Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo chương trình mới – Chuyên đề MULTIPLE CHOICE (UNIT 1-6)

UNIT 1 MY HOBBIES

C. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Nowadays people hours sitting in front of computers.

A. spend B. last C. set D. take

2. I think you should take up swimming _____it is suitable for your health condition.

A. so B. because C. although D. but

3. My family enjoys because we can sell vegetables and flowers money.

A. garden – to B. gardening – for C. gardening – with D. garden – of

4. If your hobby is greeting card making, you can give your to your friends as

presents.

A. hobby B. money C. greetings D. products

5. My sister’s hobby is sewing, and she can get the sewing patterns from the ___

magazines.

A. fashion B. cooking C. sports D. science

6. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is .

A. danger B. in danger C. dangerous D. endangered

7. My sister is very keen on swimming, and she goes swimming three __ a week.

A. time B. a time C. times D. timings

8. We often read the instructions carefully in order to make of the things we like best.

A. meanings B. models C. copies D. uses

9. You need to be to follow eggshell carving because it may take two weeks to complete one shell.

A. careful B. interesting C. fit D. patient

10. If you choose sewing as your hobby, you will your own clothes.

A. do B. make C. take D. get

11. There are many why it is important to have a hobby.

A. answers B. reasons C. details D. facts

12. Will you making models in the future?

A. pick up B. look for C. take up D. find

13. Do you think that hobby is and boring?

A. easy B. difficult C. danger D. interesting

14. I love my sister’s paintings because she is very in using colors.

A. careless B. care C. creative D. imagine

15. A hobby helps you to connect with people.

A. other B. others C. another D. the other

16. I join a photography club, and all members love photos.

A. take B. taking C. make D. making

17. What does your father do his free time?

A. in B. at C. on D. while

18. I think a hobby will always give you and help you .

A. pleased – relax B. pleasure – relaxed

C. pleased – relaxing D. pleasure – relax

19. You can share your stamps other collectors a stamp club.

A. with – at B. to – at C. with – in D. to – in

20. I think this hobby does not cost you much, and you need is time.

A. most B. all of C. some D. all

21. Hoa likes music. She often …………. to music in late evenings.

A. listen B. listening C. listens D. to listens

22. I enjoy …………. badminton after school.

A. doing B. playing C. seeing D. going

23. Ann has a large …………. of stamps.

A. collect B. collection C. collecting D. collections

24. How …………. you go to the library after school?

A. often B. much C. many D. usually

25. My sister usually goes to the library with me. She likes___ comic books very much.

A. read B. reading C. to read D. reads

26. In big cities, there are many kinds of _____ for young people.

A. entertain B. entertains C. entertainment D. entertaining

27. What _____ does Minh like playing in his free time?

A. activities B. sports C. things D. subjects

28. He goes swimming when he ______ free time.

A. have B. is having C. has D. will have

29. My uncle likes ______ the vegetables we grow ourselves.

A. to eat B. eat C. eats D. eating

30. My close friend draws very well. She will be a …………. artist one day.

A. fame B. famous C. famously D. famed

31. We ________ swimming because it’s fun and good exercise.

A. like B. are liking C. will like D. liked

32. My grandparents don’t like ________ in the city because it’s noisy and crowded.

A. live B. lived C. living D. to living

33. Fire needs oxygen to burn. It ________ without oxygen.

A. burn B. burns C. don’t burn D. doesn’t burn

34. How much time do you spend ________ the Internet per day?

A. surf B. to surf C. surfing D. to be surfing

35.I don’t mind ________ a DVD, but I prefer ________ to the cinema.

A. to watch – to go B. watching – go

C. to watch – going D. watching – to go

36. _____ is her father’s hobby. He likes going to the zoo to see beautiful parrots

or canaries.

  1. Collecting birds B. Raising pets

C. Bird-watching D. Arranging flowers

37. My mother loves ____ She usually grows vegetables and takes care of them when she has free time.

A. cooking food B. gardening C. cycling D. eating fruits

38. My brothers would like to_____ mountain climbing. They think they will

enjoy themselves and _____ some nice photos.

A. go/ take B. pick/take C. take/collect D. go/pick

39. I prefer listening to music____ very much. Gentle and nice lyrics of old

songs always attract my attention.

A. headphones B. noise C. colours D. melodies

40. My father will go_____ on the sea when my family goes to the beach this week.

A. gymnastics B. camping C. horse-riding D. surfing

41. I love making ____ because I can create some nice and unique clay bottles

or cups to give my friends.

A. pottery B. paper kites C. architectures D. lanterns

42. __ is my unusual hobby. I like moving on the ice and feel like a beautiful swan.

A. Swimming B. Eating ice-creams

C. Ice-skating D. Making models

43. She took playing the piano when she was a young girl.

  1. in B. over C. up D. on

44. He ____ karate club next month. He_____ to improve his health.

  1. will join/ wants B. joins/wants

C. will join/ will want D. is joining/ wants

45. Our grandfather he ___us how to carve eggshells this weekend.

  1. will promise/will show B. is promising/shows

C. promises/will show D. promised/shows

46. My mother____ me to the museum tomorrow because she______ to finish

a lot of her work.

  1. doesn’t take/ has B. won’t take/ has

C. won’t take/ doesn’t have D. doesn’t take/ doesn’t have

47. The bus in two minutes. I ____late for school when I _____it.

A. arrives/ will be/ miss B. will arrive/ will be /miss

C. arrives/ am/ will miss D. will arrive/ am/ will miss

48. My brother hates______ horror films. They make him________ scary a lot.

  1. to watch/ feel B. watching/ to feel

C. to watch/ to feel D. watching/ feel

49. It’s interesting______ a puppy. I enjoy_____ after it very much.

A. having/ looking B. to have/ to look

C. having/ to look D. to have/ looking

50. One of my favorite hobbies is comics. I love_______ more famous ones.

A. read/ collecting B. reading/collecting

C. to read/ to collect D. reading/ collected

UNIT 2: HEALTH

C. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. You should eat a lot of fruits and vegetables because they vitamin A,

which is good for the eyes.

A. run B. take C. provide D. get

2. The health from that diet expert is that you should eat less junk food and count your calories if you are becoming fat.

A. advices B. ideas C. tip D. tips

3. The seafood I ate this morning makes me feel all over.

A. itchy B. weak C. running D. well

4. If you want to be fit, stay outdoors more and do more activities.

A. physics B. physic C. physical D. physically

5. Do more exercise eat more fruit and vegetables.

A. and B. so C. but D. although

6. After working in computer for long hours, you should your eyes and relax.

A. wake B. rest C. sleep D. sleep in

7. Eat less high-fat foods to keep you from fat.

A. gaining B. reducing C. getting D. rising

8. We should follow the advice from doctors and health in order to keep fit.

A. managers B. experts C. people D. workers

9. Have a healthy and you can enjoy your life.

A. lifeline B. lively C. lives D. lifestyle

10. They go outside even when it’s cold.

A. swims B. swimming C. swimming D. swam

11. Rob eats a lot of fast food and he on a lot of weight.

A. spends B. brings C. takes D. puts

12. We need to spend less time computer games.

A. playing B. to playing C. play D. to play

13. To prevent , you should eat a lot of garlic and keep your body warm.

A. cold B. mumps C. flu D. headache

14. Be careful with you eat and drink.

A. who B. this C. what D. that

15. Eating a lot of junk food may lead to your .

A. pain B. stomachache C. obesity D. fitness

16. In order to have good , you should eat lightly and laugh cheerfully.

A. spirit B. body C. health D. mood

17. Do you believe that eating carrots helps you see at night?

A. most B. the most C. much more D. less

18. We should try to keep everything around us clean and then flu will find it to spread.

A. difficultly B. difficulties C. difficult D. difficulty

19. My father does morning every day.

A. running B. well C. exercise D. weak

20. We should play sports or do exercise in order to stay in .

A. fit B. health C. look D. shape

21. You can avoid some diseases by yourself clean.

A. keeping B. taking C. looking D. bringing

22. The Japanese eat a lot of fish instead of meat they stay healthier.

A. but B. because C. although D. so

23. She looks tired. What’s the ……….. with her?

A. matter B. happen C. wrong D. right

24. Minh is absent from class today ……….. he is ill.

A. but B. because C. when D. so

25. He is a(n) ______. He doesn’t have a habit of eating meat.

A. patient B. expert C. vegetarian D. adult

26. She usually eats some sweet cakes before going to sleep, so she may put____ weight if she continues to do that.

A. in B. up C. on D. into

27. Watching too much television is not good you or your eyes.

A. with B. to C. at D. for

28. When you have flu, you may have a cough and a nose.

A. runny B. running C. flowing D. noisy

29. When you have a temperature, you should drink more water and rest .

A. most B. more C. most D. less

30. I forgot to wear a sun hat today and I got a .

A. stomachache B. earache C. backache D. headache

31. My brother played volleyball with his friends on the beach yesterday. His skin turns brown and got some _____.

A. sunburns B. sickness C. allergies D. weight

32. Don’t eat that type of fish: you may have a/an .

A. sick B. sore C. energy D. allergy

33. Do you believe that eating carrots helps you see at night?

A. much more B. less C. most D. the most

34. Sorry! I’m busy tonight. I have an ……….. with my doctor at 7 o’clock.

A. opportunity B. occasion C. appointment D. activity

35. Don’t eat too ________ candy. It’s bad for your teeth.

A. much B. many C. lots of D. more

36. I’m glad ________you’re feeling better.

A. hear B. hearing C. to hear D. of hearing

37. You should wash your hand ______ meals.

A. after B. in C. before D. at

38. You can have better health when you______ drinking a lot of soft drink.

A. avoid B. keep C. get D. prefer

39. I was caught in the snowy storm yesterday. After that, I had a(n)_____ and a headache so I thought I had flu.

A. earache B. toothache C. weakness D. sore throat

40. Your sister can______ in shape by doing gymnastics regularly.

A. place B. stay C. fit D. turn

41. You will get______ if you gain weight rapidly.

A. cough B.flu C. obesity D. stomachache

42. You shouldn’t go out with your friends today and should relax at home because you can make your flu______. It will be bad for their health.

A. drop B. spread C. limit D. depress

43______ does Minh feel nervous? – Because he’s seeing the dentist.

A. How B. Why C. What D. When

44. ______! You will have a strong heart.

A. Eat vegetables more B. Watch TV more

C. Eat less fruits D. Wash your face less

45. ______! You will have more time to concentrate on your study.

A. Take more pictures when you go out

B. Do your exercises more

C. Go to sleep early

  1. Talk on the telephone with your friends less

46. ______! You can lose your weight more quickly.

A. Take care of yourself more

B. Walk around the park more regularly

C. Focus on your own study

D. Drink mineral water more when you play in the sun

47. She usually plays badminton, ______she eats a lot of healthy food.

A. and B. but C. so D. or

48. You can choose fish and rice for your lunch, ______you can choose fried

chicken and some apples for it.

A. so B. or C. but D. and

49. He felt pain in his eyes two days ago, ______his mother took him to the doctor.

A. but B. because C. or D. so

50. I likes eating ice-creams very much, ______I should eat them less to avoid having toothache.

A. because B. or C. but D. so

=================================================

UNIT 3: COMMUNITY SERVICE

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. We came to the remote village and meals for homeless children.

A. cook B. offered C. do D. made

2. You should think of the volunteer activities in your community.

A. taking in B. taking part in C. participating D. making

3. Traditional volunteer activities include money for people in need, cooking and giving food.

A. rising B. raising C. getting D. taking

4. You can help young children by them to do homework before or after school.

A. doing B. offering C. teaching D. helping

5. Let’s collect and warm clothes to homeless children in our city.

A. give away B. give back C. take off D. put on

6. To help people in remote areas, we can transportation, such as giving rides

to the elderly.

A. give B. bring C. provide D. donate

7. Let’s help the sweet children because they have bad .

A. live B. living conditions C. ways of life D. earnings

8. They have decided to ride to work it is good for their health and the

environment.

A. so B. but C. although D. because

9. Our school has a programme to children from poor families in Ho Chi Minh City.

A. ask B. offer C. tutor D. volunteer

10. Americans the tradition of volunteering and helping one another since the early days of the country.

A. have had B. has had C. had D. to have

11. Volunteers can do general such as clean-up projects or home repair.

A. activities B. things C. labour D. jobs

12. My brother and I a white tiger already.

A. have seen B. has seen C. see D. are seeing

13.I ____blood twice, and presents to sick ______ children in the hospital recently.

A. donate – give B. donated — gave

C. have donated – have given D. have donated – gave

14. Volunteering is special me because I can help others.

A. at B. for C. with D. to

15.How many novels Charles Dickens ?

A. does – write B. have – written

C. did – written D. did – write

16. He ate a lot of fried food so he fat quickly.

A. get B. got C. gets D. will get

17. The Japanese eat a lot of fish and healthy food, they live for a long time.

A. so B. because C. or D. but

18. Lan English for more than a year but she can speak it very well.

A. learns B. learn C. learned D. has learned

19. You should watch less TV because looking at screens in a long time your eyes.

A. hurt B. hurts C. is hurting D. to hurt

20. Go Green people to recycle rubbish, such as glass, cans and paper.

A. to encourage B. encourage C. encouraged D. has encouraged

21. Be a Buddy has education for street children.

A. given B. spent C. provided D. helped

22. He books for poor children for years.

A. has collected B. collects C. is collecting D. collected

23. Linh often uses her headphones when she listens to music her parents don’t like loud noise.

A. so B. but C. because D. and

24. Ngoc loves outdoors with trees and flowers.

A. to be B. be C. being D. A & C

25. I think 10 years from now more people going to work by bicycle.

A. to enjoy B. will enjoy C. enjoying D. enjoy

26. Volunteers can do general such as clean-up project or home repair.

A. activities B. things C. labour D. jobs

27. My brother and I a white tiger already.

A. have seen B. has seen C. see D. are seeing

28. I blood twice, and presents to sick children in the hospital recently.

A. donate – give B. donated – gave

C. have donated – have given D. have donated – gave

29. He ______newspapers for ten years.

A. is selling B. sells C. has been sold D. has sold

30. How many novels Charles Dickens ?

A. did – write B. have – written C. did – written D. does – write

31. We to Ha Noi several times, but last summer we by train.

A. flew- went B. has flown – went

C. have flown – have gone D. have flown – went

32. She blood twenty times so far.

A. donates B. has donated C. is donating D. to donate

33. He lectures to foreign tourists about traditional food and games recently.

A. gives B. gave C. have given D. has given

34. They have decided to clean up the neighbourhood it is full of rubbish.

A. so B. but C. although D. because

35. “Have you ever to Sa Pa?

A. arrived B. been C. seen D. visited

36. They donated their blood_______ the victims in the accident last week.

A. on B. to C. for D. with

37. We want to bring a lot of_______ to our community through volunteer activities.

A. encouragement B. protection

C. business D. benefits

38. She wants to support elderly people_______ and without asking for anything.

A. educationally B. differently C. willingly D. environmentally

39. He sometimes donates clothes to the local_______ organization. It will bring them

to people in need.

A. charitable B. clean C. friendly D. skilful

40. We need to find an effective way to_______ traffic jams because they

Have increased rapidly for many years.

A. help B. collect C. recycle D. reduce

41. They need some volunteer_______ to help street children by teaching them English.

A. doctors B. nurses C. tutors D. engineers

42. He sometimes visits and brings some presents for elderly people at the_______

A. nursing home B. sports centre C. post office D. bus station

43. My mother used some_______ to cover my cuts when I fell down in the garden.

A. shelters B. coupons C. murals D. sticking plasters

44. Mai and her friend_______ a sum of money to the community centre to help disabled children last month.

A. have donated B. donated C. has donated D. are donating

45. The teacher_______ his students to hand in their assignments this morning.

A. asked B. has asked C. will ask D. is asking

46. We_______ a project to improve the living conditions for homeless people two days

ago. They_______ in difficult conditions for a long time.

A. attended/ lived B. have attended/ lived

C. attended/ have lived D. have attended/ have lived

47. My mother _______ dinner at home because she _______ to care for my grandma in

the hospital last evening.

A. didn’t eat/ had B. ate/ had

C. hasn’t eaten/ had D. has eaten/ has

48. He_______ his aunt since he_______ a little child. She_______ to the mountains

and_______ as a teacher many years ago.

A. hasn’t met/ was/ has gone/ volunteered

B. didn’t meet/ was/ hasn’t gone/ didn’t volunteered

C. hasn’t met/ was/ went/ volunteered

D. didn’t meet/ wasn’t/ worked/ volunteered

49. She_______ public transport to work for ages because it helps to reduce air pollution.

A. hasn’t chosen B. didn’t choose C. chose D. has chosen

50. I_______ some food and drink for their new charitable centre yesterday. They_______ a lot of cheap meals for the poor for two months.

A. have provided/ have cooked B. provided/ have cooked

C. provided/ cooked D. have provided/ cooked

=================================================

UNIT 4: MUSIC AND ARTS

C. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. He is very good at drawing_____. He often draws his parents and friends.

  1. crayons B. landmarks C. galleries D. portraits

2. She can play some musical_____ such as guitar, piano or cello.

A. instruments B. paintbrushes C. opera D. microphones

3. He_____ as a photographer. He likes ______ photos very much.

A. plays/drawing B. writes/taking

C. works/taking D. works/drawing

4. Physical education, music or art are the subjects in the secondary___ in Viet Nam.

A. curriculum B. necessity C. consideration D. importance

5. Do you know the national ______ of Viet Nam? -Yes. It’s Tien Quan Ca.

A. composer B. anthem C. academic D. music

6. Some people should take notice of the main content in the discussion. They just talk about______ things.

A. suitable B. central C. unimportant D. necessary

7. The puppeteers are _____ the puppets by their strings.

A. controlling B. visiting C. appearing D. enjoying

8. She’s looking to receiving the letter from her mother.

A. on B. forward C. up D. for

9. Your paintings are _______ his.

A. as beautiful so B. as beautiful as

C. more beautiful as D. so beautiful than

10.Her paintbrushes are so old. Hers are ______ yours.

A. as not new as B. not as new like

C. not as new as D. not as new than

11. His knowledge of history of art is _________ours.

A. the same as B. very same as C. like same as D. more same as

12. Their kind of music is _____ mine.

A. different with B. so different to

C. as different than D. different from

13. Some people think the band’s rock and roll songs are very lively. They are _______ some of their gentle old songs.

A. the same as B. different from C. not as far as D. as much as

14. I love dancing, and my sister loves it, ________.

A. so B.too C.neither D. either

15. He can’t play the saxophone, and his brother can’t __________ .

A. either B.neither C. so D. too

16. No one else in the class plays the guitar John.

A. as well B. as far as C. so well as D. as soon as

17. The Brit School is the most famous arts school in Britain.

A. performing B. performance C. perform D. performed

18. Jane is not her brother.

A. more intelligent as B. intelligent as

C. so intelligent as D. so intelligent that

19. Since the 1970s, the festival in Glastonbury has taken almost every year and has grown in size.

A. part B. place C. note D. notice

20. He drives as his father does.

A. careful as B. more carefully C. the most careful D. carefully as

21. Dong Ho paintings are made on paper with beautiful colors.

A. traditional – nature B. tradition – natural

C. tradition – nature D. traditional – natural

22. I’ll be there I can.

A. sooner as B. no sooner as C. as soon as D. soonest as

23. My village is not it was ten years ago.

A. the same as B. the same to C. same as D. the same

24. The villagers are they were years ago. There is no change at all.

A. differently from B. not as friendly as

C. as friend as D. as friendly as

25. Water puppetry in the 11th century in the villages of the Red River Delta of North Viet Nam.

A. originated B. formed C. started D. began

26. The puppet shows present themes of Vietnamese villages.

A. city B. urban C. village D. rural

27. No one in my class is beautiful her.

A. as – as B. more – as C. as – than D. the – more

28. The group is for their albums and tours around the world.

A. well-knows B. know-how C. well-prepared D. well-known

29. Going by train isn’t convenient as going by car.

A. so B. as C. more D.A & B are correct.

30. The performances of puppetry show in the countryside and _____.

A. everyday life – folk rock B. every day life-folk people

C. everyday life – folk tales D. every day life-folk stories

31. Today, subjects like music and arts are put into the school in Viet Nam.

A. curriculum B. education C. school year D. subjects

32. Robert does not have Peter does.

A. money more than B. as many money as

C. more money as D. as much money as

33. For many people, a good knowledge of music and arts is regarded as a for every student.

A. in needs B. necessity C. necessary D. need

34. Last year, Matt earned his brother.

A. twice as much as B. twice as many as

C. twice more than D. twice as more as

35. Arts are of great in education, especially for young children.

A. unimportant B. unimportance

C. importantly D. importance

36. The Brit School is the most famous arts school in Britain.

A. perform B. performed C. performing D. performance

37. This river is _____ that one.

A. as length as B. the same length as

C. like length D. as deep as

38. He is _______my father, but he looks young.

A. the same age of B. as old

C. the same age as D. so old as

39. You can see many interesting in that art gallery.

A. paints B. colours C. portraits D. paper

40. The ring is ______that one. How much does it cost?

A. as expensive B. so expensive as

C. as expensive as D. as expensively as

41. The story is very interesting. I ______ it several times.

A. have read B. am reading C. read D. haven’t read

42. We ______. to New York last summer.

A. flew B. we’re going to fly

C. we’re flying D. have flown

43. She always talks in class. ______

A. So is Mai B. Mai is, too C. So does Mai D. Neither is Mai

44. I never watch ballet, and my sister doesn’t .

A. too B. so C. either D. like that

45. Teenagers in Viet Nam like K-pop, and they like Korean films .

A. too B. either C. so D. however

46. Today, subjects like music and arts are put into the school in Viet Nam.

A. school year B. subjects C. curriculum D. education

47. They are cutting grass in the garden. ______

A. I am, too B. So do I C. I do either D. I do neither

48. Arts are of great in education, especially for young children.

A. important B. importance C. unimportant D. unimportance

49. Classical music is not as pop music.

A. as exciting B. as excited C. exciting D. more excited

50. This film is not long as the film I watched last week.

A. as B. but C. either D. too

===================================================

UNIT 5: VIETNAMESE FOOD AND DRINK

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Can you tell me this dish?

A. to cook B. how to cook C. cooking D. how to cooking

2. What do I need to cook an omelette?

A. food B. material C. menu D. ingredients

3. In Viet Nam, spring rolls are served ___at a family gathering or anniversary dinner.

A. most B. almost C. mostly D. most of

4. “What is your dish for breakfast?” – “It’s beef noodle soup.”

A. favourite B. most C. best D. liking

5. How many do you eat every day?

A. orange B. milk C. apple D. apples

6. Cakes in Viet Nam are made butter, eggs, and flour.

A. in B. from C. of D. by

7. Lan’s brother is a , working at the Metropolitan Restaurant.

A. cooker B. cooking C. chief D. chef

8. What drink do you like most?

A. nation B. foreign C. foreigner D. favourite

9. “Do you want to this new dish of noodle I have just cooked?”

A. like B.try C. drink D. make

10. The eel soup that your father has just cooked tastes very .

A. well B. best C. healthy D. delicious

11.There isn’t for dinner, so I have to go to the market.

A. some left B. any leaning C. some leaving D. any left

12.A is a small meal that you eat when you are in a hurry.

A. snack B. fast food C. breakfast D. lunch

13. is hot food that is quick to cook and is served very quickly in a restaurant.

A. Hot food B. Fast food C. Sandwiches D. Hamburgers

14. water should I put into the glass?

A. How B. How much C. How many D. What

15. ____ tomatoes do you need to make the sauce?

A. How much B. How many C. How long D. How often

16. There isn’t for dinner, so I have to go to the market.

A. any left B. any leaving C. some leaving D. some left

17. A is a small meal that you eat when you are in a hurry.

A. snack B. fast food C. breakfast D. lunch

18. is hot food that is quick to cook and is served very quickly in a restaurant.

A. Hot food B. Fast food C. Sandwiches D. Roasted duck

19. water should I put into the glass?

A. How B. How much C. How many D. What

20. tomatoes do you need to make the sauce?

A. How much B. How long C. How many D. How often

21. bottles of milk does your family need for a week?

A. How much B. How many C. How D. How often

22. How many do you want?

A. orange juice B. bottle of orange juice

C. jar of orange juice D. cartons of orange juice

23. Is there any butter in the refrigerator?

A. leave B. to leave C. leaving D. left

24. There is tofu, but there aren’t sandwiches.

A. some-some B. any-any C. some-any D. any-some

25. How many do you need?

A. cartons of yogurt B. packet of yogurt

C. carton of yogurt D. yogurt

26. Can you tell me this dish?

A. to cook B. how to cook C. cooking D. how to cooking

27. What do I need to cook an omelette?

A. food B. material C. menu D. ingredients

28. In Viet Nam, spring rolls are served at a family gathering or anniversary dinner.

A. most B. almost C. most of D. mostly

29. “What is your dish for breakfast? – “It’s beef noodle soup”

A. favourite B. most C. best D. liking

30. How many do you eat every day?

A. orange B. milk C. apple D. apples

31. Cakes in Viet Nam are made butter, eggs, and flour.

A. in B. from C. of D. by

32. Lan’s brother is a working at Metropolitan Restaurant.

A. cooker B. cooking C. chief D. chef

33. What is your drink?

A. nation B. foreign C. foreigner D. favourite

34. “Do you want to this new dish of noodle I have just cooked?”

A. like B. drink C.try D. make

35. We need a kilo of fish and _____ pork.

A. much B. any C. many D. some

36. My mother often cooks______ for my breakfast. It is made by frying eggs.

A. eel soup B. shrimp C. omelette D. turmeric

37. Before taking spring rolls into a pan, you should____ it and____ some cooking oil.

A. add/pour B. heat/add C. add/heat D. pour/add

38. Her favourite food is_____. It is a kind of the ocean fish.

A. tuna B. sausage C. ham D. sauce

39. She’d like to eat pork_____ at lunch. Her mother cooks it very well.

A. cheese B. broth C. tofu D. spinach

40. He often buys_____ meat when he goes to the supermarket.

A. lively B. cooking C. easy D. boneless

41. You should cut the beef_____ small slices and add some salt and pepper.

A. in B. from C. with D. into

42. You can add a half_____ of sugar into the mixture of flour and chocolate.

A. box B. carton C. glass D. teaspoon

43. There are some_____ in this soup such as potatoes, beef, pepper, etc.

A. dishes B. ingredients C. information D. pinches

44. He bought a half_____ of pork at the supermarket yesterday.

A. carton B. tablespoon C. kilo D. bottle

45. _____some spinach in the fridge. We can use it to make soup for our dinner.

A. There are B. There aren’t C. There is D. There isn’t

46. We need_____ to make a bowl of salads.

A. some vegetables B. vegetable

C. some vegetable D. any vegetables

47. There_____ chicken in the fridge. You should buy it now because she’s ready to cook chicken soup for dinner.

A. aren’t any B. isn’t some C. isn’t any D. aren’t some

48. I feel hungry now, but there_____ pancakes left.

A. aren’t some B. isn’t any C. isn’t some D. aren’t any

49. _____sausages are there in your lunchbox? – One.

A. How many B. How much C. How often D. How long

50. _____flour do you want to make this cake? – 300 grams.

A. How long B. How many C. How much D. How far

===================================================

UNIT 6: THE FIRST UNIVERSITY IN VIET NAM

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Khue Van Palivilion is as the symbol of HN city.

A. regarded B. surrounded C. expected D. considered

2. Minh Mang Tomb constructing in 1841, and three years later.

A. started – was completed B. was started – was completed

C. started – completed D. was started – complete

3. Many beautiful Cham Towers in NinhThuan Province and now many

domestic and foreign tourists.

A. were restored – attract B. restored – were attracted

C. restored – attracted D. was restored – attracted

4. Tom doesn’t know why many students pay a to the Temple of Literature before

their exam.

A. visit B. holiday C. walk D. trip

5. Oxford University the oldest university in the English speaking world.

A. considered to be B. is regarded as

C. is considered being D. is regarded

6. Many kinds of fruits and vegetables at the floating market in Can Tho.

A. are selling B. will sell C. sell D. are sold

7. The laboratory is to the main building.

A. in front B. between C. next D. near

8. The Temple of Literature in 1070.

A. was found B. was founded C. find D. found

9. The Imperial Academy was in 1076 under Emperor Ly Nhan Tong.

A. constructed B. constructing C. build D. construct

10. You’d better an umbrella because it’s rainy.

A. will take B. take C. taking D. to take

11. Papers at the Royal examinations in the past were by the King.

A. correct B. check C. passed D. graded

12. A lot of flowers in Da Lat throughout the year.

A. growing B. are grown C. grow D. grew

13. The University of Oxford among the top five universities in the world.

A. is ranking B. being ranked C. ranks D. is ranked

14. The Imperial Academy was regarded ______ the first university in Viet Nam.

A. for B. of C. to D. as

15. The students of the Imperial Academy from local examinations all over the

country.

A. were selected B. selecting C. selected D. was selected

16. I think the University of Cambridge is the second the United Kingdom.

A. oldest B. elder C. old D. older

17. The Temple of Literature ___ by old trees and __ many interesting things.

A. is surrounded – contains B. surrounds – is contained

C. surrounds – contains D. is surrounded – is contained

18. In 2003, four of Emperor Ly Thanh Tong, Emperor Ly Nhan Tong,

Emperor Le Thanh Tong and Chu Van An were built in the Temple of Literature.

A. statues B. forms C. stone tablets D. photos

19. We to Professor Marshall about the research topic two days ago.

A. have spoken B. were spoken C. spoke D. were speaking

20. Tan Ky House in Hoi An over two hundred years ago.

A. is to built B. was built C. build D. is built

21. The Temple of Literature in 1070.

A. find B. found C. was found D. was founded

22. The Temple of Literature______ by thousands of people every year.

A. is visit B. is visited C. was visited D. were visited

23. Emperor Ly Nhan Tong is the person who constructed_______

A. The Imperial Academy B. Great Wall

C. One-pillar Pagoda C. Ha Long Bay

24. Doctors’ stone tablets were made of______.

A. sand B. brick C. stone D. cement.

25. The Temple of Literature is one of the historic and_____ sites in Vietnam.

A. cultural B. culture C. old D. new

26. It’s a great idea to take some medicines______ you have a fever now.

A. so B. because C. but D. and

27. There is a pond_______ the garden and the house.

A. in B. among C. between D. on

28. Bach Ma National Park close to the sea.

A. locates B. located C. is located D. is being located

29. You’d better_____ an umbrella because it is going to rain.

A. to take B. taking C. take D. took

30. Oxford University the oldest university in the English speaking world.

A. is considered being B. is regarded

C. considered to be D. is regarded as

31. Many kinds of fruits and vegetables at the floating market in Can Tho.

A. sell B. are sold C. are selling D. will sell

32. Many precious relics in the Temple of Literature.

A. keep B. is kept C. kept D. are kept

33. In 2010, the 82 Doctors’ stone tablets as a Memory of the World.

A. recognised B. are recognised C. recognising D. were recognised

34. The first Doctors’ stone tablets in 1484.

A. were erected B. was erected C. are erected D. erected

35.The Temple of Literature by old trees and many interesting things

A. surrounds – contains B. is surrounded – is contained

C. is surrounded — contains D. surrounds – is contained

36. Thien Quang Tinh (Well of Heavenly Clarity) is________ in the third courtyard in the Temple of Literature.

  1. considered B. visited C. put D. located

37. Hue Imperial City was________ as a world cultural heritage by UNESCO in 1993.

A. recognised B. developed C. rebuilt D. supported

38. Khue Van Pavilion is________ as one of the traditional symbols in Ha Noi.

A. erected B. entered C. regarded D. prepared

39. Those talented students were________ for this university from the entrance exams.

A. founded B. consisted C. selected D. booked

40. Many young men were ________for the dedication to the country in the Imperial Academy.

A. renamed B. educated C. ranked D. grown

41. Many famous scholars in Viet Nam’s history were graduated _______the Imperial Academy.

A. in B. to C. at D. from

42. The old pagoda in this town was____ last month, but its architecture wasn’t changed.

A. reconstructed B. worked C. surrounded D. situated

43. Chu Van An had a remarkable________ in teaching.

A. erection B. construction C. career D. preparation

44. I________ to sing first in the contest.

A. am chose B. am chosen C. were chosen D. choose

45. Hoan Kiem Lake_______ in Ha Noi. It is one of the most famous lakes in Viet Nam.

A. was situated B. were situated C. is situated D. are situated

46. Their organisation________ to support the preservation of historical places in this town last year.

A. is founded B. are founded C. was founded D. were founded

47. Her presents________ in her mother’s trip in Ha Noi last week.

A. were bought B. are bought C. buy D. was bought

48. Some precious relics under Emperor Ly Thanh Tong________ in the Temple of Literature.

A. are displaying B. was displayed C. is displayed D. are displayed

49. Some old buildings________ in this town because the weather is so bad now.

A. weren’t rebuilt B. aren’t rebuilt C. were rebuilt D. are rebuilt

50. Her pictures of this trip ________ to her yesterday because her friend’s computer was broken.

A. wasn’t sent B. weren’t sent C. didn’t send D. aren’t sent

ANSWER KEYS

UNIT 1 MY HOBBIES

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.A 11.B 21.C 31.A 41.A
2.B 12.C 22.B 32.C 42.C
3.B 13.B 23.B 33.D 43.C
4.D 14.C 24.A 34.C 44.A
5.A 15.A 25.B 35.D 45.C
6.C 16.B 26.C 36.C 46.B
7.C 17.A 27.B 37.B 47.A
8.B 18.D 28.C 38.A 48.D
9.D 19.C 29.D 39.D 49.D
10.B 20.D 30.B 40.D 50.B

UNIT 2: HEALTH

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.C 11.D 21.A 31.A 41.C
2.C 12.A 22.D 32.D 42.B
3.A 13.C 23.A 33.A 43.C
4.C 14.C 24.B 34.C 44.A
5.A 15.C 25.C 35.A 45.D
6.B 16.C 26.C 36.C 46.B
7.C 17.C 27.D 37.C 47.A
8.B 18.C 28.B 38.A 48.B
9.D 19.C 29.B 39.D 49.D
10.C 20.D 30.D 40.B 50.C

UNIT 3: COMMUNITY SERVICE

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.A 11.C 21.C 31.D 41.C
2.B 12.A 22.A 32.B 42.A
3.B 13.C 23.C 33.D 43.D
4.D 14.D 24.D 34.D 44.B
5.A 15.D 25.B 35.B 45.B
6.C 16.B 26.A 36.B 46.C
7.B 17.A 27.A 37.D 47.A
8.D 18.D 28.C 38.C 48.C
9.C 19.B 29.D 39.A 49.D
10.A 20.D 30.A 40.D 50.B

UNIT 4: MUSIC AND ARTS

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.D 11.A 21.D 31.A 41.A
2.A 12.D 22.C 32.D 42.A
3.C 13.B 23.A 33.D 43.C
4.A 14.B 24.D 34.A 44.C
5.B 15.A 25.A 35.D 45.A
6.C 16.C 26.D 36.C 46.C
7.A 17.A 27.A 37.B 47.A
8.B 18.C 28.D 38.C 48.B
9.B 19.B 29.D 39.C 49.A
10.C 20.D 30.C 40.C 50.A

UNIT 5: VIETNAMESE FOOD AND DRINK

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.B 11.D 21.B 31.B 41.D
2.D 12.A 22.D 32.D 42.D
3.C 13.B 23.D 33.D 43.B
4.A 14.B 24.C 34.C 44.C
5.D 15.B 25.A 35.D 45.C
6.B 16.A 26.B 36.C 46.A
7.D 17.A 27.D 37.B 47.C
8.B 18.B 28.D 38.A 48.D
9.B 19.B 29.A 39.B 49.A
10.D 20.C 30.D 40.D 50.C

UNIT 6: THE FIRST UNIVERSITY IN VIET NAM

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.A 11.C 21.D 31.B 41.D
2.A 12.B 22.B 32.D 42.A
3.A 13.D 23.A 33.D 43.C
4.A 14.D 24.C 34.A 44.B
5.B 15.A 25.A 35.C 45.C
6.D 16.A 26.B 36.D 46.C
7.C 17.A 27.C 37.A 47.A
8.B 18.A 28.C 38.C 48.D
9.A 19.C 29.C 39.C 49.B
10.B 20.B 30.D 40.B 50.B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *