Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo chương trình mới – Chuyên đề READING (UNIT 1-6)

UNIT 1 MY HOBBIES

F. READING

I. Read the text and choose the correct answer.

If you enjoy cycling for pleasure, doing it in London can be a shock. There are not enough lanes especially for bikes, and making your way through the traffic can be very risky. But if you have great passion, cycling in London can be exciting, and it is an inexpensive way of keeping fit if you live there. Some cyclists don’t mind spending a lot of money on expensive bikes. However, if you just want a basic bike that is only for occasional use, there are many cheap choices. Several markets have cheap bikes on sale which may not be impressive to look at but should be satisfactory. You should buy a cycling helmet if you want to cycle in London. Wearing a cycling helmet is not compulsory in Britain, but it is a good idea to wear one for protection.

1. What is the main idea of the passage?

A. Cycling helmets B. Cheap bicycles

C. Bicycle markets D. Cycling in London

2. According to the passage, cycling in London is

A. easy B. difficult C. tiring D. boring

3. The word “it” in line 3 refers to

A. cycling B. passion C. excitement D. doing exercise

4. The difficulty of cycling in London is described in lines

A. 2 B. 5 C. 5-6 D. 8-9

5. According to the passage, all the followings are true EXCEPT that

A. It is compulsory to wear a helmet when cycling in Britain.

B. Some bikes in London are cheap.

C. There are not many lanes especially for bikes.

D. Some cyclists don’t want to buy expensive bikes.

II. Choose the most suitable word for each space.

What do you like doing best (1) your spare time? My cousin Paul likes going (2) in the country and (3) photos. Sometimes he (4) with his friends, and they (5) at the park or at the beach. They always (6) a good time. His brother Chris isn’t (7) on walking. He spends most of the (8) at home.

1. A. for B. when C. in D. at

2. A. for walks B. walks C. a walk D. to walk

3. A. making B. having C. taking D. doing

4. A. travels B. gets up C. sees D. goes out

5. A. enjoy B. have fun C. hobby D. go

6. A. have B. make C. do D. like

7. A. interested B. out C. decided D. keen

8. A. other B. time C. people D. money

III. Read the article and decide whether the statements are true (T) or false (F).

After school Susan goes home to do her model-making. She loves making models. She started about a year ago. She needs about two weeks to make a model. Then she puts it on the shelf in her bedroom. She has about twenty models now. She thinks she will need to get another shelf soon. Last term she tried to start a club for model-making at school but the teachers and other children weren’t interested. She thinks she has a lot of fun anyway.

True False

1. Susan makes models when she stays at school.

2. She has made her models for about one year.

3. It takes her two weeks to make two models.

4. She will need another shelf for her models soon.

5. Susan tried to start a club for model making and the

teachers and other children were interested in it very much.

 

 

===================================================

 

UNIT 2: HEALTH

F. READING

I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

It’s important to (1) well, especially when you are studying. If you are at primary (2) , you may not go home for lunch and have a cooked meal of meat or (3) and vegetables. A chicken and lettuce sandwich, with some (4) fruit would be a light but (5) lunch. Many people around the world eat plain, boiled (6) two or three times a day. Pupils and students often don’t eat (7) when they’re revising for an exam – they eat chocolate and (8) lots of black coffee! And by the way, doctors say everybody should start the day with healthy (9) . It’s also good for you to drink a lot of (10) through the day.

1. A. launching B. emitting C. eat D. peaking

2. A. school B. weapons C. spaceships D. rockets

3. A. to B. towards C. with D. fish

4. A. as soon as B. fresh C. as well as D. such as

5. A. burnt B. explored C. went off D. healthy

6. A. rice B. audience C. observatories D. watcher

7. A. sent back B. returned to C. well D. except for

8. A. weightlessness B. drink C. wavelengths D. length

9. A. space B. atmosphere C. vacant D. breakfast

10. A. scientists B. drivers C. water D. astronauts

 

II. Fill in the blank with a suitable word in the box.

We need calories or (1) to do the things every day. For example, when we walk or (2) a bike to school, we spend a certain amount of (3) and even when we sleep, we also use them. But how many calories should we (4) a day to stay in shape? It’s difficult (5) us to calculate. If people want to keep (6) ,they should remember that everyone should have between 1600 and 2500 calories a day.

We get calories (7) the food we eat. If we get too much food and don’t take part (8) any activities, we can get fat quickly. So besides studying, we should do some (9) , play sports or do the housework, such as cleaning the floor, cooking etc., if we don’t eat enough, we feel (10) and weak.

III. Read the following passage and write T (true) or F (false) for each statement.

How many calories can you burn in one hour? Well, it all depends on the activity. You use calories all the time, even when you are resting. Reading, sleeping, sitting and sunbathing all use about 60 calories an hour. Very light activities use 75 calories. Examples are eating, writing, knitting, shaving, driving and washing up. Light activities which use about 100 calories an hour include playing the piano, getting dressed and having a shower. Under moderate activities which use between 100 and 200 calories an hour we can put walking, doing housework, shopping and skating. Energetic activities use 200-400 calories. Those activities include horse riding, cycling, swimming, skipping and dancing. Finally there are strenuous activities which use up to 600 calories an hour. These activities include climbing stairs, jogging, digging the garden and playing football.

1. Horse riding uses the most amount of calories.

2. Reading uses as many calories as writing.

3. The calories we burn for eating and washing up are the same.

4. Walking is a very light activity.

5. Sunbathing uses more calories than driving.

6. When we are resting, we don’t burn calories.

7. Having a shower uses only 100 calories an hour.

8. Cycling and dancing use the same amount of calories

9. Playing football uses fewer calories than swimming.

10. The amount of calories we use an hour depends on the activity we do.

IV. Complete the conversation with the phrases in the box. Then answer the questions below.

(The friends are going to the Buckingham Palace.)

David: This is great. (1) to see inside Buckingham Palace.

Peter: Yeah, maybe the Queen will be our tour guide!

Linda: I think we should join the queue. The last tour starts in ten minutes.

David: What’s the matter, Susan? Are you OK?

Susan: No, I don’t feel very well. I have a headache and I feel really hot. Maybe I shouldn’t come on the tour.

David: Hey, everyone. Susan doesn’t feel very well. (2) but I think we should go home with her.

Peter: But how about these tickets? (3) . We can’t go home!

David: Yes, we can. (4) we can get our money back.

UNIT 3: COMMUNITY SERVICE

F. READING

I. Choose the correct word A, B or C for each gap to complete the following passage.

(1) January 17th, 1995, a powerful earthquake hit the city of Kobe, Japan. Many buildings (2) or collapsed.

Soon after the earthquake, people in Kobe (3) working together to save their city. Neighbours pulled each other out (4) collapsed buildings. Ordinary people (5) out fires even before the fire trucks arrived. Volunteers in Kobe organized themselves into (6) . They worked out a system to send (7) to people who needed. Other teams searched for belongings in damaged stores and homes. Some people (8) food, water, clothes, and electric generators to different part of the city. Some volunteers took (9) of children who had lost their parents. Teams of volunteers from outside Japan helped, too.

Today, Kobe has been built. But people there still remember the outpouring of support they (10)_______ from all over the world back in 1995.

1. A. in B. at C. on D. from

2. A. is burning B. burned C. burning D. burn

3. A. to begin B. are beginning C. begin D. began

4. A. into B. of C. on D. with

5. A. to put B. putting C. puts D. put

6. A. teams B. pair C. group D. friends

7. A. helped B. helping C. help D. to help

8. A. brought B. bringing C. brings D. brought

9. A. part B. care C. caring D. note

10. A. received B. is receiving C. have received D. receiving

II. Read the passage, and then choose the best answers.

Each country has many good people who take care of others. For example, some of students in the United States often spend many hours as volunteers in hospitals, orphanages or homes for the elderly. They read books to the people in these places, or they just visit them and play games with them or listen to their problems.

Other young volunteers go and work in the homes of people who are sick or old. They paint, clean up, or repair their houses, do the shopping. For boys who don’t have fathers, there is an organization called Big Brothers. College students and other men take these boys to basketball games or on fishing trips and help them to get to know things those boys usually learn from their fathers.

Each city has a number of clubs where boys and girls can go and play games. Some of these clubs show movies or hold short trip to the mountains, the beaches, museums, or other places of interest. Most of these clubs use a lot of students as volunteers because they are young enough to understand the problems of younger boys and girls.

1. What do volunteers usually do to help those who are sick or old in their homes?

A. They do the shopping, and repair or clean up their house.

B. They tell them stories and sing dance for them.

C. They cool, sew, and wash their clothes.

D. They take them to basketball games.

2. What do they help boys whose fathers do not live with them?

A. To learn things about their fathers.

B. To get to know thing about their fathers.

C. To get to know things that boys want from their fathers.

D. To learn things that boys usually learn from their fathers.

3 .Which activities are NOT available for the students at the clubs?

A. playing games B. learning photography

C. going to interest places D. watching films

4. Why do they use many students as volunteers? – Because .

A. they can understand the problems of younger boys and girls.

B. they have a lot of free time.

C. they know how to do the work.

D. they are good at playing games and learning new things.

5. Where don’t students often do volunteer work?

A. hospitals B. orphanages C. clubs D. homes for the elderly

 

III. Read the conversation between the interviewer (I) and the head of the village (HoV), and then choose the correct answers.

I: When did the volunteers come to your village?

HoV: Well, they came last month.

I:How many of them came?

HoV: A group of about twelve.

I: What did they do on the first day?

HoV: They held a meeting with me and some elderly villagers in the first evening to talk about their plans while they were staying in the village.

I: What did they do in the following days?

HoV: They repairedold cottages, taught the children how to have a healthy and clean life.

I: What did the villagers think of them?

HoV: Well, they loved them because they were very helpful, active, and polite.

I: Was there any change in the village after they came?

HoV: Yes, a lot. But they should come to help US more next year. I hope so.

I: What do you think of the community service?

HoV: Well, it is very helpful, and it makes US believe in the young generation.

1.The volunteers came to the village .

A. last week B. last month C. last year D. last weekend

2.On the first day the volunteers had a meeting with .

A. all the villagers

B. all the children

C. the head of the village and some of the villagers

D. all the children and the head of the village

3. They talked about .

A. staying in the village B. having a holiday in the village

C. what they would do D. what they would help the children

4. The villagers like them because they have .

A. appearance

B. hard working habit

C. hard working habit and good behavior

D. a healthy and clean life all the time

5. The head of the village thinks that _________

A. the community service is very helpful

B. he doesn’t believe in the young generation

C. he doesn’t want the volunteers to come back next year

D. the community service is not very helpful

 

IV. Choose the correct answer A, B, C or D to fill each blank in the following passage.

Hobbies are activities for entertainment. Hobby can cost you almost nothing.

Music is the most popular. For example, many people play the guitar for (1) ____ in their free time. Sports provide other (2) hobbies. Cycling, running, tennis, table-tennis are the sports that millions of people play during their free time.

Some people’s coin collections are wonderful. There are still hundreds of (3) collections, such as bottle collections, seashell collections, butterfly collections, and so on.

For some people, a hobby is a favourite (4) , like chess. In chess, we need two or more people (5) .

1. A. fun B. funny C. funnies D. funniest

2. A. strange B. normal C. favourite D. unusual

3. A. another B. other C. others D. the other

4. A. exercise B. game C. interest D. sports

5. A. play B. to play C. playing D. to playing

=================================================

 

UNIT 4: MUSIC AND ARTS

F. READING

I. Fill in the blank with a suitable word.

Kevin O’Donnell works (1) Hollywood. He records (2) for films. He worked on his first film in 1980: Star Wars. He’s now 51 and he (3)_____helped to make more than 100 films. In 1983, he did the sound on the film called Terms of Endearment. The film won five Oscars, but O’Donnell (4) win one. He was at the Oscars in 1983 (5) he was only 26.

Now, he has (6) to the Oscars 20 times. He worked on Top Gun, Terminator 3, Spider-Man, Transformers and other great films, but he hasn’t won an Oscar (7) . He has written 20 speeches so far, but has never been given one. (8) speeches are in a drawer in (9) house. Kevin doesn’t mind. He knows the sound in his films is amazing. He’s (10) to win one day!

II. Fill in the blank with a suitable word in the box.

One of the first novels in the history of literature (1) written in England in 1719. It was Robinson Crusoe by Daniel Defoe. Daniel Defoe was born (2) London in the family of a rich man. When Daniel was a schoolboy, be began to write stories. After (3) school, he worked in his father’s shop and (4) articles for newspapers. Defoe visited many countries and met many people. That helped him (5) in his writings.

In 1719, when Defoe was sixty years old, he wrote the novel Robinson Crusoe which (6) ____ him famous. Defoe used in his book a true story about a sailor who (7)____ on an island for four years. Robinson Crusoe in Defoes novel lived on an island for twenty-eight years. People liked (8) novel in England and in many other countries, Daniel Defoe wrote other books. (9) , his novel Robison Crusoe was the (10) famous. Defoe was not a rich man when he died in 1731.

III. Read the passage, and then answer the questions.

Have you ever seen the film School of Rock? It’s about a rock musician whobecame a teacher. The film is based on a real music school which is run by Paul Green. Paul Green started the first School of Rock in 1998 in Philadelphia in the USA. He gave students rock music lessons after school, but he wanted to do more. Now he gives them the chance to play in rock concerts. “Some of our students have never played in front of a real audience before. We teach them how to do it.” he says. He has already taught hundreds of young people to be rock performers, and now there are 30 schools of rock in different towns in the USA.

1. How many students has he taught?

___________________________________________________________

2. How many schools of rock are there in the USA?

___________________________________________________________

3. When did Paul Green start his first rock school?

___________________________________________________________

4. What is the film School of Rock about?

___________________________________________________________

5. What does he teach his students to do?

___________________________________________________________

 

IV.Read the text about an artist. Choose the correct answer: A, B, or C.

You can’t buy a drawing by Julian Beever and you can’t see his work in a gallery or museum. Julian makes his amazing pictures on the pavements of city streets. People have called him “the Pavement Picasso” and perhaps you have seen his pictures on the Internet.

Julian has made hundreds of pieces of “pavement art” in different countries – in many parts of Europe and also in the USA, Australia, Japan, Argentina, and Brazil.

His drawings can take three or four days to finish. But because he draws with chalk, the drawings only stay for a short time. When people walk on them or when it rains, they quickly disappear. For Julian, this isn’t a problem. The drawings survive in the photos he has taken, and this is the most important thing for him.

Julian’s fame hasn’t come from experts in the art world, but from the Internet. “The reason why my work has become well known is because people like it and they’ve sent it to each other on the Internet,” he says. “So I know that what I do is popular.”

Julian Beever is from Leicestershire in England, but he now lives in Belgium.

1. Julian Beever makes drawings .

A. outside B. on his computer C. for exhibitions in a gallery

2. He has worked .

A. in a few cities B. in lots of countries C. with hundreds of people

3. His pictures .

A. are easy to draw B. look good when it rains C. don’t stay for a long time

4.Lots of people know Julian’s art because .

A. they know a lot about art

B. he has sent photos to them

C. they have seen it on the net

5. Julian Beever .

A. hasn’t lived in Britain

B. hasn’t tried to be a star in the art world

C. isn’t very interested in photos

 

===================================================

 

UNIT 5: VIETNAMESE FOOD AND DRINK

F. READING

I. Read the texts and complete the chart.

I’m Roy and this is my wife, Joan. We live on a farm, so we have to get up early, at about 5.30. We start a day at 6 a.m with a big breakfast- bacon, sausages, eggs, tomatoes and mushrooms. We have toast, too, and two or three cups of tea.

Our big meal of the day is lunch at 12 o’clock. We have meat with potatoes and vegetables, then a big pudding, such as apple pie and custard, and a cup of tea.

At five o’clock we have tea. That’s a light meal- eggs perhaps, or cheese on toast, and then cakes or biscuits and another cup of tea. On Fridays and Saturdays, we go to the pub in the evenings, and we have a few pints of beer.

 

 

II. Put a word from the box in each gap to complete the following passage

This (1) is called Nem Ran by northerners and Cha Gio by southerners. In Ha Noi, the (2) of Nem Ran dates back to a time (3) Cha Ca had not existed. Although it ranks among Vietnam’s specialty dishes, Nem Ran is very (4) to prepare. Consequently, it has long been a preferred food on (5) occasions such as Tet and other family festivities.

Ingredients used (6) Nem Ran comprise of lean minced pork, see crabs or unshelled shrimps, two kinds of edible mushroom (Nam Huong and MocNhi), (7) onion, duck eggs, pepper, salt and different (8) of seasoning. All are (9) thoroughly before being wrapped with transparent rice paper into small rolls. These rolls (10) then fried in boiling oil.

III. Read the passage and decide which answer A, B, C or D best fits each space.

The 25th meeting of the FAO Committee on Fisheries (COFI) that will take place in February 2003 comes at a (1) time in the quest for sustainable fisheries. Meeting in Johannesburg at the World Summit on Sustainable Development in 2002, world leaders (2) the vital role of marine fisheries to economic and food security and to biodiversity in general. Leaders established a number of fisheries commitments for the world community, (3) a call “to maintain or restore stocks to levels that can produce maximum sustainable (4) with the aim of achieving these goals for depleted stocks on an urgent basis and where possible not later than 2015.”

The mission of FAO in the field of fisheries is to (5) and secure the long-term sustainable development and utilization of the worlds fisheries and aquaculture. Many of the issues (6) the agenda for the 2003 COFI meeting will contribute directly to the goal of restoring depleted fish stocks and to (7) other commitments.

If we are to fulfill these commitments, we must take (8) actions and set clear priorities. The most recent FAO statistics indicate that over 70 percent of fisheries are (9) overfished or are fished at their maximum capacity. In coming years, production from many key fisheries will likely decline. Demand for fisheries products, (10) , will continue to increase. The prospect of this growing shortfall poses our greatest fisheries challenge today.

1. A. busy B. critical C. serious D. fine

2. A. declared B. claimed C. accepted D. acknowledged

3. A. giving B. making C. including D. containing

4. A. volume B. quantity C. amount D. yield

5. A.aid B. meet C. provide D. facilitate

6. A. on B with C. in D. for

7. A. advancement B. advancing C. advanced D. advance

8. A. determined B. concentrated C. concerted D. focused

9. A. both B. or C. either D. neither

10. A. however B. consequently C. so D. therefore

 

IV.Read the passage carefully, and then do the following tasks.

The healthy eating diet

Healthy eating is about feeling great and having more energy. If you choose the right foods, your healthy diet will be a tasty diet, too. You can still enjoy your favourite sweet and salty foods, but too much sugar and salt is bad for your body.

Dairy products like milk, cheese, and yoghurt are great because they contain calcium and keep your teeth and bones healthy. You should choose low-fat dairy products.

Meat, fish, eggs, beans, and nuts are important, too. They keep our bodies healthy and they give us energy to work and play.

Whole grains are an important part of every meal. If you eat lots of whole grains, you will have a healthy heart. Whole grains are in bread, cereal, pasta, and rice. Dark bread and brown rice are great sources of whole grains.

Fruit and vegetables are the most important part of a healthy diet. They are low in calories and full of vitamins. Eat lots of fruit and vegetables with every meal, and as snacks during the day. Fruit and vegetables with darker colours have more vitamins.

A. Find the underlined words in the text to match the meanings.

1.________ : an amount of energy.

2.________ : the power that your body gets from food.

3.________ : food that you eat between meals.

4.________ : If food is this, it tastes of sugar.

5.________ : If food is this, it tastes of salt.

6.________ : the types of food that you eat most often.

7.________ : things in food that we need to grow and be healthy.

8.________ : the place where you get something from.

B. Answer the following questions.

1. What does the healthy eating diet help you?

_______________________________________________________________________

2. What can you also enjoy when you have a healthy eating diet?

_______________________________________________________________________

3. Why are dairy products good for your health?

_______________________________________________________________________

4. What is the function of meat, fish, eggs, beans and nuts?

_______________________________________________________________________

5. Why are whole grains an important part of every meal?

_______________________________________________________________________

6. What types of foods can we get whole grains from?

_______________________________________________________________________

7. Why are fruit and vegetables the most important part of a healthy diet?

_______________________________________________________________________

8. What types of fruit and vegetables have more vitamins?

 

===================================================

 

UNIT 6: THE FIRST UNIVERSITY IN VIET NAM

F. READING

I. Read the following passage and choose the best option for each numbered bank.

Chu Van An was born in 1292 and died in 1370. From his childhood, he was (1) for his intelligence. He did not have the dream of (2) part in exams to become mandarins (3) other students. Chu Van An stayed at (4) and taught himself by reading books, and opened schools. His school quickly became famous in the region and many students from other places went there to (5) ._____

Emperor Tran Minh Tong (6) Chu Van An to be the principal of the Imperial Academy to teach his crown prince and other students to become (7)______people for the country. In 1359, Emperor Tran Minh Tong gave his crown (8)_____his son, Tran Hien Tong, who was also a student of Chu Van An. Under the regime of Emperor Tran Hien Tong, the court and the country were peaceful. (9) ____, this period lasted only for 12 years. Then Emperor Tran Hien Tong died, and Tran Du Tong inherited the crown. The social situation became complicated, the people were very poor and many good people were killed.

Chu Van An bravely submitted a petition which requested the Emperor to behead 7 perfidious mandarins, so it was (10) “Seven Beheaded Petition” (That Tram So). “Seven Beheaded Petition” became the symbol of the courageous attitude of the real intellectuals, and of Chu Van An’s spirit.

1. A. like B. famous C. Such as D. Similar

2. A. approximately B. expressively C. taking D. progressively

3. A. like B. pioneering C. pioneering D. pioneers

4. A. custom B. waiter C. service D. home

5. A. tourists B. study C. pilot D. guess

6. A. invited B. orbition C. orbital D. orbiting

7. A. constructed B. designed C. talented D. painted

8. A. equipment B. to C. equivalent D. furniture

9. A. invitation B. ticket C. space D. However

10. A. called B. departures C. islands D. destinations

II. Fill in the blank with a suitable word.

In the USA, students (1) their secondary education at the age of 11. First they (2) to Middle School for three years. Then they go for High School for four years, from the age 14 to 18. Some students (3) school when they are 16 and (4) jobs. But most students (5) at High School still they are 18. Then they (6) exams and they get “High School Diploma”. There aren’t any national exams.

All students at secondary school in the USA (7) English, math, science, and P.E., but students (8) other subjects, so they don’t all study the same subjects.

About 90% of students in the USA go to (9) school. About 10% go to (10) schools. Most of the private schools are religious schools.

III. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D tor each question.

The Temple of Literature is about 10 minutes away from Hoan Kiem Lake. It was constructed in 1070 under Ly Thanh Tong’s dynasty, first to honor Confucius and nowadays to celebrate the doctorate and high rank scholar of Vietnam. In 1076, Emperor Ly Nhan Tong continued the work and built the Imperial Academy as the first university of Vietnam.

The Temple is divided into five courtyards. The first courtyard is from the main gate to Dai Trung Gate. The second is with Khue Van Pavilion. The pavilion symbol is used on the street signs of Ha Noi. The third courtyard is the place where the doctorate names were listed on the stone tablets above tortoise backs. The fourth courtyard is dedicated for Confucius and his 72 honored students, as well as Chu Van An – one of the most famous teachers at the Imperial Academy. The last is also the farthest courtyard is Thai Hoc House, which was used as the Imperial Academy. Thai Hoc House holds a small collection of old-time costumes for students and scholars.

1. Where is the Temple of Literature?

___________________________________________________________

2. When and by whom was it built?

___________________________________________________________

3. How many courtyards are there in the Temple of Literature?

___________________________________________________________

4. Which courtyard is with Khue Van Pavilion?

___________________________________________________________

5. What is the Pavilion symbol used on?

_______________________________________________________

IV. Read the passage about the Temple of Literature, and then answer the questions.

The Temple of Literature is about 10 minutes away from Hoan Kiem Lake. It was constructed in 1070 under Ly Thanh Tong’s dynasty, first to honor Confucius and nowadays to celebrate the doctorates and high rank scholars of Vietnam. In 1076, Emperor Ly Nhan Tong continued the work and built the Imperial Academy as the first university of Vietnam.

The temple is divided into five courtyards. The first courtyard is from the main gate to Dai Trung Gate. The second is with Khue Van Pavilion. Thepavilion symbol is used on all street signs of Ha Noi. The third courtyard is the place where doctorate names were listed on the stone tablets above tortoise backs. The fourth courtyard is dedicated for Confucius and his 72 honoured students, as well as Chu Van An – one of the most famous teachers at the Imperial Academy. The last is also the farthest courtyard is Thai Hoc House, which was used as the Imperial Academy. Thai Hoc House holds a small collection of old-time costumes for students and scholars.

1.Where is the Temple of Literature?

_______________________________________________________________________

2.When and by whom was it built?

_______________________________________________________________________

3.How many courtyards are there in the Temple of Literature?

_______________________________________________________________________

4.Which courtyard has Khue Van Pavilion?

_______________________________________________________________________

5.What is the Khue Van Pavilion symbol used for?

_______________________________________________________________________

6.Where can we find stone tablets above tortoise backs with the names of doctors?

_______________________________________________________________________

7.What is the fourth courtyard dedicated for?

_______________________________________________________________________

8.Where is the Thai Hoc House?

_______________________________________________________________________

9.What was used as the Imperial Academy?

_______________________________________________________________________

10.What does the Thai Hoc House hold nowadays?

__________________________________________________________________

 

 

ANSWER KEYS

F. READING

I. Read the text and choose the correct answer.

l. D

2. B

3. A

4. A

5. A

II. Choose the most suitable word for each space.

l.C

2. A

3. C

4. D

5. B

6. A

7. D

8. B

III. Read the article and decide whether the statements are true (T) or false (F).

1. False

2. True

3. False

4. True

5. False

 

UNIT 2: HEALTH

F. READING

I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

l.C

2. A

3. D

4. B

5. D

6. A

7.C

8. B

9. D

10. C

II. Fill in the blank with a suitable word in the box.

1. energy

2. ride

3. calories

4. spend

5. for

6. fit

7. from

8. in

9. exercise

10. tired

III. Read the following passage and write T (true) or F (false) for each statement.

1. F

2. F

3. T

4. F

5. F

6. F

7. T

8. T

9. F

10. T

 

IV. Complete the conversation with the phrases in the box. Then answer the questions below.

1.I can’t wait

3. It will cost you

2. I hate to say this

4. With a bit of luck

UNIT 3: COMMUNITY SERVICE

F. READING

I. Choose the correct word A, B or C for each gap to complete the following passage.

l.C

2.B

3. D

4. B

5. D

6. A

7. C

8. A

9. B

10. A

II. Read the passage, and then choose the best answers.

l.C

2.B

3. D

4. B

5. D

III. Read the conversation between the interviewer (I) and the head of the village (HoV), and then choose the correct answers.

l.B

2.C

3. C

4. C

5. A

IV. Choose the correct answer A, B, Cor D to fill each blank in the following passage.

l.A

2.C

3. B

4. B

5. B

UNIT 4: MUSIC AND ARTS

F. READING

I. Fill in the blank with a suitable word.

1. in

2. sound

3. has

4. didn’t

5. when

6. been

7. yet

8. The

9. his

10. going

II. Fill in the blank with a suitable word in the box.

l.was

2. in

3. leaving

4. wrote

5. much

6. made

7. lived

8. the

9. However

10. most

III. Read the passage, and then answer the questions.

1. He has already taught hundreds of young people.

2. There are over 30 schools of rock in different towns in the USA.

3. He started the first School of Rockin 1998.

4. It’s about a rock musician who became a teacher.

5. He teaches them to be rock performers.

IV. Read the text about an artist. Choose the correct answer: A, B, or C.

1. A

2. B

3. C

4.C

5. B

 

 

 

UNIT 5: VIETNAMESE FOOD AND DRINK

F.READING

I. Read the texts and complete the chart.

II. Put a word from the box in each gap to complete the following passage

1. dish

2. introduction

3. when

4. easy

5. special

6. for

7. dried

8. kinds

9. mixed

10. are

III. Read the passage and decide which answer A, B, C or D best fits each space.

l. B

2. D

3. C

4. D

5. D

6. A

7. B

8. C

9. C

10. A

IV.Read the passage carefully, and then do the following tasks.

A/ 1. calories

3. snacks

5. salty

7. vitamins

2. energy

4. sweet

6. healthy

8. sources

B/ 1. It helps you feel great.

2.    You can still enjoy your favourite sweet and salty foods.

3.    Because they contain calcium and keep your teeth and bones healthy.

4.    They keep our bodies healthy and they give us energy to work and play.

5.    Because they help you have a healthy heart.

6.    We get whole grains from bread, cereal, pasta, and rice.

7.    Because they are low in calories and full of vitamins.

8.    Fruit and vegetables with darker colours have more vitamins.

 

UNIT 6: THE FIRST UNIVERSITY IN VIET NAM

F. READING

I. Read the following passage and choose the best option for each numbered bank.

1. B

2. C

3. A

4.D

5. B

6. A

7.C

8. B

9.D

10. A

II. Fill in the blank with a suitable word.

1. start

2. go

3. leave

4. find

5. stay

6. take

7. study

8. choose

9. state

10. private

III. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D tor each question.

1. It is about 10 minutes away from HoanKiem Lake.

2. It was constructed in 1070 under Ly Thanh Tong’s dynasty.

3. There are five courtyards.

4. The second is with Khue Van Pavilion.

5. It is used on all street signs of Ha Noi.

IV. Read the passage about the Temple of Literature, and then answer the questions.

1. The Temple of Literature is about 10 minutes away from Hoan Kiem Lake.

2.    It was constructed in 1070 under Ly Thanh Tong’s dynasty.

3.    There are five courtyards.

4.    The second is with Khue Van Pavilion.

5.    It is used on all street signs of Ha Noi.

6.    We can find the stone tablets above tortoise backs with the names of doctors in the third courtyard.

7.    The fourth courtyard is dedicated for Confucius and his 72 honoured students, as well as Chu Van An.

8.    Thai Hoc House is in the farthest courtyard.

9.    Thai Hoc House was used as the Imperial Academy.

10. It holds a small collection of old-time costumes for students and scholars.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *