On Sunday, our family members usulally and enjoy a good meal.

a. meet b. gather c. talk d. see

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

Every four or ten years, something happens to the weather system. Everything changes, and scientists don’t understand why.

People call this “El Nino”. It usually happens at Christmas time and El Nino is the Spanish name for the baby Jesus.

The El Nino that started in 1982 was different from the other recent ones. It caused huge changes in the ocean currents. It caused floods in some areas and droughts in others. There were terrible windstorms and huge ocean waves swept houses into the sea. It did billions of dollars’ worth of damage. Thousands of people lost their lives and thousands of others were left homeless.

In 1983 the winds, ocean currents and pressure areas started to become normal again. Scientists throughout the world are using satellites and research boats to observe the atmosphere and the ocean. It is a very complicated problem, but if the scientists of the world work together, they should be able to find out the causes of El Nino. Then they will be able to predict what will happen and work to prevent a repeat of the death and destruction of 1982-1983.

    1. How often does El Nino happen?
      1. every four years. B. every ten years.

C. every fourteen years. D. every four or ten years.

    1. The 1982 El Nino was
      1. a small one. B. a different one.

C. windstorms. D. all are correct.

    1. The 1982 El Nino caused
      1. droughts. B. floods. C. windstorms. D. all are correct.
    2. Scientists around the world are
      1. studying El Nino. B. watching it.

C. looking for it. D. worrying about it.

    1. El Nino
      1. causes damage. B. is mysterious.

C. is a natural phenomenon. D. all are correct

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

Interviews are an imperfect method of choosing the best people for jobs, (1) , human beings like to examine each other in this way. (2) of the many problems of (3) as it is commonly practiced is that the forms (4) in by (5) often failed to show

people what they really are. This means that you can (6) all the best advice when

completing your form and still find that you are (7) at the next stage the interview.

Similarly, in the race cases where interviews are automatic, a (8) with an inadequate form may (9) surprisingly well. Of course, your form needs to (10) that you have

(11) in your ability to do the job, but don’t try to turn (12) Into someone else a person you have to pretend to be at the (13) Realism and honesty (14)

definitely the best (15)

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: It / difficult / get there on time. It’s difficult to get there on time.

    1. We / glad / see our friends after / long time.
    2. They finally find / new house near / river.
    3. How far / office from here?
    4. He behave / as if he / a stranger.
    5. They should / closed / windows last night.
    6. They could / got angry / the bosses.
    7. He could / saved / lot / money on / car.
    8. He/ denied / be/ there/ that/ time
    9. all/ our homework/ will/ do/ robots/ won’t/ it
    10. sooner/ agreement/ was/ reached/ better/ it/ was

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. He insisted on a full apology.

Nothing but

  1. He does almost no work.

He hardly

  1. We would rather travel by train than by car.

We preferred travelling

  1. He’ll settle down and then his performance will improve. Once
  2. The office was closed as the doctor was ill.

The office

PART D: SPEAKING

Your most embarrassing experience

ĐÁP ÁN TEST 16

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. c 2. c 3. c 4. a 5. c 6. d 7. c 8. b 9. c 10. b
11. d 12. c 13. b 14. b 15. b 16. c 17. a 18. c 19. c 20. a
21. a 22. c 23. a 24. b 25. b 26. c 27. a 28. d 29. b 30. a
31. d 32. a 33. c 34. a 35. c 36. c 37. a 38. c 39. a 40. a
41. c 42. a 43. a 44. b 45. b 46. a 47. b 48. c 49. b 50. b

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. D 2. B 3.D 4. A 5. D
  1. Fill each of the numbered blanks ỉn the following passage.
1. yet 2. one 3. selection 4. filled
5. applicants 6. follow 7. unsuccessful 8. candidate
9. do 10. show 11. confidence 12. yourself
13. interview 14. are 15. approach

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. We are glad to see our friends after a long time.
    2. They finally found a new house near the river.
    3. How far is the office from here?
    4. He behaved as if he were a stranger.
    5. They should have closed the windows last night.
    6. They could have got angry with the bosses.
    7. He could have saved a lot of money on the car.
    8. He denied being there at that time.
    9. All our housework will be done by robots, won’t it?
    10. The sooner an agreement was reached, the better it was.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. Nothing but a full apology would satisfy him.
  2. He hardly does any work.
  3. We preferred travelling by train to by car.
  4. Once he has settled down, his performance will improve.
  5. The office was not open as the doctor was ill.

PART D: SPEAKING

Our family live in the suburb of HCM City, not far from the central city. It’s about 30 kilometres to the South.

Last week my parents, my brothers and sisters paid a visit to my grandparents in the country and I stayed at home alone. I was in the habit of getting up very early in the morning. As usual, after going to the market to buy some necessary things, I came back home to start doing the housework: cleaning the

floor, making the bed, making coffee and preparing lunch. The house in no time was so lean and tidy that it seemed bigger and larger. I worked from 7.00 a.m to 9.00 a.m. I felt so tired that I had to stop work for a rest. After 15 minutes of relaxation, I started working again.

No sooner had I taken the teapot from the cupboard than suddenly I felt so something burning downstairs. I got such an embarrassment and fright that I dropped the teapot while I was hurrying downstairs. To my horror and surprise the kettle on the electric stove was burning as red a s fire. I was in such an embarrassing state that I was quite at a loss. An idea flashed through my mind: I rushed to the switchboard to cut off the electric power. The house suddenly grew as dark as pitch. In the pitch-dark kitchen, the little turned so dazzling red that it looked just like a hot burning sun on a stifling summer afternoon!

TEST 17

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
1. a. absent b. government c. comment d. independent
2. a. forget b. unfortunate c. form d. fortieth
3. a. now b. show c. down d. cow
4. a. absent b. absorb c. bib d. debt
5. a. feather b. weak c. heat d. beat
6. a. sit . b. nice c. bite d. kite
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. Daisy’s ring is make of gold.
    1. Daisy’s b. is c. make d. of
  3. He ate the apple greedy.
    1. ate b. the c. apple d. greedy
  4. Until she died at the age of sixty, she is a very successful poet in this country.
    1. Until b. died c. is d. successful
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. New Year’s is the night before New Year.

a. Eve b. Even c. Ever d. Night

  1. people know are worried about the environment.

a. Most b. The most c. Much d. The much

  1. Our visits to Uncle Ho’s Mausoleum made the trip more

a. amuse b. amused c. amusing d. amusement

  1. Which is the building in this town?

a. elder b. most old c. oldest d. most elder

  1. It is interesting to join in the of fireworks.

a. garland b. picture c. display d. playing

  1. My brother is than I am.

a. elder b. older c. more old d. most older

  1. Tractors, combine harvesters and other machines are various types of equipment for farming nowadays.

a. useless b. use c. useful d. using

  1. At the present time, people can afford to travel abroad for their holiday.

a. less b. lesser c. fewer d. smaller

  1. He will do if there is iron and steel.

a. needlework b. metalwork c. woodwork d. cooking

  1. Your car is than mine.

a. very larger b. very much larger

c. a lot more larger d. more larger

  1. He does his to win for his class.

a. well b. better c. best d. good

  1. The Lockerbie crash was one of the disasters in aviation history.

a. worse b. worst c. most bad d. baddest

  1. Tom seems to be important as if he a teacher.

a. is b. were c. has been d. was

  1. This novel is so exciting, I can hardly wait to get to the chapter! a.last b. latest c. newest d. youngest
  2. If you want to telephone, please go to the telephone

a. shop b. booth c. fair d. receiver

  1. I haven’t met our new secretary yet ?

a. What’s she like b. How is she

c. How is she like d. What does she like

  1. Don’t your bicycle too fast.

a. go b. drive c. ride d. walk

  1. I don’t know the English word for this ?

a. What do you call it b. How do you call it

c. How do you name it d. What do you name it

  1. How happy we were to our holidays on the farm!

a. send b. pass c. spend d.have

  1. I don’t know your friend’s name ?

a. What is she called b. How is she called

c. What is she named d. What does she call

  1. He acts he were the oldest person here.

a. as b. if c. as if d. like

  1. paid the waiter? – Jane did.

a. Whom b. How c. Who d. Whose

  1. They are going to their golden wedding anniversary next week.

a. hold b. celebrate c. have d. open

  1. pictures are those?

a. Whose b. Who’s c. How’s d. What’s

  1. He is jogging her two friends.

a. among b. between c. beside d. besides

  1. I hear you’ve been ill now?

a. How do you do b. How are you

c. What do you do d. How do you

  1. Uncle Ho is a man of great

a. simple b. simplest c. simply d. simplicity

  1. – for a living? – I’m an engineer.

a. What are you doing b. How do you do

c. What do you do d. What are you

  1. There are so many people in the pastures that we cannot know the exact number. There are

people.

a. counter b. counted c. countless d. countable

  1. I’ve never met your son, ?

a. how old is he b. what age has he

c. what old is he d. how age is he

  1. Ho Chi Minh city is an important industrial

a. centered b. central c. centrally d. center

  1. ‘s the weather like today?

a. What b. Who c. How d. Which

  1. He became a poor when his parents died.

a. elephant b. orphan c. orchestra d. orphanage

  1. I’ve never heard of John Nashe is he?

a. Who b. What c. How d. Which

  1. He asked for a second because he was very hungry.

a. dish b. spoon c. fork d. helping

  1. tall you’ve grown!

a. What b. How c. How much d. How many

  1. It wasn’t of you to serve yourself without asking.

a. happy b. complicated c. polite d. rude

  1. you are!

a. What a tall girl b. How tall girl c. What tall girl d. How a tall girl

  1. Don’t me as if I were an idiot!

a. talk b. show c. turn d. treat

  1. In the old days, orphans and homeless people lived and worked in

a. workhomes b. workhouses c. warehouses d. workshops

  1. Where are you going to your summer holiday?

a. send b. spend c. stay d. live

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

Solar energy is a long lasting source of energy which can be used almost anywhere. To generate solar energy, we only need solar cells and the sun! Solar cells can easily be installed on house roofs, so no new space is needed and each user can quietly generate their own energy. Compared to other renewable sources, they also possess many advantages: wind and water power relies on turbines which are noisy, expensive and easy to break down. Solar cells are totally silent and non-polluting. As they have no moving parts, they require little maintenance and have a long lifetime.

However, solar energy also has some disadvantages. We can only generate solar energy during daytime because the system depends on sunlight. Besides, solar cells require large are to work effectively.

The main disadvantage of solar energy is that it

costs about twice as much as traditional sources such as coal, oil, and gas. This is because solar cells are expensive. Scientists are hoping that the costs of solar cells will reduce as more and more people see the advantages of this environmentally friendly source of energy.

    1. What does the passage primarily discuss?
      1. Solar energy as an alternative for fossil energy.
      2. Advantages and disadvantages of solar energy.
      3. Solar energy’s advantages over other sources of energy.
      4. The cost of solar energy.
    2. What does the word “they” in line 5 refer to?
      1. solar cells. B. solar energy users.

C. other renewable resources. D. advantages.

    1. What is NOT mentioned as an advantage of solar cells?
      1. They are non-polluting. B. They operate quietly.

C. They require little maintenance. D. They cost little to produce

    1. Which of the following is NOT a traditional source of energy?
      1. oil. B. gas. C. solar energy. D. coal.
    2. Which of the following is the main disadvantage of solar energy?
      1. It is expensive.
      2. It depends on sunlight.
      3. Solar cells require large areas to operate.
      4. It is unfriendly to the environment.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

What sort of job should you look (1) ? Much depends (2) your long-term aim. You need to ask (3) whether you want to specialize in a particular field, work your (4)

up to higher levels of responsibility or (5) of your current employment into a broader (6) This job will (7) studied very carefully when you send your letter of

  1. for your next job. It (9) show evidence of serious career planning. (10)

important, it should extend you, develop you and give you increasing.(11) Incidentally, if the travel bug is biting, (12) is the time to pack up and go. You can do temporary work for a (13) ; when you return, pick up where you have (14) off and get the second (15) .

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: Biscuits / make / that factory Biscuits are made in that factory.

    1. The secret agent / arrest / Zu rich airport / last week
    2. The key / keep / that box
    3. Hazel / teach / Miss Jones last year, / think
    4. The grass / always cut / every week
    5. you / give / the right information / yesterday?
    6. You / not invite / to the party / a fortnight ago
    7. the stolen car / ever find?
    8. That/ great/ film/ we/ see/ last night
    9. my friends/ already/ study/ English/ ten/ years
    10. They/ never/ eat/ fish/ chips/ before

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. The sea was so rough that the terry couldn’t sail.

The rough sea

  1. He is a careful driver.

He drives

  1. She sings well

She is

  1. All the arrangements have been made.

They

  1. He is the best football player in his team.

No one

PART D: SPEAKING

Describe a city

ĐÁP ÁN TEST 17

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. c 2. a 3.b 4. d 5. a 6. a 7.C 8. d 9. c 10. a
11. a 12. c 13. c 14. c 15. b 16. c 17. c 18. b 19. b 20. c
21. b 22. b 23. a 24. b 25. a 26. c 27. a 28. c 29. a 30. c
31. c 32. b 33. a 34. b 35. b 36. d 37. c 38. c 39. a 40. d
41. a 42. b 43. a 44. d 45. b 46. c 47. a 48. d 49. b 50. b

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. B 2. A 3. D 4. C 5. A
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. for 2. on 3. yourself 4. way
5. out 6. field 7. be 8. application
9. should 10. most 11. responsibility 12. now
13. while 14. left 15. job

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. The secret agent was arrested at Zurich airport last week.
    2. The key is kept in that box.
    3. Hazel was taught by Miss Jones last year, I think.
    4. The grass is always cut every week
    5. Were you given the right information yesterday?
    6. You weren’t invited to the party a fortnight ago.
    7. Was the stolen car ever found?/ Has the stolen car ever been found?
    8. That was a great film we saw last night.
    9. My friends have already studied English for ten years.
    10. They’re never eaten fish and chips before.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. The rough sea prevented the ferry from sailing.
  2. He drives carefully.
  3. She is a good singer.
  4. They have made all the arrangements.
  5. No one in his team plays football as well as him.

PART D: SPEAKING

I have been to many cities, I know and like best is the one Ĩ am describing to you. The name of the city is Dalat. I spent three years attending school there. Dalat is located in the Highlands of Central Vietnam and is about 300 km from HCM City.

It is a very pretty city built on the “Lang Biang” Plateau and is situated in the middle of a valley which is surrounded by rolling hills and a range of high and rugged mountains.

The city is centered to the west of the beautiful Ho Xuan Huong Lake. For the most part, the roads in the area are curved and steep Magnificent villas are scattered on both sides of the roads. We can also find some lovely villas nestled in the pine-woods and others located far up on the mountains and overlooking the city and valley. The beautiful mountains, trees and lakes Dalat resemble a city located somewhere in Switzerland and not belonging to Vietnam.

I think Dalat is a very pretty and enjoyable city. It is a favourite place for tourists and artists. Artists find Dalat ideal for their work. It offers beautiful scenery for their inspiration. Other persons find the beauty and solitude of Dalat inspirational for their writing.

TEST 18

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
1. a. till b. profile c. while d. mile
2. a. assist b. must c. island d. kist
3. a. examine b. kind c. line d. mine
4. a. police b. nice c. twice d. vice
5. a. seat b. sweat c. bread d. dread
6. a. cough b.enough c. though d. tough
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. The person who is in charge on a library is called a librarian.
    1. who b. in charge on c. is called d. librarian
  3. My brother looks upon gardening like a creation.
    1. looks b. upon c. gardening d. like
  4. I’m very keen of cycling.
    1. very b. keen c. of d. cycling
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. The film was interesting that it could satisfy everybody.

a. too b. very c. so d. such

  1. It’s so nice you.

a. to see b. seeing c. saw d. see

  1. Great talkers are never great

a. doer b. doers c. saw d. see

  1. we’ve been having!

a. What a dreadful weather b. What dreadful weather

c. How dreadful weather d. How a dreadful weather

  1. She is only an pupil. Her papers are neither good nor bad.

a. intelligent b. average c. excellent d. attractive

  1. The line you cross to go from one country to another is called the

a. frontier b. way c. fence d. line

  1. TV won’t like such a program.

a. watchers b. lookers c. owners d. viewers

  1. It’s wide and large and it’s often lined with trees. It’s

a. an avenue b. an alley c. a street d. a park

  1. He has written this letter.

a. him b. himself c. hisself d. his

  1. Climb to the top of a hill so that you can admire the

a. country b. land c. countryside d. place

  1. The new members of a class are called the

a. new friends b. newcomers c. special friends d. classmates

  1. You have to drive very carefully if a road is full of

a. angles b. bends c. corners d. hole

  1. The newcomers do things differently because they do not know the new

a. troubles b. rules c. regulations d. difficulties

  1. If you want to put up a tent, you’ll have to look for a nice flat piece of

a. ground b. oil c. earth d. land

  1. Hurry up! Our uncle is coming. His plane will in less than an hour.

a. fly b. go c. park d. Land

  1. There are quite a few’ islands off the west of Scotland.

a. shore b. cost c. coast d. beach

  1. The air in the city is very dirty. It is

a. fresh b. pure c. polluted d. healthy

  1. The house he was born is open to the public.

a. where b. which c. that d. whom

  1. Charles Dickens is as one of the greatest names in English literature,

a. told b. known c. spoken d. considered

  1. How many people are there in the ?

a. cosmos b. earth c. world d. universe

  1. A is a person who lends money to others.

a. debtor b. borrower c. user d. lender

  1. An open place in a city, town or village where people like to sit.

It’s called

a. a square b. a circus c. a place d. a ground

  1. At the age of sixty, the man and went to the country to live

a. retired b. died c. drew d. gave up

  1. He arrived for work that the manager sent him home again.

a. too late b. very late c. so late d. much later

  1. He works a worker in the hotel.

a. as b. such as c. for d. in

  1. They sent some books to my sister and

a. I b. me c. he d. himself

  1. We are to help whenever we are asked.

a. exciting b. willing c. boring d. interesting

  1. I couldn’t help at some of his remarks.

a. but laugh b. laugh c. to laugh d. laughing

  1. She herself as an old beggar to enter Tibet.

a. wore b. disguised c. made d. appeared

  1. Look up and you will see

a. the sky b. eaven c. the heaven d. sky

  1. Mrs. Green all her life to teaching orphans.

a. devoted b. gave c. compared d. spent

  1. It’s often made of iron and can lead into a garden. It’s

a. a port b. a door c. a gate d. a doorway

  1. “To someone” means “to put someone into prison”.

a. keep b. catch c. arrest d. imprison

  1. I think Mauritius is my favourite on earth.

a. place b. part c. space d. room

  1. It hadn’t rained for months , the leaves became dry and turned red.

a. However b. Moreover c. Besides d. Consequently

  1. How long does it take you to in the morning?

a. get dressed b. dress up c. dress yourself d. dressed

  1. They had eleven children. That was a family!

a. crowded b. large c. full d. plentiful

  1. Where did they their summer holiday?

a. go b. send c. try d. spend

  1. We consider Nguyen Hue one of the great of our country.

a. fighters b. soldiers c. officers d. heroes

  1. Just a minute! I must have a shower and before we go out.

a. change b. exchange c. changing d. exchanging

  1. A is a man who loves his country, works for it and is willing to fight and die of it.

a. patriot b. peanut-seller c. prisoner d. typist

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

A family portrait is of great value-it is fun to look at now, it’s great for relative far away, and it will bring back memories in the years to come. Families change quickly as children will grow. So, plan to make this a regular event. Your family album isn’t really complete without this record of all of you together.

Getting the whole family together isn’t always easy, so a careful plan must be made so that everyone has time to pose. A relaxed, friendly feeling will make the picture. People can’t be expected to relax when they are in hurry to do something else. Make your plans when you’re all together then set a time convenient for everyone.

A family portrait will take some technical planning too. Make up your mind in advance which room you will use. Choose your camera position and check the lighting. If you want to be in the picture, make sure you know exactly how the self-timer on your camera operates. With most cameras you’ll have from 8 to 12 seconds to get into the picture after press the button.

    1. Why is a family portrait valuable?
      1. It’s fun to look at.
      2. It reminds people of the past.
      3. It brings the family atmosphere to the faraway relatives.
      4. All the above answers.
    2. Taking the family portrait should be made a regular event because
      1. Children will go to the college when they grow up
      2. There are constant changes in the family
      3. The size of the family will increase
      4. The family will break up
    3. What makes a good picture?
      1. People’s relaxed feeling. B. People’s free time.

C. People’s appearance. D. People’s clothes.

    1. What is the best time to make the plan?
      1. When the time is convenient for everyone.
      2. When everyone is present.
      3. When you’re having meals.
      4. When you’re not busy doing other things
    2. What technical planning should you do before taking a family portrait?
      1. The camera and lighting.
      2. The room and the camera’s operation
      3. The place, the lighting, the camera position and the camera’s operation.
      4. The camera position and its self-timer.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

Air pollution (1) make people (2) Consequently, (3) countries have

passed (4) to control the quantity of (5) in the air. Air pollution (6)

particular damage (7) the body by harming the (8) The gases from the

  1. of cars have also (10) air pollution in most cities. Pollution can also have (11)

influence on the earth’s (12) The ice may (13) near the (14)

and South Pole, (15) in very bad floods.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: John / tall / teach / picture / wall

John is tall enough to reach the picture on the wall.

    1. The man / you / see / uncle.
    2. The government has decided / demolish that old building.
    3. We / puzzled / the sudden change / Tom’s behaviour.
    4. You / to be very careful / you cross / road.
    5. She / bite / mad dog.
    6. He wish / pass / examination last year.
    7. She wishes / go / moon by the end / this year.
    8. If/ you/ ate breakfast, you/ will/ not/ feel/ hungry
    9. You / not/ school/ yesterday/, / you?
    10. Why/ you/ looking/ me?

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. She plays tennis well.

She is

  1. People speak English in Australia.

English

  1. They are building a hospital for the poor.

A

  1. No one has been her since 1980.

She

  1. You’ll catch a cold if you don’t keep your feet dry.

Unless

PART D: SPEAKING

Your favorite hobby

ĐÁP ÁN TEST 18

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. a 2. c 3. a 4. a 5. a 6. c 7.b 8. d 9. c 10. c
11.a 12. b 13. b 14. b 15. a 16. d 17. a 18. b 19. c 20. b
21. b 22. c 23. a 24. d 25. c 26. c 27. a 28. b 29. c 30. d
31. a 32. a 33. c 34. a 35. b 36. b 37. d 38. b 39. a 40. a
41. c 42. d 43. a 44. d 45. a 46. b 47. d 48. d 49. a 50. a

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. D 2. B 3. A 4. B 5. C
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. can 2. sick 3. some 4. laws
5. smoke 6. causes 7. to 8. lungs
9. settled 10. remain 11. an 12. climate
13. melt 14. North 15. resulting

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. The man whom you saw is my uncle.
    2. The government has decided to demolish that old building.
    3. We were puzzled by the sudden change in Tom’s behaviour
    4. You have to be very careful when you cross the road.
    5. She was bitten by a mad dog.
    6. H e wished he had passed his exam last year.
    7. She wishes to go to the moon by the end of this year.
    8. If you ate breakfast you wouldn’t feel hungry.
    9. You weren’t at school yesterday, were you?
    10. Why are you looking at me?

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a wav that their meanings remain unchanged.

  1. She is a good tennis player.
  2. English is spoken in Australia.
  3. A hospital is being built for the poor.
  4. She hasn’t been seen since 1980.
  5. Unless you keep your feet dry you’ll catch a cold.

PART D: SPEAKING

Everybody has his or her own hobby. For me, my favorite hobby is reading books.

My father was not only a write but a researcher as well. He had a great collection of books on many fields: literature, science, art, fiction and non-fiction. After his death, I inherited the most valuable treasure which has been preserved carefully up to now.

As I have a large collection of books of my own now, I usually spend hours reading and thinking about facts described in each kind of books. Sitting comfortably in an arm-chair in library with a book open on my knee, I recall my father who was absorbed in his reading, Chateaubrian and Lalartine. I still hear his sonorous voice reciting rhythmical lines of poems in Kim Van Kieu’s story while his face was radiant with ecstasy and raptures.

Through books I see many countries rise and fall. Kings and Presidents pass before my eyes and I can follow the history of nations. Each book has a story to tell me of remote countries and strange people.

I am greatly indebted to books indeed. For me, a good is not only a true companion but also a well- experienced teacher guiding me through my life. It has the miracle to relieve my suffering and my hardship and reveal to me strange and new horizons.

Reading books broadens my mind and improves my knowledge. Instead of indulging myself in futile entertainments, I am often keen on reading books which are always a source of comfort and relief to me and I am determined to preserve my father’s valuable treasure for my posterity.

In a few words, the reading of books contributes to the moral and intellectual formation of a man’s personality.

TEST 19

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
1. a. intermediate b. immediate c. medium d. medicine
2. a. climb b. dictionary c. physics d. six
3. a. dictation b. place c. station d. thank
4. a. student b. stupid c. stubby d. studio
5. a. strange b. change c. chance d. name
6. a. amusing b. rose c. lose d.house
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. There used to having a castle on the hill.
    1. There b. used to c. having d. on
  3. It took him only thirty minutes to go to school every day by bicycle.
    1. took b. him c. to go to d. every day
  4. My parents didn’t buy that house. I wish they bought it.
    1. didn’t buy b. wish c. they d. bought in.
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. He was living in London when the war broke .

a. in b. out c. down d. up

  1. You’d better your coat before you go out into the cold.

a. take off b. dress in c. have on d. put on

  1. I’ll ask my teacher some more about that writer.

a. news b. information c. records d. autobiography

  1. – is Lan waiting ? – At the station.

a. Why b. When c. Where d. What

  1. A terrible explosion them up.

a. got b. raised c. lifted d. woke

  1. Up to now, I a lot of information about her.

a. would learn b. have learnt c. have learn d. will learn

  1. They will rebuild the bridge which was in the war.

a. defeated b. retreated c. used d. destroyed

  1. What can cause cancer and may affect future generations?

a. effect b. kill c. be bad for d. pollute

  1. He was not only brave but also patriotic and

a. excited b. complicatedc. unyielding d. various

  1. She enjoys to the cinema on Sunday evenings.

a. to go b. going c. being gone d.go

  1. After an explosion, a flame high into the sky.

a. raised b. rose c. flew d. jumped

  1. Manchester players tried hard to even up the score, but they were

a. unsuccessful b. success c. successful d. succeed

  1. We them a visit last week.

a. gave b. paid c. asked d. did

  1. Faraday attended a lecture by a famous scientist.

a. giving b. gave c. given d. to give

  1. He is very intelligent. He can speak English and two other

a. voices b. sounds c. torches d. languages

  1. Nam was so tired that he asleep in the class.

a. got b. felt c. went d. fell

  1. The man always keeps regular daily

a. activities b. works c. jobs d. movements

  1. The players tobe at the stadium at 3 o’clock.

a. told b. were told c. have told d. tell

  1. There is a of the dead soldiers in that park.

a. revolution b. memorial c. memory d. movement

  1. It is twenty eleven.

a. pass b. past c. passed d. passing

  1. The day promotes the of the working people.

a. language b. leader c. contrast d. solidarity

  1. My mother is very grateful your help.

a. to b. with c. at d. for

  1. He is considered to be the of the movement.

a. storey b. article c. leader d. activity

  1. Is this film worth ?

a. to see b. seeing c. see d. to have seen

  1. The painting is one of his famous

a. greatness b. works c. monuments d. thoughts

  1. she’s got an English name, she is in fact Vietnamese.

a. Despite b. Although c. In spite of d. More than

  1. this occasion, you’ll know more about them.

a. On b. At c. In d. of

  1. More than one person going to do duty.

a. is / their b. are/his c. are/their d. is/his

  1. He looked very

a. curious b. curiosity c. curiously d. curiousness

  1. – “Dick is so lonely.” – “I’d like him a nice girl.”

a. finds b. to find c. finding d. find

  1. The old students one another in the school yard.

a. clutched b. gathered c. greeted d. looked

  1. My brother is the guitar.

a. mending b. constructing c. doing d. building

  1. The teacher is always strict his naughty pupils.

a. of b. to c. about d. with

  1. – Must I lock the door before I leave? – No, you Someone can do it for you.”

a. mustn’t b. needn’t c. don’t d. haven’t

  1. Everybody healthy and good looking.

a. looked at b. looked c. looked of d. looked after

  1. Hoa is She doesn’t have any friends.

a. lonely b. alone c. unique d. available

  1. He’s just come back his farm.

a. from b. in c. of d. for

  1. After he his homework, he went to bed.

a. had finished b. has been finishing

c. has finished d. would finish

  1. The old pupils gather and talk to

a. happily b. one another c. together d. in the school

  1. The new supermarket is for more salesmen,

a. advertising b. informing c. requesting d. advising

  1. My new job is much

a. interesting b. interested c. interest d. interests

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

Thanks to the development of modern technology, the idea of an electronic house is no longer ridiculous. It will be possible to have a house run electronically by computer technology in the near future. Lights can be turned on and off on a regular schedule. Old and sick people can be taken care of at home by computers. Many modern machines contain computer chips, allowing their users to program them. For example, a microwave oven can be “instructed” to cook a certain dish. The housework will be done by the dishwasher, the washing machine and dryer, and so on. Most entertainment equipment will operate with computer technology, too. Some examples are radios, television sets, CD player, etc. These equipment can be set up to electronically go to certain channels or stations, or record specific programs at certain times. Indeed, cars can be started automatically so that on cold winter mornings people can get into a warm vehicle to drive to work. In short, computers will be widely used from operating the household equipment to entertaining people.

    1. What did people use to think about the idea of an electronic house?
      1. clear. B. new. C. silly. D. clever.
    2. You can program a/an to make a dish.
      1. oven. B. washing machine.

C. dryer. D. none of the above.

    1. Most entertainment equipment is operated by
      1. certain channels. B. specific records.

C. computer technology. D. instructions of a microwave oven.

    1. A computer can help the house automatically.
      1. operate. B. entertain. C. protect. D. A and B.
    2. What can be electronically controlled in the house?
      1. kitchen appliances. B. entertainment equipment.

C. cars and other vehicles. D. all of the above.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

When you mention the sport of potholing, (1) people imagine (2) on your hands and knees through tiny, muddy tunnels, and (3) cold and wet. This is an (4)

image, since potholing is (5) exciting and (6) activity, and it is certainly no more dangerous than (7) adventure sports.

Why do people go (8) ? This is difficult to explain to anyone who has never (9)

the unique beauty (10) the underground world. Caves (11)

fascinating places, and each (12) its own character-some have dark, vertical walls (13)

powerful stream (14) between them, while others have large, silent chambers, beautifully (15) with stalactites and stalagmites.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: I / not / write / to him / often enough.

I haven’t written to him often enough.

    1. Penny / switch off / the television / yet?
    2. They / nearly / finish / their work, and it’s only lunch-time!
    3. He / save / a lot of money / since January.
    4. You / ever / see / a flying fish?
    5. You / see any good films lately?
    6. We really / not / make much progress so far.
    7. You can relax. I / already / do the shopping.
    8. He/ often/ go/ sailing/ summer
    9. How far/ your school/ from/ nearest/ shop?
    10. She/ visit/ New York/ three/ year/ ago

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. Mr Manstal will be back on Monday.

Mr Manstal won’t

  1. Somebody accused him of stealing the money.

He

  1. Someone is going to repair my TV set tomorrow.

I’m going to

  1. He said to her, “I’ll take you home”.

He told

  1. She isn’t a manager.

She wishes

PART D: SPEAKING

You like io go shopping at a supermarket. Why?

ĐÁP ÁN TEST 19

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. d 2. a 3. d 4. c 5. c 6. d 7. c 8. a 9. d 10. b
11. d 12. b 13. c 14. d 15. b 16. d 17. c 18. c 19. b 20. b
21. a 22. b 23. c 24. d 25. d 26. a 27. b 28. b 29. b 30. d
31. d 32. c 33. b 34. b 35. b 36. a 37. d 38. a 39. b 40. c
41. a 42. d 43. b 44. b 45. a 46. a 47. a 48. b 49. a 50. a

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
1. C 2. A 3. B 4. A 5. D
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. most 2. crawl 3. get 4. beauty
5. an 6. challenged 7. other 8. potholing
9. experienced 10. of 11. are 12. has
13. with 14. running 15. decorated

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. Has Penny switched off the television yet?
    2. They have nearly finished their work, and it’s only lunch-time!
    3. He’s saved a lot of money since January.
    4. Have you ever seen a flying fish?
    5. Have you seen any good films lately?
    6. We really haven’t made much progress so far.
    7. I’ve already done the shopping.
    8. He often goes sailing in the summer.
    9. How far is your school from the nearest shops?
    10. She visited New York three years ago.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. Mr Manstal won’t be back until Monday.
  2. He was accused of stealing the money.
  3. I’m going to have my TV set repaired tomorrow.
  4. He told her that he would take her home.
  5. She wished she were a manager.

PART D: SPEAKING

I like to go shopping at a supermarket because of the following reasons:

The supermarket is large, comfortable and conveniently-located. It takes me only a few minutes to walk there from my house. I usually don’t have much time for shopping, so I have to buy things according to a plan, or from a shopping list. At this supermarket I can buy exactly what I need very quickly because

everything is place on open shelves. All I have to do is (do) choose whatever I want and take it to the check-out counter.

Apart from that, I don’t have to bargain over prices before buying, yet I’m never afraid of being overcharged for anything. Goods are sold at fixed prices and the supermarket guarantees the things we buy. Should the items become faulty, the supermarket will either have them replaced or repaired for free.

TEST 20

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
1. a. think b. the c. that d. then
2. a. bet b. bed c. men d. below
3. a. few b. new c. grew d. knew
4. a. nicest b. shortest c. hottest d. guest
5. a. bare b. dare c. care d. far
6. a. could b. cell c. call d. cold
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. They no wear uniform at their school.
    1. no b. wear c. at d. their
  3. Sorry. You can’t speak to Jim now. He’s have a bath.
    1. can’t speak b. to c. have d. a bath
  4. Nick’s father is a businessman. He travel all over the world.
    1. Nick’s father b. a c. travel d. all over
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. They are doing their homework. We

a. doing, too b. are, too c. do, too d. too

  1. This must be restaurant in this city.

a. the worst b. worst c. the more worse d. the worse

  1. Her birthday is November.

a. in b. on c. at d. onto

  1. You can’t swim there because the banks are covered with

a. mud b. sand c. ships d. sheep

  1. Peter is the radio.

a. looking b. watching c. listening to d. seeing

  1. They felt happy, and did I.

a. either b. neither c. too d. so

  1. Mary often the morning newspaper after breakfast.

a. sees b. reads c. watches d. writes

  1. Peter says he doesn’t see

a. somebody b. everybody c. anybody d. nobody

  1. Do you think our teacher will be strict us?

a. to b. for c. with d. against

  1. He hardly wait for you because he had no time.

a. could b. couldn’t c. could to d. can

  1. – are they like? – They’re the beautiful and friendly girls.

a. What b. How c. Which d. Whom

  1. Our summer holidays quickly.

a. past b. passed c. was past d. passing

  1. My father has just had the painter paint the door

a. to be green b. green c. be green d. being green

  1. Nam has studied maths I advised him.

a. when b. since c. for d. during

  1. people are gathering in Trafalgar Square.

a. Thousands b. Thousands of c. Thousand d. Thousand of

  1. a strange man in her house, the girl was afraid.

a. Had seen b. Seeing c. See d. When seen

  1. My grandmother has lived in Hue life.

a. her all b. all the c. the whole d. all her

  1. These shoes are big a small boy.

a. too / for b. too / to c. very / for d. very / to

  1. We haven’t seen our dog Christmas Eve.

a. till b. until c. to d. since

  1. Remember to wake at 7:00 a.m.

a. Lan and I b. Lan and me c. we d. our

  1. The food that my mother cooked smelt

a. delicious b. well

c. deliciously d. very deliciously

  1. The teacher as well as his pupils going camping.

a. are b. is c. will be d. be

  1. I’ve never to Da Lat before.

a. went b. go c. been d.wne

  1. The country they spent their childhood is very small.

a. when b. which c. where d. in where

  1. The new play was a great success. The loved it.

a. audience b. playwrights c. crowd d. watchers

  1. The crowd excitedly when he scored the third goal.

a. spoke b. said c. shouted d. told

  1. She is one of the in the theatre.

a. act b. actors c. actresses d. acting

  1. I tried hard but I couldn’t him.

a. take b. gain c. win d. beat

  1. It’s a of time and money going to the dancing hall in the evening.

a. lot b. waste c. loss d. lots

  1. You cannot use your when playing football.

a. head b. hand c. back d. knee

  1. When we were small, we used to go to the Le Do cinema for a

a. play b. fairy tale c. film d. story

  1. The father of the girl is a teacher, ?

a. isn’t she b. isn’t he c. isn’t the girl d. isn’t the father

  1. The audience clapped their hands so that the singer had to sing again.

a. many times b. much time c. very much d. much

  1. If you flu, you’ll have to stay in bed.

a. had caught b. caught c. does not catch d. catch

  1. I prefer films to plays because in a film we can see scenery and adventures.

a. true b. real c. truthful d. actually

  1. My relative is busy. Can you home?

a. make me a ride b. give me a lift c. ride me d. pick me up

  1. Mary doesn’t like cartoons

a. and her friend doesn’t like, too b. but her friend doesn’t like either

c. and neither does her friend d. but neither does her friend

  1. We a table for four, at nine o’clock.

a. set b. bought c. reserved d. put

  1. Our seats were far from the stage that we couldn’t see the actors and actresses clearly.

a. very b. too c. enough d. so

  1. you subtract 7 from 12, you will have 5.

a. Because b. If c. Though d. As

  1. I’m afraid you to do this. It’s a regulation,

a. should b. ought c. must d. have to

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

English was first written down in the 6th century. At that time, writers had to use the twenty-three letters of the Latin alphabet to write down what they heard. Because English has sounds that do not exist in Latin, they added letters to represent the forty-four sounds of English. This resulted in some irregular spelling. After the Norman invasion of England in 1066, French became the language spoken by the king and other people in positions of power and influence. Many French words were introduced and the spelling of many English words changed to follow French patterns. The result was a rich and irregular mix of spellings.

The printing press was invented in the 15th century. Many early printers of English texts spoke other first languages, especially Dutch. They often paid little attention to how English words were spelled. Sometimes technical decisions were made to give columns of print straight edges. To do this, letters were taken off the ends of words and sometimes added to words. With time, people became used to seeing words spelled in the same way. Fixed spellings were therefore created by the printers’ decisions. Spoken English, however, was not fixed. It continued to change, as it still does. It is no wonder that English spelling seems irregular. Words such as although, through and cough, for example, all have the same spelling at the end, but are pronounced differently. Words such as feet, meat and seize, on the other hand, are spelled differently but have the same sound in the middle.

    1. When was English first written down?
      1. in the 10th century. B. in the 6th century.

C. in the 15th century. D. in the 16th century.

    1. Which of the following statements is NOT true?
      1. The Latin alphabet has twenty three letters.
      2. English has sounds that do not exist in Latin.
      3. The Normans in invaded English in 1066.
      4. English spelling did not follow the
    2. According to the passage, which of the following did not influence English spelling?
      1. The addition of letters to represent the English sounds.
      2. The introduction of French words.
      3. The tourists’ decisions.
      4. The decisions made by the early printers of English texts.
    3. Spoken English
      1. has been fixed. B. has always changed.

C. has been interesting. D. was invented by Dutch people.

    1. Such words as although, through and cough
      1. have the same spelling, but are pronounced differently.
      2. are differently spelled, but pronounced all the same.
      3. have the same-spelling at the end, but are pronounced differently.
      4. have the same meanings, but different spelling at the end.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

An American businessman was on a trip to Asia. He decided to (1) a few days off and see something of the countryside, (2) he hired a car.

At first everything (3) perfectly, but suddenly the (4) changed and he (5)

himself in the middle of a tropical storm. Driving became (6), so he pulled into the side of the road and waited until the rain had stopped before (7) driving again.

A few miles further on, as he was (8) gear, he felt something smooth move across his wrist. He (9) gap in the floor. He (10) on the brakes, wanting to get out, but

the snake was too quick for him. Within seconds it had wrapped itself (11)

the breath out of him.

him squeezing

The terrified businessman (12) to get hold of the snake’s head and tried to hit it against the window. But the snake was too strong and the man thought he was going to die.

Suddenly he heard the screech of tyres and saw a lorry (13) up alongside. The driver jumped out and shouted (14) him to let go of the snake. Instantly the other driver killed it with a knife. He then explained that the snake must have got in when the car had (15) parked.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: So where/ exact / you / live? So where exactly do you live?

    1. How many brothers / sisters / you / got?
    2. How / you / come / school / work?
    3. How long / it / take?
    4. Where / you / have / lunch?
    5. What / you / have / breakfast / lunch / dinner?
    6. What / your hobbies?
    7. Where / you / go / holidays every year?
    8. What kind / music / films / books / you / like best?
    9. What subjects / you / like / study / talk about / write about?
    10. What/ weather/ your/ country/ like?

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. We didn’t go to school because it rained.

Because of

  1. Although he is old, he often plays tennis.

In spite of

  1. Jim said that he would pay for my ticket.

Jim offered

  1. Tony really doesn’t like football.

Tony can’t

  1. Could you give me an explanation of this?

Could

PART D: SPEAKING

The value of libraries

ĐÁP ÁN TEST 20

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. a 2. d 3. c 4. d 5. d 6. b 7. a 8. c 9. c 10. b
11. a 12. a 13. a 14. c 15. d 16. b 17. c 18. c 19. a 20. a
21. b 22. b 23. b 24. b 25. b 26. d 27. a 28. d 29. b 30. a
31. b 32. c 33. c 34. a 35. c 36. c 37. d 38. b 39. b 40. c
41. b 42. a 43. d 44. b 45. b 46. c 47. c 48. d 49. b 50. b

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
1. B 2. D 3. C 4. B 5. C
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. take 2. so 3. went 4. weather
5. found 6. impossible 7. off 8. changing
9. looked 10. put 11. round 12. managed
13. pull 14. at 15. been

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. How many brothers and sisters have you got?
    2. How do you come to school or work?
    3. How long does it take?
    4. Where do you have lunch?
    5. What do you have for breakfast, lunch and dinner?
    6. What are your hobbies?
    7. Where do you go for your holidays every year?
    8. What kind of music, films, and books do you like best?
    9. What subjects do you like studying, talking about or writing about?
    10. What’s the weather in your country like?

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. Because of the rain, we didn’t go to school.
  2. In spite of his old age, he often plays tennis.
  3. Jim offered to pay for my ticket.
  4. Tony can’t stand playing football
  5. Could you explain this to me?

PART D: SPEAKING

A library is an ocean of all kind information; their boundaries continue to extend with numerous contributions of the endless streams of knowledge. Thus, it has a peculiar fascination for scholars, and all people who are thirsty for knowledge.

The usefulness of libraries in the spread of knowledge has been proved. Life is so brief and the field of knowledge is so extensive that even the most avid reader can never expect to absorb it all. People who have a love for knowledge, therefore, try to master only a small fraction of it. Even this requires reading of hundreds of books, expensive and cheap, old and new. But just some of those are able to buy all the books on their interest. It is therefore necessary for them to visit a good library.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *