Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo chương trình mới – Chuyên đề MULTIPLE CHOICE (UNIT 7-12)

UNIT 7

C. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. If I were you, I _____________ for a new car to buy.

A. would look B. will look C. look D. looking

2. If Jenny _____________ ill, she would go out with us.

A. isn’t B. aren’t C. wasn’t D. not been

3. If there _____________ fewer cars on the road, there would be less accident.

A. is B. were C. are D. be

4. If people really cared about environment, they _____________ waste into rivers.

A. didn’t dump B. don’t dump C. shan’t dump D. wouldn’t dump

5. You _____________ so tired if you went to bed earlier.

A. won’t be B shan’t be C. couldn’t be D. wouldn’t be

6. If you really _____________ me, you would buy me a diamond ring.

A. loved B. love C. loves D. loving

7. If I knew where she lived, I _____________ and see her.

A. will go B. would go C. should go D. went

8. If I _____________ taller, I would buy this dress.

A. am B. are C. were D. being

9. Filters do not remove all _____________ from water.

A. contaminate B. contaminants C. contaminating D. contamination

10. _____________ is found under the ground in soil, rocks, etc.

A. sea water B. salt water C. groundwater D. hot water

11. If I won a lottery, I _____________ a lot on charity.

A. spend B. spent C. will spend D. would spend

12. If the supermarket is open, I _____________ some food there.

A. will buy B. would buy C. bought D. has bought

13. I will talk to her if you _____________ to do it.

A. won’t want B. didn’t want C. don’t want D. doesn’t want

14. If I _____________ more money, I would buy a better car.

A. have B. had C. will have D. would have

15. The farmer had put down some rat _____________.

A. poisoning B. poisoner C. poisoned D. poison

16. _____________ loss can be caused by noise pollution.

A. sound B. hearing C. listening D. audio

17. Ships spill oil in oceans and rivers. This leads _____________ the death of many aquatic animals and plants.

A. to B. in C. from D. at

18. Households pollute water sources by _____________ waste into ponds, lakes, and rivers.

A. damaging B. dumping C. losing D. leading

19. This month’s electricity bill is too high _____________the air conditioner is turned on all the time.

A. since B. due to C. although D. because of

20. The government has come _____________ a solution to the water problems of the city.

A. up to B. up with C. to with D. on to

21. All the aquatic plants and animals will die if the factory_____________ dumping poison into the lake.

A. will keep B. to keep C. kept D. keeps

22. A lot of fish has died recently because of the _____________ water in this lake.

A. contaminating B. contaminated C. contaminate D. contaminant

23. If the air was clean, we _____________ have to wear masks when going out.

A. wouldn’t B. won’t C. would D. will

24. If I _____________ you, I _____________ water from that dirty tap.

A. am – will drink B. am – won’t drink

C. were – would drink D. were – wouldn’t drink

25. If he _____________ trash around his garden, the garden would look very nice now.

A. will throw B. would throw C. didn’t throw D. doesn’t throw

26. Price and availability are the _____________ factors that will determine product success.

A. critical B. musical C. physical D. medical

27. If it rains, we _____________ the match.

A. cancel B. will cancel C. cancelled D. cancelling

28. If I were a tree, I _____________ the rain.

A. love B. loved C. will love D. would love

29. The decor inside the house was very_____________.

A. fantastic B. electric C. mechanic D. artistic

30. If she _____________ late, we will go without her.

A. am B. is C. was D. were

31. If I _____________ where she lived, I would go and see her.

A. know B. knows C. to know D. knew

32. We need to be more _____________ about this problem.

A. scientific B. majestic C. domestic D. alphabetic

33. The election campaign has been focused mainly on _____________ issues.

A. dialectical B. energetic C. domestic D. conical

34. If I _____________ the lottery, I would be a millionaire.

A. win B. wins C. winning D. won

35. I will discuss that problem with him if I _____________ him tomorrow.

A. see B. sees C. to see D. seeing

36. If I knew Chinese, I _____________ for job in China.

A. will apply B. would apply C. will be applied D. would be applied

37. She was unable to find a _____________ job.

A. important B. importantly C. permanent D. permanently

38. Any company found to be breaking these rules will be heavily _____________.

A. fined B. done C. made D. got

39. These figures are for _____________ purposes only.

A. illustrate B. illustrating C. illustrative D. illustration

40. I would go jogging with Mark if he _____________ here today.

A. is B. will be C. were D. would be

41. Many species of wildlife are becoming extinct, _____________ the rainforests are being destroyed.

A. therefore B. since C. consequently D. so

42. Hemp can be used to make paper, _____________ it could reduce the need for logging.

A. consequently B. due to C. so D. since

43. _____________ logging provides jobs and profits, the government is reluctant to control it.

A . So B. Consequently C. Since D. Due to

44. Hemp was grown throughout history_____________ its versatility; it can be used to make many different things.

A. due to B. because C. since D. as a result

45. Hemp is related to the marijuana plant; _____________ it is illegal in many countries.

A. so B. due to C. as a result D. because

46. The polluted chemical waste was dumped into the ocean; _____________,the mass of fish died.

A. because B. as C. because of D. consequently

47. It was guessed that the fish died_____________ a powerful toxin in the sea water.

A. because of B. because C. since D. as a result

48. Many species in BC are threatened _____________ logging.

A. so B. because C. since D. due to

49. Smoking can_____________ heart disease.

A. lead to B. create C. causes D. due to

50. Radioactive pollution is increasing _____________ the increased use of radioactivity.

A. as B. since C. because of D. because

==========================================================

UNIT 8

C. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Carlos is going to be famous one day. He _____________in three movies already.

A. appears B. is appearing C. appeared D. has appeared

2. My mum doesn’t mind _____________ me from school every day.

A. pick up B. picking up C. picks up D. to pick up

3. There is no more cheese. I _____________ it all, I’m afraid.

A. eat B. am eating C. has eaten D. have eaten

4. It’ll soon get warm in here. I _____________ the heating on

A. have turned B. has turned C. have turning D. has turning

5. Using computers too much may have harmful effects _____________ your minds and bodies.

A. at B. on C. in D. with

6. Her French was excellent, without a trace of a/an _____________.

A. sound B. voice C. accent D. tone

7. Sandra has become a style _____________ for the fashion world particularly,

A. icon B. image C. item D. category

8. She _____________ in Hanoi for 2 years.

A. lives B. is living C. have lived D. has lived

9. How _____________ your sister _____________ to school every day?

A. is – going B. has – gone C. do – go D. does – go

10. At present they _____________ to New York.

A. traveling B. are travelling C. travelled D. to travel

11. My father _____________ some flowers in the garden.

A. waters B. has watered C. is watering D. water

12. I’ll come home _____________ 8.30 and 9.20.

A. between B. from C. with D. at

13. Vietnamese people are always proud _____________ their traditions and customs.

A. on B. in C. of D. at

14. Many visitors _____________ to Ho Chi Minh’s Mausoleum every day.

A. come B. comes C. is coming D. has come

15. I’m trying to fit everything into my busy _____________.

A. missions B. schedule C. program D. tasks

16. I _____________ Paul today, but I saw him last Sunday.

A. will not see B. will not be seeing

C. have not seen D. has not seen

17. We have never _____________ another country before.

A. visit B. visited C. visiting D. visitor

18. At present, he _____________ a piece of music.

A. is composing B. has composed C. will compose D. composed

19. I have never _____________ such a good novel before

A. to read B. reads C. reading C. reading

20. Nowadays, viewers can watch a variety of local and international programs _____________ TV.

A. on B. in C. at D. of

21. We _____________ a party tomorrow.

A. have B. are having C. have had D. were having

22. Danish _____________ to Japan next month.

A. go B. goes C. are going D. is going

23. The train _____________ at 7.30 tomorrow morning.

A. leave B. leaving C. leaves D. leave

24. I have got tour details here. We _____________ 4 days in Beijing.

A. to spend B. spends C. spending D. spend

25. The capital city of Canada is _____________.

A. Ottawa B. Montreal C. Vancouver D. Hamilton

26. The match takes place _____________ Saturday afternoon this week.

A. at B. on C. in D. of

27. He’s living in Hanoi. He _____________ there since 2010.

A. lives B. is living C. has lived D. lived

28. They have been an English teacher _____________ many years.

A. for B. since C. in D. on

29. It rain a lot _____________ July.

A. at B. of C. in D. on

30. The official language in Australia is _____________.

A. Italian B. Greek C. Chinese D. English

31. I find it hard to understand that foreigner because of his _____________.

A. voice B. sound C. accent D. volume

32. Kangaroos and _____________are the iconic animals of Australia.

A. beaver B. koala C. eagle D. cheetah

33. Coming to New Zealand, you will be surprised by its many___________ views.

A. breath-taking B. taking-breath C. breath-take D. take-breath

34. The Statue of Liberty in Upper New York Bay of America _____________the freedom.

A. presents B. shows C. symbolizes D. reveals

35. Singapore is an ideal destination for worldwide visitors because of its many _____________.

A. tour attractions B. attraction tours

C. attractive tours D. tourist attractions

36. Some beauty spots in this city _____________reconstructed to attract more visitors.

A. has been B. have been C. will have D. will been

37. The Louvre Museum _____________from 9 a.m. to 6 p.m. every day except Tuesday and Wednesday.

A. opens B. open C. will open D. will be open

38. They _____________to New York to join the Fashion show next week.

A. will fly B. will be flying C. flies D.fly

39. This annual festival _____________at the end of the March.

A. will hold B. will be held C. holds D. is held

40. I _____________Sydney Harbour twice, so this time I think I _____________to a different place.

A. have visited – will go B. have visited – will be going

C. visited – will go D. visited – will be going

41. She can’t come to the phone now because she _____________ tomorrow’s test.

A. studies B. is studying

C. has studied D. has been studying

42. They must be at the sports ground now. They usually _____________ basketball on Fridays.

A. play B. are playing

C. have played D. have been playing

43. I _____________ my work already. I’m ready to go for a walk with you.

A. finish B. am finishing

C. have finished D. have been finishing

44. I _____________ breakfast right now. Can you call a title later?

A. cook B. am cooking

C. have cooked D. have been cooking

45. I _____________this book. Can I borrow it for a week or so?

A. don’t read B. am not reading

C. haven’t read D. haven’t been reading

46. Maria is good at languages. She _____________ French, Spanish and German.

A. speaks B. is speaking

C. has spoken D. has been speaking

47. So far, he _____________ five stories for children.

A. writes B. is writing

C. has written D. has writing

48. We _____________ for their answer for two months already

A. wait B. are waiting

C. have been waited D. have been waiting

49. She _____________ since Monday.

A. is sick B. is being sick

C. has been sick D. has been being sick

50. She _____________ since noon. Should we wake her up?

A. sleeps B. is sleeping


C. has been sleep D. has been sleeping

==========================================================

UNIT 9

C. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Justine was _____________ to John’s birthday party last month.

A. invited B. inviting C. invite D. invites

2. Carlos _____________ home before we arrived.

A. is going B. will go C. has gone D. had gone

3. This new word is too difficult for me _____________.

A. remember B. to remember C. remembers D. remembering

4. Fiona is not interested _____________ politics.

A. at B. on C. in D. to

5. The government will build more comfortable _____________ for students.

A. accommodate B. accommodation

C. accommodating D. accommodator

6. Our teeth _____________ at least once a day.

A. should clean B. should cleaning

C. should be cleaned D. should be cleaning

7. They _____________ then they took a look around the supermarket.

A. had lunch B. have lunch C. having lunch D. to have lunch

8. He is old enough to get _____________.

A. marry B. marries C. marrying D. married

9. I’m a bit short _____________ money. Can you lend me some?

A. at B. with C. of D. on

10. Her body was returned home for _____________.

A. bury B. buries C. buried D. burial

11. Was this beautiful house _____________ by Mark?

A. buy B. bought C. buying D. buyer

12. After he _____________ everything clearly, we started our work.

A. had explained B. had explain C. has explained D. has explain

13. My boss’s anger suddenly _____________ into furious shouting.

A. erupt B. erupted C. erupting D. eruption

14. These old pictures won’t _____________ in the bedroom.

A. is hung B. are hung C. be hung D. been hung

15. Before my mother _____________ home, my father had prepared dinner.

A. came B. come C. comes D. will come

16. This house and these doors are going to _____________ for Christmas day by the Greens.

A. painted B. be painted C. paint D. be paint

17. When I got up this morning, my wife _____________.

A. has already left B. already has left C. had already left D. already had left

18. It is time you _____________ your homework done.

A. has B. had C. have D. having

19. She was very angry _____________ Marcos.

A. to B. with C. about D. with

20. During 1942 _____________ started to arrive in the city.

A. evacuee families B. evacuate families

C. families evacuee D. families evacuate

21. The dogs _____________ fed before they went to the party.

A. has B. have been C. had been D. having been

22. The car was dirty. They _____________ it for weeks.

A. hasn’t cleaned B. haven’t cleaned

C. hadn’t been cleaned D. hadn’t cleared

23. It _____________ her 10 minutes to do this exercise yesterday morning.

A. made B. took C. cost D. lost

24. Frank is capable _____________ doing better than he is doing now.

A. of B. at C. with D. in

25. The scheme has been set up to help _____________ people.

A. home-made B. homeless C. house-style D. houseful

26. We’re _____________ the evening around a Japanese theme.

A. organizing B. organizer C. organization D. organized

27. The pollution problems _____________ since last month.

A. has discussed B. have discussed

C. has been discussed D. have been discussed

28. When they got home last night. They found that someone _____________ into the house.

A. had broken B. had been broken

C. has broken D. has been broken

29. How many languages are _____________ in Chinese?

A. speak B. speaking C. spoken D. speaker

30. The woman sitting next to me on the plane was very nervous. She _____________ before.

A. hasn’t flown B. hadn’t flown C. didn’t fly D. doesn’t fly

31. The earth’s weather is _____________ and we don’t know what will happen to us.

A. dangerous B. serious C. predicted D. mysterious

32. Man has spent years and years trying _____________weather patterns but it is still an inexact science.

A. predicting B. to predict

C. to predicting D. to have predicted

33. A drought occurs when a region receives consistently below average _____________

A. falling rain B. rain falling C. rainfall D. fallrain

34. When we _____________back to our home village last month, it _____________ so much.

A. had come – changed B. came – had changed

C. came – has changed D. had come – has changed

35. She _____________ in that town for 20 years by the time that historic earthquake

A. had live – occurred B. has lived – occurred

C. had lived – occur D. had lived – occurred

36. Some tents _____________ so that children and old people could sleep in.

A. was set up B. were set up C. set up D. setted up

37. People in Japan _____________ how to survive in an earthquake.

A. have been taught B. are taught C. were taught D. had been taught

38. Exactly 5 people got stuck and _____________ in that fire.

A. was death B. was died C. dead D. died

39. An earthquake is the _____________ a sudden release of energy in the Earth’s crust.

A. cause by B. consequence C. result from D. result of

40. The magnitude of an earthquake_____________ on the Richter scale.

A. reports B. is reported C. was reported D. reported

41. If I _____________ you, I wouldn’t buy that kind of car.

A. am B. are C. was D. were

42. What does the forest _____________ like?

A. is B. be C. look D. looks

43. People will be _____________ to a safe place to live in the short run.

A. taken B. took C. takes D. to take

44. Is it _____________ to improve our speaking skill?

A. import B. importing C. importance D. important

45. The window needs _____________ today to prepare for our party.

A. clean B. to clean C. cleaning D. cleaned

46. Before I was born, my father had _____________ a teacher.

A. be B. been C. being D. was

47. They are _____________ a team with two foreign friends.

A. on B. at C. in D. of

48. Have they ever visited English _____________ countries?

A. speaking B. spoken C. speak D. speaks

49. I _____________ visit my grandmother on Sunday if I don’t go to school.

A. would B. wouldn’t C. will D. will not

50. _____________ is the most common disaster in Vietnam?

A. What B. When C. Where D. Which

==========================================================

UNIT 10

C. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Cutting trees down can _____________ to the soil erosion.

A. make B. lead C. cause D. trigger

2. The Earth _____________ around the Sun.

A. moving B. move C. moves D. is moving

3. People who live in different regions can speak their languages with different _____________.

A. accent B. accents C. voice D. voices

4. She thought that if they _____________ lots of money, they would go on holiday.

A. have B. are having C. had D. has

5. How long _____________ you studied English?

A. have been B. have C. has D. having

6. The little cat should be _____________ to be healthy.

A. cured B. cure C. cures D. curing

7. Disneyland is _____________ of the most interesting games.

A. a house B. houses C. home D. homes

8. Did the storm cause _____________ to the local in the middle part?

A. damaged B. damage C. damaging D. damages

9. When I came there, the highest building _____________ been destroyed by the storm!

A. have B. has C. had D. is having

10. She wouldn’t go out if she _____________ the weather forecast.

A. listens to B. listened to C. listening to D. is listening to

11. My cousin said that she and her boyfriend would get_____________ in the following month.

A. marry B. marries C. married D. marrying

12. Why have they been _____________ to speak Spanish?

A. ability B. abilities C. abled D. able

13. How _____________ do you know about the United Kingdom?

A. many B. long C. much D. often

14. The first thing you see in her country is_____________ restaurants.

A. spacious B. Space C. spaces D. spacing

15. The _____________ pollution happens when the radiation goes into the land.

A. radio B. radios C. radiated D. radioactive

16. What is the_____________ with you?

A. matters B. matter C. wrong D. fault

17. How_____________ going to the cinema?

A. at B. in C. on D. about

18. If I_____________ hard, I will get good marks.

A. will study B. study C. am studying D. studied

19. How can _____________ help the poor in this town?

A. governments B. a government C. the government D. government

20. She _____________ it difficult to understand their culture.

A. thinks B. learn C. finds D. realizes

21. A: Do you mind if I _____________a phone call?

B: No, of course not. The phone’s in the living room.

A. answer B. send C. take D. make

22. After speaking on the phone, we knew we will have to see one another _____________.

A. hand-in-hand B. face-to-face C. head-to-toe D. toe-to-toe

23. We can use_____________ for talking only, not for sending text messages.

A. landline phone B. mobile phone C. smart phone D. video

24. Using signs is one kind of_____________ communication

A. verbal B. non-verbal C. multimedia D. written

25. I read about the accident _____________ the Internet.

A. on B. in C. to D. at

26. This time next week we _____________ around Africa.

A. are travelling B. travel C. will travel D. will be travelling

27. At three o’clock tomorrow, we _____________ a video conference in our office.

A. have B. will be having C. had D. are having

28. Lena enjoys _____________ on the phone with her friends.

A. chat B. chats C. chatting D. chatted

29. How did you learn _____________ Japanese so well?

A. speaking B. to speak C. speak D. spoke

30. My sister suggested _____________ fishing, but I didn’t think that was a good idea.

A. to go B. go C. going D. goes

31. I feel like _____________ out tonight. What about you?

A. to go. B. go C. going D. be going

32. I chose _____________ by plane because it’s more convenient.

A. to travel B. travel C. travelling D. to travelling

33. Nowadays people prefer _____________ smart phones rather than landline phones.

A. use B. using C. to use D. to be using

34. We hope _____________ next week

A. meet B. meeting C. to meet D. to meeting

35. Do you mind _____________ me email about the party?

A. send B. sending C. to send D. to sending

36. On the web, you can go into a _____________ and talk to other people all over the world.

A. chat room B. online C. sites D. web page

37. __________ connects people in real lime through audio and video communication over Internet.

A. Landline phone B. Snail mail

C. Body language D. Video conferencing

38. In Britain, men do not look at women on the streets. However, the French do. This is called _____________ difference.

A. manner B. gender C. cultures D. cultural

39. He seemed to be in a hurry. He glanced nervously _____________ his watch.

A. in B. on C. at D. to

40. A: Hello. Is Hung there, please?

B: I m afraid he’s out. Can I take a message?

A: No, don’t worry. I’ll call _____________ later.

A. back B. on C. to D. in

41. A: Could I speak to Mai, please?

B: I think you must have the _____________number. There’s no one of that name here.

A. right B. left C. wrong D. exact

42. By the end of this century, everyone_____________ with telepathy devices.

A. communicate B. communicates

C. is communicating D. will be communicating

43. At half past ten tomorrow morning I _____________ along the motorway.

A. will drive B. am driving C. will be driving D. drive

44. I really enjoyed _____________ to the songs you sent me. Thanks!

A. listen B. to listen C. listening D. to be listening

45. My mother has decided _____________ a Facebook account.

A. open B. to open C. opening D. to opening

46. I don’t want _____________ snail mail because it’s a slower and more expensive way than email.

A. using B. use C. uses D. to use

47. She promises _____________ the chat room to discuss with me about the film.

A. to join B. join C. joining D. joins

48. E-mail allows people _____________ in touch, regardless of distance.

A. staying B. stay C. to have stayed D. to stay

49. I’m really looking forward _____________ you next week.

A. to see B. to seeing C. seeing D. see

50. Tim pretended _____________ me when I waved to him.

A. not seeing B. not to see C. not see D. to not see

==========================================================

UNIT 11

C. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. I _____________ my report by 9 o’clock, I hope.

A. will finish B. will be finished

C. will have finished D. will be finishing

2. A: I’m trying to move this cupboard, but it’s very heavy.

B: Well, _____________ you, then.

A. I help B. I’ll help C. I’ll be helping D. I’m going to help

3. Hoa told me that _____________ our new teacher of English.

A. she wants to become B. she wanted to become

C. she will become D. she wanted becoming

4. _____________ in science and technology have changed people’s life dramatically.

A. developing B. developed C. development D. developments

5. Lan asked me if I_____________ that exciting baseball match on TV the previous day.

A. watched B. have watched C. was watching D. had watched

6. Stephen _____________me he’d bought that suit in a sale.

A. said B. spoke C. told D. claimed

7. They said that they _____________ a special TV which could perform two different channels at the same time.

A. had bought B. are going to buy

C. have bought D. will buy

8. Don’t worry! I _____________ you to solve the problem.

A. help B. helped C. will help D. helping

9. Jason asked Linda where she _____________ the month before.

A. stayed B. had stayed C. have stayed D. have been staying

10. When I last saw Carrie, she told me she _____________ but now she’s changed her mind.

A. thought B. is thinking C. was thinking D. has been thinking

11. The little girl asked her father “ _____________ the dress for me?”

A. You buy B. You would buy

C. You will buy D. Will you buy

12. The teacher said_____________ a week off on the occasion of the International Labour Day.

A. we will have B. we didn’t have C. we have D. we would have

13. Don’t phone me between 7 and 8. We _____________ dinner then.

A. will have B. will be having C. will have had D. will have been

14. They are both keen Arsenal _____________.

A. supporters B. supporting C. supported D. supports

15. He suggested _____________ camping that Sunday.

A. going B. goes C. went D. gone

16. What time _____________ ?

A. the train will leave? B. will the train have been leaving?

C. does the train leave? D. is leaving the train?

17. “Shall we meet at seven o’clock?”

“No, I’ll still _____________ then.”

A. work B. have worked

C. be working D. have been working

18. The country’s economy relies heavily on the tourist _____________.

A. industry B. factory C. company D. firm

19. Do you know who _____________ the fact that sound travels in waves?

A. invented B. developed C. discovered D. found

20. Her parents hope that he_____________ a famous biologist one day.

A. will be B. will have been C. is going to be D. will be being

21. Someone _____________ me there’s been an accident on the motorway.

A. asked B. said C. spoke D. told

22. Elie asked Stand_____________ to look at the new catalogue.

A. did he want B. do you want C. if he wanted D. whether he wants

23. They said that we_____________ our houses and devices by our voice in the future.

A. can adjust B. could adjust C. adjust D. will adjust

24. At 8 a.m. tomorrow, Janet_____________ a test on the importance of technology in the next 20 years.

A. will be taking B. will being take C. take D. was taking

25.”What did the man say when you challenged him?”

“He said he _____________ pay for the things in his bag, but I didn’t believe him!”

A. is going to B. has been going to

C. goes to D. was going to

26. The librarian asked us _____________ so much noise.

A. don’t make B. not make C. not to make D. not making

27. Last week Justin said, “I’ll do it tomorrow”. He said he would do it _____________.

A. the following day B. the previous day

C. tomorrow D. yesterday

28. She suggested that they _____________ her a birthday party.

A. should give B. shall give C. would give D. will give

29. She warned the boys _____________ too far.

A. don’t swim B. doesn’t swim C. not to swim D. to not swim

30. No _____________ was found after the tenth day of treatment.

A. improve B. improvement C. improving D. improved

31. I am interested in natural science _____________like Chemistry and Physics.

A. subjects B. objects C. topics D. themes

32. Steam engine has been known as a remarkable _____________in science and technology.

A. breakdown B. break-up C. breakthrough D. outbreak

33. We will _____________chips in the brain to control devices in the future.

A. implant B. add C. include D. attach

34. The _____________of penicillin, one of the world’s first antibiotics, marks a true turning point in human history

A. generation B. exploration C. invention D. discovery

35. The group of doctors has spent 8 months_____________ the side – effects of this new vaccine.

A. having examined B. to examine

C. examining D. to have examined

36. The doctor said that this disease _____________prevented by vaccine.

A. can B. can be C. could D. could be

37. Her teacher told her that there _____________still room for her improvement in her work.

A. has been B. had been C. is D. was

38. A mechanical calculator which could do additions or subtractions very quickly was _____________by Little Pascal.

A. found out B. discovered C. found D. invented

39. Science and technology have_____________ the life safe, secure and comfortable.

A. transformed B. made C. done D. changed

40. Facebook was built on the_____________ of earlier social network sites like MySpace and Bebo.

A. succeed B. successful C. successfully D. success

41. The facsimile _____________by Alexander Bain in 1843.

A. invented B. was invented

C. has been invented D. has invented

42. If I _____________my computer now, I _____________for the answer on the Internet. But I left it at home.

A. have – will search B. have had- would have searched

C. had – would search D. had – would searched

43. My younger sister confessed _____________my diary.

A. to read B. reading C. to have read D. to have reading

44. Fortunately, he could manage _____________a telescope on his own.

A. to make B. making C. to have made D. to have making

45. Do you agree that playing computer games might make players think _____________?

A. critic B. critical C. critically D. criticism

46. Science and technology have_____________ the life safe, secure and comfortable.

A. transformed B. made C. done D. changed

47. Dave asked me if robots in the future_____________ more user-friendly and more intelligent.

A. will be B. would be C. will have been D. will be being

48. _____________ I borrow your Ipad so that I can enjoy some music now.

A. May B. Might C. Could D. Shall

49. Frequent Internet _____________ will cause many troubles for our online classroom today.

A. disconnection B. interruption C. disconnected D. interrupted

50. Many people think the cyber world might _____________ the real world one day.

A. provide B. take place C. take up D. replace

==========================================================

UNIT 12

C. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. There is a need for more resources so that all children may _____________ a decent education.

A. to have B. having C. have D. has

2. He said he might _____________ tomorrow.

A. came B. comes C. coming D. come

3. We did all we could to make the room _____________.

A. careful B. beautiful C. painful D. helpful

4. It was _____________ of me to leave the door open.

A. careless B. careful C. useless D. useful

5. He asked_____________ she lived in London.

A. and B. whether C. or D. yet

6. He wanted to know whether I _____________ a computer.

A. had B. have C. has D. having

7. Some _____________ person had left out towels, soap and shampoo in our rooms,

A. needful B. harmful C. thoughtful D. peaceful

8. _____________ I help you with that difficult task?

A. May B. Might C. Need D. Should

9. The scheme has been set up to help _____________ people.

A. tasteless B. homeless C. priceless D. endless

10. The pills might _____________ him, if only he’d taken them regularly.

A. have help B. helped C. have helped D. helps

11. There is a range of programs on the market which may _____________ described as design aids.

A. to be B. being C. be D. been

12. He said he might _____________ tomorrow.

A. come B. comes C. to come D. coming

13. The teacher asked the girl if she _____________ her homework.

A. has done B. had done C. have done D. having done

14. The traveler asked where the nearest inn _____________.

A. was B. were C. is D. are

15. I asked her if she _____________ me.

A. helps B. have helped C. wil1 help D. would help

16. I will be _____________ flute in my hometown at 7 p.m. tomorrow.

A. play B. playing C. played D. plays

17. “What is your _____________ ?” “I’m Vietnamese”.

A. nationality B. national C. nation D. nations

18. Technology development has _____________ effects on people’s life.

A. enormous B. any C. none D. no

19. She asked me how I _____________ to school that day.

A. goes B. go C. went D. gone

20. “In 2030, will people _____________on the Moon?” Khanh asked his teacher.

A. travel B. travels C. travelled D. be traveling

21. We will be travelling to Australia _____________ the end of the month.

A. in B. at C. on D. of

22. Robots can _____________ lots of benefits to owners in the future.

A. buy B. buys C. bring D. brings

23. Will you _____________ on the Internet if you have a computer?

A. be learning B. learn C. learns D. learned

24. My father said that he would travel to Japan the _____________ day.

A. future B. next C. followings D. following

25. Lucy always _____________ to become a good student, so her parents are very happy.

A. deny B. denies C. try D. tries

26. Some people said that the alien’s eyes_____________ green and had a big head.

A. were B. was C. are D. is

27. Learning_____________ the Internet is a useful way to save time.

A. in B. at C. into D. on

28. Will she _____________ taking part in The Voice at this time tomorrow.

A. is B. was C. be D. are

29. My students might _____________ it difficult to complete their homework

A. finds B. found C. find D. finding

30. What _____________ are scientists interested in?

A. scopes B. areas C. types D. fields

31. The scientists believe that there might be some planets to _____________ human life.

A. provide B. accommodate C. replace D. support

32. Mercury _____________ after the Roman God Mercury.

A. named B. called C. is named D. is called

33. The prerequisite condition for a _____________planet is water supplies, appropriate temperatures and breathable air.

A. habitable B. inhabitable C. habitant D. inhabitant

34. _____________I have a look at the photos of outer space in your computer?

A. Might B. Could C. Shall D. May

35. Mercury is very close to the sun, and it is very hot. Therefore, there _____________ not be life on it.

A. might B. could C. can D. will

36. My friend asked me _____________I had ever seen any unidentified flying object.

A. if B. whether C. where D. both A & B

37. She wondered _____________a space buggy looked like.

A. what B. how C. which D. what things

38. I am not sure _____________ food tablets might supply enough energy for astronauts or not.

A. what B. why C. how D. if

39. The teacher asked us what the essential conditions for human life _____________

A. is B. are C. was D. were

40. The little boys wondered if he would meet an alien in his dream _____________ A. tonight B. this night C. that night D. that day’s night

41. People are using a lot of plastic bags everyday; ………………., the amount of waste has kept increasing.

A. however B. therefore C. so D. although

42. Scotland is very famous ……………, its rich culture as well as unique natural beauty.

A. for B. about C. because D. in

43. People consume a lot of contaminated food. It ……………….many health problems.

A. leads in B. leads to C. results to D. results from

44. If more people ………………. public transport, it reduce traffic jam and air pollution.

A. use-will B. used -will C. used-would D. use-would

45. You shouldn’t fiddle your ………………., when you speak to someone.

A. head B. nose C. hair D. shoulder

46. California ………………., the most iconic theme park in the world.

A. had B. has had C. have D. has

47. The ash of volcanic eruption ………………., be good for growing plants.

A. will B. may C. might D. both B & C

48. Most European citizen ………………., to apply for a visa to visit Canada.

A. doesn’t have B. don’t have C. didn’t have D. hadn’t have

49. Dave fancy ………………., non-fiction movies with his friends.

A. to watch B. watching C. be watched D. being watched

50. The teacher told me not hesitate ………………., her if I had some questions.

A. asking B. to ask C. being asked D. to be asked

==========================================================

ANSWER KEYS

UNIT 7

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. A 11. D 21. D 31. D 41. B
2. C 12. A 22. B 32. A 42. C
3. B 13. C 23. A 33. C 43. C
4. D 14. B 24. D 34. D 44. A
5. D 15. D 25. C 35. A 45. C
6. A 16. B 26. A 36. B 46. D
7. B 17. A 27. B 37. C 47. A
8. C 18. B 28. D 38. A 48. D
9. B 19. A 29. D 39. D 49. A
10. C 20. B 30. B 40. C 50. C

UNIT 8

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. C 11. C 21. B 31. C 41. B
2. B 12. A 22. D 32. B 42. A
3. D 13. C 23. C 33. A 43. C
4. A 14. A 24. D 34. C 44. B
5. B 15. B 25. A 35. D 45. C
6. C 16. C 26. B 36. B 46. A
7. A 17. B 27. C 37. A 47. C
8. D 18. A 28. A 38. B 48. D
9. D 19. D 29. C 39. D 49. C
10. B 20. A 30. D 40. A 50. D

UNIT 9

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. A 11. B 21. C 31. D 41. D
2. D 12. A 22. D 32. B 42. C
3. B 13. B 23. B 33. C 43. A
4. C 14. C 24. A 34. B 44. D
5. B 15. A 25. B 35. B 45. C
6. C 16. B 26. A 36. B 46. B
7. A 17. C 27. D 37. B 47. C
8. D 18. B 28. A 38. D 48. A
9. C 19. D 29. C 39. D 49. C
10. D 20. A 30. B 40. B 50. A

UNIT 10

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. B 11. C 21. D 31. C 41. D
2. C 12. D 22. B 32. A 42. D
3. A 13. C 23. A 33. C 43. C
4. C 14. A 24. B 34. C 44. C
5. B 15. D 25. A 35. B 45. B
6. A 16. B 26. D 36. C 46. D
7. C 17. D 27. B 37. D 47. A
8. B 18. B 28. C 38. C 48. D
9. C 19. C 29. B 39. C 49. B
10. B 20. C 30. C 40. B 50. B

UNIT 11

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. B 11. C 21. C 31. A 41. B
2. C 12. A 22. A 32. C 42. C
3. A 13. A 23. C 33. A 43. B
4. C 14. C 24. B 34. D 44. A
5. A 15. B 25. C 35. C 45. C
6. D 16. C 26. D 36. C 46. B
7. C 17. B 27. D 37. D 47. B
8. B 18. B 28. B 38. D 48. A
9. A 19. C 29. A 39. B 49. A
10. D 20. D 30. A 40. D 50. D

UNIT 12

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. C 11. C 21. B 31. B 41. B
2. D 12. A 22. C 32. C 42. A
3. B 13. B 23. B 33. A 43. B
4. A 14. A 24. D 34. D 44. A
5. B 15. D 25. D 35. A 45. C
6. A 16. B 26. C 36. D 46. D
7. C 17. A 27. D 37. A 47. D
8. A 18. A 28. C 38. D 48. B
9. B 19. C 29. C 39. D 49. B
10. C 20. A 30. D 40. C 50. B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *