Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 7 theo chương trình mới – Phần 8: FILMS

UNIT 8: FILMS

A. TỪ VỰNG:

1. animation (n) /’ænɪˈmeɪʃən/: phim hoạt hoạ

2. critic (n) /’krɪtɪk/: nhà phê bình

3. direct (v) /dɪˈrekt/: làm đạo diễn (phim, kịch…)

4. disaster (n) /dɪˈzɑːstə/: thảm hoạ, tai hoạ

5. documentary (n) /,dɒkjə’mentri/: phim tài liệu

6. entertaining (adj) /,entə’teɪnɪŋ/: thú vị, làm vui lòng vừa ý

7. gripping (adj) /’ɡrɪpɪŋ/: hấp dẫn, thú vị

8. hilarious (adj) /hɪˈleəriəs/: vui nhộn, hài hước

9. horror film (n) /’hɒrə fɪlm /: phim kinh dị

10. must-see (n) /’mʌst si:/: bộ phim hấp dẫn cần xem

11. poster (n) /’pəʊstə/: áp phích quảng cáo

12. recommend (v) /,rekə’mend /: giới thiệu, tiến cử

13. review (n) /rɪˈvju:/: bài phê bình

14. scary (adj) /:skeəri/: làm sợ hãi, rùng rợn

15. science fiction (sci-fi) (n) /saɪəns fɪkʃən/: phim khoa học viễn tưởng

16. star (v) /stɑː/: đóng vai chính

17. survey (n) /’sɜːveɪ/: cuộc khảo sát

18. thriller (n) /’θrɪlə /: phim kinh dị, giật gân

19. violent (adj) /’vaɪələnt/: có nhiều cảnh bạo lực

B. NGỮ PHÁP:

I. CÁCH SỬ DỤNG ” ALTHOUGH, DESPITE, IN SPITE OF 

Chúng ta sử dụng although, despite, in spite of để thể hiện sự tương phản giữa hai hành động (hai mẩu thông tin) trong cùng một câu.
Chúng ta sử dụng although trước một mệnh đề và despite, in spite of trước một danh từ (noun) hoặc cụm danh từ (noun phrase).
1. Although (dù, mặc dù, cho dù)                                         

  Although + S + verb

 

Ví dụ:

          –  Although the home team lost, they played very well.
              (Mặc dù đội nhà đã thua, họ chơi khá tốt.)
          – Although he is so young, he performs excellently.
              (Mặc dù cậu ấy quá trẻ, cậu ấy biểu diễn xuất sắc.)

2. Despite/ in spite of (mặc dù, cho dù, bất chấp)

Despite/ in spite of + noun/ noun phrase

Ví dụ :

          Despite/ in spite of being so young, he performs excellently.

          (Mặc dù còn quá trẻ, cậu ấy biểu diễn xuất sắc.)

           Despite/ in spite of his young age, he performs excellently.

           (Mặc dù nhỏ tuổi, cậu ấy biểu diễn xuất sắc.)

Lưu ý: Khi dùng although, despite, in spite of ta không dùng but và ngược lại khi dùng but ta không dùng although, despite, in spite of.

Ví dụ :

             Although he is so young, he performs excellently.

             (Mặc dù cậu ấy quá trẻ, cậu ấy biểu diễn xuất sắc.)

             Despite/ in spite of being so young, he performs excellently.

             (Mặc dù quá trẻ, cậu ấy biểu diễn xuất sắc.)

            He is so young, but he performs excellently.

            (Cậu ấy quá trẻ, nhưng cậu ấy biểu diễn xuất sắc.)

 

II. CÁCH SỬ DỤNG ” HOWEVER, NEVERTHRLESS ”

Chúng ta sử dụng however và nevertheless để thể hiện sự tương phản giữa hai câu. Chúng ta thường dùng dấu phẩy sau chúng
1. However (bất kể như thế nào, tuy nhiên, dù cho… thế nào đi nữa)
Chúng ta đặt however ở ngay đầu câu trước dấu phẩy         

However, Subject + verb

Ví dụ :

         He is so young. However, he performs excellently.

         (Cậu ấy quá trẻ. Tuy nhiên, cậu ấy biểu diễn xuất sắc.)

2. Nevertheless (tuy nhiên, tuy thế mà)

Nevertheless, Subject + verb

Ví dụ :

            He is so young. Nevertheless, he performs excellently.

            (Cậu ấy quá trẻ. Tuy nhiên, cậu ấy biểu diễn xuất sắc.)

Lưu ý: However, nevertheless là trạng từ nên có thể bổ nghĩa cho tính từ và trạng từ.
 

However/ nevertheless + adjective or adverb

 

Ví dụ :

          However cold the weather is, I will go out now.

         (Dù cho thời tiết có lạnh thế nào đi nữa, tôi vẫn đi ngoài.)

          Nevertheless cold the weather is, I will go out now.

          (Tuy thời tiết lạnh thế mà, tôi vẫn đi ngoài.)

C. BÀI TẬP:

❶. PHONETICS

I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group.

1. A. ended B. loved C. cleaned D. bored

2. A. way B. station C. pavement D. traffic

3. A. seatbelt B. enter C. obey D. present

4. A. cooked B. clicked C. talked D. naked

5. A needed B. developed C. wanted D. included

6. A. loved B. liked C. wished D. gripped

7. A. safely B. pavement C. animation D. female

8. A. bored B. amazed C. excited D. enjoyed

9. A. filled B. opened C. played D. wanted

10. A. ended B. shocked C. laughed D. missed

11. A. recommend B. seatbelt C. vehicle D. investigate

12. A. performed B. approached C. advertised D. murdered

13. A. illegal B. sign C. critic D. direct

14. A. terrified B. entertained C. produced D. engaged

15. A. talked B. needed C. cooked D. booked

16. A. played B. closed C. filled D. needed

17. A. frightened B. amazed C. disappointed D. terrified

18. A. thread B. beam C. breath D. stead

19. A. parade B. waste C. later D. gravy

20. A. naked B. cooked C. booked D. walked

21. A. ahead B. bread C. pleasant D. seat-belt

22. A. ways B. days C. says D. stays

23. A. obey B. key C. grey D. survey

24. A. stayed B. washed C. filled D. annoyed

25. A. embarrassed B. crowded C. excited D. divided

26. A. ahead B. instead C. seat-belt D. bread

27. A. left B. centre C. enter D. frighten

28. A. traffic B. plane C. station D. pavement

29. A. washed B. needed C. danced D. matched

30. A. wanted B. filled C. stayed D. played

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. silent B. noisy C. pretty D. polite

2. A. station B. season C. police D. sandal

3. A. agree B. hurry C. enter D. visit

4. A. fasten B. describe C. listen D. hover

5. A. degree B. student C. funny D. widen

6. A. traffic B .dancer C. cycling D. balloon

7. A. central B. gripping C. complete D. boring

8. A. obey B. enter C. answer D. listen

9. A. station B. healthy C. safety D. alone

10. A. tidy B. compete C. extend D. mistake

11. A. campaign B. expand C. survey D. respect

12. A. gradual B. technique C. ethnic D. province

13. A. disappointed B. competition C. representative D. participate

14. A. complete B. worksheet C. explain D. observe

15. A. traditional B. entertainment C. activity D. variety

❷. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. I am very interested __________learning English.

A. to B. in C. at D. for

2. In the party last night, she looked __________in a red dress.

A. love B. lovely C. loving D. lovelily

3. Is Minh __________with the final semester’s result?

A. satisfy B. satisfied C. satisfying D. be satisfying

4. The ending of the film is __________All audiences are very sad.

A. disappointed B. satisfying C. disappointing D. satisfied

5. This is a __________film and it makes me cry a lot.

A. funny B. moving C. comedy D. excited

6. __________he is a CEO and earns a lot of money, he is very mean.

A. Because B. Although C. Despite D. Because of

7. This is a(n) __________on real life during wars in Vietnam in 1945.

A. horror film B. sci-fi C. comedy D. documentary

8. He __________the Oscar Prize as the best actress this year.

A. wins B. acts C. performs D. directs

9. She is hard working __________, she isn’t lucky in examinations.

A. Therefore B. But C. However D. So

10. She decided to quit this job __________the low salary.

A. because of B. despite C. because D. although

11. My son feels very happy when he sees that __________ with a lot of cute animals.

A. horror film B. biopic C. thriller film D. animation

12. Most __________ say that this film is worth watching.

A. plots B. settings C. critics D. acting

13. He acts very well. I’m sure that yesterday he stayed up all night reading the __________.

A. acting B. character C. survey D. script

14. Before you go to the cinema, you can watch the trailer and read __________ of the film.

A. reviews B. disaster C. critic D. character

15. That was a __________.. and boring horror film so I slept from the beginning to the end.

A. shocking B. entertaining C. gripping D. predictable

16. I didn’t expect the movie to be so interesting and so __________! I cried at the end of the film.

A. moving B. violent C. confusing D. hilarious

17. According to our latest survey, Batman is one of 10 __________ films this summer.

A. must-see B. violence C. embarrassed D. stunt

18. Woody Allen is one of some directors who __________ in their own films and receive positive reviews.

A. set B. star C. recommend D. make

19. The film had such a sudden and __________ ending that no one can imagine.

A. disappointed B. must-see C. predictable D. shocking

20. Watching __________ films may make people more aggressive.

A. hilarious B. violent C. entertaining D. gripping

21. The movie on TV last night made me__________.

A. bore B. boring C. bored D. boredom

22. I was__________ to learn that the director of that gripping film has won the first prize.

A. interest B. interests C. interested D. interesting

23. We were__________ with the latest film of that director.

A. Satisfy B. satisfying C. satisfactory D. satisfied

24. They were very disappointed her acting.

A. of B. with C. in D. on

25. Let’s go to the Victor Cinema. I’m sure you’ll find the film __________.

A. excites B. excite C. excited D. exciting

26. Mr. Beans Holiday is a__________ film – I was laughing from beginning to end.

A. hilarious B. violent C. scary D. moving

27. We are really__________ about going to the cinema tonight.

A. excited B. interested C. amused D. pleased

28. The film was so__________. However, my father saw it from beginning to end.

A. interesting B. exciting C. boring D. fascinating

29. We found the plot of the film __________.

A. bored B. boring C. interested D. acting

30. The cinema changed completely at__________ end of__________1920s.

A. an – the B. the – a C. a – the D. the – the

31. I enjoyed the film on TV yesterday evening__________ nobody in my family liked it.

A. although B. yet C. in spite of D. so

32. Last night, I didn’t go to bed early__________ being very tired.

A. despite of B. in spite of C. although D. because

33. I __________ thrillers to action films.

A. like B. prefer C. would rather D. enjoy

34. We like the film very much. The__________ are unforgettable and the plot is gripping.

A. characters B. acting C. style D. action

35. A__________ is a film that tries to make audiences laugh.

A. Horror B. sci-fi C. comedy D. documentary

36. A film in which strange and frightening things happen is called a/an__________.

A. thriller B. comedy C. drama D. animation

37. Not many people went to see the film;__________, it received good reviews from critics.

A. however B. despite C. but D. although

38.__________he spent much money on the film, it wasn’t a big success.

A. Even B. But C. Although D. Despite

39. Trung finds horror films really__________.

A. disgust B. disgusts C. disgusting D. disgusted

40.__________they spent a lot of money on the film, it wasn’t a big success.

A. However B. Nevertheless C. When D. Although

41. We didn’t find it funny__________ it was a comedy.

A. in spite of B. despite C. although D. but

42. In Titanic, it__________ LeonardoDi Caprio as Jack Dawson, a poor artist.

A. directs B. shows C. acts D. stars

43. The end of the film was so__________ that many people cried.

A. shocking B. moving C. exciting D. boring

44. I went to the cinema with my friends yesterday__________ feeling very tired.

A. although B. in spite of C. but D. so

45.__________beginning with a terrible disaster, the film has a happy ending.

A. In spite B. Despite C. Although D. However

46. I found the book so__________ that I couldn’t put it down.

A. gripping B. boring C. tiring D. shocking

47.__________careful preparation, we have a lot of difficulties in making a new film.

A. With B. However C. Such D. Despite

48. The film has a silly plot.__________, many people enjoyed it.

A. Though B. Moreover C. Because D. Nevertheless

49. A__________ is a film that shows real life events or stories.

A. Action B. documentary C. thriller D. comedy

50. I have never felt as__________ as I did when I watched that horror film.

A. terrify B. terrified C. terrifying D. terrible

❸. WORD FORMS

Give the correct form of the word given to complete the sentences.

1. It’s bad for young kids to see _______________on TV. (violent)

2. This is a _______________story, you shouldn’t read it alone. (frighten)

3. Titanic is a _______________movie. It has a sad ending and everyone cries watching it. (move)

4. Paul Walker has won Oscar for the best ____________. (act)

5. This girl sings _______________although she is a ____________. (bad/sing)

6. This film made a strong____________ on me. (impress)

7. Have you ever seen this comedy? It’s really____________. (fun)

8. The film was____________ though they spent millions of dollars making it. (succeed)

9. I love action films. The/re very____________. (excite)

10. Big Ben Down is about a group of____________ who take control of Big Ben. (terror)

11. We were____________ with the service at the cinema. Everything was terrible. (satisfy)

12. There are always cowboys in a____________. (west)

13. The film is a big____________. It is boring from beginning to end. (disappoint)

14. A drama is a play in a theatre or on television or radio, or plays and____________ generally. (act)

15. The film is about two hijackers who ____________ to blow up the plane. (threat)

16. Horror films____________ my younger sister. (terrible)

17. I don’t think it is good for young kids to see____________ on TV. (violent)

18. We are going to the cinema to see an____________ film. (amazed)

19. Although Titanic is a ____________ film, it has a sad ending. (romance)

20. He falls in love with a pretty girl. It’s a beautiful____________. (romantic)

21. His recent film received a lot of____________ from the public. (critic)

22. My favourite____________ -fiction films have being from Mars. (scientist)

23. I don’t like horror films because they are too____________ for me. (fright)

24. Dracula is the best____________ film I’ve ever seen. (impress)

25. Do you know Daniel Day-Lewis? He has won three Oscars for best ____________. (act)

❹. VERB FORM

I. Write the correct tense or form of verbs in bracket.

1. What is the best horror movie you _____________________ (see) so far?

2. Tom Hanks ______________ (win) an Oscar for playing Forrest Gump in 1994.

3. I ________________ (watch) a very interesting Korean drama at present.

4. Kong – Skull Island ________________ (direct) by Jordan Vogt – Roberts.

5. The film was a commercial success although it _____________ (not receive) good reviews from critics.

6. _______________ (your brother/ usually/ watch) movies at home or the cinema?

7. What _______________ (you/ do) tomorrow night?

8. Joanna _______________ (not be) to the cinema since November.

9. The last film I _______________ (see) at the cinema was an action film called Fast and Furious.

10. Clint Eastwood became one of the most respected directors, in spite of _______________ (be) known for his western.

II. Put the verbs in brackets in the correct verb form

1. My brother usually (go) _______________fishing in his free time.

2. We (not like) _______________skating because it’s dangerous.

3. I think 20 years from now more people (take up) _______________outdoor activities.

4. Jane’s hobby is (cook) _______________. She enjoys (prepare) _______________food for her family and friends.

5. What your mother (do) _______________at weekends?

6. In my opinion, in the future people (not play) _______________individual games.

7. We find (arrange) _______________flowers interesting because it (help) _______________us relax.

8. My father (start) _______________ the hobby ten years ago after a trip to Ha Long Bay.

9. (you/be) _______________ free next Sunday?

10. I (collect) _______________a lot of stamps from foreign countries so far.

11. My brother hates (do) _______________the same things day after day.

12. My parents like (live) _______________ in the countryside .I think they (move) _______________to our home town next year.

13. They (give) _______________a party next week. They have arranged everything for it.

14. I (see) _______________ a film this Sunday evening. (you/go) _______________with me?

15. I enjoy (fish) _______________ because it (be) _______________ relaxing.

III. Read the following passage and choose the best answer for each blank.

Minh’s hobby is singing. She (1) singing very much. When her brother (2) a karaoke set last month, Minh was so glad that she could (3) every day after dinner. She likes to sing only English songs. In fact, she has already sung all the songs found (4) the karaoke discs. Minh is singing in the karaoke (5) organized by the RC Center this Saturday. Her family is going there to support her.

1. A. invented B. enjoys C. thinks D. hates

2. A. sings B. discovered C. bought D. made

3. A. sings B. sing C. sung D. singing

4. A. of B. about C. under D. on

5. A. competition B. battle C. company D. institution

❺. CORRECTION:

I. Choose the underlined word or phrase (marked A, B, C or D) in each sentence that needs correcting.

1. There are many action scenes in this film, so he finds it so gripped and attracting.

A B C D

2. They produced the film very well, and it was based in a real story in many years.

A B C D

3. She likes the open of the film because it is very impressive.

A B C D

4.Although the main characters in that film aren’t famous, but their performance

A B C D

is very good.

5. Despite of the heavy traffic, she still went to the film company in time yesterday.

A B C D

6. In spite of awarded a lot prizes in his acting career, he tries to challenge himself

A B C

to achieve more success.

D

7. The director thought the film would make success when it was shown.

A B

Therefore, it didn’t attract audiences a lot.

C D

8. When you see signs along the road such as a ” Left turning only”, you must obey them

A B C D

9. They were annoying at the young actor’s bad attitude behind the scene.

A B C D

10. My parents have an intention of travelling in Japan on the middle of November.

A B C D

II. There is one mistake in each sentence. Underline and correct the mistake.

Sentences

Correction

1. You should to obey the rules in the cinema by turning off your mobile phone.

2. Her teaching method is amazed. All the students like it.

3. Because there was an accident, everyone was fine.

4. What about go to the park on foot? – It is a good idea.

5. She performed well in this film. She received a lots of good comment from critics.

6. “When will you decide to get married with? – “With my boyfriend, Huy”

7. Despite the weather was bad, we had a good time.

8. I’d like to tell you some funny stories. But, I know you are busy

9. She got the highest score in her class although her illness.

10. “How do you go to school?” – “In abuses”

___________

___________

___________

___________

___________

___________

___________

___________

___________

___________

❻. READING

I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

explain should their consisted been

way any now when plenty

The world’s first film was shown in 1895 by two French brothers, Louis and Auguste Lumiere. Although it only (1) __________ of short, simple scenes, people loved it and films have (2) __________ popular ever since. The first films were silent, with titles on the screen to (3)__________ the story.

Soon the public had (4)__________ favorite actors and actresses and, in this (5) , the first film stars appeared. In the 1927, the first “talkie”, a film with sound, was shown and from then on, the public (6) __________ only accept this kind of film.

Further improvements continued, particularly in America, (7) __________ produced 95% of all films. With the arrival of television in 1950s, (8) __________ people went to see films, but in (9) __________ years audiences have grown again. More countries have started to produce films that influences film-making and there are currently (10) __________ national film industries.

II. Fill in the blank with a suitable word.

“A Kid in King Arthurs Court” is directed by Michael Gottlieb. The main (1) in the film is a teenager called Calvin Fuller. Calvin is (2)__________Thomas Ian Nicholas. This film is a modern retelling of Mark Twain’s (3) __________book Connecticut Yankee.

Calvin lives in California, USA. He is a very shy boy and he is not very good at sports. At the beginning of the film, Calvin is playing baseball when there is a (4) __________earthquake. A hole opens in the ground and Calvin falls through it. He lands in the past, in the (5)__________of King Arthur.

Calvin meets King Arthur and Merlin, the wizard. King Arthur is played by joss Ackland and Merlin is played by Ron Moody. They think that Calvin is (6) because he plays them modern music on his CD player and he show them (7)__________to make rollerblades and a mountain bike. Calvin is trained to be a knight and he becomes more (8) __________. Calvin helps King Arthur to beat his enemy, Lord Belasco, and then Merlin sends Calvin back to the future. Calvin finds himself back in the baseball game, (9) __________this time he wins the game.

The special effects in A Kid in King Arthur’s Court are very good. Michael Gottlieb is a great director and the actors’ performances are good. The film is funny and (10) __________. It’s a comedy, a drama, and an action film all in one.

1. A. author B. name C. character D. actress

2. A. played B. did C. made D. created

3. A. classify B. class C. classic D. classical

4. A. terrify B. terrible C. terrifying D. terribled

5. A. period B. decade C. moment D. time

6. A. amazed B. amazing C. amaze D. amazes

7. A. what B. whatever C. how D. which

8. A. confident B. confidence C. confide D. confided

9. A. although B. but C. despite D. even

10. A. excite B. excited C. excites D. exciting

III. Read and decide T (true)/ F (false) for each statement.

Watching television is an interesting and fun activity. The word television is often shortened to TV. On TV you can watch many different programs about a wide range of things. Some examples of TV programs are news, cartoons, reality shows, sports, documentaries and soap operas.

There are several channels which show different TV programs. In Vietnam, the main channels are called “VTV1”, “VTV2”, and “VTV3”. TV guides tell us what programs are showing on which channel, and at what time on a particular day.

Most programs on TV are episodes that are part of a series. These episodes usually last for about 30 minutes or full hour. At the weekend, there are lots of interesting movies on TV. Now you don’t need to go to the cinema. You can watch films at home. It’s so comfortable.

You can learn a lot from watching TV but you should not watch too much or you will hurt your eyes.

No

Statements

T/F

1.

Watching television is an interesting and fun activity.

 

2.

You can watch only some programs about a wide range of things.

 

3.

“VTV1”, “VTV2”, and “VTV3” are the main channels in Vietnam.

 

4.

We know the time and the name of programs thanks to TV guides.

 

5.

There are lots of interesting movies on TV on weekdays.

 

6.

TV does brings us any benefits. It damages our eyes.

 

IV. Read the passage and fill in the blank with a missing word.

There are (1) __________ types of films: comedy, romance, science fiction, romance, documentary, horror, action, ect. In those kinds, my favorite one is romantic, such (2)__________.Titanic, The Notebook, Notting Hill, ect. They give us a meaningful lesson about life and love. Sometimes they are moving and make me (3) __________a lot. I am also keen (4) __________documentaries. They give me such an interesting (5)__________ .

1. A. few B. a few C. one D. various

2. A. as B. example C. for D. on

3. A. laugh B. smile C. bore D. cry

4. A. in B. on C. with D. about

5. A. games B. knowledge C. song D. meal

V. Read the passage. Decide whether the statements are True (T) or False (F) then answer the questions.

My favorite movie is cartoon “Tom and Jerry”. Tom is a cat with blue and white color. He keeps the house for a normal family and has a very free life. His job is chasing Jerry day by day. Jerry is a brown house mouse. He usually lives in the deep cave behind the wall. Although they hate each other so much and always find ways to hurt the opponent but when Tom or Jerry falls into really dangerous situations, then both become another savior. The film is an endless confrontation between Tom and Jerry, bring plenty of laughter for the audiences. I love this film because when I watch it I feel very glad, feeling like returned to my childhood.

A. True/ False statements

1. Jerry is very scared of Tom.

2. They sometimes help each other in a hard situation.

3. Tom is a black and white cat.

4. Tom and Jerry is a moving one.

5. People often laugh when they watch this cartoon.

B. Answer the questions:

1. What’s Tom’s color?

 

2. Does Tom usually live in a cage?

 

3. When will they help each other?

 

4. How do the audiences feel when they watch “Tom and Jerry”?

 

5. Why does the writer love “Tom and Jerry”?

 

❼. WRITING

I. Rewrite each sentence or question so it has the same meaning

1. Although Tom was a poor student, he studied very well.

⇨In spite of

2. Mary could not go to school because she was sick.

⇨Because of

3. Although the weather was bad, she went to school on time.

⇨Despite

4. My mother told me to go to school although I was sick.

⇨ In spite of

5. Because there was a big storm, I stayed at home.

⇨ Because of

6. Tom was admitted to the university although his grades were bad.

⇨ Despite

7. Although she has a physical handicap, she has become a successful woman.

⇨ Despite

8. In spite of his good salary, Tom gave up his job.

⇨Although

9. Though he had not finished the paper, he went to sleep.

⇨ In spite of

10. In spite of the high prices, my daughter insists on going to the movies.

⇨Even though ______________________________________________

II. Make one sentence from two. Use the word(s) in brackets in your sentences.

1. I couldn’t sleep. I was very tired.(despite)

 

2. They have very little money. They are happy. (in spite of)

 

3. My foot was injured. I managed to walk to the nearest village. (although)

 

4. I enjoyed the film. The story was silly.(in spite of)

 

5. We live in the same street. We hardly ever see each other.(despite)

 

6. I got very wet in the rain. I was only out for five minutes. (even though)

 

III. Write the film review, using the following cues.

A Film Review

  • What kind the film is: a Disney cartoon film
  • What the title of the film is: Atlantis: The Lost Empire
  • Who the film is directed by: Gary Trousdale and Kirk Wise
  • Who the main character is: a scientist named Milo Thatch
  • Who the characters are played by: Milo’s voice is played by Michael J. Fox
  • A short description of the plot (the story): A rich man gives Milo a submarine and a team of people to help him find the Lost Empire of Atlantis. After some exciting adventures, Milo and his team find Atlantis. But Atlantis is in trouble. Milo has to save it.
  • Details of special effects/ costumes/ music, etc.: The music in this film is amazing.
  • What we think is good or bad about the film: The film is sometimes scary, but it is very exciting.
  • A recommendation (advice about whether your classmates should watch this film and who will enjoy it): If you like action films and cartoons, you will love Atlantis: The Lost Empire.

Answer:

 

 

 

 

 

 

 

IV. Read the information in the table about two actors from the UK, then write a short paragraph for each of them.

Name

Emma Watson

Dev Patel

Date and place of birth

1990, Paris

1990, London

Title of film

Harry Potter films

Slumdog Millionaire

Year(s)

2001 – 2009

2009

Other actors

Daniel Radcliffe,

Rupert Grint

Freida Pinto

Emma Watson was born

 

 

 

Dev Patel was

 

 

 

===================================================

ANSWER KEYS

UNIT 8

❶. PHONETICS

I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group

1. A

7. C

13. B

19. D

25. A

2. D

8. C

14. C

20. A

26. C

3. C

9. D

15. B

21. D

27. D

4. D

10. A

16. D

22. C

28. A

5. B

11. C

17. C

23. B

29. B

6. A

12. B

18. B

24. B

30. A

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. D

4. B

7. C

10. A

13. D

2. C

5. A

8. A

11. C

14. B

3. A

6. D

9. D

12. B

15. B

❷. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. B

11. D

21. C

31. A

41. C

2. B

12. C

22. C

32. B

42. D

3. B

13. D

23. D

33. A

43. B

4. C

14. A

24. B

34. A

44. B

5. B

15. D

25. D

35. C

45. B

6. B

16. A

26. A

36. A

46. A

7. D

17. A

27. A

37. A

47. D

8. A

18. B

28. C

38. C

48. D

9. C

19. D

29. B

39. C

49. B

10. A

20. B

30. D

40. D

50. B

❸. WORD FORMS

Give the correct form of the word given to complete the sentence.

1. violence

6. impression

11. unsatisfied

16. terrify

2. frightening

7. funny

12. western

17. violence

3. moving

8. unsuccessful

13. disappointment

18. amazing

4. actor

9. exciting

14. acting

19. romantic

5. badly/ singer

10. terrorists

15. threaten

20. romance

21. criticism

     

22. science

     

23. frightening

     

24. impressive

     

25. actor

     

❹. VERB FORM

I. Write the correct tense or form of verbs in bracket.

1. have seen

6. Does your brother usually watch

2. won

7. are you doing

3. am watching

8. hasn’t been

4. was directed

9.saw

5. didn’t receive

10. being

II. Put the verbs in brackets in the correct verb form

1. goes

6. won’t play

11. doing

2. Don’t like

7. Arranging / helps

12. Living / will move

3. Will take up

8. Started

13. Are giving

4. Cooking / preparing

9. Will you be

14. Am seeing / will u go

5. Does your mother do

10. Have collected

15. Fishing / is

III. Read the following passage and choose the best answer for each blank.

1. B

2. C

3. B

4. D

5.A

❺. CORRECTION

I. Choose the underlined word or phrase (marked A, B, C or D) in each sentence that needs correcting.

1. C

2. C

3. B

4. C

5. A

6. A

7. C

8. C

9. A

10. D

II. There is one mistake in each sentence. Underline and correct the mistake.

1. to obey→ obey

6. When→ Who

2. amazed→ amazing

7.Despite→ Although

3. Because→ Although

8.but→ However

4. go→ going

9.although→ in spite of/despite

5. a lots of→ a lot of

10.In→ by

❻. READING

I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. consisted

2. been

3. explain

4. their

5. way

6. would

7. which

8. fewer

9. recent

10. many

II. Fill in the blank with a suitable word.

1. C

2. A

3. C

4. B

5. D

6. B

7. C

8. A

9. B

10. D

III. Read and decide T (true)/ F (false) for each statement.

1. T

2. F

3. T

4. T

5. F

6. F

IV. Read the passage and fill in the blank with a missing word.

1. D

2. A

3. D

4. B

5. B

V. Read the passage. Decide whether the statements are True (T) or False (F) then answer the questions.

A. True/ False statements

1. F

2. T

3. F

4. F

5. T

B. Answer the questions:

1. Tom is a cat with blue and white color.

2. No, he has a very free life.

3. They will help each other when they fall into really dangerous situations.

4. Tom and Jerry” brings plenty of laughter for the audiences.

5. The writer loves “Tom and Jerry” because it makes he feels like returned to childhood.

❼. WRITING

I. Rewrite each sentence or question so it has the same meaning

1. In spite of being a poor student, Tom studied very well.

2. Because of being sick, Mary couldn’t go to school.

3. Despite the bad weather, she went to school on time.

4. In spite of my sickness, my mother told me to go to school.

5. Because of a big storm, I stayed at home.

6. Despite Tom’s bad grades, he was admitted to the university.

7. Despite her physical handicap, she has become a successful woman.

8. Although Tom got a good salary, he gave up his job.

9. In spite of having not finished the paper, he went to sleep.

10. Even though the prices are high, my daughter insists on going to the movies.

II. Make one sentence from two. Use the word(s) in brackets in your sentences.

1. I couldn’t sleep despite being very tired.

2. In spite of having very little money, they are happy.

3. Although my foot was injured, I managed to walk to the nearest village.

4. I enjoyed the film in spite of the silly story.

5. Despite living in the same street we hardly ever see each other.

6. Even though I was only out for five minutes, I got very wet in the rain.

III. Write the film review, using the following cues.

A Film Review

Atlantis: The Lost Empire is a Disney cartoon film. It is directed by Gary Trousdale andKirk Wise. The main character is a scientist named Milo Thatch. Milo’s voice is played by Michael J. Fox.

A rich man gives Milo a submarine and a team of people to help him find the LostEmpire of Atlantis. After some exciting adventures, Milo and his team find Atlantis. ButAtlantis is in trouble. Milo has to save it.

The music in this film is amazing and some of the characters are very funny. The film is sometimes scary, but it is very excitinH.

If you like action films and cartoons, you will love Atlantis: The Lost Empire. It’s a fantastic film.

IV. Read the information in the table about two actors from the UK, then write a short paragraph for each of them.

Emma Watson was born in 1990, Paris. She became famous when she played in Harry Potter films from 2001 to 2009. In Harry Potter films, Emma played with Daniel Radcliffe, and Rupert Grint.

Dev Patel was born in 1990, London. He became famous when he appeared in the film Slumdog Millionaire in 2009. In Slumdog Millionaire, he starred with Freida Pinto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *