Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo chương trình mới – Chuyên đề MULTIPLE CHOICE (UNIT 1-6)

UNIT 1. LEISURE ACTIVITIES

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. We to the countryside two months ago.

A. go B. have gone C. went D. will go

2. What will you do if you the final examinations?

A. will pass B. would pass C. pass D. passed

3. I wish my summer holiday longer.

A. will be B. is C. were D. has been

4. I asked him he came from.

A. where B. who C. what D. which

5. It rained hard. , my father went to work.

A. Therefore B. However C. Because D. So

6. Your sister writes poems and stories, she?

A. does B. doesn’t C. will D. won’t

7. Laura fell asleep during the lesson she was tired.

A. so B. but C. because D. therefore

8. How much do you want?

A. bananas B. eggs C. candies D. sugar

9. Do you know the man you met at the party yesterday?

A. what B. which C. whom D. whose

10. Tomorrow the director will have a meeting 8:00 am to 10:00 am.

A. between B. from C. among D. in

11. The doctor advised me jogging every morning.

A. went B. go C. to go D. going

12. The bike I have just bought is every cheap.

A. which B. where C. what D. who

13. We will start our trip 6 o’clock the morning.

A. in/ in B. at / in C. in / at D. at / at

14. He said he come back later.

A. will be B. will C. would be D. would

15. We anything from James since we left school.

A. haven’t heard B. heard C. don’t hear D. didn’t hear

16. If I _________a bird, I would be a dove.

A. would be B. were C. am D. will be

17. The children sang during the trip.

A. happily B. happiness C. unhappy D. happy

18. This newspaper every day.

A.is publishing B. publish C. published D. is published

19. You have lived in this city since 1998, ?

A. haven’t you B. didn’t you C. did you D. have you

20. My students enjoy English very much.

A. learn B. learnt C. learning D. to learn

21. Mai enjoys ________ to music, especially pop music in her free time.

A. hearing B. playing C. listening D. talking

22. My grandparents love __________ very much. There are a lot of beautiful flowers and fresh vegetables in their garden.

A. doing garden B. doing gardening

C. do gardening D. to do garden

23. You should avoid ______ too much TV. It’s not good for your eyes.

A. seeing B. looking C. watching D. glancing

24. Nga likes ________ with her close friend on Saturday evenings.

A. window shop B. window to shop

C. window shops D. window shopping

25. Lan used to love _____ front of the computer for hours but now she doesn’t. She takes part in a judo club.

A. using B. sitting C. doing D. having

26. Minh is very hard-working boy. He doesn’t mind ______ a lot of homework in the evenings.

A. making B. reading C. seeing D. doing

27. Do you fancy _____ around the West Lake with me this Sunday morning?

A. going B. having C. staying D. moving

28. I don’t like _______ up early in the winter days. I love ______ in bed late.

A. getting / stay B. get / stay

C. getting / stay D. get / staying

29. Mai’s dad likes _______ spring rolls when her family her parties.

A. doing B. making C. cooking D. trying

30. Why don’t we ____ our parents with some DIY project? T think it is useful.

A. help B. do C. make D. give

31. How much time do you spend _______ leisure activities?

A. on B. in C. for D. with

32. Why don’t you apply for this job? It looks right _______ your street.

A. on B. in C.at D. up

33. Many young people don’t _______ walking to school or playing active games?

A. prefer B. enjoy C. suggest D. want

34. Daisy is _______ social media. She spends lots of time on Facebook and Instagram.

A. tired of B. bored with C. addicted to D. curious about

35. _______ leisure time is free from compulsory activities, it is often referred to as “free time.’

A. Because B. Although C. When D. As long as

36. On YouTube you can find many videos on _______ all aspects of your English.

A. surfing B. working C. taking D. improving

37. Some addicts are teenagers _______ are hooked on computer games.

A. which B. who C. what D. whose

38. My sister enjoys _______. She usually walks around the mall, but not buying anything.

A. going shopping B. hanging out C. window shopping D. doing DIY

39. You can raise a _______ pet like a Neopet if you aren’t allowed to own a real pet.

A. domestic B. virtual C. weird D. beloved

40. “My favourite leisure activity is people watching.” “_______”

A. That sounds so weird! B. That’s all right.

C. OK. That’s what you’ve chosen. D. Sure. It’s very entertaining.

41. Nick reads the language websites every day because he is trying­_____Vietnamese.

A. learning B. to learn C. learn D. learns

42. Even though it is weekend, he prefers_____books at home to_____out with friends.

A. read/ hang B. reads/ hangs C. reading/ hangingD. to read/ to hang

43. Hoa is a shopaholic. She loves_____.

A. going shopping B. going fishing

C. going to the cinema D. going to her club

44. Hung founds a movie club. People join this club because they are_____watching movies

A. in B. on C. at D. into

45. A: She really_____collecting coins.

B: It’s more than that. She is obsessed!

A. adores B. dislikes C. hates D. detests

46. I can’t live without coffee. I’m so_____to it.

A. addict B. addictive C. addicted D. addiction

47. There are many reality shows, comedies and TV series nowadays because people

love_____TV.

A. to watch B. watch C. waches D. watched

48. Liz wants to use her free time for helpful activities so she works as_____.

A. a volunteer B. a fan C. a teammate D. a partner

49. She is always_____on something nice and cute even though they are useless.

A. addicted B. interested C. hooked D. fallen

50. It_____him so many years to collect stamps. Now his collection is very large and valuable.

A. has taken B. has spent C. has waste D. has used

 

UNIT 2. LIFE IN THE COUNTRYSIDE

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1. It is ………………….. in the city than it is in the country.

A. noisily B.more noisier C. noisier D. noisy

2. The English test was ………………….. than I thought it would be.

A. the easier B. more easy C. easiest D. easier

3. English is thought to be ………………….. than Math.

A.harder B.the more hard C. hardest D. the hardest

4. My house is ………………….. hers.

A. cheap than B. cheaper C. more cheap than D. cheaper than

5. Her office is ………………….. away than mine.

A. father B. more far C. farther D. farer

6. Tom is ………………….. than David.

A. handsome B. the more handsome

C.more handsome D. the most handsome

7. He did the test ………………….. I did.

A.as bad as B. badder than C.more badly than D. worse than

8. A boat is ………………….. than a plane.

A.slower B. slowest C. more slow D. more slower

9. My new sofa is ………………….. than the old one.

A.more comfortable B. comfortably

C. more comfortabler D. comfortable

10. My sister dances ………………….. than me.

A.gooder B. weller C. better D. more good

11. This road is ………………….. than that road.

A.narrower B. narrow C. the most narrow D. more narrower

12. He drives ………………….. his brother.

A.more careful than B. more carefully

C. more carefully than D. as careful as

13. It was ………………….. day of the year.

A.the colder B. the coldest C. coldest D. colder

14. She is ………………….. student in my class.

A.most hard-working B. more hard-working

C. the most hard-working D. as hard-working

15. Jupiter is ………………….. planet in the solar system.

A.the biggest B. the bigger C. bigger D. biggest

16. Yoga help us learn ……………. to co-ordinate breathing and movement.

A.what B.when C.why D.how

17. Teenagers enjoy…………….to music and ……………. out with friends.

A.listen – hang B.to listen – to hang C.listening – hang D.listening – hanging

18. …………….should children do yoga too?

A. Why B.When C.What D.How

19. Don’t worry. It is to travel to that village even at night.

A.safe B.unsafe C.difficult D.inconvenient

20. Life in a small town is ……………. than that in a big city.

A.peaceful B.much peaceful C.less peacefulD.much more peaceful

21. The boys often help their parents to……………. water from the village well.

A.gather B.collect C.give D.find

22. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the house.

A.communication B.community

C.communal D.commune

23. The Viet people have many……………. customs and crafts.

A.tradition B.traditional C.culture D.customary

24. ……………month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A.When B.Which C.How many D.How often

25The…………….on display in Da Nang Museum of Cham Sculpture are very interesting.

A.items B.goods C.products D.shows

26.I went on a trip to the countryside and had my first experience ……………. farm work.

A.on B. with C. for D. of

27. We usually spend our holiday in the village ……………. our grandparents live.

A.what B. where C. which D. when

28.I think country life is so boring and ……………. because you’re not close to shops and services.

A. unhealthy B.inconvenient C. comfortable D. peaceful

29.On the farm, uncle Duong showed us how to ……………. cucumbers.

A. plough B.produce C. pick D. put up

30.Mongolian children start to learn ……………. before they can walk.

A. horse riding B.riding horse C. ride horse D. horse ridden

31.On the side of the road, a herd boy was herding ……………..

A. kites B.hay C. cattle D. blackberries

32.Mongolian children learn to ride when they are ……………. as three years old.

A. as young B.younger C. younger than D. so young

33.Does your new stereo play music …………….than your old one did?

A. louder B.more loudly C. loudlier D. more louder

34.Countryside is not polluted ……………. you can breathe there fresh air.

A. although B.however C. therefore D. as

35. ‘Children in my village often fly their kites in dry rice fields.’ ‘…………….’

A. It’s right up my street! B. That’s awesome.

C. Exactly what I want. D. How interesting!

36. We are all hook ……………. making star lanterns.

A. in B. off C. on D. to

37. Their family have moved to the city …………….2001.

A. horn B.for C.in D. since

38. The Kinh have the largest number of people, ……………. for 86% of the population.

A. holding B.taking C. accounting D. numbering

39. I’m tired of …………… inthe city. It’s too busy, noisy and dirty.

A. live B.to live C.to be lived D. living

40. _……………. drop that mobile phone and do your homework?

A. Why don’t you B. How about C. Would you mind D. When did you

41. The Hmong of Sa Pa are called Black Hmong ……………. their mainly black clothing.

A. because of B.in spite of C.in order to D. according to

42. People in rural areas live ……………. than those in cities.

A. simplier B.more simply C. more simple D. simpler

43. The highlands of northern Vietnam are home to the 1.5 million-strong Tay, ……………._ minority group.

A. Vietnam’s largest B. the Vietnam’s largest

C. a Vietnam’s largest D. the largest Vietnam

44. ……………. is the Nung’s clothing? ~ Indigo.

A. What B.Which group C. What colour D. Whose

45. ‘I find it hard to build a toy car.’ ‘But …………….’

A. my pleasure B. it’s my fault.

C. it sounds great! D. it’s right up your street!

46. We often spend a lot of time talking with our………during Tet holiday.

A. relation B. relationship C. relatives D. relative

47. ……..people in the countryside are not rich, they often have a peaceful and happy life.

A. Because B. although C. Despite D. When

48. Except for some minor changes, life in my hometown has generally remained at a slow……….

A. speed B. rhythm C. pace D. both B & C

49.Which one do you prefer, life in the ……..area or life in a modern town?

A. far B. further C. distance D. remote

50. I have stayed in a …….area for two weeks. The transportation was very inconvenient and there was no entertainment center to relax.

A. rural B. urban C. outskirts D. suburb

 

UNIT 3. PEOPLES OF VIETNAM

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1. is a large piece of furniture where you can hang your clothes.

A. Wardrobe B. Refrigerator C. Desk D. Counter

2. Alec said to that he was lucky to be alive.

A. he B. his C. himself D. myself

3. Children drink milk every day. – It’s good for them.

A. must B. ought C. don’t have to D. must not

4. I think Angela to buy that coat, it’s really lovely.

A. must B. ought C. should D. have

5. We’ll go swimming today it’s hot.

A. so B. because C. so that D. then

6. Let me your bag.

A. carry B. to carry C. to carrying D. carrying

7. I tried her name but I couldn’t.

A. remember B. to remember C. remembering D. to remembering

8. We live in theroom the store.

A. above B. on C. over D. up

9. It’ll take me an hour to do the household .

A. work B. chores C.job D. exercises

10. Theput too much salt in the food.

A. cook B. cooker C. stove D. oven

11. The Gong Festival is held in the Central Highlands.

A.year B.which C.annual D.annually

12. does Hoa Ban Festival take place? – In Lai Chau.

A.What B.Where C.When D. How

13.It is typical of the cultural life of Thai people.

A.some B.a C. the D. Ø

14. do the cattle provide for the nomads? – Dairy products, meat, and clothing,,

A.What B.Where C.Why D. How

15. The crops on the weather.

A.depend heavy B. depend heavily

C.affect heavy D. affect heavily

16. Mai studies Maths a little bit .

A.bad B. badly C.good D.smartly

17. During the festival, they fly many kites in different shapes and sizes.

A.colour B. colourless C. colourful D.colouring

18. An old woman was the goats up the mountainside.

A.riding B. taking C.herding D. running

19. ________is the festival celebrated? – Every year.

A.When B. How often C. How D. What

20. There are no high buildings to block in our village.

A.view B. a view C. some view D. the view

21. Nick would like to know something about the ______groups of Viet Nam when he visited the Museum of Ethnology.

A. culture B. cultural C. cultured D. culturology

22. He is surprised…….that there are 54 ethnic groups in our country.

A. to understand B. to study C. to know D. find

23. The Viet (or Kinh) have_____.number of people, accounting for about 86% of the population.

A. large B. the large C. the largest D. larger

24. Nick was told that ethnic minority peoples have their own ways______life and traditions.

A. of B. on C. in D. at

25. The terraced fields of Sa Pa have entered______.the Top 11 most beautiful terraces in the world according to Touropia.

A. in B. on C. at D. of

26. Gathering and hunting still play an important role in the _____.of the Laha.

A. economic B. economy C. economical D. economize

27. _____.ethnic group has a large population, the Tay or the Ede?

A. What B. Why C. Which D. Who

28. Ethnic peoples in the mountains have a simple way of farming. They use basic tools to______the farm work.

A. check B. work C. make D. do

29. Many ethnic minority students have to _____ a long way to their schools every day

A. travel B. ride C. pass D. get

30. People_____ some far-away mountainous regions still keep their traditional way of life.

A. on B. in C. of D. at

31.The Gong Festival is held ____ in the Central Highlands.

A.year B.yearly C.annual D.annually

32. does Hoa Ban Festival take place? – In Lai Chau.

A.What B.Where C.When D.How

33.It is typical of the cultural life of Thai people.

A.some B.a C.the D.Æ

34. do the cattle provide for the nomads? – Dairy products, meat and clothing.

A.What B.Where C.Why D.How

35. The crops on the weather.

A.depend heavy B.depend heavily C.affect heavy D.affect heavily

36. Mai studies Maths a little bit .

A.bad B.badly C.good D.smartly

37. During the festival, they fly many kites in different shapes and sizes.

A.colour B.colourless C.colourful D.colouring

38. An old woman was the goats up the mountainside.

A.riding B.taking C.herding D.running

39. is the festival celebrated? – Every year.

A.When B.How often C.How D.What

40. There are no high buildings to block in our village.

A.view B.a view C.some view D.the view

41. The Dao in the Sapa area is famous ________ its “love market.”

A. for B. in C. with D. to

42. The Thai live ________ farming on their burnt-over land and wet-rice terraced fields.

A. in B. on C. out D. up

43. The ________ house is a place where villagers gather for festivals and rituals.

A. terraced B. splendid C. communal D. thatched

44. There were lots of interesting folk games, _______ Kenny stayed a little longer to join them.

A. but B. because C. however D. so

45. ‘________ dress in red and black costume?’ ‘The Dao’

A. What B. Which C. Who D. When

46. What colour is ________ symbol of good luck for the Hoa?

A. a B. an C. – D. some

47. ________ in terraced fields is the main economic activity of ethnic people in Sapa.

A. Fishing B.Rice cultivation C. Hunting D.Gathering

48. ________ ethnic Khmer live in ________ Mekong Delta of Vietnam.

A. The / – B.The / a C.A / the D. The / the

49. The Vietnam Museum of Ethnology ________ by the architect Ha Duc Linh, a memberof the Tay ethnic group.

A. designed B. has designed C. was designed D. was designing

50. ‘I have just taken an elephant ride in Buon Don.’ ‘________ How interesting!’

A. Certainly. B.Really? C.Terrible. D. Exactly.

 

UNIT 4. OUR CUSTOMS AND TRADITIONS

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1. My parents usually _______ work very early.

A. go to B. going to C. went D. to go

2. There is a computer __________the middle _______ the room.

A.in / of B. in /in C. on / of D. on / in

3. Nam has to leave to tidy his room every day.

A.should B. must C. ought to D. need to

4. Nga ________ have a holiday in Da Lat next summer.

A.is going B. will to C.are going to D. is going to

5. Lan isn’t __________to go to school today.

A.enough well B. enough good C. well enough D. good enough

6. Boys and girls, you’ll have to do this experiment _________ this afternoon.

A. youself B. yourselves C. yourself D. youselves

7.We must put all the small objects such as beads out _______ children’s reach.

A.of B. in C.on D. to

8.You are too thin. You _________eat much more meat.

A.ought B. ought not C. ought to D. ought not to

9.I and my pen friend ___________ Ho Chi Minh’s Mausoleum last Sunday.

A. visit B. visited C.visits D. visiting

10. Let us ___________ to the school’s library next Monday.

A.going B. to go C.to going D. go

11. Peter doesn’t talk much in public. He’s rather _________

A. kind B. sociable C. humorous D. reserved

12. You must not let children play in the street because it is__________

A.suitable B. dangerous C. safe D. careful

13. He’ll come _______ to pickyou .________

A.over / up B.over / on C.in / up D. on / in

14. The sun always __________ in the East and ___________ in the West.

A.rise/ set B. rises/ set C.rises/ sets D. has risen/ set

15. He spends most of his time ___________ charity work.

A.to do B. did C.doing D. with doing

16. You _____________miss any of the meetings. They’re always very useful.

A. needn’t B. should C. shouldn’t D. can

17. She is famous ___________her intelligence. She designs many special styles for Ao dai.

A. in B. for C. with D. into

18. I think someone ________talk to the boss. We can’t work extra hours on Saturday.

A. have to B. should C. don’t have to D. shouldn’t

19. We reached the house after ________for almost an hour.

A. cycled B. to cycle C. cycling D. cycle

20. At school, the teachers and students ____________follow the rules.

A. has to B. have to C. need to D. haven’t to

21. He ________try to be a bit more punctual. It’s rude to be late here.

A. shouldn’t B. should C. couldn’t D. was able to

22. Would you like to go __________a walk ______the park this afternoon?

A. to – at B. for – at C. to – in D. for – in

23. The buses were very ________this morning. We can’t go to the church with you in time.

A. crowd B. crowded C. full D. busy

24. We _________wear uniform at school from Monday to Saturday. That’s good way and equal to everyone.

A. have to B. haven’t to C. could D. must

25. Anna __________change her hair style because the old one doesn’t suit her any more.

A. could B. has to C. have to D. doesn’t have to

26. The wai is the traditional of people in Thailand.

A. goodbye B. hello C. greeting D.greetings

27. When two Maori people meet, they each other’s noses.

A. touch B. feel C. take D. kiss

28. Do you know the way to welcome people in Tibet?

A. custom B. customer C. customary D. tradition

29. The xoe dance is a spiritual of Thai ethnic people.

A. customs B. tradition C. habit D. dance

30. In Viet Nam you shouldn’t use only the first name to people older than you.

A. speak B. talk C. say D. address

31. We are going to preparesticky rice served with grilled chicken for the celebration.

A. five colours B. five-colours C. five-colour D.five-coloured

32.A tradition is something special that is through the generations.

A. passed B. passed to C. passed down D. passed out

33.According to the in England, we have to use a knife and fork at dinner

A. table ways B. table manners C. behaviours D. differences

34.We have to our shoes when we go inside a pagoda.

A. take off B. give off C. turn off D. put on

35. In Australia, you shouldn’t on a person’s accent.

A. comment B. criticize C. hate D. dislike

36. You look really tired. You _________ take a few days off and have a holiday.

A. should B. must C. have to D. can

37. In Vietnam, you _________ take a deep bow as you do in Japan.

A. mustn’t B. don’t have to C. should D. shouldn’t

38. Sorry, but my train is at 6.00. I _________ leave now.

A. shouldn’t B.ought to C.mustn’t D. have to

39. You _________ look’ at other students’ work. It’s against the rules.

A. shouldn’t B.don’t have to C. mustn’t D. can’t

40. The airline only allows two piecesof luggage. You _________ pack too much!

A. shouldn’t B. mustn’t C. don’t have to D. couldn’t

41. John can’t come because he _________ work tomorrow.

A. should B.can C.must D. has to

42. I know they enjoy their work, but they______ ork at the weekends.It’s not goodfor them.

A. shouldn’t B.don’t have to C. mustn’t D. have to

43. Elderly people _________ be treated with great respect

A. shouldn’t B. should C.aren’t obliged to D. mustn’t

44. He _________ use chopsticks for spring roll. It is finger food.

A. must B.has to C.doesn’t have to D. should

45. Everyone _________ wear a helmet when riding a motorbike. It’s mandatory according to traffic law.

A.isn’t allowed to B. must C. can D. shouldn’t

46. It’s Vietnamese tradition to_____with families at Tet.

A. back B. reunite C. relate D. bow

47. In American culture,_____is very important.

A. punctual B. punctually C. punctuality D. punctualities

48. Language, religion, food and art are just some_____of the various aspects of culture.

A. features B. faces C. ways D. products

49. Shoes must always be removed before_____a Japanese home.

A. entrance B. enters C. enter D. entering

50. In Russia, Father Frost brings presents for children_____New Year’s Day.

A. in B. on C. At D. for


UNIT 5. FESTIVALS IN VIETNAM

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1. You should information about a custom or tradition.

A.finds B.found C.finding D. find

2. A custom is something that has become an way of doing things.

A.to be accept B.to accept C. accepting D. accepted

3. In the UK, there are lots of customs for table manners. For example, we use a knife and fork at dinner.

A.have to B.are having C. has to D. having to

4. In Viet Nam, you use only the first name to address people older than you.

A.should B.must C.shouldn’t D. have to

5. At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes. , every child likes it very much.

A.However B.Moreover C. Because D. Therefore

6. In 2010, Ha Noi its 1000th anniversary.

A.celebrated B. commemorated C. worshipped D. remembered

7. Tet is an occasion for family in Viet Nam.

A.visitings B.meeting C.reunions D. seeings

8. spring comes, many Vietnamese villages prepare for a new festival season.

A.While B. When C. Nevertheless D. However

9. The flight at 6.10 has been delayed.

A.leave B. which leaves C. leaving D. B&C

10. This is the first time she rice paddies.

A.will see B. sees C. has seen D. saw

11. Would youmind I borrowed your dictionary?

A. if B. when C. that D. Ø

12. We lots of photos on vacation last summer.

A. had B. took C. did D. made

13. The animal in the forest fire was a wild pig.

A. hurt B. hurted C. hurts D. hurting

14. Would you mind the window?

A. to close B. closing C. about closing D. closed

15. Welcome Springfield!

A. at B.to C. in D. for

16. Accommodation in London very expensive.

A. is B. are C. has D. have

17. The road down to the sea is very rough.

A. goes B. going C. to go D. gone

18. is a large hole in the side of a mountain or under the ground.

A. Waterfall B. Cave C. Bay D. Lake

19. The vase on the shelf is very beautiful.

A. stands B. standing C. is standing D. stood

20. Do you mind if I your atlas for a minute?

A.borrow B. will borrow C. am going to borrow D. borrowed

21.The Christian Festival of Easter celebrates the return- of Christ from the dead, _____.the festival is actually name after the goddess of the sun.

A. if B. but C. however D. moreover

22. After a long and exhausting journey, they arrived home

A. finally B. by the end C. at the end D. at last

23. I couldn’t hear what he said ________ he was muttering under his breath.

A. because B. Although C. in spite of D. if

24. Children need a caring environment to develop_________mentally physically.

A. and – and B. both – and C. the – the D. in – and

25. We do not have many carnivals m VIet Nam; ___________We have many Special traditional festivals.

A. moreover B. while C. nevertheless D. although

26. I was promised a luxury weekend by my husband _________, I am not satisfied.

A. Despite B. Because C. Although D. However

27. ……….you study harder, you won’t be a e 0 p examination.

A. Unless B. Because C. If D– Without

28. My sister has been living in Da Lat for 2 years,_________ , She has if never been to Than Tho Lake.

A. however B. although C. If D. because

29.__________Vietnamese IJSO delegation was attending 11th Olympiad in Argentina, we had chance to meet many friends all over the world and visit different beauty spots there.

A. When B. Despite C. Although D. If

30. When the first Chinese restaurants opened in Greece, it was very difficult to get fresh__________ of Chinese vegetables.

A. provisions B. materials C. supplies D. ingredients

31. different regions and religions have a variety in marital arrangements, the arranged marriage is a traditional feature of every community.

A.Because B.Although C.While D.When

32.The Vietnamese are influenced by Buddhist theology and Confucian philosophy, ___they believe in fate in marriage..

A.and B.but C.so D.yet

33.Always take your shoes off before you enter a temple in India, you will be considered impolite.

A.otherwise B.therefore C. however D.moreover

34."Giao Thua" is the most sacred time of the year; ,the first houseguest to offer the first greeting is very important.

A.moreover B.nevertheless C.so D.therefore

35.The five-fruit tray on the altar symbolizes the gratitude of the Vietnamese to their ancestors; ,it demonstrates their hope for a life of plenty.

A.and B.moreover C.therefore D.however

36.The Hung King Temple Festival from the 8th to the 11th day of the third lunar month in Phu Tho.

A.takes B.takes part C.takes place D.takes turn

37.During the Buddhist Festival, visitors join the procession and make offerings to Buddha at the pagoda.

A.think about B.consider C.worship D.believe

38.I think the Kate Festival is a really joyful festival which many activities.

A.contains B.holds C.features D.includes in

39.In Viet Nam, the we mostly use is chopsticks.

A.cut B.cutting C.cutlery D.cutlet

40.You shouldn’t your promise to the children.

A.break B.cut C.keep D.save

41. Mid-Autumn Festival not only recalls the family love, _________ is also a festival for both children and adults in Vietnam.

A. and B. but C. yet D.therefore

42. Tran Temple Festival lasts from the 15th-20th of lunar August. _________, visitors all over the country eagerly go on a pilgrimage far prior to the day.

A. Nevertheless B. Otherwise C. Therefore D. Moreover

43. _________ the main worship event is taking place at Hung Temple, 100 lanterns are released into the sky.

A. Because B. Even though C. While D. If

44. Lim Festival is among the most impressive festivals, ceremonies ______ singing events.

A. or B. but C. yet D. and

45. The navigation of the boat, called ghe ngo, requires great skills ________ it can easily be flipped.

A. therefore B. because C.when D. although

46. _________ you consider yourself a culture enthusiast, Hue Arts Festival is a must.

A. If B. Though C. Because D. As

47. The festival only lasted for three days; ______ they spent nearly a month preparing for it.

A. when B. moreover C. otherwise D. however

48. In Quang Ninh, you can go to Yen Tu Mountain to attend the Yen Tu Festival, _________ you can visit Ha Long Bay.

A. so B.yet C.or D.otherwise

49. _________ there are loads of festivals in Vietnam, Tet or Tet Nguyen Dan is the most important one.

A. Since B.Although C.When D. As long as

50. Festival visitors can take part in cultural activities, such as visiting art galleries, historical places and parks. _________, they can taste exotic food and dishes.

A. Moreover B.Therefore C.However D.Otherwise

 

UNIT 6. FOLK TALES

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1. You can use my bicycle you bring it back tomorrow.

A. as long as B. although C. nevertheless D. in spite of

2. My brother always at cards. No wonder he won every game.

A. cheated B. lied C. tricked D. deceived

3. He was so tired that he wasn’t capable driving himself home.

A. to B. for C. of D. from

4. Fill in the form as indicated and return in the envelope .

A. provided B. offered C. prepared D. given

5. I wish you to her why we couldn’t go.

A. would explain B. to explain C. explained D. will explain

6. If we hurry, we might get there to catch the early train.

A. right B. in time C. on time D. before time

7. Cut the cake into six pieces.

A. same B. like C. alike D. equal

8. Our neighbors are very on camping holidays.

A. eager B. enthusiastic C. interested D. keen

9. The mosquito bit and made my eyelid and I couldn’t open my eye properly.

A. swell B.grow C. stretch D. spread

10. I had to wear uniform when I worked in the hotel.

A. a B.some C. any D. an

11. The doctor advised me not to take so much work in future.

A. after B.on C. over D. to

12. If he phones, him to buy some potatoes on the way home.

A. remember B. recall C. remind D. recollect

13. Who was the first person the South Pole?

A. reaching B. who reaches C. to reach D. reached

14. The of the murderer lasted six weeks

A. process B. trial C. charge D. conviction

15. A chicken can up to three eggs a day.

A. lie B. lay C. put D. place

16. The nurse was on in the hospital all night.

A. work B. alarm C. duty D. service

17. I suggest we outside the cinema tomorrow at 8:30.

A. meeting B. meet C. met D. will meet

18. playing professional basketball, she also enjoys tennis.

A. Besides B. Moreover C. Apart D. Together

19. She him of lying to her.

A. threatened B. blamed C. criticized D. accused

20. Did Ms. Brown the operator’s manual from the library?

A. loan B. borrow C. lend D. send

21. Since I moved house, I haven’t had much________ with those friends.

A– connection B. contact C. business D. meeting

22. I will take these folk tale stories_________ to the library.

A– on ‘ B. with C. back D. off

23. It’s snowing. Would you like to ________ on Saturday or Sunday?

A– skiing B. go to ski C. go skiing D. go ski

24. She told me a story _________ I found hard to believe.

A. what B. which C. in which D. at which

25. The Queen flew_________ a jealous rage and ordered her huntsman to take Snow White into the woods to be killed.

A. of B. into C. out D. in

26. Everyone was attracted by her graceful

A. performer B. performing C. performed D. performance

27. When the dwarves came home that evening, they found Snow White on the ground.

A. laid B. lied C. to lie D. lying

28. You need to support your ideas with facts and

A. numbers B– figures C. informations D. material

29. What are the between women in old times and women in modern times?

A. differs B. different C. difference D. differences

30. In the past, people believed that women’s …….. roles were as mothers and wives.

A. nature B. natural C. naturism D. naturalist

31. Thach Sanh was very when he let Ly Thong and his mother go backto their hometown.

A. selfish B. mean C. generous D. brave

32. The ogre was so , and was a to catch Thach Sanh with its sharp claws.

A. fierce B. mean C. clever D. ugly

33. Thach Sanh was so that he could push back the troops with his magical rice pot.

A. kind B. clever C. hard-working D. fast

34. An Tiem was very to move to a deserted island.

A. brave B. honest C. kind D. generous

35. Khoai was very , but his landowner was .

A. lazy – cunning B. clever – brave C.honest – wise D. honest – cunning

36. Tam was a very girl who had to work all day.

A. mean B.generous C. hard-working D. lazy

37. Cam was very when she killed the nightingale, cooked it and threw the feathers in the Imperial Garden.

A. wicked B. ugly C. honest D. mean

38. Luu Binh was very to invite Duong Le to come and live with him.

A. selfish B. kind C. mean D. brave

39. The toad was very because he tried to find way to the heaven to sue God..

A.brave B.kind C.generous D.mean

40. The King was very to allow his daughter, Tien Dung, to travel to the many

wonderful places of the kingdom.

A.wise B.mean C.kind D.wicked

41. The Peacock was well known to be a/an animal, so he just applied black colour

to the Crow’s feathers.

A.hard-working B.lazy C.ugly D.clever

42. The wife of the fisherman was very when she demanded for bigger and bigger

things.

A.kind B.generous C.greedy D.fierce

43. Ali Baba was very when he also used the words "Open Sesame!" to enter

cave of treasures.

A.wise B.cunning C.kind D.evil

44. The servant was very to mark other houses with white chalk so that the thieves

couldn’t find Ali Baba’s house.

A.mean B.wicked C.kind D.Clever

45. The tale is about a prince who is turned _________ a frog by his wicked stepmother.

A.to B. into C. out D. over

46. The hare always boasted _________ how fast he could run.

A. at B. for C. on D. about

47. A _________ is a story from ancient times about famous people and events that may ormay not be true.

A. legend B. folktale C. fable D. fairytale

48. In many cultures, a fox is the symbol for a _________ person.

A. brave B. fierce C. cunning D. kind

49. Vanessa is interested in reading Vietnamese folktales _________ she can’t readVietnamese well.

A.although B.because C.while D.whereas

50. What a _________ man he is! There’s nothing he wouldn’t do for us.

A. mean B. generous C. gruel D. greedy

 

UNIT 7

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

 

ANSWER KEYS

UNIT 1 MY HOBBIES

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.C

11.C

21.C

31.A

41.B

2.C

12.A

22.B

32.D

42.C

3.C

13.B

23.C

33.B

43.A

4.A

14.D

24.D

34.C

44.D

5.B

15.A

25.B

35.A

45.A

6.B

16.B

26.D

36.D

46.C

7.C

17.A

27.A

37.B

47.A

8.D

18.D

28.C

38.C

48.A

9.C

19.A

29.B

39.B

49.C

10.B

20.C

30.A

40.A

50.A

 

UNIT 2. LIFE IN THE COUNTRYSIDE

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.C

11.A

21.B

31.D

41.A

2.D

12.C

22.C

32.A

42.B

3.A

13.B

23.B

33.B

43.A

4.D

14.C

24.B

34.C

44.C

5.C

15.A

25.A

35.D

45.D

6.C

16.D

26.D

36.C

46.C

7.D

17.D

27.B

37.D

47.B

8.A

18.A

28.B

38.C

48.C

9.A

19.A

29.C

39.D

49.D

10.C

20.D

30.A

40.A

50.A

 

UNIT 3.PEOPLES OF VIET NAM

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.A

11.D

21.B

31.D

41.C

2.C

12.B

22.C

32.B

42.D

3.A

13.C

23.C

33.C

43.C

4.B

14.A

24.A

34.A

44.D

5.B

15.B

25.A

35.B

45.A

6.A

16.B

26.B

36.B

46.A

7.B

17.C

27.C

37.C

47.B

8.A

18.C

28.D

38.C

48.A

9.B

19.B

29.A

39.B

49.C

10.A

20.D

30.B

40.D

50.D

 

UNIT 4. OUR CUSTOMS AND TRADITIONS

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.A

11.D

21.B

31.D

41.D

2.A

12.B

22.D

32.C

42.A

3.B

13.A

23.B

33.B

43.B

4.D

14.C

24.A

34.A

44.C

5.C

15.C

25.B

35.A

45.B

6.B

16.C

26.C

36.A

46.B

7.A

17.B

27.A

37.B

47.C

8.C

18.B

28.C

38.D

48.A

9.B

19.C

29.B

39.C

49.D

10.D

20.B

30.D

40.A

50.B

 

UNIT 5. FESTIVALS IN VIET NAM

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.D

11.A

21.B

31.B

41.B

2.D

12.B

22.D

32.C

42.A

3.A

13.A

23.A

33.A

43.C

4.C

14.B

24.B

34.D

44.D

5.D

15.B

25.C

35.B

45.B

6.A

16.A

26.D

36.C

46.A

7.C

17.B

27.A

37.C

47.D

8.B

18.B

28.A

38.C

48.C

9.D

19.B

29.A

39.C

49.B

10.C

20.A

30.C

40.A

50.A

 

UNIT 6. FOLK TALES

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.A

11.B

21.B

31.C

41.B

2.C

12.C

22.C

32.A

42.C

3.C

13.A

23.C

33.B

43.A

4.A

14.B

24.C

34.A

44.D

5.D

15.B

25.B

35.D

45.B

6.C

16.C

26.D

36.C

46.D

7.D

17.B

27.D

37.A

47.A

8.D

18.A

28.B

38.B

48.C

9.A

19.D

29.D

39.A

49.A

10.A

20.B

30.B

40.C

50.B

 

 

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.

11.

21.

31.

41.

2.

12.

22.

32.

42.

3.

13.

23.

33.

43.

4.

14.

24.

34.

44.

5.

15.

25.

35.

45.

6.

16.

26.

36.

46.

7.

17.

27.

37.

47.

8.

18.

28.

38.

48.

9.

19.

29.

39.

49.

10.

20.

30.

40.

50.



 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *