Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo chương trình mới – Chuyên đề MULTIPLE CHOICE (UNIT 7-12)

UNIT 7

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Drivers have to__________ their seatbelt whenever they drive.

A. put B. tie C. fasten D. put on

2. We should wait for the traffic lights__________ before we cross the street.

A. turn green B. to turn green C. turn yellow D. to turn yellow

3. All of us have to obey__________ strictly.

A. traffic rules B. traffic C. traffic jam D. regular

4. Cyclists and motorists have to wear a__________ when they ride a motorbike.

A. hard hat B. cap C. mask D. helmet

5. He forgot to give a__________ before he turned left and got a ticket.

A. signal B. sign C. light D. hand

6. __________does it take you to get to Ho Chi Minh City by plane? – About 2 hours.

A. How far B. How much C. How long D. How many

7. There__________ a bus station in the city centre, but it has been moved to the suburbs.

A. used to be B. used to have C. use to have D. were

8. I__________ marbles when I was young, but now I didn’t.

A. play B. used to play C. have played D. didn’t use to play

9. “__________ is it from your house to the nearest bus stop?” – “About 50 meters’

A. How far B. How long C. How often D. How much

10. We should__________ the street at the zebra crossing.

A. walk B. walk on C. walk through D. walk across

11. John used to go to school __________.

A. with bicycle B. by foot C. in car D. by bus

12. Public __________ in my town is good and cheap.

A. transport B. tour C. journey D. travel

13. _______ is not very far from here to the city center.

A. That B. This C. It D. There

14. When there is a traffic jam, it__________ me a very long time to go home.

A. costs B. takes C. lasts D. spends

15. Mai’s dad usually drives her to school__________ her school is very far from her house.

A. but B. though C. because D. or

16. Yesterday Hoa and Lan__________ round West Lake. It took them an hour.

A. cycle B. cycles C. cycling D. cycled

17. Minh used to__________ his homework late in the evening.

A. does B. do C. doing D. did

18. If people __________ the rules, there are no more accidents.

A. follow B. take care of C. obey D. remember

19. You should__________ right and left when you go across the roads.

A. see B. look C. be D. take

20. Hurry up or we can’t__________ the last bus home.

A. keep B. follow C. go D. catch

21. There used to be fewer people and __________ on the roads.

A. roofs B. helmets C. helicopters D. vehicles

22. Do you know the __________ in the UK is to keep to the left?

A. traffic light B. traffic rule C. traffic jam D. speed limit

23. It is dangerous to ride a motorbike without a __________

A. helmet B. triangle C. tricycle D. circle

24. In Hanoi, during rush hour, some road users ride their motorbikes on the __________

A. driving licence B. lane C. pavement D. seat belt

25. Traffic is terrible during the __________ when everyone is in a hurry to get to work or come back home.

A. traffic light B. road sign C. traffic rule D. rush hour

26. The __________ for motorcycles is 40 km/h in towns and 60 km/h outside urban areas.

A. speed limit B. driving licence C. traffic rule D. traffic light

27. You must __________ the traffic rules in order to avoid accidents.

A. park B. obey C. reverse D. warn

28. It takes us more than three hours to drive across those __________ roads.

A. wide B. safely C. right-handed D. bumpy

29. You need a driving licence to __________

A. drive a car B. ride a bike C. get on the bus D. get off the train

30. The large supermarkets in Vietnam often let you __________ free.

A. park B. obey C. warn D. find

31. Some vehicles beep when they __________ to warn those behind.

A. ride B. reverse C. drive D. sail

32. After school, children queue up and wait for the bus __________ on the pavement in front of the school.

A. safe B. bumpy C. safety D. safely

33. Because my school is close to my house, I go to school on __________.

A. foot B. bike C.car D. bus

34. I often go to work late because of __________.

A. berry jam B. traffic jam C. jam pot D. cherry jam

35. My father goes to work by driving a __________.

A. horse B. bicycle C. motorbike D. car

36. How __________ is it from here to the nearest supermarket? – It’s about 500 meters.

A. far B. long C. difficult D. nice

37. My English teacher, Mr. Nam, often drives his car __________ on the way to school.

A. careful B. caring C. carefully D. careless

38. It is about three kilometers from my house __________ the hospital.

A. with B. on C. in D. to

39. We must obey the traffic rules __________ our safety.

A. to B. for C. on D. into

40. __________ my way to school, there is a big supermarket.

A. On B. During C. At D. In

41. You should walk across the street __________ the zebra crossing.

A. on B. at C. in D. from

42. My house is not far from my school, so I usually go __________.

A. on foot B. by foot C. by car D. by boat

43. This morning, I was __________ in a traffic jam and got to school fifteen minutes late.

A. catch B. block C. struck D. stuck

44. Turn on the left turn __________ before you make the turn and slow down.

A. sign B. direction C. signal D. crossing

45. It is __________ to use a hand-held mobile phone while driving or riding.

A. safe B. important C. illegal D. careful

46. __________ does it take you to ride to school? – About 30 minutes.

A. How long B. How far C. How often D. How much

47. A __________ is a part of a road that only bicycles are allowed to use.

A. cycle cross B. cycle lane C. cycle line D. cycle race

48. You __________ cross the street when the light is red.

A. should B. don’t have to C. can D. mustn’t

49. People __________ produce as much rubbish as we do now.

A. use to B. used to C. used to not D. didn’t use to

50. Why didn’t you __________ the bus I told you? – Because I changed my route.

A. catch B. get C. give D. go

==================================================

UNIT 8

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. I am very interested __________learning English.

A. to B. in C. at D. for

2. In the party last night, she looked __________in a red dress.

A. love B. lovely C. loving D. lovelily

3. Is Minh __________with the final semester’s result?

A. satisfy B. satisfied C. satisfying D. be satisfying

4. The ending of the film is __________All audiences are very sad.

A. disappointed B. satisfying C. disappointing D. satisfied

5. This is a __________film and it makes me cry a lot.

A. funny B. moving C. comedy D. excited

6. __________he is a CEO and earns a lot of money, he is very mean.

A. Because B. Although C. Despite D. Because of

7. This is a(n) __________on real life during wars in Vietnam in 1945.

A. horror film B. sci-fi C. comedy D. documentary

8. He __________the Oscar Prize as the best actress this year.

A. wins B. acts C. performs D. directs

9. She is hard working __________, she isn’t lucky in examinations.

A. Therefore B. But C. However D. So

10. She decided to quit this job __________the low salary.

A. because of B. despite C. because D. although

11. My son feels very happy when he sees that __________ with a lot of cute animals.

A. horror film B. biopic C. thriller film D. animation

12. Most __________ say that this film is worth watching.

A. plots B. settings C. critics D. acting

13. He acts very well. I’m sure that yesterday he stayed up all night reading the __________.

A. acting B. character C. survey D. script

14. Before you go to the cinema, you can watch the trailer and read __________ of the film.

A. reviews B. disaster C. critic D. character

15. That was a __________.. and boring horror film so I slept from the beginning to the end.

A. shocking B. entertaining C. gripping D. predictable

16. I didn’t expect the movie to be so interesting and so __________! I cried at the end of the film.

A. moving B. violent C. confusing D. hilarious

17. According to our latest survey, Batman is one of 10 __________ films this summer.

A. must-see B. violence C. embarrassed D. stunt

18. Woody Allen is one of some directors who __________ in their own films and receive positive reviews.

A. set B. star C. recommend D. make

19. The film had such a sudden and __________ ending that no one can imagine.

A. disappointed B. must-see C. predictable D. shocking

20. Watching __________ films may make people more aggressive.

A. hilarious B. violent C. entertaining D. gripping

21. The movie on TV last night made me__________.

A. bore B. boring C. bored D. boredom

22. I was__________ to learn that the director of that gripping film has won the first prize.

A. interest B. interests C. interested D. interesting

23. We were__________ with the latest film of that director.

A. Satisfy B. satisfying C. satisfactory D. satisfied

24. They were very disappointed her acting.

A. of B. with C. in D. on

25. Let’s go to the Victor Cinema. I’m sure you’ll find the film __________.

A. excites B. excite C. excited D. exciting

26. Mr. Beans Holiday is a__________ film – I was laughing from beginning to end.

A. hilarious B. violent C. scary D. moving

27. We are really__________ about going to the cinema tonight.

A. excited B. interested C. amused D. pleased

28. The film was so__________. However, my father saw it from beginning to end.

A. interesting B. exciting C. boring D. fascinating

29. We found the plot of the film __________.

A. bored B. boring C. interested D. acting

30. The cinema changed completely at__________ end of__________1920s.

A. an – the B. the – a C. a – the D. the – the

31. I enjoyed the film on TV yesterday evening__________ nobody in my family liked it.

A. although B. yet C. in spite of D. so

32. Last night, I didn’t go to bed early__________ being very tired.

A. despite of B. in spite of C. although D. because

33. I __________ thrillers to action films.

A. like B. prefer C. would rather D. enjoy

34. We like the film very much. The__________ are unforgettable and the plot is gripping.

A. characters B. acting C. style D. action

35. A__________ is a film that tries to make audiences laugh.

A. Horror B. sci-fi C. comedy D. documentary

36. A film in which strange and frightening things happen is called a/an__________.

A. thriller B. comedy C. drama D. animation

37. Not many people went to see the film;__________, it received good reviews from critics.

A. however B. despite C. but D. although

38.__________he spent much money on the film, it wasn’t a big success.

A. Even B. But C. Although D. Despite

39. Trung finds horror films really__________.

A. disgust B. disgusts C. disgusting D. disgusted

40.__________they spent a lot of money on the film, it wasn’t a big success.

A. However B. Nevertheless C. When D. Although

41. We didn’t find it funny__________ it was a comedy.

A. in spite of B. despite C. although D. but

42. In Titanic, it__________ LeonardoDi Caprio as Jack Dawson, a poor artist.

A. directs B. shows C. acts D. stars

43. The end of the film was so__________ that many people cried.

A. shocking B. moving C. exciting D. boring

44. I went to the cinema with my friends yesterday__________ feeling very tired.

A. although B. in spite of C. but D. so

45.__________beginning with a terrible disaster, the film has a happy ending.

A. In spite B. Despite C. Although D. However

46. I found the book so__________ that I couldn’t put it down.

A. gripping B. boring C. tiring D. shocking

47.__________careful preparation, we have a lot of difficulties in making a new film.

A. With B. However C. Such D. Despite

48. The film has a silly plot.__________, many people enjoyed it.

A. Though B. Moreover C. Because D. Nevertheless

49. A__________ is a film that shows real life events or stories.

A. Action B. documentary C. thriller D. comedy

50. I have never felt as__________ as I did when I watched that horror film.

A. terrify B. terrified C. terrifying D. terrible

==================================================

UNIT 9

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Christmas songs are __________ over night.

A. enjoyed B. described C. played D. appeared

2. Easter is a/an __________ festival which is celebrated in many countries.

A. interested B. interest C. amused D. joyful

3. Tet is a high time for all people to clean and __________ their houses.

A. go out B. decorate C. enjoy D. prepare

4. People put pumpkin __________outside the homes during Halloween.

A. lights B. lanterns C. neon signs D. bulbs

5. It is__________ to watch elephants racing in DakLak in the festival

A. amazing B. amazed C. amaze D. amazement

6. Various __________ and cultural activities are held in Da Lat in the Flower Festival

A. art B. artistic C. artist D. arts

7. The festival __________ annually at the end of August.

A. occurs B. helds C. takes place D. are held

8. Burning Man is a __________ festival held at the end of August.

A. music B. musical C. musician D. musicians

9. – “__________ are you going to Phu Yen?” – “To attend Hoi Mua Festival.

A. How B. What C. When D. Why

10. During Tet holiday, the __________ atmosphere is felt around the country.

A. local B. ethnic C. thankful D. festival

11. Mai’s dad usually drives her to school__________ her school is very far from her house.

A. but B. though C. because D. or

12. Traffic accidents can be prevented if people __________ the rules

A. remember B. obey C. go after D. take care of

13. Hurry up, or we’ll __________ the last bus.

A. lose B. avoid C. miss D. drop

14. Does your bike ever__________ down on the way to school?

A. break B. take C. do D. turn

15. Give a__________ before you turn left or right.

A. sign B. turn C. sound D. signal

16. Linda used to__________ morning exercise when she got up early.

A. did B. does C. doing D. do

17. My father __________ the bus to work every day, but I cycle.

A. catches B. drives C. goes D. runs

18. You should look right and left when you go __________ the road.

A. down B. across C. up D. along

19. Bus is the main public __________ in Viet Nam.

A. travel B. tricycle C. transport D. vehicle

20. The play was so boring __________, An saw it from beginning to end.

A. Therefore B. Despite C. However D. Although

21. Minh used to __________ his homework late in the evening.

A. does B. do C. doing D. did

22. If people __________ the rules, there are no more accidents.

A. follow B. take care of C. obey D. remember

23. You should __________ right and left when you go across the roads.

A. see B. look C. be D. take

24. Hurry up or we can’t __________ the last bus home.

A. keep B. follow C. go D. catch

25. Public __________ in my town is good and cheap.

A. transport B. tour C. journey D. travel

26. __________ is not very far from here to the city centre.

A. That B. This C. It D. There

27. When there is a traffic jam, it __________ me a very long time to go home.

A. costs B. takes C. lasts D. spends

28. She’s sure that they will find the film __________

A. entertaining B. entertain C. entertainment D. entertained

29. – “Do you like seeing a film?” – “__________”

A. No, I don’t like it at all. B. What film shall we see?

C. Who is in it? D. I’m sorry, 1 can’t.

30. __________ being frightened by the images, Lan still liked the film so much.

A. In spite B. Despite C. Although D. Nevertheless

31. During the __________, there are thousands of samba dancers with very beautiful costumes performing on the streets.

A. Mid-autumn festival B. Carnival

C. Easter D. Halloween

32. __________ is part of the Thai New Year. People throw buckets of water on each other to wish for luck.

A. Mid-autumn festival B. Easter

C. Thanksgiving D. Water Festival

33. What I like about festivals is that they show the __________ values of different communities.

A. Carnival B. culture C. cultural D. parade

34. Turkey is one of the __________foods at Thanksgiving in the US.

A. Easter B. serious C. culture D. traditional

35. Many Vietnamese people are very __________ and there are lots of things to do and not to do during Lunar New Year.

A. superstitious B. seasonal C. celebratory D. festive

36. In America, Halloween is one of the two most important __________ holidays of the year.

A. celebratory B. religious C. culture D. parade

37. After the __________, people often stay at home to play cards or chat together.

A. feast B. cranberry C. jet D. lantern

38. Swimming __________ help protect your eyes and allow you to see better underwater.

A. gravy B. turkey C. goggles D. stuffing

39. British farmers celebrated the end of the __________ with a big meal to give thanks to God.

A. cranberry B. chaos C. highlight D. harvest

40. The Mid-autumn festival is an occasion for children to play with traditional toys, especially star __________

A. feast B. lanterns C. stuffing D. jet

41. I will call you before I __________ over.

A. come B. will come C. will be coming D. came

42. After she graduates, she __________ a job.

A. got B. will get C. had got D. get

43. When I __________ him tomorrow, I will ask him.

A. saw B. have seen C. will see D. see

44. As soon as it __________ raining, we will leave.

A. stops B. stop C. had stopped D. stopped

45. By the time he comes, we will have already __________

A. leave B. leaving C. left D. leaves

46. Whenever I __________ her, I say hello.

A. see B. will see C. will have seen D. saw

47. The next time I go to New York, I am going __________ a ballet.

A. seeing B. see C. saw D. to see

48. I will never speak to him again so long as I __________

A. lives B. will live C. am living D. live

49. By the time Bill __________ to bed tomorrow, he will have had a full day and will be ready for sleep.

A. had gone B. will go C. goes D. went

50. As soon as I finish my report, I will call you and we __________ out for dinner.

A. went B. will go C. will have gone D. go

==================================================

UNIT 10

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. The wind, the sun, and the wave are some types of __________ sources of energy.

A. changeable B. alternative C. cheap D. costly

2. Remember to __________ the lights before going to bed.

A. turn B. turn on C. turn off D. stop

3. People will reduce energy __________ as much as possible.

A. consume B. consumption C. expense D. expenses

4. Nuclear power is expensive and dangerous __________ our environment.

A. for B. to C. in D. with

5. Human is looking for a clean, cheap and __________ sources of energy.

A. effective B. effect C. effectively D. effectiveness

6. Low energy light bulbs should be used to __________ electricity.

A. spend B. buy C. convert D. save

7. We must __________ the amount of water our family used every day.

A. lower B. reduce C. lessen D. narrow

8. At this time next month we __________ to Ha Long Bay for a holiday.

A. will go B. will going C. will be gone D. will be going

9. By the middle of the 21st century, people in developing countries __________ more renewable energy.

A. uses B. will be using C. used D. have

10. Fossil fuels are very common in our society but they __________ the environment.

A. renew B. provide C. waste D. pollute

11. When you save energy, you not only save money, you also reduce the demand for __________ such as coal, oil, and natural gas and that is a great way to play a part in saving the planet.

A. carbon footprint B. electricity

C. fossil fuels D. biogas

12. In India, the demand for __________ has always been more than the supply.

A. shortage B. sources C. slogan D. electricity

13. __________ energy is produced by collecting sunlight and converting it into electricity.

A. Hydro B. Nuclear C. Solar D. Wind

14. There are many available __________ power sources in Vietnam including sun, wind, water, etc.

A. nuclear B. hydro C. renewable D. solar

15. Laos and Cambodia have big plans for building up to 11__________ on the lower Mekong.

A. dams B. slogans C. energy D. coals

16. __________ can be an excellent source of free, renewable energy for poor farmers.

A. Turbine B. Biogas C. Solar panel D. Bulb

17. The government has warned that Britain will face power __________ in the coming winters.

A. coal B. shortages C. slogans D. energy

18. Wind power is one of the earliest __________ sources of energy used by humankind.

A. alternative B. polluted C. harmful D. exhausted

19. Nobody can predict exactly when supplies of fossil fuels will be __________ However, we all know they quickly reduce in quantity.

A. installed B. polluted C. harmful D. exhausted

20. Biogas can be used to __________ natural gas in cooking, heating, or electrical generation.

A. use up B. replace C. pollute D. install

21. At this time next week we__________ to work to support the air pollution cutting down campaign.

A. are cycling B. will be cycling C. will cycle D. will be cycled

22. Someone’s carbon__________ is a measurement of the amount of carbon dioxide that their activities produce.

A. footprint B. energy C. effect D. amount

23. Remember to__________ the lights before going to bed.

A. turn on B. stop C. turn D. turn off

24. We will cut down in the use of natural gas because it is __________ and harmful to the environment.

A. available B. abundant C. plenty D. limited

25. Hydro power is__________ because dams cannot be built in certain areas.

A. abundant B. enough C. limited D. unlimited

26. __________ source of energy is the source that can’t be replaced after use.

A. Effective B. Non-renewable C. Renewable D. Natural

27. Which of the following is NOT renewable source of energy?

A. wind B. coal C. hydro D. solar

28. We are looking for cheap, clean and__________ sources of energy.

A. serious B. dangerous C. effective D. efficient

29. By the middle of the 21st century, people in developing countries__________ more renewable energy.

A. used B. have used C. uses D. will be using

30. If we go on__________ electricity, we will have to pay a lot next month.

A. turning on B. widened C. wasting D. increasing

31. Biogas is__________ and cheap for cooking and heating.

A. serious B. expensive C. plenty D. abundant

32. We should put__________ on our roof for the heating and hot water.

A. equipment B. cracks C. solar energy D. solar panels

33. In many countries, people think that electricity, gas and water are not luxuries but__________.

A. necessities B. appliances C. sales D. consumers

34. We should use light bulbs in our homes.

A. a bit energy B. efficient C. low energy D. little energy

35. A hydropower station__________ in the North of the country next year.

A. will be built B. has been built C. was built D. were built

36. Nuclear energy is__________, but it is dangerous.

A. renewable B. non-renewable C. natural resource D. fossil fuel

37. Fossil fuels are very common in our society but they__________ the environment.

A. waste B. pollute C. renew D. provide

38. All the houses in our village will be__________ by solar energy.

A. frozen B. widened C. heated D. heightened

39. Several governments try to__________ the use of fossil fuels.

A. waste B. save C. reduce D. increase

40. At this time next week, we__________ a wind turbine in our garden.

A. will installed B. will be installing

C. install D. installed

41. Low energy light bulbs should be used to__________ electricity.

A. convert B. save C. spend D. buy

42. It is a good idea to use__________ when travelling long distances.

A. private cars B. public transport C. cars D. taxis

43. “Why is it called a__________ source?” – “Because it can be replaced easily and quickly.”

A. renewable B. non-renewable C. effective D. specific

44. We must__________ the amount of water our family use every day.

A. lessen B. narrow C. lower D. reduce

45. Wave energy is a source of__________ energy.

A. environmental friendly B. environmentally friendliness

C. environment friendly D. environmentally friendly

46. Alternative sources of energy__________ developed in the near future.

A. has been B. will be C. is D. was

47. She__________ cooking in the kitchen at 7 PM tomorrow.

A. will B. is C. will be D. be

48. Some new energy-saving bulbs__________ in the dining room.

A. will be put B. will put be C. will put D. will be putting

49. What should we do to electricity?

A. take B. save C. cut D. waste

50. The wind, the sun, and the wave are some types of __________ sources of energy.

A. cheap B. costly C. changeable D. alternative

==================================================

UNIT 11

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. When he was 8 years old, he had an accident and broke __________leg.

A. mine B. he C. his D. him

2. The teacher gave the students __________ homework.

A. they B. their C. theirs D. them

3. This is a picture of Picasso. Do you like __________?

A. them B. their C. theirs D. they

4. This isn’t your chairs. It’s __________

A. my B. me

5. I want to find __________ key. I can not go home without it.

A. me B. my C. I D. mine

6. How many people are there in __________ family?

A. you B. your C. yours D. you’re

7. My jacket is on the chair, __________ is on the table.

A. she B. her C. hers D. she’s

8. This is Mr and Mrs. Simth, those are __________ children.

A. they B. them C. theirs D. their

9. That isn’t __________ mobile phone.

A. Lan B. Lan’s C. Lans D. Lan is

10. I will present __________ idea to the company tomorrow.

A. mine B. my C. me D. I

11. The mother cat and __________ kittens napped in the sunshine.

A. his B. your C. hers D. her

12. I like cream cheese on __________ bagels.

A. my B. mine C. your D. our

13. __________ grandfather used to take us fishing.

A. Mine B. My C. Our D. Ours

14. Elaine bought __________ dress at the mall.

A. yours B. mine C. her D. hers

15. The car lost __________ rear bumper in an accident.

A. it’s B. its C. his D. her

16. The horse swished __________ tail to keep flies away.

A. it’s B. its C. its’ D. the

17. This dessert is __________ but you can have it.

A. my B. mine C. yours D. delicious

18. Please return __________ money at once.

A. mine B. your C. my D. its

19. __________ car is so dirty I can’t even tell what color it is.

A. Your B. Yours C. Hers D. Ours

20. When the cat saw the dog, it stopped in __________ tracks.

A. my B. its C. his D. hers

21. I think we__________ have electric taxis very soon.

A. may B. might C. will D. would

22. With teleportation, you disappear at a place, and then__________ in another place seconds later.

A. appears B. appeared C. reappear D. reappears

23. Every day over1,000 new cars add to the city and the city of over 20 million people is getting more and more__________.

A. expensive B. famous C. difficult D. gridlocked

24. My brother and I often come to school__________ foot.

A. at B. in C. by D. on

25. Skycycling tubes will be easy__________.

A. drive B. to drive C. ride D. to ride

26. The white cat is Helen’s, and the black cat is__________.

A. my B. I C. mine D. of mine

27. We try to make the future green by using vehicles or kinds of energy that are__________.

A. environmentally friendly B. environment friendly

C. environmentally friendship D. environmental friendly

28. This is Linda’s hat, and those shoes are__________, too.

A. her B. hers C. our D. their

29. It will be__________ to ride a jet pack in bad weather because it doesn’t have a roof.

A. enjoyable B. pleasant C. unpleasant D. comfortable

30. A sky safety system can help cars to__________ traffic jams and crashes.

A. prevent B. have C. use D. take

31. People won’t use flying cars__________ the year 2050.

A. before B. after C. during D. until

32. Is__________ the most serious problem?

A. pollution B. polluted C. pollute D. pollutant

33. We believe that urban transport pods can travel around 30kph.

A. with B. at C. in D. on

34. Do you think the__________ price will increase next month?

A. fossil fuels B. gases C. fuel D. natural gases

35. We will use more__________ energy in the future.

A. solar B. sunny C. sun D. sunlight

36. A jet pack doesn’t__________ a lot of space.

A. have B. bring C. take D. occur

37. Which__________ of transport do you think will be used in the future?

A. mean B. meaning C. meanings D. means

38. We are looking for types of vehicles that help us to avoid .

A. traffic B. traffic jams C. rush hours D. walking

39. The Segway, which is a__________ vehicle, will be a success.

A. two-wheels B. two wheels C. two wheel D. two-wheel

40. With the Segway, the driver pulls the handle to go back or pushes it to go.

A. forward B. backward C. round D. fly

41. __________ books are here. __________ are there.

A. Theirs – ours B. Their – our C. Theirs – our D. Their – ours

42. __________ is a single-wheel bike.

A. Mono wheel B. Hover scooter C. Segway D. Teleporter

43. Choose the word having different stress from the others.

A. harvest B. parade C. music D. pumpkin

44. __________ the film was gripping, Tom slept from beginning to end.

A. Therefore B. Despite C. However D. Although

45. You should look right and left when you go __________ the road.

A. down B. across C. up D. along

46. You found the plot of the film __________

A. boring B. bored C. interested D. acting

47. A lot of dancers go to Rio de Janeiro to __________ the Carnival.

A. attend B. join C. perform D. appear

48. Nuclear power __________ in the future.

A. will replace B. replaced C. will be replaced D. replaces

49. Wind, hydro and solar are __________ resources.

A. modern B. renewable C. non-renewable D. new

50. It’s really difficult to __________ a bicycle up the hill.

A. fly B. drive C. pedal D. sail

==================================================

UNIT 12

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. I avoid __________the car whenever possible, especially in a big city

A. took B. taking C. is taken D. take

2. Overpopulation problems __________both the rich and the poor.

A. cause B. reduce C. happen D. affect

3. People move to big cities for better __________

A. standard of living B. standard life

C. standard living D. life of standard

4. The major cause of death for children living in the slums is __________

A. immigration B. malnutrition C. density D. illiteracy

5. Overcrowded places have a lot of problems, __________?

A. don’t they B. does it C. doesn’t it D. have they

6. It’s very __________ in the city. Some rich people live in large villas, while many poor people live in small slums.

A. spacious B. healthy C. diverse D. equal

7. Some poor people may __________ crime when they need money.

A. commit B. accept C. involve D. arrive

8. Diseases __________ more quickly in overcrowded areas.

A. move B.travel C. spread D. come

9. The city has to find __________ to homeless people immediately.

A. calories B. solutions C. earnings D. systems

10. Living in the country is healthier than that in the city because in the countryside, there is __________ traffic.

A. higher B. fewer C. more D. less

11. She can’t give him a decision for the proposal. She needs __________ time to think.

A. more B. less C. a little D. a few

12. __________ is a renewable source.

A. coal B. oil C. wind D. gas

13. It is going to rain any minute now. The children __________ in the rain.

A. is being caught B. will be caught C. is caught D. are caught

14. Wind, hydro and solar are __________ energy sources.

A. modern B. renewable C. non-renewable D. new

15. __________ you __________ up this book for me, please?

A. Are…. going to wrap B. Will…be wrapping

C. Will …wrap D. Have…wrapped

16. Nuclear power __________ in the future.

A. will replace B. replaced C. will be replaced D. replaces

17. It’s really difficult to __________ a bicycle up the hill.

A. fly B. drive C. pedal D. sail

18. At this time next week, we __________ a test on sources of energy.

A. will take B. take C. will be taking D. are taking

19. My children often sleep while they are __________ a plane.

A. hi B. on C. by D. into

20.__________ books are here __________ are there.

A. Theirs/ Ours B. Their/ Our C. Theirs/ Our D. Their/ Ours

21. Many __________ and artistic activities are held as the part of the flower festival in Da Lat.

A. cultural B. romance C. disappointed D. annoyed

22. Wind, hydro and solar are __________ resources.

A. modern B. renewable C. non-renewable D. new

23. At a seasonal festival, people race down the hill to __________ cheese.

A. break B. catch C. buy D. eat

24. They had to wear __________ to protect their eyes at the tomato festival.

A. goggles B. tradition C. trucks D. greasy

25. People are looking for cheap, clean and effective sources of __________

A. solar B. energy C. wind D. water

26. Nuclear energy can provide electricity for the world needs, but it is __________

A. cheap B. unlimited C. dangerous D. safe

27. I like public __________ because it is cheap and convenient.

A. journey B.travel C. vehicle D. transport

28. Do you want to __________ a taxi or a tram to Ha Noi capital?

A. fly B. walk C. drive D. take

29. At 6.00 am tomorrow, we __________ to Canada by plane.

A. will travel B. will be travelling

C. will be travelled D. travel

30. Do you think we __________ driverless car in the future?

A. use B. to use C. will use D. have used

31. He is a teacher, __________?

A. is he B. doesn’t he C. wasn’t he D. isn’t he

32. He is tired, __________ he has to stay up late.

A. therefore B. so C. and D. but

33. The car __________ in Japan

A. is made B. makes C. made D. are made

34. Tom said that he __________ in the city.

A. living B. lives C. lived D. live

35. Let’s play soccer, __________?

A. aren’t you B. won’t you C. will we D. shall we

36. I used for __________ up late, when I was a child.

A. getting B. got C. get D. to get

37. He __________ playing guitar at night.

A. is used to B. used to C. use to D. are used to

38. A __________ is a film that tries to make audiences laugh.

A. sci-fi B. documentary C. comedy D. horror

39. I found the book so __________ that I couldn’t take my eyes off the screen.

A. gripping B. shocking C. tiring D. boring

40. We found the plot of the film __________

A. bored B. boring C. interested D. acting

41. Traffic accidents can be prevented if people __________ the rules.

A. remember B. obey C. go after D. take care of

42. I’m sure you’ll find the film __________

A. amuse B. amusing C. amused D. amusement

43. Give a __________ before you turn left or right.

A. sign B. turn C. sound D. signal

44. On Thanksgiving, families and friends __________ to have a feast.

A. meet B. arrive C. gather D. appear

45. The University of Indochina __________ in Ha Noi in 1906.

A. built B. was built C. has built D. has been built

46. Last year, we participated in __________ funds for street children.

A. raising B. making C. gathering D. taking

47. The doctor says my father will become ill __________ he stops smoking.

A. until B. when C. unless D. if

48. We __________ to school two years ago. Now I go to school on foot.

A. used to cycle B. cycled C. was cycling D. went

49. __________ the silly story, many people enjoyed the film.

A. Although B. In spite of C. However D. Nevertheless

50. A friend of __________ corning to stay with me next month.

A. me B. my. C. I D. mine

==================================================

ANSWER KEYS

UNIT 7

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. C 11. D 21. D 31. B 41. B
2. B 12. A 22. B 32. D 42. A
3. A 13. C 23. A 33. A 43. C
4. D 14. B 24. C 34. B 44. D
5. A 15. C 25. D 35. D 45. C
6. C 16. D 26. A 36. A 46. B
7. A 17. B 27. B 37. C 47. A
8. B 18. C 28. D 38. D 48. C
9. A 19. B 29. A 39. B 49. B
10. D 20. D 30. A 40. A 50. A

UNIT 8

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. B 11. D 21. C 31. A 41. C
2. B 12. C 22. C 32. B 42. D
3. B 13. D 23. D 33. A 43. B
4. C 14. A 24. B 34. A 44. B
5. B 15. D 25. D 35. C 45. B
6. B 16. A 26. A 36. A 46. A
7. D 17. A 27. A 37. A 47. D
8. A 18. B 28. C 38. C 48. D
9. C 19. D 29. B 39. C 49. B
10. A 20. B 30. D 40. D 50. B

UNIT 9

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. C 11. C 21. B 31. B 41. A
2. D 12. B 22. C 32. D 42. B
3. B 13. C 23. B 33. C 43. D
4. B 14. A 24. D 34. D 44. A
5. A 15. A 25. A 35. A 45. C
6. B 16. D 26. C 36. B 46. A
7. C 17. A 27. B 37. A 47. D
8. B 18. B 28. A 38. C 48. D
9. D 19. C 29. A 39. D 49. C
10. D 20. C 30. B 40. B 50. B

UNIT 10

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. B 11. C 21. B 31. D 41. B
2. C 12. D 22. A 32. D 42. B
3. B 13. C 23. D 33. A 43. A
4. A 14. C 24. D 34. C 44. D
5. A 15. A 25. C 35. A 45. D
6. D 16. B 26. B 36. A 46. B
7. B 17. B 27. B 37. B 47. C
8. D 18. A 28. C 38. C 48. A
9. B 19. D 29. D 39. C 49. B
10. D 20. B 30. C 40. B 50. D

UNIT 11

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. C 11. D 21. C 31. D 41. D
2. B 12. A 22. C 32. A 42. A
3. A 13. C 23. D 33. B 43. B
4. D 14. C 24. D 34. C 44. D
5. B 15. B 25. B 35. A 45. B
6. B 16. B 26. C 36. C 46. A
7. C 17. B 27. A 37. D 47. B
8. D 18. C 28. B 38. B 48. C
9. B 19. A 29. C 39. D 49. B
10. B 20. B 30. A 40. A 50. C

UNIT 12

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. B 11. A 21. A 31. D 41. B
2. D 12. C 22. B 32. D 42. B
3. A 13. B 23. B 33. A 43. D
4. B 14. B 24. A 34. C 44. C
5. A 15. C 25. B 35. D 45. B
6. C 16. C 26. C 36. C 46. A
7. A 17. C 27. D 37. A 47. C
8. C 18. C 28. D 38. C 48. A
9. B 19. B 29. B 39. A 49. B
10. D 20. D 30. C 40. B 50. D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *