Bộ đề bồi dưỡng học sinh giỏi tiếng Anh toàn diện lớp 6 – Phần 5

TEST 21

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
1. a. chair b. parent c. hare d. are
2. a. both b. box c. note d. boat
3. a. can b. place c. lane d. name
4. a. hit b. sit c. quite d. quit
5. a. food b. flood c. school d.boot
6. a. steal b. great c. heat d. meal
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. Have Daisy got any larger shirts?
    1. Have b. got c. any d. shirts
  3. She is wearing a pair of blue jeans. It are old.
    1. is wearing b. jeans c. it d. are
  4. Try again. Don’t give off your work.
    1. Try b. Don’t c. off d. your
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. Don’t make such thing.

a. a stupid b. a stupidly c. a stupidity d. stupidness

  1. An illness with small, red spots on the skin is

a. rickets b. mumps c. yellow fever d. measles

  1. don’t like to read picture-books.

a. Some childs b. Some of children

c. Some of the children d. Some of the childs

  1. He was he never washed his clothes by himself.

a. too lazy b. so lazy that c. very lazy that d. such lazy that

  1. Their English teacher is as strict as

a. our English teacher b. our

c. ours d. us

  1. My father has me his clothes.

a. to iron b. irons c. iron ‘ d. ironing

  1. The old man sat in a corner of the quiet park talking to

a. himself b. his c. he d. herself

  1. You needn’t the ending of the story.

a. to tell b. tell c. told d. telling

  1. There are shop windows along the streets.

a. hundreds b. hundred of c. hundreds of d. hundred

  1. The computers used in class now.

a. have b. are being c. being d. was

  1. Daisy is going to have someone her skirt.

a. is making b. is made c. to make d. make

  1. The city seems at night.

a. quietly b. quiet c. be quiet d. to be quiet

  1. Does your friend tell you how much ?

a. her skirt costs b. does her skirt cost

c. her skirt cost d. is her skirt

  1. They asked Mr. White that offer.

a. to reconsider b. reconsider

c. reconsidering d. be reconsidered

  1. His father used to take him to the river for fishing he was a child.

a. until b. when c. while d. during

  1. This decaying tooth needs

a. to pull b. pull c. pulling d. pulled

  1. They are young drive the car.

a. so / that b. too / to

c. enough / to d. not only / but also

  1. It’s long time since he last saw his parents.

a. such a b. so c. very d. too

  1. – “Do I have to take that English course?”
  • No, you

a. haven’t b. don’t have c. mustn’t d. needn’t

  1. He doesn’t need so quickly.

a. to run b. ran c. runs d. running

  1. Mary has had her father her a thorny problem.

a. solved b. solve c. to solve d. solving

  1. Before to bed, remember to turn off the lights.

a. to go b. went c. goes d. going

  1. Daisy will have her bicycle tomorrow.

a. repair b. repaired c. being repaired d. be repaired

  1. We prefer music film.

a. than b. better than c. to d. better

  1. No one can make him his plan.

a. change b. changing c. to change d. changes

  1. Which of those girls is the ?

a. pretty b. most pretty c. the prettiest d. prettiest

  1. In spite of the hot weather, the little boy refused off his coat.

a. take b. have take c. to take d. having take

  1. She was amazed about that.

a. to know b. knowing c. to be known d. know

  1. He was on his to London.

a. road b. way c. street d. line

  1. This is beautiful park in the city.

a. the goodest b. more c. the most d. most

  1. I like Dalat. What I like living here is that it’s fresh, quiet and beautiful.

a. more about b. most about c. more of d. most of

  1. The students are happy that good news.

a. to hear b. heard c. hears d. hearing

  1. They left the house saying good-bye to their mother.

a. before b. after c. during d. in

  1. Children play football in the street.

a. must b. need c. mustn’t d. needn’t

  1. The children would go to the fair than to the aquarium.

a. better b. rather c. like d. prefer

  1. My grandparents have lived in the countryside 1975.

a. in b. on c. since d. for

  1. Would you mind this problem for me?

a. solve b. will solve c. to solve d. solving

  1. How the girl is!

a. beauty b. beautiful c. beautifully d. very beautiful

  1. My sister often Shakespeare’s lines in the essay.

a. writes b. reads c. quotes d. uses

  1. They to Hanoi three times this year.

a. were b. have been c. went d. have gone

  1. The man who is sitting my father and your father is their old teacher.

a. in b. among c. at d. between

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

The invention of the phonograph happened quite by accident. Thomas Edison moved to Menlo Park, New Jersey, in 1876, where he established an industrial research laboratory. There, Edison was working on a carbon telephone transmitter to improve the existing Bell telephone system.

In that laboratory a year later, Edison invented the phonograph while he was trying to improve a telegraph repeater. He attached a telephone diaphragm to the needle repeater; in this way, he able to reproduce a recording that could be played back. After he made some improvements to the machine, he tested it. He recited “Mary Had a Little Lamb” into the machine and played his voice back to a very surprised audience.

    1. What is the best title for the passage?
      1. Thomas Edison’s Many Inventions.
      2. Improvements in the Telephone and Telegraph.
      3. The History of Menlo Park.
      4. An Accidental Invention.
    2. In what year did the invention of phonograph occur? A. 1876. B. 1877.

C. 1878. D. The article does not say.

    1. What was Edison working on when he created the phonograph?
      1. A telegraph repeater. B. A telegraph diaphragm.

C. A telephone repeater. D. A telephone diaphragm.

    1. According to the passage, how was the phonograph made?
      1. With a telephone needle and a recorder.
      2. From a recording of a telegraph.
      3. With only a telegraph repeater.
      4. From a combination of telephone and telegraph parts.
    2. According to the passage, how did Edison test his new invention?
      1. He made improvements to the machine.
      2. He used a carbon transmitter.
      3. He read a children’s rhyme.
      4. He reproduced the audience’s voice.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

The word “Sandwich” is a (1) word. It is an English (2) The word is also used in many other (3) Mr. Sandwich, (4) lived in England in the 18th century, liked (5)

cards. He often played all day (6) night. One time, he had been playing for 24 hours without (7) He did not (8) the card table even to eat. His servant (9)

him some food. It was bread and meat. He didn’t want to stop (10) so he put the meat (11) two of the pieces of (12) .

In this way he was (13) to continue playing. From the (14) of this man, we have the word (15) ” ” today.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: tomb/ of / Tutankhamun / discover/ by/ Howard Carter/ 1992.

The tomb of Tutankhamun was discovered by Howard Carter in 1992.

    1. Susan/ books/ enjoy/ by/ millions/ people.
    2. A lot of/ pollution/ cause/ by/ heavy traffic.
    3. Thousands/ new/ homes/ build/ every year.
    4. match/ will/ play/ Sunday.
    5. Nowadays/ many/ tree/ cut down/ no reason.
    6. Jim/ was/ ask/ go/ police station.
    7. My bike/ has/ steal
    8. Our/ new washing-machine/ is/ deliver/ yesterday
    9. bank manager/ is/ kidnap/ today
    10. It/ have/ decide/ have/ another meeting/ Wednesday.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. Please wait/ the teacher asked us.

The teacher asked us

  1. You were in my dream last night.

I dreamt

  1. Carol would like to go to the cinema tonight.

Carol wants

  1. Ann wants to go to the park.

Ann fancies

  1. Is this pencil yours?

Does

PART D: SPEAKING

Life in the city

ĐÁP ÁN TEST 21

PART A: LANGUAGE FOCUS

l. d 2. b 3. a 4. c 5. b 6. b 7. a 8. d 9. c 10. a
11. d 12. c 13. b 14. c 15. c 16. a 17. b 18. c 19. b 20. d
21. b 22. a 23. a 24. b 25. c 26. b 27. a 28. d 29. a 30. b
31. d 32. b 33. c 34. a 35. d 36. c 37. a 38. b 39. c 40. b
41. a 42. b 43. c 44. b 45. c 46. d 47. b 48. c 49. b 50. d

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. D 2. B 3. A 4. D 5. C
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. common 2. word 3. languages 4. who
5. playing 6. and 7. stopping 8. leave
9. brought 10. to eat 11. between 12. bread
13. able 14. name 15. Sandwich

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. Susan’s books are enjoyed by millions of people
    2. A lot of pollution is caused by heavy traffic.
    3. Thousands of new homes are built every year.
    4. The match will be played on Sunday.
    5. Nowadays many trees are cut down for no reason.
    6. Jim was asked to go to the police station.
    7. My bike has been stolen.
    8. Our new washing-machine was delivered yesterday.
    9. The bank manager was kidnapped
    10. It has been decided to have another meeting on Wednesday.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. The teacher asked us to wait.
  2. I dreamt about you last night.
  3. Carol wants to go to the cinema tonight.
  4. Ann fancies going to the park.
  5. Does this pencil belong to you?

PART D: SPEAKING

Life in the big city is full of exciting activity. And it is always busy. In the early morning thousands of people leave their homes in the manner ants do when the nests are broken. Soon all streets are full of people and traffic. Offices and shop open, students flock to schools and the day of work begins. The city now is full of noise with activities. Hundreds of tourists, sight-seers and people visit beautiful places of interest while all businessmen from all parts of the world arrive to transact their business. In evening, day schools and the offices begin to close. Some shops also close. The city is now full life for a

rush for buses and many kinds of means for transport. Everybody seems to be in a hurry to reach their warm home. Therefore the city could be described as a busy place of ceaseless activity. Here, the drama of life is enacted every day.

TEST 22

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
1. a. stop b. hot c. more d. crop
2. a. fork b.forget c. pork d. born
3. a. turn b. burn c. curly d. bury
4. a. choir b. choice c. noise d. voice
5. a. late b. name c. lady d. map
6. a. even b. key c. eye d. me
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. We go to the library in Monday afternoon.
    1. go b. to

c. in d. Monday afternoon

  1. I am planting some roses. Do you want to help mine?
    1. am planting b. some roses c. want to help d. mine
  2. There aren’t some Chinese pupils in the English school.
    1. aren’t b. some c. Chinese pupils d. the
  3. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  4. Fred said that he on the trip to the Far North.

a. would go b. goes c. will go d. to go

  1. I’ll come to see you before I for London.

a. shall leave b. leave c. will leave d. left

  1. Our father had us our homework before watching television.

a. finished b. finish c. to finish d.will finish

  1. Peter couldn’t row a boat when he was young, ?

a. couldn’t Peter b. could Peter c. couldn’t he d. could he

  1. Bright neon signs make the streets more

a. beauty b. beautifully c. beautiful d. beautify

  1. – Why was your letter returned?
  • Because I put only a on it.

a. two cents stamps b. stamp of two cents

c. two-cent stamp d. stamp two cents

  1. Do the exercises by . Do not ask anybody to do it for you.

a. you b. yours c. yourself d. your

  1. He is forty-five years old, but Tom, his son, is only fifteen.
  2. He is as old as his son.
  3. He is three times old as his son.
  4. He is three times as old as his son.
  5. His son is younger than him three times.
  6. Shall we go to the dancing hall tonight?

a. Yes, we go b. Yes, let’s c. Yes, we do d. Yes, please

  1. Nancy is the girl you met at the party last night.

a. whose b. who c. which d. whom

  1. Last Monday William a valley on a lonely street in Montreal,

a. sees b. has seen c. saw d. was seeing

  1. My sister has a new dress, so I wish I one.

a. have b. having c. had d. have had

  1. Both of us free now. Let’s and

a. are / dance / sing b. is / dance / sing

c. are /I to dance / to sing d. is / to dance / to sing

  1. They always do their work

a. careful b. carefully c. careless d. care

  1. The Blue Whale is probably the biggest creature which

a. has ever existed b. had ever existed

c. was ever existed d. has ever been existing

  1. There many events in the first Olympic Games.

a. was b. had been c. were d. are

  1. Mary practices English through radio every morning.

a. to listen b. listen c. listening d. listens

  1. This dress was made cloth.

a. of b. from c. in d. by

  1. We’re ready working.

a. to begin b. beginning c. begin d. begins

  1. They about the difficult exercises since yesterday.

a. complain b. complained

c. has complained d. have complained

  1. Let’s have dinner, ?

a. will we b. don’t we c. shall we d. do we

  1. This new bicycle is made Japan.

a. of b. from c. in d. to

  1. for your help.

a. Thanking you b. Thanks you c. I’ll thank you d. Thank you

  1. We would go out alone at night.

a. not rather b. rather not c. eager d. better

  1. She will help us

a. if we will meet difficulties b. if we met difficulties

c. if we meet difficulties d. if we would meet difficulties

  1. his mother’s voice, the little boy cried.

a. Heard b. Hear c. Hearing d. To hear

  1. Let’s go to the cafeteria for a drink. I’m very

a. hungrily b. hungry c. thirsty d. thirstily

  1. This door needs

a. painted b. painting c. to paint d. be painted

  1. My watch doesn’t work and

a. my sister’s does either b. my sister’s does neither

c. my sister’s doesn’t too d. neither does my sister’s

  1. I meet him before leaving.

a. had better not b. hadn’t better

c. not would rather d. wouldn’t rather

  1. coffee with milk is Peter’s drink.

a. The b. A c. This is d. It’s

  1. I can’t use this calculator. It is

a. useless b. use much c. do many d. useful

  1. She swims 50 in a minute.

a. meters b. miles c. pounds d. centimeters

  1. players are there in a football team?

a. How much b. Many c. Do many d. How many

  1. you please get me the yardstick from the sewing basket?

a. Do b. Will c. Shall d. Can

  1. They are called washing machines,
  2. We call them washing machines
  3. Washing machines they are called.
  4. Washing machines are called them
  5. They called washing machines.
  6. Please let Peter his older sister doing the gardening.

a. help b. helps c. to help d. helping

  1. My mother said she on a trip to Ho Chi Minh city next month.

a. will go b. is going to go c. would go d. Goes

  1. – How does he run a day?

-16 miles.

a. much b. far c. long d.fast

  1. They can buy a lot of farm products the Fair.

a. at b. for c. to d. by

  1. Pass me the jar of salt, ?

a. shall I b. shall we c. will you d. would you

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

The Americans are keen to win the race to send human beings to Mars. In 1922, the new boss of NASA, Dan Goldin, called on the American people to be the first to send explorers to another planet in the solar system. He reminded them of the symbolic gift carried to the moon and back by the Apollo 11 mission. It bears a message intended for the crew of the first spaceship to visit Mars. Goldin thinks it is time to begin the preparation for this historic journey. His speech echoed the words of the President, who promised that in 2019, 50 years after Neil Armstrong became the first man to set foot on the Moon, the first astronaut would stand on Mars.

By the end of the twentieth century, various unmanned spaceships will have thoroughly investigated the surface of the planet. But, however clever a robot may be, it cannot match the type of information which can be gained robot may be, it cannot match the type of information which can be gained from direct human experience. The first geologist on the moon, Harrison Schmitt, was capable of interpreting the story of the landscape on the spot. Until humans walk on the red deserts of Mars, we will not be able to determine the history of this frozen world in any detail.

    1. Who called on the Americans to be the first to send explorers to another planet in the solar system?
      1. The president. B. Dan Goldin.

C. Neil Armstrong. D. Harrison Smith.

    1. A symbolic gift was carried to the moon and back by
      1. Apollo 14. B. Apollo 13. C. Apollo 12. D. Apollo 11.
    2. According to the American President, when would the first astronaut probably stand on Mars?

A. 2050. B. 2019. C. 1992. D. 1969.

    1. By the end of the twentieth century, many will have thoroughly investigated the surface of the planet.
      1. manned spaceships. B. unmanned spaceships.

C. astronauts. D. robots.

    1. According to the passage, which of the following statements is NOT true?
      1. A clever robot and a human being can provide the same information from Mars.
      2. The first geologist on the moon was Harrison Schmitt.
      3. We will not be able to determine the history of Mars in any detail until.
      4. The Americans are keen to win the race to send human beings to Mars.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

Industrial Zones are (1) Vietnam’s environment. Only eleven (2) Zones of the country’s seventy-four ones have waste (3) systems for water, solid waste and toxic (4)

Industrial Zones should start (5) waste treatment systems (6) they clear half of their planned areas, but many (7) in the Zones ignore the requirements. The (8) of toxic chemicals (9) dye, text, paper, leather and food processing sectors has reached (10) alarming level.

A number of businesses dump their waste water (11) into the sewer system to avoid

paying (12)

for waste treatment. (13)

the leader of the Environment and

Natural Resource Re-search Institute, (14) water treatment still remains an (15)

problem.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: man/ who/ talking/ our teacher/ be/ my uncle The man who is talking to our teacher is my uncle.

    1. house/ in which/ Uncle Ho/ live/ be/ now/ museum
    2. both/ my mother/ my father/ be/ teacher
    3. He/ can/ speak/ neither/ English/ French
    4. man/ daughter/ learn/ with/ me/ be/ my teacher
    5. James/ learnt/ lot/ during/ stay/ China.
    6. It/ was/ such/ boring/ programme/ Gavin/ fell/ asleep.
    7. Daniela/ went/ Kyoto/ buy/ some/ present
    8. She/ save/ a lot / money, but/ she/ couldn’t/ afford/ go/ holiday.
    9. I’ll/ ring/ him/ back/ soon/ get/ home
    10. He/ asked/ her/ marry/ because/ he/love/ her

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. Clare finished the race in three minutes!

Clare managed

  1. The waiter offered me some cakes. I took the chocolate one.

I chose

  1. My kitchen is smaller than yours.

Your kitchen

  1. They’ll change date of the meeting again.

The date

  1. The children liked to walk in the rain.

The children enjoyed

PART D: SPEAKING

The kind of job you would like to do after you finish your education

ĐÁP ÁN TEST 22

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. c 2. b 3. d 4. a 5. d 6. c 7. c 8. d 9. b 10. a
11.b 12. b 13. d 14. c 15. c 16. c 17. c 18. b 19. d 20. c
21. c 22. a 23. b 24. a 25. c 26. c 27. a 28. a 29. d 30. c
31. c 32. d 33. b 34. c 35. c 36. c 37. b 38. d 39. a 40. a
41. a 42. a 43. d 44. b 45. a 46. a 47. c 48. b 49. a 50. c

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. B 2. D 3. B 4. B 5. A
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. polluting 2. industrial 3. treatment 4. chemicals
5. b and c 6. as soon as 7. investors 8. level
9. in 10. an 11. straight 12. money
13. According to 14. waste 15. enormous

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. The house in which Uncle Ho lived is now a museum.
    2. Both my mother and my father are teachers.
    3. He can speak neither English nor French.
    4. The man whose daughter learns with me is my teacher.
    5. James learnt a lot during his stay in China
    6. It was such a boring programme that Gavin fell asleep.
    7. Daniela went to Kyoto to buy some presents.
    8. She saved a lot of money, but she couldn’t afford to go on holiday..
    9. I’ll ring him back as soon as I get home.
    10. He asked her to marry him, because he loved her.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. Clare managed to finish the race in three minutes.
  2. I chose the chocolate cake/one.
  3. Your kitchen is larger than mine
  4. The date of the meeting will be changed again.
  5. The children enjoyed walking in the rain.

PART D: SPEAKING

After high school there are numerous things I want to do and accomplish in my life.

I want to attend college and law school. After I start working for a few years, I plan to settle down, get married, and have children. I still want to have a career, but I want to raise a family too. I’m not sure what will happen after this or that even this will take place because I can’t really plan out my life. Life is an unpredictable thing. There are many obstacles that may get in the way of perusing my goals. Some of the obstacles are college and law school. It takes a lot of studying, hard work, and determination in becoming a lawyer. With hard work and determination I plan to accomplish my goals, whatever they may be, and live up to my full potential.

TEST 23

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
1. a. dear b.tear c. bear d. near
2. a. lower b. coat c. note d. bottle
3. a. bare b. car c. star d. farm
4. a. high b. fine c. lit d. nine
5. a. barn b. park c. farm d. warm
6. a. both b. pot c. cotton d. bottle
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. There is twenty four hours in a day.
    1. is b. twenty four c. hours d. in
  3. Whose the hat is this? – It’s Mary’s.
    1. Whose b. the c. this d. Mary’s
  4. Uncle Ho’s birthday is in 19th of May.
    1. Uncle Ho’s b. is c. in d. of
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. this aspirin, and you’ll feel better.

a. Have b. Eat c. Take d. Drink

  1. School children learn how to make and repaữ things in the school

a. library b. canteen c. workshop d. class

  1. – we go to the tailor’s?
  • Yes, let’s.

a. Shall b. Will c. Do d. Would

  1. They would consider him their son.

a. not rather b. rather not c. doesn’t rather d. not

  1. If you don’t understand what please ask him after class,

a. your teacher explain b. does your teacher explain

c. your teacher explains d. your teacher will explain

  1. The clowns in the circus made us a lot.

a. to laugh b. laughed c. laugh d. laughing

  1. He can’t cook well, and I can’t,

a. too b. either c. neither d. so

  1. We don’t take the umbrella. We wish we

a. take b. can take c. took d. could

  1. Mr. Dick likes watching football but his wife

a. doesn’t b. doesn’t like c. does like d. don’t

  1. The Pyramids by the ancient Egyptians.

a. was built b. were being built

c. had built d. were built

  1. Have orange juice, ?

a. will you b. do you c. do we d. would you

  1. You not read those magazines.

a. like b. prefer c. rather d. had better

  1. I think he will help you doing your homework ?

a. doesn’t he b. won’t he c. don’t I d. do I

  1. She is afraid of

a. watching horror films. b. to ride in busy streets.

c. climbing up trees. d. a and c are correct

  1. They like Mathematics better

a. than English b. to English c. for English d. in English

  1. The match brought excitement to thousands of TV too.

a. watchers b. travelers c. viewers d. crowds

  1. Measles sometimes a serious disease.

a. is b. are c. were d. was

  1. A film is

a. more shorter than a play b. more interesting than a play

c. most funnier than a play d. weller than a play

  1. I’m tired such repeating work.

a. to do b. by doing c. of doing d. with doing

  1. help us see and hear things happening on the other side of the earth.

a. Satellites b. Stars c. Flights d. Events

  1. You don’t want another cake, ?

a. do you b. isn’t it c. will you d. don’t you

  1. I did

a. me best to win for our class b. my best to winning for our class

c. his best to win for our class d. my best to win for our class

  1. You don’t need to start

a. neither b. yet c. too d. so

  1. She has seen
  2. many tables made of wood
  3. many knives made from steel
  4. many cakes made of flour, eggs, butter, sugar
  5. many cars made from Japan
  6. Paul spends much time games every day.

a. to play b. play c. playing d. plays

  1. Peter is not old enough there.

a. working b. work c. to work d. to be work

  1. Don’t drink so much beer. It’s harmful your stomach.

a. on b. to c. for d. of

  1. My sister has complained about her teeth

a. for last week b. for several days

c. since next week d. in several days

  1. She’s not sure where she may go for summer holidays the end, she decides to stay at home.

a. At b. In c. On d. Into

  1. Must the decaying tooth come out?

a. Yes, it must b. No, it mustn’t

c. No, it needn’t d. a and c are correct

  1. My uncle will go to Ho Chi Minh city the end of this month.

a. onto b. in c. on d. at

  1. Do you enjoy a computer?

a. use b. to use c. using d. being use

  1. Let’s go to the beach for Summer holiday, ?

a. shall we b. don’t we c. will we d. do we

  1. The young man a phone call.

a. made b. did c. bought d. held

  1. He often goes every morning.

a. swimmer b. swim c. go swimming d. swimming

  1. Jack and his friends are talking to

a. everybody b. both c. one another d. everyday

  1. Because they don’t have enough money to buy a bigger house, they must make up their here.

a. minds to staying b. minds to stay

c. mind staying d. mind to stay

  1. She has a bill.

a. fifty-cents b. fifty-cent c. fifty cent d. fifties cent

  1. That doll is made of

a. cloth b. clothes c. clothe d. clothing

  1. I met his wife a party.

a. on b. by c. at d. in

  1. Daisy has been a teacher , three years.

a. for b. since c. in d. about

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

Independence Day in the United States is observed annually on the Fourth of July. For most communities throughout the nation, the traditional celebration includes parades down the main streets, picnics with hot dogs and lemonade, and, of course, a fireworks display at night. In some towns across the country, however, special events are planned in honor of the occasion. In Bristol, Rhode Island, fire engine teams from communities throughout New England compete in a contest to squirt water from their fire hoses. Flagstaff, Arizona hosts a huge three-day powwow, including a rodeo for twenty Native American tribes. The annual Eskimo games with traditional kayak races are held in Kotzebue, Alaske. Two auto races are always scheduled for the Fourth, including a four-hundred-mile stock car event at the Daytona International speedway in Daytona, Florida, and an annual auto race up the fourteen-thousand-foot precipice at Pike’s Peak in Colorado.

Several small towns celebrate in other unique ways. Hannibal, Missouri, the hometown of Mark, Twain, invited the children to participate in a fence-painting contest, re-enacting a scene from Twain’s novel Tom Sawyer. Lititz, Pennsylvania congregates in the Limits Springs park to light thousands of candles and arrange them in various shapes and images.

    1. With which of the following topics is the passage primarily concerned?
      1. Traditional celebrations for the Fourth of July.
      2. Holidays in the United States.
      3. The origin of the Independence Day.
      4. Small towns in America.
    2. The author mentions all of the following as ways the Fourth of July is celebrated except
      1. parades B. races C. dances D. fireworks
    3. The underlined word huge in paragraph 2 could be best replaced by
      1. exciting B. amusing C. complicated D. large
    4. The underlined word them in paragraph 3 refers to
      1. shapes B. candles C. children D. images
    5. It can be inferred from the passage that
      1. The fourth of july is celebrated in canada as well as in the united states
      2. Towns in the united states celebrate july fourth in different ways because of their regional customs
      3. Although fireworks are not legal, they are displayed on the fourth of july
      4. The fourth of july is not celebrated in large in the united states

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

Helen teaches mathematics (1) a university. She enjoys her (2) and research

very much and she also gets on (3) with her supervisor and colleagues. She always (4)

very self-confident and proud when she is standing (5) the teaching platform. Some of her ex-classmates (6) just offered her chance to (7) them in a new company to (8) computer software for businesses. They have had no trouble getting (9)

from the bank to start to business.

Everyone thinks that it will (10) very well. Of course, the (11) of money the partners (12) will depend on (13) the business does. Helen will probably earn more money than she (14) at the university.

The new company is exciting, and the money may be very good indeed (15) , Helen can hardly quit her teaching job! She loves it.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: She/ worked/ hard/ order/ become/ good teacher / English.

She worked hard in order to become a good teacher of English.

    1. I/ so/ tired/ that/ went/ sleep/ immediately.
    2. man/ not/ wake up/ until/ rain/ wetted/ bed.
    3. He/ missed/ train/ because/ he/ not/ hurry
    4. He/ failed/ win/ race/ although/ ran/ fast.
    5. Fortune-tellers/ always/ tell/ truth/ because/ they/ speak/ general terms.
    6. If/ they/ say/ you/ go/ journey / or/ meet/ friend, they/ be/ right/ because/ we/ often/ do/ things.
    7. village well/ which/ be/ said/ to be cursed/ was/ buy/ by/ man.
    8. Tourists/ came/ see/ it/ though/ there/ be/ not even/ any water/ it.
    9. Before/ tourists/ could/ look/ the well, they/ have/ to/ throw/ coin/
    10. My family/ was/ eat/ dinner/ when/ Lan/ come

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. My grandmother is very old. She can’t work now.

My grandmother is too

  1. The children couldn’t go swimming because the sea was rough. The sea was too
  2. The question was so difficult that no one could answer it. It was such
  3. They will hold an international conference in Hanoi next month.

An international conference

  1. We learned this after a long time.

It took

PART D: SPEAKING

Life in a multiracial community

ĐÁP ÁN TEST 23

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. c 2. d 3. a 4. c 5. d 6. a 7. a 8.b 9. c 10. c
11. c 12. a 13. b 14. c 15. c 16. b 17. c 18. a 19. d 20. a
21. d 22. b 23. d 24. a 25. c 26. a 27. b 28. c 29. a 30. a
31. d 32. b 33. a 34. 35. c 36. c 37. b 38. b 39. d 40. d
41. c 42. a 43. a 44. d 45. c 46. b 47. b 48. a 49. c 50. a

PART B: READING

c

  1. Read the passage and do the task that follows.
1. A 2. C 3. D 4. B 5. B
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. at 2. teaching 3. well 4. feels
5. on 6. have 7. join 8. produce
9. loans 10. do 11. amount 12. earn
13. how well 14. does 15. however

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. I was so tired that I went to sleep immediately.
    2. The man did not wake up until the rain wetted his bed.
    3. He missed the train because he did not hurry
    4. He failed to win the race although he ran fast.
    5. Fortune-tellers always tell the truth because they speak in general terms.
    6. If they say you will go on a journey or meet a friend, they are right because we often do these things.
    7. A village well which was said to be cursed was bought by a man.
    8. Tourists came to see it though there was not even any water in it.
    9. Before the tourists could look into the well, they had to throw a coin in.
    10. My family was eating dinner when Lan came.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. My grandmother is too old to work.
  2. The sea was too rough for the children to go swimming.
  3. It was such a difficult question that no one could answer it.
  4. An international conference will be held in Hanoi next month.
  5. It took us a long time to learn this.

PART D: SPEAKING

Living in a community where there are people of various races could be a rewarding and an exciting experience. Such a community is like a small world with many types and races of people in it. Everyone, young or old, enjoys listening to stories about people in other lands. We read books and newspapers to learn about the habits, customs and beliefs) of people who do not belong to our race, but when we live in a community composed of many races, we have the opportunity to meet and talk with people or various races. We can learn about their customs and beliefs directly from them. For example, in Singapore and Malaysia, which are known as multiracial countries, Malays, Chinese, Indians have lived together for several decades. It could therefore be said that life in a multi-racial community teaches us many useful lessons in human relations.

TEST 24

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
1. a. corn b. born c. horse d. world
2. a. led b. rewrite c. repeat d. peter
3. a. spoken b. woman c. hold d. rode
4. a. prefer b. clerk c. tern d. certainly
5. a. twins b. fine c. inch d. king
6. a. sky b. my c. rely d. slowly
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. My father is a doctors.
    1. My b. is c. a d. doctors
  3. Three and two are five.
    1. Three b. and c. are d. five
  4. Let’s going to the dancing hall this Sundav.
    1. Let’s b. going c. the dancing hall d. this

II. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION

  1. Dick is good maths.

a. to b. at c. in d. on

  1. This dress is too small . me.

a. for b. with c. to d. by

  1. He lives Hoang Dieu street.

a. on b. at c. by d. to

  1. If Daisy gets up early, she time for breakfast.

a. has b. will have c. having d. have

  1. Peter is 37 years old, but he still lives his parents.

a. at b. by c. with d. on

  1. This girl is clever to make fine things from paper.

a. rather b. enough c. more d. too

  1. See you Sunday 8 a.m.

a. on / on b. at / at c. on / at d. in / at

  1. Mr. Young is not only healthy also cheerful.

a. and b. both c. but d. with

  1. They are having a big party Christmas Eve.

a. to b. on c. for d. at

  1. He has always been very kind his friend.

a. to b. with c. of d. for

  1. Shall we go the theater Sunday evening?

a. on / on b. at / in c. to / on d. to / in

  1. He was delighted the show.

a. of b. to c. with d. on

  1. I got a gift my girlfriend Christmas.

a. for / to b. by / at c. from / for d. of / at

  1. Everybody was surprised the news.

a. with b. at

c. by d. b and c are correct

  1. Shall we ring a taxi?

a. for b. after c. to d. up

  1. Peter is not proud what he did.

a. of b. with c. on d. from

  1. I must introduce you my cousin.

a. to b. with c. for d.about

  1. I’m not good repairing things.

a. in b. to c. at d. by

  1. Her show was quite different what I expected.

a. from b. to

c. with d. a and b are right

  1. Don’t eat sweets, they’re bad your teeth.

a. to b. of c. with d. for

  1. I haven’t been to the cinema years.

a. at b. since c. for d. about

  1. I to Hanoi three times this year.

a. was b. had been c. went d. have I

  1. Would you like a piece of cake your coffee?

a. with b. to c. for d. of

  1. Tuan wanted me him.

a. help b. to help c. helping d. will help

  1. I’m afraid there isn’t in the car for everyone.

a. space b. room c. places d. vacancy

  1. beautiful collection of coins you have!

a. What b. How c. What a d. How is

  1. My father three years ago.

a. gave up smoking b. gave to smoking

c. gave with smoking d. gave to working

  1. They this course by June.

a. will finish b. will be finished

c. will have finished d. finish

  1. – Who often (help) you correct your exercises? – Both my sister and my brother (do).

a. helps / does b. help / do c. help / does d. helps / do

  1. I like watching the boy football.

a. played b. to play c. playing d. will play

  1. Julie looks very beautiful in her new dress. It really her.

a. passes b. suits c. shows d. fits

  1. She has up early.

a. to get b. get c. got d. getting

  1. Is there for everyone?

a. food and drink enough b. enough food and drink

c. enough of food and drink d. enough food and enough drink

  1. ” Do you mind if I turn on the radio?

a. Yes, of course b. No, of course not

c. No, thank you d. No, I can manage

  1. Don’t go yet, I’m just going to some coffee.

a. make b. cook c. boil d. do

  1. The train before I arrived.

a. had left b. left c. will leave d. has left

  1. He has got a very good with that company.

a. work b. profession c. job d. career

  1. Do you like to travel bus?

a. on b. in c. by d. with

  1. – How to the post office?
  • Twice a month.

a. often does John go b. far does John go

c. fast does John go d. long does John go

  1. A football match is divided into two

a. times b. parts c. sections d. halves

  1. The from Danang to Hue was very interesting.

a. travel b. crossing c. journey d. tour

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

The first few days after getting home from college were okay but then 1 began to feel rather bored and lonely. My parents were busy working and most of my friends were either away on holiday or else had holiday jobs. I had tried to get a job myself but without success. I was beginning to wish I had not come home when I saw an advertisement for holiday courses in the local newspaper.

For a small fee you could try lots of different activities organized by the town’s youth club. Each activity lasted half a day. I had not expected the courses to be very interesting but they were excellent. I also met new people as many of the tourists staying in the town joined in. You could do things like painting, acting, play-writing or computing. I met some students from Bulgaria who invited me to visit their country next year. You can imagine hovv excited I am, in fact it was one of the best summer holidays I’ve ever had!

    1. What is the writer trying to do in the passage?
      1. to describe a holiday in the country
      2. to explain how she spent a holiday
      3. to describe her new holiday home
      4. to explain why she couldn’t go on holiday
    2. Why would somebody read the passage?
      1. to find out about holiday courses.
      2. to discover the writer’s news.
      3. to make contact with Bulgarian students.
      4. to read about the advertisements.
    3. How did the writer feel when she arrived home?
      1. She was pleased to have time to herself.
      2. She felt nervous about being alone.
      3. She was delighted to see her friends.
      4. She almost regretted coming back.
    4. Why is the writer looking forward to next year?
      1. There will be new holiday courses.
      2. She has found a holiday courses.
      3. She is planning to go to job.
      4. Her friends will visit her.
    5. Which of these advertisements did the writer see?
      1. A week’s free course on an activity of your own choice. Open to visitors and residents alike. Name your course and you can spend a week enjoying yourself.
      2. Join a holiday course! We are offering half-day courses in a variety of water sports. During the summer holiday period all courses are half price.
      3. Throughout the summer holiday we are offering cheaper entry to the town’s sports and leisure facilities. Special low prices for tourists Don’t miss this opportunity!
      4. We welcome everyone to join in our holiday programme. A wide range of sports and activities is available a morning or afternoon timetable.

Fill each of the numbered blanks in the following passage.

Scott Newman wouldn’t be without his pocket -size TV, which he mainly watches in bed. T only watch programmes (1) last about half an hour, as any longer (2 my eyes. I use the set for general entertainment though it is also really good for (3) up with current affairs. The

main (4) with the set is that it’s not (5) enough even when you use

headphones. The (6) is all right as long as nothing moves in front of the aerial.’ Scott admits to being a gadget man, but doesn’t (7) buying the set since he (8) it nearly every day.

Retired engineer Paul Hardcastle has (9) a pocket TV for a (10) of years. T use it mostly in the bathroom. I wanted to use it outdoors, but the trouble is that in (11) light you can’t see the picture. I use rechargeable batteries as (12) ones would cost too

much. Paul believe that this sort off TV could be improved if the (13) was slightly bigger

and it didn’t (14) up batteries so quickly: he can only get half an hour’s viewing (15)

the batteries go flat.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: We/ managed/ sail/ home/ despite/ storm. We managed to sail home despite the storm.

    1. I/ used/ be/ in/ school/ tennis team
    2. Sophie/ use/ have/ long/ hair/ she/ was/ school
    3. Mary/ not/ use/ listen/ when/ teacher/ were speaking
    4. Ricardo/ used/ get up/ 6.00/ when/ he/ be/ training/ Olympics
    5. What/ did/ you/ use/ do/ Saturday evening?
    6. Becky/ use/ be/ afraid/ dogs/ when/ she/ was/ girl
    7. We/ used/ give/ our teachers/ presents/ end/ term
    8. Did/ you/ use/ live/ next door/ Mrs Harrison?
    9. My brother/ use/ wear/ glasses/ he/ was/ small
    10. Did/ Marcin/ use/ learn/ German/ school?

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. Mary was very kind to me.

Mary behaved

  1. He delivers his lecture fluently

He is fluent

  1. They did their work carefully

They were careful

  1. Tom acted foolish.

Tom was foolish

  1. She decided blindly.

She was blind

PART D: SPEAKING

The trip you have made to a famous city

ĐÁP ÁN TEST 24

PART A: LANGUAGE FOCUS

1. d 2. a 3. b 4.b 5. b 6. d 7. d 8. c 9. b 10. b
11.a 12. a 13. b 14. c 15. b 16. c 17. c 18. b 19. a 20. c
21. c 22. c 23. b 24. a 25. a 26. a 27. c 28. a 29. d 30. c
31. d 32. a 33. b 34. b 35. c 36. a 37. c 38. d 39. c 40. b
41. a 42. b 43. b 44. a 45. a 46. c 47. c 48. a 49. d 50. c

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows
1. B 2. B 3. D 4. C 5. D
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. which 2. strains 3. keeping 4. problem
5. loud 6. reception 7. regret 8. uses
9. owned 10. number 11. bright 12. ordinary
13. screen 14. use 15. before

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. I used to be in the school tennis team.
    2. Sophie used to have long hair when she was at school.
    3. Mary didn’t use to listen when her teachers were speaking.
    4. Ricardo used to get up at 6.00 when he was training for the Olympics.
    5. What did you use to do on Saturday evening?
    6. Becky used to be afraid of dogs whtii she was a girl.
    7. We used to give our teachers presents at the end of term
    8. Did you use to live next door to Mrs Harrison?
    9. My brother used to wear glasses when he was small.
    10. Did Marcin use to learn German at school?

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. Mary behaved very kindly to me.
    2. He is fluent in his lecture (or in delivering his lecture)
    3. They were careful with their work.
    4. Tom was foolish in his action.
    5. She was blind in her decision.

PART D: SPEAKING

A few months ago my father and I visited Singapore, one of the most famous cities in Asia.

Singapore, a small island, lies at the southern and of West Malaysia. A long and narrow piece of land joins Singapore with Johore Hahru, the southern-most town of West Malaysia. Singapore is now an independent.

city of Singapore is extremely beautiful. It is well known for its centres of business and other activities. There are many places of interest such as the Tiger Balm Garden, the Botanical Gardens and Raffles Museum. There are also many important centres of learning such as the University of Singapore, Science Centre, the Nanyang University and the Polytechnic. Being a famous city, hundreds of people come every day from various parts of the world to do business or to enjoy the sights of the city.

TEST 25

PART A: LANGUAGE FOCUS

  1. CHOOSE THE WORD WHOSE UNDERLINED PART IS PRONOUNCED DIFFERENTLY FROM THE OTHERS:
1. a. down b. low c. cow d. now
2. a. care b. bare c. fare d. bark
3. a. pull b. luck c. lung d. drunk
4. a. call b. salt c. ache d. fall
5. a. flutter b. put c. sugar d.push
6. a. too b. food c. noon d. blood
  1. FIND THE MISTAKES IN THESE FOLLOWING SENTENCES
  2. I will go to see her if I have time enough.
    1. will go b. to see c. have d. enough
  3. My brother always makes my parents to laugh all the time.
    1. always b. makes c. to laugh d. all the time
  4. My sister and my brother is teachers.
    1. My b. and c. is d. teachers
  5. CHOOSE THE BEST ANSWER FOR EACH FOLLOWING QUESTION
  6. I am my wife to drive.

a. learning b. teaching c. showing d. explaining

  1. Parents often make sacrifices their children may receive a good education.

a. so that b. because c. for d. with

  1. They us some new magazines and books if they

a. bring / come b. will bring / come

c. bring / will come d. would bring / had come

  1. The class discussion was short, we gained some new knowledge from it.

a. however b. moreover c. although d. therefore

  1. They on a camping trip next week.

a. will be going b. would be going

c. were going d. are going

  1. The team which more goals wins the match.

a. shoots b. scores c. blows d. kicks

  1. How often do you borrow books the school library?

a. in b. off c. from d. of

  1. The more paper we save, preserved.

a. more is wood pulp b. the more wood pulp is

c. wood pulp is d. the much wood pulp is

  1. Yes, you’re right, Tom. I agree you.

a. to b. with c. on d. about

  1. The drcus shows are exciting that the whole family enjoy them.

a. so b. very c. too d. such

  1. His aunt stayed the farm for 8 days.

a. on b. in c. at d. for

  1. He the door, gets into the room and sits down.

a. locks b. unlocks c. locked d. broke

  1. Mary have to look her sister tonight because her mother is absent.

a. at b. after c. for d. up

  1. I don’t know
  2. how much she bought that book?
  3. what she is name’s
  4. when began the story.
  5. what he thought about the discussion.
  6. My children are looking forward Christmas.

a. with b. to c. against d. for

  1. I will fix your bicycle if I a screwdriver of the proper size,

a. shall have b. had c. have d. will have

  1. My brother often television at 8.00 everyday.

a. watched b. is watching c. watches d. watch

  1. If I taught this class, I more exercises.

a. will give b. give c. would give d. didn’t give

  1. My friend and I fishing next weekend,

a. go b. will go c. went d. goes

  1. It’s very noisy. I can’t you.

a. listen to b. hear c. see d. look at

  1. Mother’s Day is the day when children show their to their mothers,

a. uniforms b. love c. solidarity d. spirit

  1. Mary is She’d like a piece of bread.

a. thirsty b. tired c. hungry d. hurry

  1. Does she usually have a party her birthday?

a. at b. with c. on d. in

  1. Mary asked her mother her more about the fairy story.

a. tell b. told c. to be told d. to tell

  1. At seven o’clock last night I to the radio.

a. was listening b. listened c. were listening d. has listened

  1. I haven’t had an enjoyable evening for months.

a. such b. so c. much d. very

  1. I’m really longing the Tet holidays.

a. for b. after c. to d. on

  1. She was , clever that she could make a dress by hands.

a. much b. very c. so d. such

  1. What time did youarrive London?

a. at b. in c. to d. on

  1. Nam hasn’t finished yet.

a. working b. to work c. worked d. works

  1. There is a post office the end of the road.

a. at b. in c. to d. on

  1. The librarian told the students not

reference books out of the library.

a. taking b. to take c. takes d. take

  1. My sister is afraid monkeys in the zoo.

a. for b. of c. with d. to

  1. It’s very dark here. I can’t anything.

a. listen to b. hear c. see d. look at

  1. He’s just arrived New Delhi airport.

a. in b. on c. at d. with

  1. We hear Peter

a. as good b. more well c. more good d. better

  1. Milk is used for many products.

a. produce b. to make c. make d. making

  1. Most of the pupils are to pass the examination.

a. enough good b. good enough c. too good d. very good

  1. They said they were very in natural beauty.

a. interest b. interested c. interesting d. intelligent

  1. My mother won’t come home 10 p.m.

a. until b. to c. than d. in

PART B: READING

Read the passage and do the task that follows.

Interviews are not a perfect method of choosing the best people for jobs; however human beings like to examine each other in this way. One of the many problems of selection as it is commonly practiced is that the forms filled by applicants often fall to show people as they really are. This means that you can follow all the best advice when completing your from and still find that you are unsuccessful at the next stage- the interview. Similarly, in the rare cases where interviews are automatic, a candidate with an inadequate form may do surprisingly well. Of course your form needs to show that you have confidence in your ability to do the job, but don’t try to turn yourself into someone else – a person you have to pretend to be at the interview. Realism and honesty are the best approach.

    1. Interviews are method of choosing the best people for jobs.
      1. The best. B. An imperfect.

C. The most perfect. D. All are correct

    1. The forms filled by applicants
      1. always show people correctly.
      2. show that applicants are very good.
      3. can’t show people as they really are.
      4. introduce real people for the jobs.
    2. An applicant fills the form perfectly
      1. but he may be unsuccessful at the interview.
      2. so he will be offered the job immediately.
      3. and he will be offered the job immediately.
      4. the employers soon employs him.
    3. You form needs to show that you have
      1. no ability to do the job.
      2. a refusal to do the job.
      3. no desire to get the job.
      4. confidence in your ability to do the job.
    4. When applying for a job
      1. we need realism and honesty. B. we need realism and dishonest,

C. we need ability and cheating. D. we need ability and dishonest.

Fill each of the numbered blanks ỉn the following passage.

The wind (1) our planet’s weather and climate, but how much do we understand about this complex force, which can kill and spread fear?

On the night of 15 October 1987, the south of England was struck by the (2) winds it had known for over two hundred years. (3) of over 130 km/h blew through the region. Nineteen people (4) killed, 1.5 billion worth of (5) was caused and 19 million trees were

  1. down in just a few hours.
  2. people thought of this as a hurricane, the winds of 1987 were only (8) storm force. They are far better known (9) the much more serious 173 km/h. On this (10)

, 47 people were killed, even though, unlike in 1987, the weather forecasters issued accurate

(11) .

(12) weather events such as these are dramatic reminders of the power of the (13)

. It is one part of the weather that people generally do not (14) a second though to, but across the world the wind (15) a crucial role in people’s lives.

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

Example: George/ going/ work/ New York/ summer

George is going to work in New York for the summer.

    1. I/ astonished/ that/ she/ not/ pass/ exam.
    2. trip/ was/ boring/ but/ we/ enjoy/ it/ a lot.
    3. I/ used / work/ telephone operator.
    4. I/ can’t stand/ weather. It/ getting/ worse / worse.
    5. She/ spend/ half an hour/ do/ homework/ every day.
    6. People/ say/ education/ be/ means/ to/ end.
    7. “Why/ not/ you/ do/ homework/ last night?” Her sister/ ask
    8. Drive/ car/ is/ safer/ ride/ motorbike.
    9. I/ got up/ early / order/ not / be late/ school.
    10. Government/ stopped/ traffic/ centre.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

  1. My neighbor went to Tokyo for a holiday. He could not return home. He did not have enough money. My neighbor, who
  2. I found the door unlocked. I went into the kitchen. Finding
  3. I bought a picture. It was very valuable.

I bought a picture which

  1. He walked quietly down the corridor. He did not want anyone to hear him.

He walked

  1. They cleared the ground. They wanted to build a house. They cleared

PART D: SPEAKING

Science and its effect on our lives

ĐÁP ÁN TEST 25

PART A: LANGUAGE FOCUS

l. b 2. d 3. a 4. c 5. a 6. d 7. d 8. c 9. c 10. b
11. a 12. b 13. a 14. d 15. b 16. c 17. b 18. b 19. a 20. a
21. b 22. b 23. d 24. b 25. c 26. c 27. c 28. b 29. a 30. b
31. c 32. c 33. d 34. a 35. a 36. a 37. c 38. b 39. a 40. a
41. b 42. b 43. c 44. c 45. c 46. d 47. d 48. b 49. b 50. a

PART B: READING

  1. Read the passage and do the task that follows.
l. B 2. C 3. A 4. D 5. A
  1. Fill each of the numbered blanks in the following passage.
1. controls 2. strongest 3. Gusts 4. were
5. damage 6. blown 7. although 8. severe
9. than 10. occasion 11. warnings 12. Extreme
13. wind 14. have 15. plays

PART C: WRITING

Use the suggested words and phrases to write complete sentences.

    1. I was astonished that she didn’t pass her exam.
    2. The trip was boring but we enjoyed it a lot.
    3. I used to work as a telephone operator.
    4. I can’t stand weather. It’s getting worse and worse.
    5. She spends half an hour doing her homework every day.
    6. People say education is a means to an end.
    7. “Why didn’t you do your homework last night?” Her sister asked.
    8. Driving a car is safer than riding a motorbike.
    9. I got up early in order not to be late for school.
    10. The Government stopped traffic from the centre.

Rewrite the sentences with the given words or beginning in such a way that their meanings remain unchanged.

    1. My neighbour, who went to Tokyo for a holiday, could not return home because he did not have enough money.
    2. Finding the door unlocked, I went into the kitchen.
    3. I bought a picture which was very valuable.
    4. He walked quietly down the corridor so that no one would hear him.
    5. They cleared the ground to build a house.

PART D: SPEAKING

One of the most striking features of the present century is the progress of science and its effects on almost every aspect of social life. Building on the foundation laid by the predecessors, the scientists of today are carrying their investigation into ever-widening fields of knowledge.

Modern civilization depends largely on the scientist and inventor. We depend on the doctor who seeks the cause and cure of disease, the chemist who analyses our food and purifies our water, the entomologist who wages war on the insect pests, the engineer who conquers time and space, and a host of other specialists who aid in the development of agriculture and industry.

The advance of science and technology has brought the different parts of the world into closer touch with one another than ever before. We are able to reach distant lands within a very short time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *