Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo chương trình mới – Chuyên đề READING (UNIT 7-12)

UNIT 7: TRAFFIC

G. READING

I. Read the passage and fill in the blanks with suitable words.

Who are the (1) __________ drivers? Which drivers are the safest on the roads? According to a recent survey, young and inexperienced (2) __________ are the most likely to have an accident. Older drivers are more (3) __________. Young men have the worst accident records of all. They often (4) __________ faster cars with bigger engines. One of the (5) __________ interesting facts in the survey is that passengers have an effect on the driver. When men have (6) __________ friends in the car, their driving become worse. When their wife or girlfriend is in the car, (7) __________, their driving is better. But opposite is true for women. Their driving is (8)__________ dangerous when their husband or boyfriend is in the car.

 

II. Read the following text carefully and choose the correct answer A, B, C or D for each of the gap.

When you are in Singapore, you can go about (1)__________ taxi, by bus, or by underground. I myself prefer the underground (2) __________ it is fast, easy and cheap. There are (3)__________ buses and taxis in Singapore and one cannot drive along the road (4) and without many stops, especially on Monday morning. The underground is therefore usually quicker (5)__________ taxis or buses. If you do not know Singapore very well, it is difficult (6)__________ the bus you want. You can take a taxi, but it is (7)__________ expensive than the underground or a bus. On the underground, you find good maps that (8)__________ you the names of the stations and show you (9)__________ to get to them, so (10)__________ it is easy to find your way.

1. A. by B. in C. at D. on

2. A. but B. because C. when D. so

3. A. few B. a lot C. many D. some

4. A. quick B. quickly C. quicker D. quickest

5. A. so B. like C. than D. as

6. A. find B. to find C. finding D. found

7. A. less B. more C. most D. much

8. A. tell B. told C. tells D. telling

9. A. who B. what C. when D. how

10. A. how B. that C. when D. where

 

III. Read the passage and fill in the blank with the missing word.

Transport in London is expensive. The fare depends on the length of the journey; you cannot buy or book tickets in advance. Children under sixteen pay half, and those under five travel free.

You usually buy bus tickets from the conductor, but some buses you pay the driver. Most London buses are double-deckers. On the underground railway (or tube) you buy your ticket from the machine or ticket office, and give it up at the end of the journey. Not all trains from one platform go to the same place, so watch the signs. The last train leaves at 1.15 p.m.

1. The fare depends on the __________ of the journey.

A. way B. distance C. time

2. Children under five don’t have to __________.when they use public transport.

A. give B. pay C. buy

3. You should buy bus tickets from the__________ but on some buses you pay the driver.

A. machine B. driver C. conductor

4. On the underground railway (or tube) you buy your ticket __________ the machine or ticket office.

A. from B. in C. on

5. Not all trains from one__________ go to the same place, so watch the signs.

A. station B. platform C. railway

 

IV. Read the passage and answer the following questions.

The streets are crowded with traffic. Taxis are bringing tired people from the airport and the train stations to the hotels. They hope to sleep a few hours before their busy day in the big city. Trucks are bringing fresh fruit and vegetables into the city. Ships are bringing food and fuel to the harbor.

By seven o’clock in the morning, the streets are filled again with people. Millions of people live in the big city, and millions of people who work in the big city live in the suburbs, the commuters, are hurrying to get to their offices. Everyone is in a hurry. Some stop only to drink a cup of coffee. Others stop to buy a morning paper or to have breakfast. The noise of traffic gets louder. The policemen blow their whistles to stop the traffic or to hurry it alone.

Answer the questions:

1. Where do taxis often take people from?

……………………………………………………………………………………………..

2. What are trucks bringing? And what about ships?

……………………………………………………………………………………………..

3. Who are commuters?

……………………………………………………………………………………………..

4. What do people often do when they are in a hurry in the early morning?

……………………………………………………………………………………………..

5. What do the policemen do to control the traffic?

……………………………………………………………………………………………..

 

V. Read and decide if each statement is true or false or not given.

Hello. My name is Lucy. Last week I went to visit my friend Samantha in Spring Town. That was my first visit to Spring Town, and I rode my motorbike to Samantha’s house. Firstly I saw a No U-turn signal. So I had to ride forward until I see a U-turn signal. I turned and kept riding, then I noticed the crossroad sign and check my map. I saw that I had to turn left. But the red traffic light was on, and I had to wait for 60 seconds. I turned left and I got stuck in a traffic jam. I waited there for nearly 15 minutes. There was a car accident there, a car hit a motorbike and ran. At that time the motorcyclist was moved to the hospital. I could keep my riding. Unfortunately, my phone was out of charge, so I could not check my map and had to ask people there for route. After one hour and 02 times of getting lost, I finally reached my friend’s home. It is unbelievable.

No.

Statements

T

F

NG

1.

Samantha and Lucy lives in Spring Town.

2.

Lucy rode her bike to Samantha’s house.

3.

Lucy turned back when she saw No U-turn signal.

4.

It was about 02 kilometers from Lucy’s house to Samantha’s house.

5.

The red traffic light was on for one minute.

6.

Lucy did not get stuck in traffic jam.

7.

There was an accident on the way to Samantha’s house.

8.

Lucy got lost one time on the way to Samantha’s house.

 

 

 

UNIT 8: FILMS

G. READING

I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

The world’s first film was shown in 1895 by two French brothers, Louis and Auguste Lumiere. Although it only (1) __________ of short, simple scenes, people loved it and films have (2) __________ popular ever since. The first films were silent, with titles on the screen to (3)__________ the story.

Soon the public had (4)__________ favorite actors and actresses and, in this (5) , the first film stars appeared. In the 1927, the first “talkie”, a film with sound, was shown and from then on, the public (6) __________ only accept this kind of film.

Further improvements continued, particularly in America, (7) __________ produced 95% of all films. With the arrival of television in 1950s, (8) __________ people went to see films, but in (9) __________ years audiences have grown again. More countries have started to produce films that influences film-making and there are currently (10) __________ national film industries.

 

II. Fill in the blank with a suitable word.

“A Kid in King Arthurs Court” is directed by Michael Gottlieb. The main (1) in the film is a teenager called Calvin Fuller. Calvin is (2)__________Thomas Ian Nicholas. This film is a modern retelling of Mark Twain’s (3) __________book Connecticut Yankee.

Calvin lives in California, USA. He is a very shy boy and he is not very good at sports. At the beginning of the film, Calvin is playing baseball when there is a (4) __________earthquake. A hole opens in the ground and Calvin falls through it. He lands in the past, in the (5)__________of King Arthur.

Calvin meets King Arthur and Merlin, the wizard. King Arthur is played by joss Ackland and Merlin is played by Ron Moody. They think that Calvin is (6) because he plays them modern music on his CD player and he show them (7)__________to make rollerblades and a mountain bike. Calvin is trained to be a knight and he becomes more (8) __________. Calvin helps King Arthur to beat his enemy, Lord Belasco, and then Merlin sends Calvin back to the future. Calvin finds himself back in the baseball game, (9) __________this time he wins the game.

The special effects in A Kid in King Arthur’s Court are very good. Michael Gottlieb is a great director and the actors’ performances are good. The film is funny and (10) __________. It’s a comedy, a drama, and an action film all in one.

1. A. author B. name C. character D. actress

2. A. played B. did C. made D. created

3. A. classify B. class C. classic D. classical

4. A. terrify B. terrible C. terrifying D. terribled

5. A. period B. decade C. moment D. time

6. A. amazed B. amazing C. amaze D. amazes

7. A. what B. whatever C. how D. which

8. A. confident B. confidence C. confide D. confided

9. A. although B. but C. despite D. even

10. A. excite B. excited C. excites D. exciting

 

III. Read and decide T (true)/ F (false) for each statement.

Watching television is an interesting and fun activity. The word television is often shortened to TV. On TV you can watch many different programs about a wide range of things. Some examples of TV programs are news, cartoons, reality shows, sports, documentaries and soap operas.

There are several channels which show different TV programs. In Vietnam, the main channels are called “VTV1”, “VTV2”, and “VTV3”. TV guides tell us what programs are showing on which channel, and at what time on a particular day.

Most programs on TV are episodes that are part of a series. These episodes usually last for about 30 minutes or full hour. At the weekend, there are lots of interesting movies on TV. Now you don’t need to go to the cinema. You can watch films at home. It’s so comfortable.

You can learn a lot from watching TV but you should not watch too much or you will hurt your eyes.

No

Statements

T/F

1.

Watching television is an interesting and fun activity.

 

2.

You can watch only some programs about a wide range of things.

 

3.

“VTV1”, “VTV2”, and “VTV3” are the main channels in Vietnam.

 

4.

We know the time and the name of programs thanks to TV guides.

 

5.

There are lots of interesting movies on TV on weekdays.

 

6.

TV does brings us any benefits. It damages our eyes.

 

 

 

IV. Read the passage and fill in the blank with a missing word.

There are (1) __________ types of films: comedy, romance, science fiction, romance, documentary, horror, action, ect. In those kinds, my favorite one is romantic, such (2)__________.Titanic, The Notebook, Notting Hill, ect. They give us a meaningful lesson about life and love. Sometimes they are moving and make me (3) __________a lot. I am also keen (4) __________documentaries. They give me such an interesting (5)__________ .

1. A. few B. a few C. one D. various

2. A. as B. example C. for D. on

3. A. laugh B. smile C. bore D. cry

4. A. in B. on C. with D. about

5. A. games B. knowledge C.song D. meal

 

 

 

 

V. Read the passage. Decide whether the statements are True (T) or False (F) then answer the questions.

My favorite movie is cartoon “Tom and Jerry”. Tom is a cat with blue and white color. He keeps the house for a normal family and has a very free life. His job is chasing Jerry day by day. Jerry is a brown house mouse. He usually lives in the deep cave behind the wall. Although they hate each other so much and always find ways to hurt the opponent but when Tom or Jerry falls into really dangerous situations, then both become another savior. The film is an endless confrontation between Tom and Jerry, bring plenty of laughter for the audiences. I love this film because when I watch it I feel very glad, feeling like returned to my childhood.

A. True/ False statements

1. Jerry is very scared of Tom. ……………….

2. They sometimes help each other in a hard situation. ……………….

3. Tom is a black and white cat. ……………….

4. Tom and Jerry is a moving one. ……………….

5. People often laugh when they watch this cartoon. ……………….

B. Answer the questions:

1. What’s Tom’s color?

……………………………………………………………………………………………..

2. Does Tom usually live in a cage?

……………………………………………………………………………………………..

3. When will they help each other?

……………………………………………………………………………………………..

4. How do the audiences feel when they watch “Tom and Jerry”?

……………………………………………………………………………………………..

5. Why does the writer love “Tom and Jerry”?

……………………………………………………………………………………………..

 

 

 

UNIT 9: FESTIVALS AROUND THE WORLD

G. READING

I. Read the passage then answer the questions below.

Vietnam’s New Year is celebrated according to the Lunar calendar. It is especially known as Tet Nguyen Dan, or Tet. It begins between January twenty-first and February nineteen. The exact date changes from year to year. Vietnamese people usually make preparations for the holiday several weeks beforehand. They tidy their houses, cook special food, clean and make offerings on the family altars. On the New Year’s Eve, people sit up to midnight to see New Year in, then they put on new clothes and give one another the greetings of the season. Tet lasts ten days. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during those days will influence the whole year. As a result, they make every effort to avoid arguments and smile as much as possible.

1. What is Vietnam’s New Year known as?

___________________________________________________________

2. Is Tet celebrated according to the Lunar calendar?

___________________________________________________________

3. When does the Lunar New Year begin?

___________________________________________________________

4. What do Vietnamese people usually do to prepare for Tet?

___________________________________________________________

5. Do people sit up to midnight on the New Year’s Eve?

___________________________________________________________

6. Does Tet last five days?

___________________________________________________________

7. Why are the first three days the most important?

___________________________________________________________

 

II. Choose the correct word A, B or C for each gap to complete the following passage.

Yesterday, Carlos went (1) __________ La Tomatina. The festival is held on the last Wednesday of August every year in Buñol, Spain. (2)__________ were thousands of people there. In the morning, many people tried (3) __________ up the pole to get the ham. At 11 a.m., they (4)__________a jet from the water cannons and the chaos began. Bags of tomatoes from trucks were (5)__________ to the crowds, and they began throwing tomatoes at one another. They all had to wear goggle (6)__________their eyes.

After one hour, they saw another jet and stopped (7)__________. The whole town square (8)__________red with rivers of tomato juice. Finally, they tried tomato Paella, (9)__________Spanish rice dish. Together with local people and tourists, they enjoyed the (10) __________food and drink.

1. A. at B. in C. to D. from

2. A. There B. They C. That D. This

3. A. climb B. climbed C. climbing D. to climb

4. A. saw B. see C. seen D. seeing

5. A. thrown B. threw C. throw D. throwing

6. A. protecting B. to protect C. protected D. protect

7. A. to throw B. throw C. throwing D. thrown

8. A. were B. are C. was D. is

9. A. tradition B. traditional C. traditionally D. traditionalize

10. A. badly B. better C. well D. good

 

III. Read the text and answer the questions.

VALENTINE’S DAY AROUND THE WORLD

Italy

There is custom in Italy for young couples to get engaged on Valentine’s Day. Some shops sell baskets and cups which are filled with sweets and tied with ribbons. The young lovers offer these to each other as a sign of their love.

Korea

On February 14th many young women give sweets to their boyfriends, and on March 14th their boyfriends buy them chocolate. However, the young who do not have a girlfriend or boyfriend can celebrate their own day on April 14th. On this special day, called “Black Day”, these young people sit with their friends, who are in the same situation, and eat jajang noodles, which are black. This ensures that everyone has a day to celebrate.

United State of America

Most people in the USA take Valentine’s Day as an opportunity to express their feelings towards their loved one or to offer the hand of friendship to others. However, it is popular on these days to send an “anti-valentine” card. These cards either have an insulting message (to person you hate) or say goodbye (to your current partner). If you receive a card with the message C-Ya! (See you), it means your boyfriend or girlfriend wants to end your relationship.

1. What do Italians give for their lovers on Valentine’s Day?

………………………………………………………………………………………….

2. What is April 14th called in Korea?

………………………………………………………………………………………….

3. What do young Koreans who do not have a boyfriend or girlfriend do on April 14th?

………………………………………………………………………………………….

4. What is popular for Americans on Valentine’ Day?

__________________________________________________.

IV. Read and decide if each statement is true or false or not given.

 

OUR EASTER

Hello! My name is Jack. I am 12 years old and I live in a small town in the South of Britain with my mum, dad and my sister Emily.

It is spring now and I am very happy because Easter is coming. I am telling you what we do in Britain at Easter.

Easter starts on Good Friday in Britain. My mum makes hot cross buns and we eat them with tea. We usually have some activities to celebrate Easter. Last year we made colorful hats. This year we are going to design a basket full of painted Easter eggs. It will be a great fun.

On Easter Sunday morning, we have a big breakfast. After breakfast we all go to church. When we get home, we give each other chocolate eggs. Kids get the biggest eggs. Then we play “Easter Egg Hunt”. My parents hide some Easter eggs in the garden and Emily and I look for them. We love playing it.

In the afternoon, my aunt and uncle come to our house to enjoy tea. We have Easter cupcakes and delicious tea. After that we usually go for a walk together.

I like Easter because it is a great family festival, and we do not have to go to school for 02 weeks.

No.

Statements

T

F

NG

1.

Easter is in summer.

 

 

 

2.

Jack’s family eats hot cross buns on Good Friday morning.

 

 

 

3.

Children make a basket full of painted Easter eggs this year.

 

 

 

4.

Jack likes doing Easter activities.

 

 

 

5.

Easter Egg Hunting means that children eat chocolate eggs.

 

 

 

6.

Jack gets three chocolate eggs.

 

 

 

7.

On Sunday afternoon, no one comes to Jack’s house.

 

 

 

8.

Children have to go to school even in Easter.

 

 

 

 

V. Read the passage and answer the questions given.

The season of Tet occurs around the end of January and the beginning of February. The meaning of Tet is ending an old year and welcome a new year. Tet holiday is very special for Vietnamese families to reunite. At that time, all family members try to come back their homes and get together to prepare for Tet. Moreover, they will buy new clothes and clean their house. A branch of Mai flower or a Kumquat tree can’t be absent from every home. They bring a fresh atmosphere to the house. There is various typical Tet’s food such as sweets, coconut jam, candied fruits, lemon seeds, rice cake, especially sticky rice cake.

On Tet holiday, people have many typical activities. Young people can take part in the traditional games such as: tug; cooking rice, cock fighting, watching lion dance. Others will visit their relatives to wish a happy new year. Woman like going to the pagoda to pray good things will come to their family in the coming year. Beside, adults will give lucky money for children, that makes them really excited.

Answer the questions:

1. When does Tet holiday occur?

_____________________________________________________________

2. What’s the meaning of Tet?

_____________________________________________________________

3. What do people often do before Tet holiday?

_____________________________________________________________

4. What do people often do during Tet holiday?

_____________________________________________________________

5. What often make kids eager during Tet holiday?

_____________________________________________________________

 

UNIT 10: SOURCES OF ENERGY

G. READING

I. Read the following passage and choose the best option.

It’s hard to imagine education without (1)__________. Without energy, people’s ability to get a decent education is severely (2) __________. Education is acknowledged as a crucial factor in helping people escape (3)__________ poverty. In communities without energy children are often forced out of school to help (4)__________cooking (5)__________or earn money. When they do go to school it has to be in (6)__________, which restricts their hours especially as many children walk for hours to get there. When they arrive home to do their schoolwork, they have no (7)__________to study and all that greets them is darkness. Or they have to rely on kerosene to provide precious light, which is both expensive and dangerous; if a lamp is knocked over it can cause serious burns. Computers, radio or TV are important tools in the (8)__________ education. A (9)__________ of electricity restricts the (10)__________for children to further their education. And teachers don’t want to work in communities where there are no lights, little equipment, no TVs, computers or life after dark.

1. A. like B. energy C. such as D. similar

2. A. approximately B. expressively C. affected D. progressively

3. A. from B. pioneering C. pioneering D. pioneers

4. A. custom B. waiter C. collect D. pill

5. A. tourists B. materials C. pilot D. guess

6. A. Orbit B. Orbition C. Orbital D. daylight

7. A. light B. designed C. draw D. painted

8. A. equipment B. tool C. modern D. furniture

9. A. invitation B. lack C. space D. aviation

10. A. landscape B. departures C. islands D. opportunity

 

II. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Many people still believe that natural resources will never be used up. Actually, the world’s energy resources are limited. Nobody knows exactly how much fuel is left. However, we also should use them economically and try to find out alternative sources of power. According to Professor Marvin Burnham of the New England Institute of Technology, we have to start saving coal, oil and gas before it is too late; and solar power is the only alternative.

However, many people do not approve of using nuclear power because it’s very dangerous. What would happen if there was a serious nuclear accident? Radioactivity causes cancer and may badly affect the future generations. The most effective thing is that we should use natural resources as economical as possible.

1. How much fuel left?

A. there is a lot of fuel B. Let’s use it as much as we would like

C. No one knows exactly D. It will never be used up

2. According to professor Mavin Burnham,__________.

A. solar power is the only alternative

B. we have to save coal, oil, and gas

C. A and B are incorrect

D. A and B are correct

3. Radioactivity from nuclear power .

A. alters a new kind of energy

B. is necessary to cure diseases

C. can have good effects on the future generations

D. causes cancer and has bad effects on the future generations

4. We should use coal, oil, and gas .

A. as much as possible B. carelessly

C. as economically as possible D. all are incorrect

5. According to the passage, using nuclear power is .

A. interesting B. dangerous C. safe D. cheap

 

III. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Almost all our energy comes from oil, coal, and natural gas. We call them fossil fuels. The earth’s fossil fuels are running out. What will happen when there is no oil, coal and gas on the earth?

Scientists are trying to find and use other alternative sources of energy. We can use energy from the sun, the wind, and the water.

Solar energy is unlimited. The sun supplies all the energy used to grow plants, to evaporate water for rain, and to maintain the temperate of the planet. All are necessary for human life. If we are able to collect solar energy, we will be sure to have this abundant source of power.

1. From which do plants on the earth get energy?

A. stars B. the Mars C. the moon D. the sun

2. What are the other words or phrase for fossil fuels?

A. natural gas B. oil C. coal D. oil, gas, natural gas

3. Natural sources of energy are energy from __________.

A. wind B. the sun C. water D. the sun, wind, water

4. The word “abundant” in the passage is closet in meaning with__________.

A. plentiful B. limited C. natural D. necessary

5. We are asking the question, “What will happen when there is no oil, coal, and gas on the earth?” because __________.

A. we are now depending so much on oil, coal, and natural gas

B. other sources of energy can come from the sun, wind, and water

C. we are looking forward to seeing great changes

D. we are looking for other alternative sources of energy

 

IV. Read and write T (true)/ F (false) for each statement.

The sun is our nearest star, and all of our energy comes from it. The sun sends out very large amounts of energy every day. We call this energy solar energy or radiant energy. Without the sun, life on earth would not exist because our planet would be totally frozen. We use this solar energy in many different ways. The sunlight lets us see and warms us.

Plants use the light from the sun to grow. They store it as chemical energy. The energy is stored in their roots, fruits, and leaves. This energy feeds every living thing on the earth. When humans and animals eat plants, and the food made from plants, we store the energy in our bodies, in our muscles and in our brain cells.

We use this energy for everything we do. We use energy when we sing a song, think a thought, tell a joke, climb a ladder, make a pizza, or run a race. Everything needs energy!

No

Statements

T

F

1.

The sun is the farthest star from our planet.

2.

The sun send out a very large amounts of energy every day.

3.

Life on earth would exist if there were no sun.

4.

Chemical energy is stored in their roots, fruits, and leaves.

5.

Chemical energy feeds every unliving thing on the earth.

6.

Both human and animals eat plants.

7.

We store energy in our bodies, in our muscles and in our brain cells.

8.

We use energy to sing a song, think a thought, tell a joke, climb a ladder, make a pizza, or run a race.

 

V. Read the passage and answer the questions given.

Many people still believe that natural resources will never be used up. Actually the world’s energy resources are limited. Nobody knows exactly how much fuel is left. However, we also should use them economically and try to find out alternative sources of power. According to Professor Marvin Burnham of the New England Institute of Technology, we have to start conserving coal, oil and gas before it is too late; and nuclear power is the only alternative.

However, many people don’t approve of using nuclear power because it is very dangerous. What would happen if there were a serious nuclear accident? Radioactivity causes cancer and may badly affect the future generations. The most effective thing is that we should use natural resources as economically as possible.

Answer the questions:

1. Can natural resources be used up someday?

_____________________________________________________________

2. What should we do if we don’t want the natural resources to run out of?

_____________________________________________________________

3. Why don’t people prefer using nuclear power?

_____________________________________________________________

4. What does the radioactivity cause for young people?

_____________________________________________________________

5. What will you do to protect your environment?

_____________________________________________________________

 

 

 

UNIT 11: TRAVELING IN THE FUTURE

G. READING

I. Read the text, and then fill in the blanks with the correct words. Use the words in the box.

It is a computer drawing of the (1) __________ of the future. British engineers and scientists have published plans for a new hypersonic plane (2) __________ the A2. It will be very fast. At the moment, a flight from London in the UK to Sydney in Australia (3) __________ about twenty-one hours but with the A2 the same flight will take about four hours.

The flight will (4)__________at 4,5000 kilometres per hour and will fly at an altitude of over 10,000 metres.

It will carry 300 passengers but it (5)__________ have any windows because scientists haven’t found glass that is strong enough. It (6)__________ be better for the environment (7)__________other planes because the engines won’t produce gases that cause pollution.

In the future, will people travel (8) __________ London to Australia for the Weekend? – It’s possible! But how much will a ticket cost? The planners say that it won’t be very (9)__________ about £2,000. The A2 will be (10)__________for its first flight in 2020.

 

II. Read the email. Choose the correct answers.

Dear Peter,

My name is Helen and I want to be (1)__________ pen-pal. I am seven years old and I am from England. My parents are doctors. I (2)__________ brothers. They are students at the University of London. Have (3)__________ got any brothers or sisters? In my free time, I go to the cinema with my brothers or hang out with my friends. My best friend (4)__________ Laura; (5) __________ mother is from Thailand and her father is from Australia. Please write soon and tell (6)__________ all about your family and friends.

Best wishes,

HELEN

1. A. you B. your C. yours D. yourself

2. A. have got B. do C. be D. can

3. A. your B. yourself C. yours D. you

4 A. am B. are C. is D. were

5. A. Her B. hers C. herself D. she

6. A. I B. my C. mine D. me

 

 

 

III. Read and complete the sentences with suitable words/ phrases in the text.

 

LONDON TAXI

Robert is a taxi driver in London. He works six days a week. He can starts and finishes his work at any time he wants, as long as he works enough hours during the day. As London is a very busy city, sometimes he works overtime on a Saturday, which is good as it means extra money. Driving a taxi is difficult and dangerous. Traffic in the city is often slow because of accidents and construction sites which drivers have to go around. When it rains or snows, the roads are very difficult to drive on. Robert sometimes never gets paid especially when he has to deal with drunk passengers. Most of Robert’s passengers are friendly and tip him generously. Robert likes his job, but lately he has been suffering with backache. He is wondering if he is old.

1. Robert is working as a …………………….

2. Robert starts and ends his work at ……………………. he wants.

3. When working overtime, Robert gets …………………….

4. Taxi-driving in London is difficult and …………………….

5. Traffic in London is low because the taxi drivers have to ……………………. the accidents and construction sites.

6. When Robert deals with ……………………., he does not get paid.

7. Robert is tipped generously by his …………………….

8. Recently, Robert has been suffering with …………………….

 

IV. Read the passage.

A rocket uses fuel to make power for the engine. The fuel is set on fire inside the rocket. As the fuel burns, it creates gases that have great pressure. These gases are blasted out of the rocket engines.

These gases all go out the bottom of the rocket engine where it is open. They come out so fast and with so much power that the rocket is pushed up. It is pushed up so hard that the rocket overcomes the force of gravity, which tries to keep everything on the ground. The force that pushes up against the front of the rocket is called thrust.

Unlike an airplane, a rocket does not use wings to help it fly. It just uses the power and force created by the burning fuel to make enough thrust.

Decide whether the statements are True (T) or False (F).

1. A rocket uses the energy from wind to make power for the engine. ………….

2. When the fuel burns, it creates gases that have great pressure. ………….

3. These gases come so fast but they have little power. ………….

4. The rocket is pushed up because it overcomes the force of gravity. ………….

5. The rocket has two wings which help it fly. ………….

 

V. Read the passage and answer the questions given.

It takes you about 16 hours to travel from New York to Beijing. Beside, you also have to wait at the airport, and sometimes you have to transfer onto a different airplane. If you add all of that extra time, the trip will take at least 20 hours. But in the future, this trip might only take 2 hours.

Nowadays, a private company is developing something called ET3 which stands for “evacuated tube transport technology”. Here is how it works. A tube goes all way from New York to Beijing. The tube is only a few meters wide. Capsules use move through the tube. Six people can sit in one capsule. The capsules use electricity instead of gasoline. The capsules can travel about 6.500 kilometers per hour. That is much faster than airplane – most modern airplanes usually only fly at about 800 kilometers per hour.

So how is this possible? How can these capsules travel so fast? The answer is that there is no air inside the tube. When airplanes fly, they have to move through the air. The air slows the airplanes down. Because there is no air in the ET3 tubes, the capsules are able to move at a very high speed. Besides, the capsules are quite light. They only weigh 183 kilograms.

It is exciting to think of how ET3 will change in the future. Maybe someday, you will be able to have lunch in New York and dinner in Beijing.

Answer the questions:

1. How long will it take to travel from New York to Beijing if you travel by ET3?

……………………………………………………………………………….

2. What does ET3 stand for?

……………………………………………………………………………….

3. What does ET3 use to make engine?

……………………………………………………………………………….

4. How far does the most modern airplane usually fly in one hour?

……………………………………………………………………………….

5. Why does ET3 can travel that fast?

……………………………………………………………………………….

 

 

 

UNIT 12: AN OVERCROWDED WORLD

G. READING

I. Fill in the blank to complete the passage.

Modern cities (1)__________ over the world face the same problems. One of them is poor housing. People often live in old houses or huts that don’t have electricity or sanitation. As city population (2)__________, governments don’t have the money to (3)__________ modern apartment buildings.

Cars and industries are (4) __________ city air and rivers more and more. Waste that people throw away is burned or ends up in landfills. All of this makes modern cities an (5) __________ place to live in.

Especially during morning and evening rush hours cities become packed with (6) . Daily traffic jams make it impossible for people to get to work in time.

City authorities are (7)__________ more and more money on public transportation and are taking other steps to reduce (8)__________ in cities.

Cities of today face many social (9)__________. Crime, alcoholism and drug addiction is especially high in cities. Many young people are unemployed. Government organizations work hard to get rid of poverty. They try to give such people (10) __________ education and jobs.

 

II. Fill in the blank with a suitable word in the blanket.

Overpopulation is an undesirable condition where the number of existing human population (1)__________the carrying capacity of Earth. Overpopulation is (2) __________ by a number of factors such as reduced mortality rate, (3) __________ medical facilities, and depletion of precious resources.

The effects of overpopulation are quite severe. One of these is rise in unemployment. When a country (4)__________ overpopulated, it gives rise to unemployment as there are (5) __________jobs to support a large number of people. Rise in unemployment gives rise to (6) __________ as people will steal various items to feed their family and (7)__________ them basic amenities of life.

High cost of living is another effect. As difference (8)__________ demand and supply continues to expand due to overpopulation, it raises the (9) __________ of various commodities including food, shelter and healthcare. This means that people have to pay (10)__________ to survive and feed their families.

 

III. Read the text carefully, and then answer the question below.

Mumbai, which is located in the western coast of India, is the capital of Maharashtra state. It is home to Bollywood, the centre of Hindu movie industry, and the film “Slumdog Millionaire” was based there. Poor people have to live in slums. In the slum, people have to live with many problems. People have to go to the toilets in the streets and there are open sewers. Children play among sewage wastes and doctors deal with 4,000 cases of death a day because of lack of hygiene.

Next to the open sewers are water pipes which can crack and take in sewage. Dharavi slum is based around this area. There are toxic wastes in the slum including hugely dangerous heavy metals. Dharavi is made of 12 different neighbourhoods and there are no maps or road signs. The further you walk into Dharavi from the edge, the more crowded area becomes. People live in very small slums, often with many members of their extended families.

1. Where are the toilets in the slum?

___________________________________________________________

2. Where is Mumbai?

___________________________________________________________

3. Is Mumbai famous for the film industry? Why or why not?

___________________________________________________________

4. How many neighbourhoods are there in Dharavi?

___________________________________________________________

5. What happens to water pipes in Dharavi?

______________________________________________________

 

IV. Read and decide if each statement is true or false or not given.

 

OVERPOPULATION (CONT)

These two problems are related, but they happen in different parts of the world. Overpopulation tends to be a worse problem in poorer countries where people rely more on farming and often have larger families to help with the workload. Overconsumption is a much worse problem in the richest countries in the world. The reason for this is simple. When people have more money, they use more resources. For example, look at carbon Missions. This is the amount of carbon released into the atmosphere based on the energy people use by doing things like driving a car, riding in an airplane, or heating a house. The carbon emissions of one American today are roughly equal to those of four Chinese, 20 Indians, or 250 Ethiopians. It is basic math that if the rich continue to use the earth’s resources at this pace, one day those resources will run out.

No.

Statements

T

F

NG

1.

Overpopulation and overconsumption are not related to each other.

2.

Overpopulation is the problem of rich country.

3.

The developed countries are worried about overconsumption.

4.

When people have more money, the amount of resources they use is less.

5.

China is now consuming the largest amount of energy in the world.

6.

When people drive a car or heat a house, they release carbon dioxide.

7.

One American person uses the same amount of energy as a Chinese person.

8.

If we continue to use resources of the first at the current pace, our resources will be used up one day.

 

 

 

V. Read the passage and answer the questions given.

The two children have been in London. They were surprised at the crowds everywhere. They decided to travel on the tube railway. They found that they had to be quick and get on the train or it would go off without them.

One day they went to Hype Park and walked along on the grass to Kensington Gardens in bright autumn sunshine. This was different from the crowded streets, and Mary said that it was like being back home. The leaves of the great trees were turning red, brown and yellow, birds were flying about, there were lots of flowers and ducks swimming about on the Round Pond. Only the noise from the street in the distance reminded them of the town.

Answer the questions:

1. Where have the children been?

………………………………………………………………………………………….

2. What made them surprised?

………………………………………………………………………………………….

3. What did they decide to do?

………………………………………………………………………………………….

4. Where did they go one day?

………………………………………………………………………………………….

5. What remind them about the town?

………………………………………………………………………………………….

 

 

 

ANSWER KEYS

UNIT 7: TRAFFIC

G. READING

I. Read the passage and fill in the blanks with suitable words.

1. best

2. drivers

3. careful

4. choose

5. most

6. their

7. however

8. more

 

II. Read the following text carefully and choose the correct answer A, B, C or D for each of the gap.

1. A

2. B

3. C

4. B

5. C

6. B

7. B

8. A

9. D

10. B

 

III. Read the passage and fill in the blank with the missing word.

1. B

2. B

3. C

4. A

5. B

 

IV. Read the passage and answer the following questions.

1. The taxis often take people from the airport and the train stations to the hotels.

2. Trucks are bringing fresh fruit and vegetables into the city, ships are bringing food and fuel to the harbor.

3. Commuters are people who usually travel between home and work.

4. Some stop only to drink a cup of coffee. Others stop to buy a morning paper or to have breakfast.

5. The policemen blow their whistles to stop the traffic or to hurry it alone.

 

IV. Read and decide if each statement is true or false or not given.

1. F

2. T

3. F

4. NG

5. T

6. F

7. T

8. F

 

UNIT 8: FILMS

G. READING

I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. consisted

2. been

3. explain

4. their

5. way

6. would

7. which

8. fewer

9. recent

10. many

 

II. Fill in the blank with a suitable word.

1. C

2. A

3. C

4. B

5. D

6. B

7. C

8. A

9. B

10. D

 

III. Read and decide T (true)/ F (false) for each statement.

1. T

2. F

3. T

4. T

5. F

6. F

 

IV. Read the passage and fill in the blank with a missing word.

1. D

2. A

3. D

4. B

5. B

 

 

V. Read the passage. Decide whether the statements are True (T) or False (F) then answer the questions.

A. True/ False statements

1. F

2. T

3. F

4. F

5. T

 

B. Answer the questions:

 

1. Tom is a cat with blue and white color.

2. No, he has a very free life.

3. They will help each other when they fall into really dangerous situations.

4. Tom and Jerry” brings plenty of laughter for the audiences.

5. The writer loves “Tom and Jerry” because it makes he feels like returned to childhood.

 

UNIT 9: FESTIVALS AROUND THE WORLD

G. READING

I. Read the passage then answer the questions below.

1. It is especially known as Tet Nguyen Dan, or Tet.

2. Yes, it is.

3. It begins between January twenty- first and February nineteen.

4. They tidy their houses, cook special food, clean and make offerings on the family altars.

5. Yes, they do.

6. No, it doesn’t. Tet lasts ten days.

7. Because Vietnamese people believe that how people act during those days will influence the whole year.

 

II. Choose the correct word A, B or C for each gap to complete the following passage.

1. C

2. A

3. D

4. A

5. A

6.B

7. C

8.C

9.B

10.D

 

III. Read the text and answer the questions.

1. They give baskets and cups which are filled with sweets and tied with ribbons for their lovers.

2. It is called “Black Day”.

3. Young Koreans who do not have a boyfriend or girlfriend sit with their friends, who are in the same situation, and eat jajang noodles.

4. It is popular to send an “anti-valentine” card to person they hate (with an insulting message), to their current partner (with a goodbye message) or to end their relationship (with C – Ya message).

 

IV. Read and decide if each statement is true or false or not given.

1. F

2. T

3. T

4. T

5. F

6. NG

7. F

8. F

 

V. Read the passage and answer the questions given.

1. The season of Tet occurs around the end of January and the beginning of February.

2. The meaning of Tet is ending an old year and welcome a new year.

3. People often come back their home and get together to prepare for Tet, they will also buy new clothes and clean their house.

4. Young people can take part in the traditional games, others will visit their relatives to wish a happy new year, woman like going to the pagoda to pray good things will come to their family in the coming year.

5. They are eager to get a lucky money from adults.

 

UNIT 10: SOURCES OF ENERGY

G. READING

I. Read the following passage and choose the best option.

1. B

2. C

3. A

4. C

5. B

6. D

7. A

8. C

9. B

10. D

 

II. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

1. C

2. D

3. D

4. C

5. B

 

III. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

1. D

2. D

3. D

4. A

5. D

 

IV. Read and write T (true)/ F (false) for each statement.

1. F

2. T

3. F

4. T

5. F

6. T

7. T

8. T

 

V. Read the passage and answer the questions given.

1. Yes, the world’s energy is limited.

2. We also should use them economically and try to find out alternative sources of power.

3. Many people don’t approve of using nuclear power because it is very dangerous.

4. Radioactivity causes cancer and may badly affect the future generations.

5. (up to each student).

UNIT 11: TRAVELING IN THE FUTURE

G. READING

I. Read the text, and then fill in the blanks with the correct words. Use the words in the box.

1. plane

2. called

3. takes

4. fly

5. won’t

6. will

7. than

8. from

9. expensive

10. ready

II. Read the email. Choose the correct answers.

1. B

2. A

3. D

4. C

5. A

6. D

 

 

III. Read and complete the sentences with suitable words/ phrases in the text.

1. taxi driver

3. extra money

5. go around

7. passengers

2. anytime

4. dangerous

6. drunk passengers

8. backache

 

IV. Read the passage.

1. F

2. T

3. F

4. T

5. F

 

V. Read the passage and answer the questions given.

1. In the future, it will take only 2 hours to travel from New York to Beijing.

2. ET3 stands for “evacuated tube transport technology”

3. It uses electricity instead of gasoline

4. The most modern airplanes usually only fly at about 800 kilometers per hour.

5. Because it has no air inside the tube.

 

UNIT 12: AN OVERCROWDED WORLD

G. READING

 

I. Fill in the blank to complete the passage.

1. all

2. grows

3. build

4. polluting

5. unhealthy

6. vehicles

7. spending

8. traffic

9. problems

10. better

 

II. Fill in the blank with a suitable word in the blanket.

1. exceeds

2. caused

3. better

4. becomes

5. fewer

6. crime

7. provide

8. between

9. prices

10. more

 

III. Read the text carefully, and then answer the question below.

1. The toilets are in the streets.

2. Mumbai is located on the western coast of India.

3. Yes, it is. Because it is home to Bollywood, the centre of Hindu movie industry.

4. There are 12 different neighbourhoods in Dharavi.

5. They can crack and take in sewage.

 

IV. Read and decide if each statement is true or false or not given.

1. F

2. F

3. T

4. F

5. NG

6. T

7. F

8. T

 

V. Read the passage and answer the questions given.

1. She lives in a village in Africa.

2. She walks to the river.

3. No, it isn’t.

4. She does the gardening every morning.

5. She collects some water.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *