Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo chương trình mới – Chuyên đề TRỌNG ÂM (UNIT 1-6)

STRESS

HỌC KỲ 1

UNIT 1

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. welcome B. upstairs C. hobby D. eggshell

2. A. difficult B. unusual C. expensive D. occasion

3. A. challenge B. outdoor C. model D. enjoy

4. A. melody B. pottery C. creative D. gallery

5. A. receive B. fragile C. unique D. arrange

6. A. essential B. unusual C. occasion D. calorie

7. A. mural B. monopoly C. graffiti D. conjunction

8. A. reporter B. mountain C. gardener D. newspaper

9. A. favourite B. unusual C. popular D. common

10. A. pottery B. flower C. silent D. prepare

11. A. exciting B. melody C. experience D. expensive

12. A. gymnastics B. gardening C. basketball D. volleyball

13. A. affect B. excuse C. attend D. damage

14. A. language B. character C. complete D. spinach

15. A. anniversary B. adventure C. improve D. appointment

===================================================

 

UNIT 2

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. regular B. allergy C. already D. yesterday

2. A. computer B. depression C. important D. concentrate

3. A. healthy B. disease C. sickness D. expert

4. A. amount B. sunburn C. toothache D. pattern

5. A. recover B. vitamin C. calorie D. temperature

6. A. turmeric B. essential C. originate D. photography

7. A. opera B. rural C. delicious D. anthem

8. A. allergy B. backache C. toothache D. obesity

9. A. dizziness B. temperature C. computer D. regularly

10. A. wonder B. import C. include D. reduce

11. A. garbage B. certain C. liquid D. protect

12. A. government B. remember C. natural D. chemicals

13. A. recycle B. satisfy C. citizen D. universe

14. A. teacher B. habit C. escape D. worker

15. A. dangerous B. accident C. telephone D. engineer

===================================================

 

 

 

 

 

 

UNIT 3

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

 

1. A. interview B. wonderful C. benefit D. volunteer

2. A. possible B. conjunction C. recycle D. attention

3. A. service B. project C. protect D. rubbish

4. A. general B. graffiti C. confident D. hospital

5. A. shelter B. blanket C. coupon D. depression

6. A. arcade B. cartoon C. invite D. author

7. A. dishwasher B. athletics C. terrible D. compliment

8. A. uniform B. appointment C. unhappy D. delightful

9. A. entertainment B. celebration C. cafeterial D. championship

10. A. different B. orchestra C. appliance D. favorite

11. A. informal B. provide C. problem D. supply

12. A. employment B. different C. president D. evident

13. A. engineer B. national C. scientist D. figure

14. A. intelligent B. interest C. dependent D. computer

15. A. recycle B. protect C. instead D. natural

 

===================================================

 

UNIT 4

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. gallery B. musician C. recently D. excellent

2. A. fantastic B. museum C. colourful D. melodic

3. A. necessity B. definitely C. traditional D. curriculum

4. A. perform B. painting C. concert D. cello

5. A. national B. festival C. saxophone D. violin

6. A. industry B. tornado C. natural D. injury

7. A. geography B. electronic C. scientific D. preparation

8. A. patient B. humour C. deny D. friendly

9. A. worried B. reserved C. polite D. arrive

10. A. mathematics B. economics C. politics D. automatics

11. A. realize B. improve C. possible D. comfortable

12. A. important B. especially C. prefer D. influence

13. A. general B. opinion C. abroad D. surprise

14. A. comfort B. nation C. apply D. moment

15. A. medical B. advise C. vegetables D. physical

===================================================

 

 

 

 

 

 

UNIT 5

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. noodles B. dinner C. alone D. bitter

2. A. mineral B. lemonade C. turmeric D. popular

3. A. pancake B. spinach C. fragrant D. instead

4. A. tablespoon B. together C. banana D. variety

5. A. enough B. boneless C. pepper D. sandwich

6. A. Vietnamese B. equipment C. understand D. volunteer

7. A. employment B. diversity C. dishonest D. difference

8. A. acceptable B. acquaintance C. friendliness D. suspicious

9. A. education B. disciplines C. influences D. customers

10. A. requirements B. applicants C. admissions D. financial

11. A. dangerous B. endangered C. pollution D. extinction

12. A. achievement B. beautiful C. suitable D. natural

13. A. excitement B. impression C. government D. production

14. A. environmental B. organization C. international D. communication

15. A. offer B. deny C. delay D. apply

===================================================

 

UNIT 6

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. construct B. temple C. compass D. tablet

2. A. imperial B. academy C. pavilion D. necessary

3. A. historic B. emperor C. consider D. umbrella

4. A. heritage B. educate C. engineer D. brilliant

5. A. ticket B. landmark C. statue D. consist

6. A. answer B. allow C. agree D. deny

7. A compare B. approve C. enter D. pollute

8. A. mother B. relax C. father D. garden

9. A. decide B. combine C. apply D. happen

10. A. promise B. picture C. listen D. accept

11. A. apple B. England C. shampoo D. grammar

12. A. open B. provide C. complete D. prefer

13. A. become B. promise C. suggest D. disorder

14. A. exciting B. telephone C. tomorrow D. November

15. A. policeman B. cinema C. yesterday D. politics

 

===================================================

 

 

 

 

 

 

 

ANSWER KEYS

 

UNIT 1

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. B

4. C

7. A

10. D

13. D

2. A

5. B

8. A

11. B

14. C

3. D

6. D

9. B

12. A

15. A

UNIT 2

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. C

4. A

7. C

10. A

13. A

2. D

5. A

8. D

11. D

14. C

3. B

6. A

9. C

12. B

15. D

UNIT 3

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. D

4. B

7. A

10. C

13. A

2. A

5. D

8. A

11. C

14. B

3. C

6. D

9. D

12. A

15. D

UNIT 4

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. B

4. A

7. B

10. C

13. A

2. C

5. D

8. C

11. B

14. C

3. B

6. B

9. A

12. D

15. B

UNIT 5

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. C

4. A

7. D

10. B

13. C

2. B

5. A

8. C

11. A

14. C

3. D

6. B

9. A

12. A

15. A

UNIT 6

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A

4. C

7. C

10. D

13. B

2. D

5. D

8. B

11. C

14. B

3. B

6. A

9. D

12. A

15. A

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *