Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo chương trình mới – Chuyên đề TRỌNG ÂM (UNIT 7-12)

UNIT 7

A. PHONETICS

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. repetitive B. electrical C. priority D. energetic

2. A. national B. physical C. arrival D. natural

3. A. medical B. national C. chemical D. informal

4. A. dramatic B. tornado C. historic D. injury

5. A. aquatic B. problematic C. influential D. degradable

6. A. conical B. practical C. musical D. mechanic

7. A. electric B. historic C. classical D. botanic

8. A. botanical B. dialectical C. economic D. alphabetic

9. A. chemical B. artistic C. medical D. physical

10. A. scientific B. fantastic C. majestic D. domestic

11. A. improve B. realize C. comfort D. influence

12. A. replace B. abroad C. surprise D. nation

13. A. prepare B. collect C. practise D. advice

14. A. pioneer B. difficult C. interesting D. hospital

15. A. expect B. happen C. local D. wander

===================================================

UNIT 8

A. PHONETICS

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. guarantee B. cheetah C. Japanese D. pioneer

2. A. Polish B. Canada C. China D. Chinese

3. A. national B. iconic C. Japan D. Korean

4. A. Portuguese B. Japanese C. Malaysian D. Indonesian

5. A. Chinese B. Finnish C. English D. Spanish

6. A. action B. police C. lesson D. teacher

7. A. traffic B. locate C. construct D. donate

8. A. sunburn B. pancake C. sandwich D. control

9. A. believe B. maintain C. marriage D. response

10. A. captain B. device C. pilot D. fasten

11. A. ticket B. language C. answer D. surprise

12. A. attend B. prefer C. goodbye D. model

13. A. affect B. surround C. reply D. honey

14. A. capture B. design C. control D. persuade

15. A. poem B. advice C. children D. city

===================================================

UNIT 9

A. PHONETICS

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. biology B. pollution C. philosophy D. demonstration

2. A. evacuate B. photography C. temporary D. television

3. A. national B. tsunami C. volcano D. eruption

4. A. geology B. astrology C. nationalize D. autography

5. A. permanent B. catastrophe C. demography D. ambulance

6. A. classic B. rural C. nature D. degree

7. A. humid B. comfort C. intact D. urban

8. A. outskirt B. scenic C. area D. migrant

9. A. geography B. ideology C. topography D. voluntary

10. A. Japanese B. Portuguese C. pioneer D. examinee

11. A. oceanic B. botanical C. identical D. romantic

12. A. natural B. animal C. waterfall D. illegal

13. A. commercial B. economic C. traditional D. intelligent

14. A. agricultural B. documental C. telephone D. intermediate

15. A. disagree B. photographic C. historical D. unnecessary

===================================================

UNIT 10

A. PHONETICS

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. competitive B. proactive C. selective D. interactive

2. A. identity B. positive C. primitive D. telephone

3. A. curiosity B. nationality C. community D. university

4. A. priority B. repetitive C. electrical D. energetic

5. A. simplicity B. quality C. equality D. activity

6. A. cigarette B. referee C. newspaper D. engineer

7. A. educate B. valuable C. interesting D. committee

8. A. appear B. wonder C. happen D. study

9. A. beauty B. advice C. postcard D. picture

10. A. equipment B. assistant C. experiment D. sociable

11. A. beautiful B. factory C. animal D. pollution

12. A. atmosphere B. poisonous C. polluted D. telephone

13. A. pedestrian B. institute C. document D. energy

14. A. celebrate B. symbolise C. festival D. guarantee

15. A. tropical B. equipment C. available D. extensive

===================================================

UNIT 11

A. PHONETICS

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. unnoticed B. experiment C. underground D. unchanged

2. A. chemical B. impossible C. investigate D. solution

3. A. discussion B. immoral C. examine D. conclusion

4. A. implant B. unfortunate C. imply D. findings

5. A. unbalance B. engine C. portable D. valuable

6. A. sociable B. volunteer C. photograph D. beautiful

7. A. exhibition B. introduction C. emigration D. stationery

8. A. opportunity B. creativity C. generosity D. community

9. A. dramatic B. tornado C. injury D. historic

10. A. competitive B. activity C. interactive D. attractive

11. A. transitive B. impressive C. exciting D. connection

12. A. radiation B. excavate C. absolutely D. terribly

13. A. disaster B. pollution C. permanent D. eruption

14. A. practicality B. ideology C. geography D. interaction

15. A. intelligent B. changeable C. believable D. philosophy

===================================================

UNIT 12

A. PHONETICS

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. wonderful B. careful C. respectful D. odorless

2. A. colorless B. successful C. paperless D. beautiful

3. A. changeful B. fulfill C. thoughtful D. powerful

4. A. wireless B. active C. gorgeous D. control

5. A. explore B. habitat C. satellite D. liquid

6. A. unnatural B. impossible C. emotionless D. disrespectful

7. A. multimedia B. communication C. possibility D. similarity

8. A. education B. plantation C. pollution D. collection

9. A. chemical B. environment C. physical D. medical

10. A. astronaut B. celestial C. orbit D. gravity

11. A. holography B. inexpensive C. infinitive D. complexity

12. A. equality B. addictive C. decisive D. informality

13. A. conservational B. oversensitive C. communicative D. personality

14. A. informative B. transformation C. multimedia D. generousity

15. A. unimportant B. habitability C. inconvenient D. unpredictable

===================================================

ANSWER KEYS

HỌC KỲ 2

A. PHONETICS

UNIT 7

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. D

4. D

7. C

10.A

13. C

2. C

5. B

8. A

11. A

14. A

3. D

6. D

9. B

12. D

15. B

===================================================

UNIT 8

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. B

4. C

7. A

10. B

13. D

2. D

5. A

8. D

11. D

14. A

3. A

6. B

9. C

12. C

15. B

===================================================

 

 

UNIT 9

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. D

4. C

7. C

10. D

13. B

2. C

5. A

8. C

11. A

14. C

3. A

6. D

9. B

12. D

15. C

===================================================

UNIT 10

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. D

4. D

7. D

10. D

13. A

2. A

5. B

8. A

11. D

14. D

3. C

6. C

9. B

12. C

15. A

===================================================

UNIT 11

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. C

4. D

7. D

10. C

13. C

2. A

5. A

8. D

11. A

14. C

3. C

6. B

9. C

12. A

15. B

===================================================

UNIT 12

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. C

4. D

7. B

10. B

13. C

2. B

5. A

8. A

11. B

14. A

3. C

6. D

9. B

12. D

15. B

===================================================

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *