Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo chương trình mới – Chuyên đề TRỌNG ÂM (UNIT 1-6)

STRESS

HỌC KỲ 1

UNIT 1

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. football B. windsurfing C. badminton D. aerobics

2. A. volleyball B. weather C. winter D. vacation

3. A. climbing B. canoeing C. cricket D. cycling

4. A. leisure B. diving C. origami D. movie

5. A. adore B. enjoy C. fancy D. detest

6. A. bookstore B. improve C. goldfish D. novel

7. A. satisfy B. average C. volunteer D. cultural

8. A. origami B. delicious C. community D. technology

9. A. detest B. discuss C. adore D. addict

10. A. teenager B. negative C. solution D. benefit

11. A. satisfied B. socialize C. volunteer D. exercise

12. A. information B. technology C. community D. activity

13. A. library B. museum C. melody D. favourite

14. A. protection B. addicted C. computer D. goldfish

15. A. skateboard B. sticker C. adore D. leisure

===================================================

 

UNIT 2

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. hotel B. swallow C. improve D. survive

2. A. eventual B. devastate C. admirable D. different

3. A. brother B. machine C. mother D. beauty

4. A. decorate B. family C. festival D. tradition

5. A. blanket B. invite C. replace D. exchange

6. A. cultivate B. develop C. celebrate D. decorate

7. A. competition B. invitation C. nation D. conservation

8. A. librarian B. bamboo C. develop D. cultural

9. A. festival B. resource C. station D. history

10. A. statue B. important C. devote D. begin

11. A. nomadic B. generous C. colourful D. countryside

12. A. popular B. calculus C. beehive D. disturb

13. A. harvest B. collect C. peaceful D. whisper

14. A. charade B. transport C. expect D. paddy

15. A. opportunity B. inconvenient C. facility D. optimistic

===================================================

 

UNIT 3

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. village B. enter C. bamboo D. expert

2. A. device B. captain C. entrance D. pigeon

3. A. efficient B. reference C. precaution D. facility

4. A. industry B. character C. charity D. pedestrian

5. A. offer B. refer C. confer D. infer

6. A. buffalo B. recognize C. convenient D. cultural

7. A. community B. identify C. expensive D. socialize

8. A. primary B. practical C. official D. tropical

9. A. active B. commune C. diverse D. heritage

10. A. leisure B. minority C. exciting D. traditional

11. A. notice B. surface C. contact D. effect

12. A. humid B. airmail C. discuss D. pancake

13. A. area B. comfort C. market D. concern

14. A. customer B. delicious C. grocery D. resident

15. A. organize B. discussion C. restaurant D. neighbor

 

===================================================

 

UNIT 4

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. invitation B. celebration C. tradition D. information

2. A. custom B. invite C. greeting D. manner

3. A. woman B. detest C. balloon D. police

4. A. refuse B. enter C. deny D. delay

5. A. teacher B. happen C. again D. worker

6. A. boring B. study C. happy D. begin

7. A. peaceful B. beauty C. journey D. refresh

8. A. polluted B. pagoda C. separate D. reflection

9. A. important B. glorious C. bargain D. passenger

10. A. patient B. ancient C. advance D. cancer

11. A. resident B. cutlery C. ancestor D. permission

12. A. generation B. presentation C. necessity D. obligation

13. A. respect B. mention C. expert D. worship

14. A. pagoda B. complement C. society D. tradition

15. A. custom B. explain C. chopstick D. manner

===================================================

 

 

UNIT 5

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. inhabit B. devotion C. character D. suggestion

2. A. assistant B. possible C. happiness D. holiday

3. A. vacancy B. beautiful C. delicious D. separate

4. A. entrance B. lesson C. dancer D. police

5. A. discover B. confidence C. relation D. employment

6. A. reply B. marriage C. response D. maintain

7. A. difficult B. biology C. decision D. obedient

8. A. understand B. identity C. recommend D. engineer

9. A. technology B. geology C. curriculum D. independence

10. A. technical B. different C. remember D. interview

11. A. flavour B. summer C. machine D. theatre

12. A. hobby B. enrol C. favour D. summer

13. A. centre B. village C. harvest D. appear

14. A. excellent B. efficient C. popular D. beautiful

15. A. finish B. revise C. provide D. prefer

===================================================

 

UNIT 6

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. hidden B. entrance C. music D. typhoon

2. A. electrician B. accidental C. industrial D. manufacture

3. A. interview B. disagree C. employee D. Japanese

4. A. divide B. revise C. review D. foreign

5. A. cartoon B. honor C. culture D. honest

6. A. character B. adventure C. library D. knowledge

7. A. discovery B. calculator C. aeroplane D. difficulty

8. A. volunteer B. understand C. lemonade D. Australia

9. A. husband B. married C. cassette D. beautiful

10. A. anniversary B. celebration C. ceremony D. politician

11. A. reflect B. fable C. spindle D. legend

12. A. ancestor B. origin C. stepmother D. continue

13. A. capture B. granny C. command D. swallow

14. A. rescue B. religion C. servant D. tortoise

15. A. emperor B. woodcutter C. announce D. suddenly

 

===================================================

 

ANSWER KEYS

UNIT 1

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. B

4. C

7. C

10. C

13. B

2. D

5. C

8. A

11. C

14. D

3. B

6. B

9. B

12. A

15. C

 

===================================================

 

UNIT 2

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. B

4. D

7. C

10. A

13. C

2. A

5. A

8. D

11. A

14. D

3. B

6. B

9. B

12. D

15. C

 

===================================================

 

UNIT 3

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. C

4. D

7. D

10. A

13. D

2. A

5. A

8. C

11. D

14. B

3. B

6. C

9. C

12. C

15. A

 

===================================================

 

UNIT 4

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. C

4. B

7. D

10. C

13. A

2. B

5. C

8. C

11. D

14. B

3. A

6. D

9. A

12. C

15. B

 

===================================================

 

UNIT 5

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. C

4. D

7. A

10. C

13. B

2. A

5. B

8. B

11. C

14. B

3. C

6. B

9. D

12. B

15. A

 

===================================================

 

UNIT 6

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. D

4. D

7. A

10. C

13. C

2. C

5. A

8. a

11. A

14. B

3. A

6. B

9. C

12. d

15. c

 

===================================================

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *