Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo chương trình mới – Phần 1: LEISURE ACTIVITIES

ENGLISH 8

HỌC KỲ 1

UNIT 1: LEISURE ACTIVITIES

A. TỪ VỰNG:

1. adore (v) /əˈdɔː/: yêu thích, mê thích

2. addicted (adj) /əˈdɪktɪd/: nghiện (thích) cái gì

3. beach game (n) /biːtʃ ɡeɪm/: trò thể thao trên bãi biển

4. bracelet (n) /ˈbreɪslət/: vòng đeo tay

5. communicate (v) /kəˈmjuːnɪkeɪt/: giao tiếp

6. community centre (n) /kəˈmjuːnəti ˈsentə/: trung tâm văn hoá cộng đồng

7. craft (n) /krɑːft/: đồ thủ công

8. craft kit (n) /krɑːft kɪt/: bộ dụng cụ làm thủ công

9. cultural event (n) /ˈkʌltʃərəl ɪˈvent/: sự kiện văn hoá

10. detest (v) /dɪˈtest/: ghét

11. DIY (n) /ˌdiː aɪ ˈwaɪ/: đồ tự làm, tự sửa

12. don’t mind (v) /dəʊnt maɪnd/: không ngại, không ghét lắm

13. hang out (v) /hæŋ aʊt/: đi chơi với bạn bè

14. hooked (adj) /hʊkt/: yêu thích cái gì

15. It’s right up my street! (idiom) /ɪts raɪt ʌp maɪ striːt/: Đúng vị của tớ!

16. join (v) /dʒɔɪn/: tham gia

17. leisure (n) /ˈleʒə/: sự thư giãn nghỉ ngơi

18. leisure activity (n) /ˈleʒə ækˈtɪvəti/: hoạt động thư giãn nghỉ ngơi

19. leisure time (n) /ˈleʒə taɪm/: thời gian thư giãn nghỉ ngơi

20. netlingo (n) /netˈlɪŋɡəʊ/: ngôn ngữ dùng để giao tiếp trên mạng

21. people watching (n) /ˈpiːpl wɒtʃɪŋ/: ngắm người qua lại

22. relax (v) /rɪˈlæks/: thư giãn

23. satisfied (adj) /ˈsætɪsfaɪd/: hài lòng

24. socialise (v) /ˈsəʊʃəlaɪz/: giao tiếp để tạo mối quan hệ

25. weird (adj) /wɪəd/: kì cục

26. window shopping (n) /ˈwɪndəʊ ˈʃɒpɪŋ/: đi chơi ngắm đồ bày ở cửa hàng

27. virtual (adj) /ˈvɜːtʃuəl/: ảo (chỉ có ở trên mạng)

 

B. NGỮ PHÁP:

VERBS OF LIKING + GERUNDS/ VERBS OF LIKING + TO-INFINITIVE 
(CÁC ĐỘNG TỪ DIỄN TẢ SỞ THÍCH CÁ NHÂN)

Diễn tả sở thích bằng cụm từ tiếng Anh sau:

Like
Love         
Be keen on
Enjoys
Adore
Fancy
Don’t mind
Detest
Hate

+     V- ing

Ví dụ:                                     
              He loves watching football. (Anh ấy thích xem bóng đá.)
             John is keen on getting together. (John thích tụ tập bạn bè.)
             Loan enjoys reading book so much. (Loan rất thích đọc sách.)
– Bạn cần phân biệt 2 dạng câu sau:
– Like + V+ing: chỉ 1 hành động thuộc về sở thích, có tính chất lâu dài, theo thói quen
Ví dụ:
           I like doing exercises at midnight. (Tôi thích làm bài tập vào lúc nửa đêm.)
– Like to – infinitive: chỉ 1 hành động thích/ muốn ….làm gì đó có tính chất bộc phát, tạm thời.
Ví dụ:
            I like to swim this Saturday. (Thứ bảy này tôi muốn đi bơi.)

 

C. BÀI TẬP VẬN DỤNG:

. PHONETICS

I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group

1. A. flat B. hat C. casual D. equal

2. A. question B. location C. nation D. animation

3. A. design B. side C. picnic D. advice

4. A. gum B. hunt C. tunnel D. tunic

5. A. learned B. dressed C. guided D. wanted

6. A. origami B. prize C. divide D. like

7. A. comedy B. leisure C. cinema D. celebration

8. A. adore B. fancy C. attract D. alive

9. A. bread B. read C. meat D. peach

10. A. school B. church C. children D. watch

11. A. sound B. out C. found D. enough

12. A. bracelet B. favourite C. craft D. game

13. A. leisure B. sure C. shopping D. socialise

14. A. trick B. kit C. addict D. virtual

15. A. satisfied B. hooked C. bored D. socialised

16. A. sound B. cloud C. found D. favorite

17. A. tool B. noon C. door ` D. school

18. A. know B. show C. now D. low

19. A. crafts B. teenagers C. streets D. stamps

20. A. mention B. suggestion C. action D. education

21. A. leisure B. eight C. celebrate D. penalty

22. A. fun B. sun C. surf D. cut

23. A. bracelet B. cake C. make D. hat

24. A. although B. laugh C. paragraph D. enough

25. A. comedy B. novel C. princess D. cinema

26. A. addicted B. virtual C. kit D. active

27. A. communicate B. produce C. computer D. summer

28. A. pressure B. especial C. prepare D. helpful

29. A. hooked B. book C. school D. foot

30. A. wanted B. booked C. hooked D. stopped

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. football B. windsurfing C. badminton D. aerobics

2. A. volleyball B. weather C. winter D. vacation

3. A. climbing B. canoeing C. cricket D. cycling

4. A. leisure B. diving C. origami D. movie

5. A. adore B. enjoy C. fancy D. detest

6. A. bookstore B. improve C. goldfish D. novel

7. A. satisfy B. average C. volunteer D. cultural

8. A. origami B. delicious C. community D. technology

9. A. detest B. discuss C. adore D. addict

10. A. teenager B. negative C. solution D. benefit

11. A. satisfied B. socialize C. volunteer D. exercise

12. A. information B. technology C. community D. activity

13. A. library B. museum C. melody D. favourite

14. A. protection B. addicted C. computer D. goldfish

15. A. skateboard B. sticker C. adore D. leisure

 

. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. We to the countryside two months ago.

A. go B. have gone C. went D. will go

2. What will you do if you the final examinations?

A. will pass B. would pass C. pass D. passed

3. I wish my summer holiday longer.

A. will be B. is C. were D. has been

4. I asked him he came from.

A. where B. who C. what D. which

5. It rained hard. , my father went to work.

A. Therefore B. However C. Because D.So

6. Your sister writes poems and stories, she?

A. does B. doesn’t C. will D. won’t

7. Laura fell asleep during the lesson she was tired.

A. so B. but C. because D. therefore

8. How much do you want?

A. bananas B. eggs C. candies D. sugar

9. Do you know the man you met at the party yesterday?

A. what B. which C. whom D. whose

10. Tomorrow the director will have a meeting 8:00 am to 10:00 am.

A. between B. from C. among D. in

11. The doctor advised me jogging every morning.

A. went B. go C. to go D. going

12. The bike I have just bought is every cheap.

A. which B. where C. what D. who

13. We will start our trip 6 o’clock the morning.

A. in/ in B. at / in C. in / at D. at / at

14. He said he come back later.

A. will be B. will C. would be D. would

15. We anything from James since we left school.

A. haven’t heard B. heard C. don’t hear D. didn’t hear

16. If I ________________a bird, I would be a dove.

A. would be B. were C. am D. will be

17. The children sang during the trip.

A. happily B. happiness C. unhappy D. happy

18. This newspaper everyday.

A. is publishing B. publish C. published D. is published

19. You have lived in this city since 1998, ?

A. haven’t you B. didn’t you C. did you D. have you

20. My students enjoy English very much.

A. learn B. learnt C. learning D. to learn

21. Mai enjoys ________ to music, especially pop music in her free time.

A. hearing B. playing C. listening D. talking

22. My grandparents love __________ very much. There are a lot of beautiful flowers and fresh vegetables in their garden.

A. doing garden B. doing gardening

C. do gardening D. to do garden

 

23. You should avoid ______ too much TV. It’s not good for your eyes.

A. seeing B. looking C. watching D. glancing

24. Nga likes ________ with her close friend on Saturday evenings.

A. window shop B. window to shop

C. window shops D. window shopping

25. Lan used to love _____ front of the computer for hours but now she doesn’t. She takes part in a judo club.

A. using B. sitting C. doing D. having

26. Minh is very hard-working boy. He doesn’t mind ______ a lot of homework in the evenings.

A. making B. reading C. seeing D. doing

27. Do you fancy _____ around the West Lake with me this Sunday morning?

A. going B. having C. staying D. moving

28. I don’t like _______ up early in the winter days. I love ______ in bed late.

A. getting / stay B. get / stay

C. getting / stay D. get / staying

29. Mai’s dad likes _______ spring rolls when her family her parties.

A. doing B. making C. cooking D. trying

30. Why don’t we ____ our parents with some DIY project? T think it is useful.

A. help B. do C. make D. give

31. How much time do you spend _______ leisure activities?

A. on B. in C. for D. with

32. Why don’t you apply for this job? It looks right _______ your street.

A. on B. in C. at D. up

33. Many young people don’t _______ walking to school or playing active games?

A. prefer B. enjoy C. suggest D. want

34. Daisy is _______ social media. She spends lots of time on Facebook and Instagram.

A. tired of B. bored with C. addicted to D. curious about

35. _______ leisure time is free from compulsory activities, it is often referred to as “free time.’

A. Because B. Although C. When D. As long as

36. On YouTube you can find many videos on _______ all aspects of your English.

A. surfing B. working C. taking D. improving

37. Some addicts are teenagers _______ are hooked on computer games.

A. which B. who C. what D. whose

38. My sister enjoys _______. She usually walks around the mall, but not buying anything.

A. going shopping B. hanging out

C. window shopping D. doing DIY

39. You can raise a _______ pet like a Neopet if you aren’t allowed to own a real pet.

A. domestic B. virtual C. weird D. beloved

40. “My favourite leisure activity is people watching.” “_______”

A. That sounds so weird! B. That’s all right.

C. OK. That’s what you’ve chosen. D. Sure. It’s very entertaining.

41. Nick reads the language websites every day because he is trying­_____Vietnamese.

A. learning B. to learn C. learn D. learns

42. Even though it is weekend, he prefers_____books at home to_____out with friends.

A. read/ hang B. reads/ hangs

C. reading/ hanging D. to read/ to hang

43. Hoa is a shopaholic. She loves_____.

A. going shopping B. going fishing

C. going to the cinema D. going to her club

44. Hung founds a movie club. People join this club because they are_____ watching movies

A. in B. on C. at D. into

45. A: She really_____ collecting coins.

B: It’s more than that. She is obsessed!

A. adores B. dislikes C. hates D. detests

46. I can’t live without coffee. I’m so_____ to it.

A. addict B. addictive C. addicted D. addiction

47. There are many reality shows, comedies and TV series nowadays because people

love_____ TV.

A. to watch B. watch C. waches D. watched

48. Liz wants to use her free time for helpful activities so she works as_____.

A. a volunteer B. a fan

C. a teammate D. a partner

49. She is always_____ on something nice and cute even though they are useless.

A. addicted B. interested C. hooked D. fallen

50. It_____ him so many years to collect stamps. Now his collection is very large and valuable.

A. has taken B. has spent C. has waste D. has used

 

. WORD FORMS

I. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

1. I like cooking in my free time. It makes me feel _______.

(RELAX)

2. My sister doesn’t like surfing the Internet, she says it is ____.

(BORE)

3. Skateboarding is her hobby. It is also one of the most__sports of the teenagers in this town.

(POPULARITY)

4. My close friend gave me a ___________ present on my birthday. I like it so much.

(WONDER)

5. My brother works as a volunteer for an animal protection _________. He really loves his job.

(ORGANIZE)

6. People in my country are very warm and .

(FRIEND)

7. An is a child whose parents are dead.

(ORPHANAGE)

8. L.A Hill is a writer.

(HUMOR)

9. I’m sorry for the delay.

(EXTREME)

10. Role-play is in developing communication skills.

(HELP)

11. There are four ___________in my house.

(BOOKSELF)

12. The photocopy is between the________ and the drugstore.

(BAKE)

13. We must be _________when we cross the road.

(CARE)

14. Air _________ is a big problem in many cities in the world.

(POLUTE)

15. Yoko is from Japan. She is __________

(JAPAN)

16. The Internet is very _________, it takes up a lot of our time.

(ADDICT)

17. I enjoy _____ with friends and going out at the weekend.

(SOCIAL)

18. Sitting in front of the computer too long can cause ________.

(OBESE)

19. Are you ___________ about the new Gears Of War games?

(EXCITE)

20. She listens to classical music for ______________.

(RELAX)

 

. VERB FORMS

Complete the sentences, using the -ing form of the given verbs.

do

stay

travel

take

do

collect

plant

go

eat

watch

1. We enjoy _________for a walk around the lake every evening.

2. My friend Jenifer loves _________ unique things.

3. Most of my friends don’t like ._________homework at the weekend.

4. Do you like ___________ flowers in the balcony?

5. I hate _______________ outdoors in the summer. It’s so hot.

6. I don’t like ___________ challenging sports like ice skating or surfing.

7. My cousin David adores _____________ photos. He has got an expensive camera.

8. Who dislikes __________ films on TV?

9. Does Laura hate ________ noodles?

10. My mother detests __________ by bus because she can be carsick.

II. Write the correct form of the verbs.

1. Vietnamese students love (go) picnic at the weekend.

2. I hate (spend) all day on (go) fishing.

3. People in Britain love (drink) tea with milk.

4. Do you like (listen) to music.

5. Does Anna fancy (watch) horrible movies.

6. I prefer (make) craft to (draw) a picture.

7. Kate loves (hang out) with her friends on her birthday.

8. I detest (eat) fish.

9. Do you mind (turn) off the TV?

10. Does she adore (work) with handicapped students?

III. Complete the sentences in Mai’s email with the correct form of the verb in brackets.

Hi, Susan!

Well, I’m here in Ha Noi, now. I see quite a lot of my cousin Hoa because we (1) (enjoy/ do) _______the same things. I have some new friends called David and John. David is very good at computers and he (2) (not mind/ help)_________ me so that’s good. John is really nice too. He (3) (play) _____basketball and he (4) (go/ skateboard) ________quite a lot. His brother Toby is 18 and he’s really cool but he (5) (prefer/ play) _______football. I (6) (do) __________ gymnastics once a week and Hoa (7) (do)_________ karate. She prefers indoor sports because she (8) (not like/ get)________ cold!

Write soon!

 

. CORRECTION

I. Find ONE mistake in each of the following sentences and correct it.

1. Having leisure activities are truly important to the elderly.

A B C D

2. Although she wanted to go to the museum, she decided staying at home.

A B C D

3. Parents are concerned that their kids may be spending too many time on screens.

A B C D

4. Collecting coins is exciting, but it can also be relaxed.

A B C D

5. Cloud watching sound weird, but Hang adores it.

A B C D

6. For some young people, enjoyment involves sitting in front a computer playing games.

A B C D

7. His parents are thinking of banning him on using the computer.

A B C D

8. When you game online, be carefully when making friends with strangers.

A B C D

9. I detest to have to get up when it’s dark outside.

A B C D

10. Do you fancy to come on a day trip to Bath next Saturday?

A B C D

11. Would you mind to open the window?

A B C D

 

12. Why are they encouraged to learning English?

A B C D

13. I preferred comics in my free time.

A B C D

14. Mai enjoys to make crafts, especially cloth dolls.

A B C D

15. For some people, training pets are hard work.

A B C D

II. There are five grammar mistakes in this passage. Find and correct them.

Like most people, I turn on my laptop play as well as to study. At weekends, I go to my favorite chat room and I chat.

Sometimes I spend hours online and I often make new friends. My mum doesn’t go shop anymore. She likes buy everything online. My sister likes music and she has join a rock group which she found on a webpage at her university.

When I want to improving my English, there are a lot of great websites with vocabulary games and practice exercises. I usually score more points than my sister!

___________________

___________________

___________________

___________________

___________________

___________________

 

 

. READING

I. Choose the correct word A, B or C for each gap to complete the following passage.

I go on the Internet every day, but I’ve never (1) ______ more than an hour at a time online. I’ve got laptop and also a smartphone, so I can (2) _________ the internet anywhere. Today, for instance, I’ve been (3) ______ three times.

Mainly I just (4) _________ my friends. I read online magazines and I look (5) ______ information, too. I also compare prices of thing, (6) __________ I’ve never bought anything online because I don’t think it’s safe.

I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) _________. One friend of mine always looks (8) ________ because he spends all night online. Although he’s got a bad marks for the exams, he hasn’t (9) _____ his habits.

In my experience, it’s very useful for people who use the Internet(10) _______.

1. A. spend B. spending C. spent

2. A. have B. use C. play

3. A. online B. internet C. computer

4. A. write B. email C. send

5. A. at B. in C. for

6. A. because B. but C. although

7. A. is B. were C. are

8. A. tired B. hard C. happily

9. A. change B. to change C. changed

10. A. sensible B. sensibly C. sensibleness

II. Read the passage and choose the correct answers.

Most people watch TV in their leisure time. A television is considered essential in every household. It can be the source of entertainment for all members in the family. There are always programmes suitable for different ages, genders and interests… Watching TV is a great way to spend time and bond with your family. Besides the entertainment value, TV shows can also be educational with cooking programmes, documentaries…TV is also a way to expand your mind and see places you couldn’t in real life. However, spending too much time in front of the TV makes you a couch potato, lazy person who watches TV a lot. It can negatively affect your physical health because you are less likely to exercise. You creativity and imagination can also be limited because of television.

1. Which of the following would be the best title of the passage?

A. Television and Household.

B. Entertainment for family members.

C. Advantages and Disadvantages of watching TV.

D. Imagination from Television.

2. What proves that television serves all members in the family?

A. TV programmes are designed for different genders.

B. TV programmes are designed for all ages.

C. TV programmes are designed for various interests.

D. All are correct.

3. According to the writer, what are the advantages of watching TV?

A. Connecting family members. C. Opening your mind.

B. Providing knowledge. D. All are correct.

4. According to the writer, what are the disadvantages of watching TV?

A. Improving your physical health. C. A and B are incorrect.

B. Encouraging your imagination. D. A and B are correct.

5. Which of the following is NOT mentioned in the passage?

A. It costs much money to own a television.

B. People watch TV for entertaining.

C. A couch potato may had bad physical health.

D. There are cooking programmes and documentaries on TV.

 

III. Read the conversation and answer the questions.

Hoa: Well, everybody … What shall we do today? Any idea?

Mary: I’m not sure … it depends on the weather. Is it sunny outside?

Hoa: Just a minute … oh, it’s raining again.

Mai: Oh, no! I don’t want another boring day like yesterday. Is there anything interesting we can go and see?

Mark: I know what can do. I’ll have a look at the guide book. I’m sure we can do. I’ll have a look at the guide book. I’m sure we can find some ideas in there.

Mary: All right. Where is the guide book?

Mark: It’s there. On the shelf.

Mary: Let’s see … well, there’s the Museum of Country Life.

How about that?

Hoa: Is there anything more exciting?

Mary: Well. There’s Aqua World. It’s Sea Life centre.

Hoa: Yes, that sounds better. Why don’t we go there?

Mai: Ok then, if you like.

Mark: Shall I phone them to see what time it opens?

Mary: Good idea! So everybody’s happy, then.

Questions:

1. How many people are there altogether?

_______________________________________________________________.

2. Can they do some leisure activities outside today ?/ Why (not)?

_______________________________________________________________.

3. Did they have an exciting yesterday?

_______________________________________________________________.

4. Is there anything interesting they can go and see?

______________________________________________________________.

5. What will they do at last?

______________________________________________________________.

 

. WRITING

I. Reorder the words to make correct sentences.

1. to/ you/ listening/ like/ music?/ Do

____________________________________________________________

2. in/ My/ flowers/ mother/ the/ planting/ garden./ loves

____________________________________________________________

3. swimming/ the/ parents/ enjoy/ My/ in/ sea./ really

____________________________________________________________

4. cycling/ Do/ fancy/ now?/ you

____________________________________________________________

5. and/ I/ My/ playing/ adore/ chess./ brother

____________________________________________________________

6. collecting/ dislikes/ stamps./ Rose

____________________________________________________________

7. taking/ I/ a/ don’t/ in/ winter./ shower/ like

____________________________________________________________

8. detests/ Laura/ pottery./ making

____________________________________________________________

9. laboratory/ Minh Nam and I/ spending/ love/ a/ do/ hours/ to/ an experiment./ in

____________________________________________________________

10. interested in/ I/ fishing/ cold/ am not/ weather./ in/ this

____________________________________________________________

II. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1. It takes us more than two hours to see the film “Avatar”.

The film “Avatar”_________________________________________________

2. She likes to hang out with friends on Saturday evening.

She’s interested___________________________________________________

3. She only allows her children to watch television at weekends.

She only lets_____________________________________________________

4. Could you help me with this box?

Would you______________________________________________________

5. DIY skills aren’t as hard to learn as I think.

DIY skills are _______________________________________________

6. Who will take care of the garden while you are away?

Who will look____________________________________________________

7. How about going window-shopping this afternoon?

Shall___________________________________________________________

8. What leisure activity do you like most?

What’s_________________________________________________________

III. Put the following phrases in the correct column to organize the ideas.

I believe that

In short

Firstly, secondly, thirdly, finally

Moreover, furthermore

For these reasons

According to me

In conclusion

Besides, also, in addition

I think that

To sum up

In my opinion,

 

Introducing the ideas

Explaining

Concluding

………………………………..

……………………………….

……………………………….

……………………………….

……………………………….

………………………………..

……………………………….

……………………………….

……………………………….

……………………………….

………………………………..

……………………………….

……………………………….

……………………………….

……………………………….

 

IV. Should teenagers spend free time on Facebook? Write a short paragraph (about 70-80 words) to give your ideas. (Remember to use the phrases in Exercise III to organize your ideas).

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

 

===================================================

 

ANSWER KEYS

UNIT 1: LEISURE ACTIVITIES

. PHONETICS

I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group

1. D

7. C

13. A

19.B

25.B

2. A

8. B

14. D

20. B

26. B

3. C

9. A

15. B

21. B

27. D

4. D

10. A

16. D

22. C

28. C

5. B

11. D

17. C

23. D

29. C

6. A

12. C

18. C

24. A

30. A

 

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. B

4. C

7. C

10. C

13. B

2. D

5. C

8. A

11. C

14. D

3. B

6. B

9. B

12. A

15. C

 

. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. C

11. C

21. C

31. A

41. B

2. C

12. A

22. B

32. D

42. C

3. C

13. B

23. C

33. B

43. A

4. A

14. D

24. D

34. C

44. D

5. B

15. A

25. B

35. A

45. A

6. B

16. B

26. D

36. D

46. C

7. C

17. A

27. A

37. B

47. A

8. D

18. D

28. C

38. C

48. A

9. C

19. A

29. B

39. B

49. C

10. B

20. C

30. A

40. A

50. A

 

. WORD FORMS

I. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

1. relaxed

6. friendly

11. bookselves

16. addictive

2. Boring

7. orphan

12. Bakery

17. socialising

3. Popular

8. humorous

13. careful

18. obesity

4. Wonderful

9. extremely

14. pollution

19. excited

5. Organization

10. Helpful

15. Japanese

20. relaxation

 

. VERB FORMS

I. Complete the sentences, using the -ing form of the given verbs.

1.going

2. collecting

3. doing

4. planting

5. staying

6. doing

7. taking

8. watching

9. eating

10. travelling

II. Write the correct form of the verbs.

1. going

6. making/ drawing

2. spending/going

7. hanging out

3. drinking

8. eating

4. listening

9. turning

5. watching

10. working

III. Complete the sentences in Mai’s email with the correct form of the verb in brackets.

1. enjoy doing

5. prefer to play

2. doesn’t mind helping

6. do

3. plays

7. does

4. goes skateboarding

8. doesn’t like getting

 

. CORRECTION

I. Find ONE mistake in each of the following sentences and correct it.

1. B (is)

6. C (in front of)

11. C (opening)

2. D (to stay)

7. C (from)

12. C (learn)

3. C (too much)

8. B (careful)

13. B (reading)

4. D (relaxing)

9. B (having)

14. B (making)

5. B (sounds)

10. C(coimg)

15. C (is)

II. There are five grammar mistakes in this passage. Find and correct them.

Like most people, I turn on my laptop play as well as to study. At weekends, I go to my favourite chat rooms and I chat.

Sometimes I spend hours online and I often make new friends. My mum doesn’t go shop anymore. She likes buy everything online. My sister likes music and she has join a rock group which she found on a webpage at her university.

When I want to improving my English, there are a lot of great website with vocabulary games and practice exercises. I usually score more points than my sister!

1.   play -> to play

 

 

2.   shop-> shopping

3.   buy -> buying

4.   join -> joined

 

5.   improving -> improve

 

 

 

. READING

I. Choose the correct word A, B or C for each gap to complete the following passage.

1.C

2.B

3.A

4.B

5.C

6.B

7.C

8.A

9.C

10.B

II. Read the passage and choose the correct answers.

1.C

2.D

3.D

4.C

5.A

 

III. Read the conversation and answer the questions.

1. There are four

2. No, they can’t. Because it’s raining

3. No, they didn’t

4. Yes, there is

5. They will go to the Aqua World (Sea Life Centre).

 

. WRITING

I. Reorder the words to make correct sentences.

1. Do you like listening to music?

2. My mother loves planting flowers in the garden.

3. My parents really enjoy swimming in the sea.

4. Do you fancy cycling now?

5. My brother and I adore playing chess.

6. Rose dislikes collecting stamps.

7. I don’t like taking a shower in winter.

8. Laura detests making pottery.

9. Minh Nam and I love spending hours in a laboratory to do an experiment.

10. I am not interested in fishing in this cold weather.

II. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1. The film “Avatar” lasts more than two hours.

2. She’s interested in hanging out with friends on Saturday evening.

3. She only lets her children watch television at weekends.

4. Would you mind helping me with this box?

5. DIY skills are easier to learn than I think.

6. Who will look after the garden while you are away?

7. Shall we go window-shopping this afternoon?

8. What’s your favorite leisure activity?

III. Put the following phrases in the correct column to organize the ideas.

Introducing the ideas

Explaining

Concluding

I believe that

I think that

In my opinion,

According to me

Firstly, secondly, thirdly, finally

Moreover, furthermore

For these reasons

Besides, also, in addition

In short

In conclusion

To sum up

 

 

===================================================


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *