Bộ tài liệu và bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo chương trình mới – Phần 2: LIFE IN THE COUNTRYSIDE

ENGLISH 8

UNIT 2: LIFE IN THE COUNTRYSIDE

A. TỪ VỰNG:

1 beehive (n) /biːhaɪv/: tổ ong

2 brave (adj) /breɪv/: can đảm

3 buffalo-drawn cart (n) /ˈbʌfələʊ-drɔːn kɑːt/: xe trâu kéo

4 cattle (n) /ˈkætl/: gia súc

5 collect (v) /kəˈlekt/: thu gom, lấy

6 convenient (adj) /kənˈviːniənt/: thuận tiện

7 disturb (v) /dɪˈstɜːb/: làm phiền

8 electrical appliance (n) /ɪˈlektrɪkl əˈplaɪəns/: đồ điện

9. generous (adj) /ˈdʒenərəs/: hào phóng

10. ger (n) /ger/: lều của dân du mục Mông Cổ

11. Gobi Highlands /ˈgəʊbi ˈhaɪləndz/: Cao nguyên Gobi

12. grassland (n) /ˈɡrɑːslænd/: đồng cỏ

13. harvest time (n) /ˈhɑːvɪst taɪm/: mùa gặt

14. herd (v) /hɜːd/: chăn dắt

15 local (adj, n) /ˈləʊkl/: địa phương, dân địa phương

16 Mongolia (n) /mɒŋˈɡəʊliə/: Mông cổ

17 nomad (n) /ˈnəʊmæd/: dân du mục

18 nomadic (adj) /nəʊˈmædɪk/: thuộc về du mục

19 paddy field (n) /ˈpædi fiːld/: đồng lúa

20 pasture (n) /ˈpɑːstʃə(r)/: đồng cỏ

21 pick (v) /pɪk/: hái (hoa, quả…)

22 racing motorist (n) /ˈreɪsɪŋ məʊtərɪst/: người lái ô tô đua

23 vast (adj) /vɑːst/: rộng lớn, bát ngát

 

B. NGỮ PHÁP:

COMPARATIVE FORM OF ADJECTIVE AND ADVERBS
(DẠNG SO SÁNH HƠN CỦA TÍNH TỪ VÀ TRẠNG TỪ)
 

1. Comparative adjectives (So sánh hơn của tính từ)
Ta sử dụng So sánh hơn của tính từ (Comparative adjectives) để so sánh giữa người (hoặc vật) này với người (hoặc vật) khác. Cấu trúc của câu so sánh hơn

              Short Adj: S + be + adj + er + than + Noun/ Pronoun

 

Long Adj: S + be + more + adj + than + Noun/ Pronoun

Ví dụ:
          China is bigger than India.
         (Trung Hoa to lớn hơn Ấn Độ)
          Gold is more valuable than silver.
          (Vàng có giá trị hơn bạc.)
 2. Comparative adverbs  (So sánh hơn với trạng từ):   

Short Adv:                       S + V + adv + er + than + Noun/ Pronoun

Long Adv:                       S + V + more/ less + adv + than + Noun/ Pronoun       

 

– They work harder than I do. = They work harder than me. (Họ làm việc chăm chỉ hơn tôi.)
– My friend did the test more carefully than I did. = My friend did the test more carefully than me. (Bạn tôi làm bài kiểm tra cẩn thận hơn tôi.)

Trạng từ ngắn (Short adverbs)  

Trạng từ dài (Long adverbs)  

– Là trạng từ có một âm tiết
Ví dụ:  hard, fast, near, far, right, wrong, …

– Là trạng từ có 2 âm tiết trở lên.
Ví dụ:  quickly, interestingly, tiredly, …

 

* Một số trạng từ chỉ thể cách bất qui tắc:    well – better,  badly – worse
Ex: I believe you will better in the next text.
* Tương tự như tính từ, với các trạng từ có hai hoặc nhiều âm tiết, bạn thêm more hoặc most đằng trước trạng từ tương ứng cho so sánh hơn và so sánh nhất.

So sánh bằng

So sánh hơn

So sánh nhất

quickly

more quickly

most quickly

fortunately

more fortunately

most fortunately

 

* Với các trạng từ có một âm tiết, bạn thêm er hoặc est tương ứng với so sánh hơn và so sánh nhất. Nếu trạng từ loại này tận cùng là y, bạn biến y thành i rồi sau đó thêm er hoặc est.

So sánh bằng

So sánh hơn

So sánh nhất

hard

harder

hardest

early

earlier

earliest

 

* Một số trường hợp bất qui tắc  Bảng dưới, mình liệt kê một số trạng từ không theo các qui tắc trên:

So sánh bằng

So sánh hơn

So sánh nhất

well

better

best

badly

worse

worst

little

less

least

much

more

most

far

farther/ further

farthest/ furthest

 

C. BÀI TẬP VẬN DỤNG:

. PHONETICS

I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group

1. A. fruit B. building C. juice D. suitable

2. A. village B. cottage C. marriage D. massage

3. A. about B. today C. apart D. alive

4. A. although B. plough C. country D. though

5. A. architect B. change C. children D. watch

6. A. country B. cloud C. loudly D. mouse

7. A. camel B. cattle C. paddy D. buffalo

8. A. populated B. loaded C. harvested D. lived

9. A. fields B. flowers C. lemons D. parks

10. A. normal B. visitor C. transport D. chore

11. A. ride B. excite C. ridden D. beehive

12. A. pasture B. vast C. brave D. farm

13. A. cattle B. circular C. country D. collect

14. A. generous B. ger C. grassland D. guess

15. A. worked B. watched C. relaxed D. crowded

16. A. sentence B. semester C. resemble D. member

17. A. public B. slice C. televise D. hike

18. A. mended B. needed C. invented D. called

19. A. mother B. health C. theme D. think

20. A. loudly B. sound C. touch D. amount

20. A. problem B. clothing C. climate D. cloudy

21. A. neighbor B. cough C. although D. drought

22. A. entertain B. rain C. air D. strain

23. A. try B. facility C. typhoon D. supply

24. A. supermarket B. ruler C. pollution D. urban

25. A. nature B. migrant C. facility D. away

26. A. traffic B. relative C. tragedy D. jam

27. A. apartment B. offer C. prefer D. another

28. A. nature B. pressure C. urban D. supply

29. A. create B. peaceful C. increase D. easily

30. A. accessible B. pressure C. illness D. success

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. A. hotel B. swallow C. improve D. survive

2. A. eventual B. devastate C. admirable D. different

3. A. brother B. machine C. mother D. beauty

4. A. decorate B. family C. festival D. tradition

5. A. blanket B. invite C. replace D. exchange

6. A. cultivate B. develop C. celebrate D. decorate

7. A. competition B. invitation C. nation D. conservation

8. A. librarian B. bamboo C. develop D. cultural

9. A. festival B. resource C. station D. history

10. A. statue B. important C. devote D. begin

11. A. nomadic B. generous C. colourful D. countryside

12. A. popular B. calculus C. beehive D. disturb

13. A. harvest B. collect C. peaceful D. whisper

14. A. charade B. transport C. expect D. paddy

15. A. opportunity B. inconvenient C. facility D. optimistic

 

. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. It is ………………….. in the city than it is in the country.

A. noisily B. more noisier C. noisier D. noisy

2. The English test was ………………….. than I thought it would be.

A. the easier B. more easy C. easiest D. easier

3. English is thought to be ………………….. than Math.

A. harder B. the more hard C. hardest D. the hardest

4. My house is ………………….. hers.

A. cheap than B. cheaper C. more cheap than D. cheaper than

5. Her office is ………………….. away than mine.

A. father B. more far C. farther D. farer

6. Tom is ………………….. than David.

A. handsome B. the more handsome

C. more handsome D. the most handsome

7. He did the test ………………….. I did.

A. as bad as B. badder than C. more badly than D. worse than

8. A boat is ………………….. than a plane.

A. slower B. slowest C. more slow D. more slower

9. My new sofa is ………………….. than the old one.

A. more comfortable B. comfortably

C. more comfortabler D. comfortable

10. My sister dances ………………….. than me.

A. gooder B. weller C. better D. more good

11. This road is ………………….. than that road.

A. narrower B. narrow C. the most narrow D. more narrower

12. He drives ………………….. his brother.

A. more careful than B. more carefully

C. more carefully than D. as careful as

13. It was ………………….. day of the year.

A. the colder B. the coldest C. coldest D. colder

14. She is ………………….. student in my class.

A. most hard-working B. more hard-working

C. the most hard-working D. as hard-working

15. Jupiter is ………………….. planet in the solar system.

A. the biggest B. the bigger C. bigger D. biggest

16. Yoga help us learn ……………. to co-ordinate breathing and movement.

A. what B. when C. why D. how

17. Teenagers enjoy…………….to music and ……………. out with friends.

A. listen – hang B. to listen – to hang

C. listening – hang D. listening – hanging

18. …………….should children do yoga too?

A. Why B. When C. What D. How

19. Don’t worry. It is to travel to that village even at night.

A. safe B. unsafe C. difficult D. inconvenient

20. Life in a small town is ……………. than that in a big city.

A. peaceful B. much peaceful

C. less peaceful D. much more peaceful

 

21. The boys often help their parents to……………. water from the village well.

A. gather B. collect C. give D. find

22. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the house.

A. communication B. community

C. communal D. commune

23. The Viet people have many……………. customs and crafts.

A. tradition B. traditional C. culture D. customary

24. ……………month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. When B. Which C. How many D. How often

25The…………….on display in Da Nang Museum of Cham Sculpture are very interesting.

A. items B. goods C. products D. shows

26.I went on a trip to the countryside and had my first experience ……………. farm work.

A. on B. with C. for D. of

27. We usually spend our holiday in the village ……………. our grandparents live.

A. what B. where C. which D. when

28.I think country life is so boring and ……………. because you’re not close to shops and services.

A. unhealthy B. inconvenient C. comfortable D. peaceful

29.On the farm, uncle Duong showed us how to ……………. cucumbers.

A. plough B. produce C. pick D. put up

30. Mongolian children start to learn ……………. before they can walk.

A. horse riding B. riding horse C. ride horse D. horse ridden

31.On the side of the road, a herd boy was herding ……………..

A. kites B.hay C. cattle D. blackberries

32. Mongolian children learn to ride when they are ……………. as three years old.

A. as young B. younger C. younger than D. so young

33. Does your new stereo play music …………….than your old one did?

A. louder B. more loudly C. loudlier D. more louder

34. Countryside is not polluted ……………. you can breathe there fresh air.

A. although B. however C. therefore D. as

35. ‘Children in my village often fly their kites in dry rice fields.’ ‘…………….’

A. It’s right up my street! B. That’s awesome.

C. Exactly what I want. D. How interesting!

36. We are all hook ……………. making star lanterns.

A. in B. off C. on D. to

37. Their family have moved to the city …………….2001.

A. horn B. for C. in D. since

38. The Kinh have the largest number of people, ……………. for 86% of the population.

A. holding B. taking C. accounting D. numbering

39. I’m tired of …………… in the city. It’s too busy, noisy and dirty.

A. live B. to live C. to be lived D. living

40. _……………. drop that mobile phone and do your homework?

A. Why don’t you B. How about C. Would you mind D. When did you

41. The Hmong of Sa Pa are called Black Hmong ……………. their mainly black clothing.

A. because of B. in spite of C. in order to D. according to

42. People in rural areas live ……………. than those in cities.

A. simplier B. more simply C. more simple D. simpler

43. The highlands of northern Vietnam are home to the 1.5 million-strong Tay, ……………._ minority group.

A. Vietnam’s largest B. the Vietnam’s largest

C. a Vietnam’s largest D. the largest Vietnam

44. ……………. is the Nung’s clothing? ~ Indigo.

A. What B. Which group C. What colour D. Whose

45. ‘I find it hard to build a toy car.’ ‘But …………….’

A. my pleasure B. it’s my fault.

C. it sounds great! D. it’s right up your street!

46. We often spend a lot of time talking with our………during Tet holiday.

A. relation B. relationship C. relatives D. relative

47. ……..people in the countryside are not rich, they often have a peaceful and happy life.

A. Because B. although C. Despite D. When

48. Except for some minor changes, life in my hometown has generally remained at a slow……….

A. speed B. rhythm C. pace D. both B & C

49. Which one do you prefer, life in the ……..area or life in a modern town?

A. far B. further C. distance D. remote

50. I have stayed in a …….area for two weeks. The transportation was very inconvenient and there was no entertainment center to relax.

A. rural B. urban C. outskirts D. suburb

 

 

 

 

 

 

. WORD FORMS

I. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

1. Iceland is considered the most country in the world.

(PEACE)

2. A lifestyle has its advantages and disadvantages.

(NOMAD)

3.My brother has been a stamp for several years.

(COLLECT)

4.It is a/ an place to hold a picnic because it is too far from the road.

(CONVENIENCE)

5.Drinking water in some areas may be .

(SAFE)

6.During my stay in the village, I was with several local farmers.

(FRIEND)

7.Encouraging children to eat and drink is very important.

(HEATH)

8.Local people in the village often wear their costumer during the festivals.

(TRADITION)

9.Please give to that charity to help the homeless after the flood.

(GENEROUS)

10.The baby slept very because the bed was really comfortable.

(SOUND)

11. People in my country are very open and ______. I like to go there when I have free time.

(FRIEND)

12.Some of my ______ live in the countryside

(RELATE)

13. Some people say that the country is more _____ for the people who are retired.

(SUIT)

14. Entertainment is difficult to find in the country, _____ in the evening.

(PARTICULAR)

15.Natural disasters can ______ destroy a harvest and leave the farmers with little or no money until the following year.

(EASY)

16. The pollution in our city is much _____________ than it used to be.

(BAD)

17. These trousers are too wide. Do you have any that are _____________?

(NARROW)

18. My mother always gets up _____________ than everybody else in the house.

(EARLY)

19. Max finished the homework _____________ than anyone else in the class.

(FAST)

20. Get rid of the sorrow! You will do it ___________ next time.

(GOOD)

. VERB FORMS

I. Write the correct form of verbs in the bracket.

1. It (be) often hot in summer.

2. The children often go (swim) in rivers after school.

3. It is necessary (water) the flowers twice a day.

4. Farmers are always busy with (harvest) their crops.

5. Mai (love) (listen) to the morning sounds in the countryside.

6. My father always (make) important decisions in my family.

7. In summer afternoons, children often (fly) kites especially when it (be) windy.

8. We sometimes (gather) around the campfire and (listen) to the elderly tell stories about my village’s heroes.

 

II. Give the correct forms of verbs in the brackets.

1. H5N1 virus (harm) ______human body very quickly.

2. Vegetarians (live) on vegetables, fruit and nuts.

3. Tina (sometimes, miss) the bus to school.

4. She (not like) housework at weekends.

5. They (eat) two eggs every day. That (not be) good for their health.

6. My mother and I usually (cook) meals for my family but my father (seldom, cook) .

7. Hoa and Ba sometimes (not water) the flowers in their garden.

8. My brother (spend) half an hour (do) his homework everyday

 

III. Complete the sentences with the correct verb form.

1. John adores (play) badminton in the winter

2. My father sometimes goes (hunt) in the forests. He’d liketo find some more food for our family.

3. The boy (pick) up a stone and threw it in to the river.

4. He (collect) stamps from many countries since he (be) eight.

5. Which sports do you like (play)?

6. Hoa’s teacher wants her (spend) more time on math.

7. I promise I (try) my best next semester.

8. Sandra needs (improve) her English writing.

9. You should (underline) the word you want (learn) .

10. Can you help me (move) this table?

11. Nam always (get) grade A in Physics, but last semester he (get) B.

12. They were proud of (be) so successful.

 

. CORRECTION

I. Find ONE mistake in each of the following sentences and correct it.

1. Farzana did poor on her algebra quiz because she couldn’t concentrate well.

A B C D

2. The test was more difficult than I expected. I could finish it at least 20 minutes early.

A B C D

3. Although the island has no clean water and electric, it attracts lots of tourists.

A B C D

4. The bee can easy sting anyone coming close to their beehives.

A B C D

5. I love farm work, such as digging holes, sowing seeds and I pick fruit.

A B C D

6. She is boring with the silent surrounding because she used to live in a big city.

A B C D

7. Life in the countryside is much peaceful and the life is also slower.

A B C D

8. Nomadic children learn riding a horse when they are very small.

A B C D

9. After a few weeks of lessons I could dance gracefully than before.

A B C D

10. Steve works more happy than he used to.

A B C D

 

II. There are ten mistakes in this passage. Find and correct them.

Last summer Tuan invited me go to his village in Thai Binh Province with his father.

It’s harvest time, so all people there were very busy. The villagers got up very early and go to the field to cut rice, load it onto buffalo-drawn carts or tractor and drove it home. Tuan’s father helped his parents on the farm work. Tuan and I followed his father to go to the fields. There was so many space and I love the vast open space, the fresh air and the feel of freedom in the countryside. We would run around the fields and shout out loudly without disturbing anybody. I have never saw any interesting place like this. In the afternoon, some of Tuan’s cousins take us to the fields to fly kites – It’s was so exciting!

In the next morning , Tuan and I went to the market with his grandmother. There were many interesting thing there. Locals seld their home –made products and many fresh fruits such as bananas, oranges, apples and they also sold animals such as chickens, geese, ducks, cats, dogs and pigs. I enjoyed the atmosphere there.

The trip to the countryside gave me my first experience of farm work: cutting rice, dry rice, planting vegetables, collecting potatoes. It’s really unforgettable!

_______________

 

_______________

 

_______________

 

_______________

 

_______________

 

_______________

 

_______________

 

_______________

 

_______________

 

_______________

 

 

. READING

I. Reading the following paragraph and complete it with one suitable word in each blank.

My grandmother told me that our village (1) ____very poor many years ago. The villagers had to work hard in the fields all days but they could not earn enough for their living. Their lives were very simple. Many people had to (2) _____in houses made of straw and mud. Nowadays my village has (3) _____ a lot. People live in big brick houses. In the evening, they can listen to the (4) ______. on the radio or watch TV for entertainment. All people in my village try their best to make their living better. They raise and resurface the roads (5) ______ the roads will not be muddy and flooded after it rains. They widen the roads so cars and lorries can get to the village easily. They build a medical centre so people’s health can be looked (6) _____at any time. They build a new school so their (7) ______ have better learning conditions. They build a bridge (8) ______ the river so villagers have a shorter way to town. They also build a football ground so their children can (9) ____ sports. And they grow cash crops so people can export the crops and have more money. I would like to become an agricultural engineer in the future so I can apply new technology to our farming and do more for the village (10) _____ our parents did.

II. Read the text and answer the questions below.

Last week Nick and some his classmates went to the countryside. They went to visit a farm of Nick’s uncle. They left early in the morning and went there by bus. Nick’s uncle, Mr. Brown met them at the bus stop and took them to their farm. On the way, Uncle Brown showed them the field of wheat (lúa mì) and vegetables where some tractors (máy kéo) were running up and down, ploughing and breaking soil, distributing manure (rải phân) and planting potatoes. After lunch, they all went for a walk. In the large yard of the farm they saw some farm machines. Among them is the biggest machine which is called a combine harvester (máy gặt đập). They were told that this machine can cut and thresh corn at the same time. In the afternoon they went to the place where cattle such as horses, sheep and cows were raised. They were very excited to see how cows were milked by the worker there. Uncle Brown also spoke about many interesting things in the countryside. After having some fruits and cakes, they said goodbye and went home.

1.    How did Peter and his classmates go to Uncle Brown?

……………………………………………………………………………

2.    What does his uncle grow on his farm?

……………………………………………………………………………

3.    What can a tractor do?

………………………………….………………………………………….

4.    What is typical of a combine harvester?

………………………………………………………………………………

5.    Which kinds of cattle are raised in Uncle Brown’s farm?

……………………………………………………………………………….

III. Choose the correct answer for each gap to complete the following passage.

My parents are farmers. They work very (1) ______ on the paddy fields. They usually get (2) ______Very early in the morning. After (3) _____ breakfast, they feed the buffaloes, pigs, chickens, ducks and they (4) _____ the eggs. From about eight, they work on the field. They (5) ______ rice but their (6) ______ is vegetables. From eleven thirty to one thirty, they rest and have lunch. They continue to work until five in the afternoon then they come back home. My mother (7) ______the animals again while my father (8)______ the buffalo shed and the chicken coop. They usually finish their work at about six thirty. Twice a week, my mother (9) _______the vegetables and eggs to the town market to sell them then she often buys the things we need for our daily life. She also (10) _____ me a small present each time.

1.    A. hard B. hardly C. harder D. hardest

2.    A. on B. off C. up D. in

3.    A. to have B. having C. have D. had

4.    A. take B. see C. have D. collect

5.    A. plant B. water C. grow D. cut

6.    A. period B. crop C. time D. harvest

7.    A. leads B. feeds C. gives D. calls

8.    A. cleans B. washes C. polishes D. clears

9.    A. makes B. takes C. carries D. brings

10. A. buying B. buys C. to buy D. bought

 

. WRITING

I. Rewrite the sentences keeping the same meaning.

1. My house is bigger than your house.

Your house _____________________________________________________

2. The black car is cheaper than the red car.

The red car _____________________________________________________

3. This film is more interesting than that one.

That film is ____________________________________________________

4. My kitchen is smaller than yours.

Your kitchen____________________________________________________

5. My mother cannot cook as well as me.

I can__________________________________________________________

6. She has a house which is not as modern as my house.

My house is____________________________________________________

7. The movie was boring. I had been thought it was interesting.

The movie was__________________________________________________

8. He cannot play tennis as well as Jack.

Jack can________________________________________________________

9. I did not spend as much money as you.

You spent______________________________________________________

10. I didn’t think this book is expensive as it is.

This book is ____________________________________________________

II. Put the words or phrases in the correct order.

1. I say/ people/ it / is/ Some/ for/ better/ children/ that/ in the city/ to/ than/ grow up/ in the countryside.

______________________________________________________________

2. in/ Is/ the country/ living/ healthier/ living/ much/ in/ than/ the city?

______________________________________________________________

3. because/ the air/ People/ living/ fresh/ the villages/ enjoy/ is/ clean/ in/ and.

______________________________________________________________

4. We/ onto / load/ helped/ buffalo drawn carts/ the farmers/ the rice.

______________________________________________________________

5. changed/ in/ has/ a lot/ ten/ over/ Life/ the/ countryside/ past/ the/ years.

______________________________________________________________

6. In/ children/ the city/ play/ the countryside/ freely/ than/ more/ in.

______________________________________________________________

7. learn/ a/ Nomadic/ horse/ when/ to/ children/ they/ small/ are/ ride.

______________________________________________________________

8. jobs/ many/ formers/ Unlike/ depend/ other/ the/ heavily/ weather/ on.

______________________________________________________________

III. Write a comparative sentence using the information and the word in brackets.

1. The average rainfall in Arica, Chile is 0.76mm per year. The average rainfall in the Libyan Sahara Desert is less than 15mm per year. (dry)

Arica, Chile______________________________________________________

2. Henry arrived at the meeting at 7 o’clock. I arrived at 6:45. (soon)

I _______________________________________________________________

3. It costs 100 million dong to build a concrete bridge, but only 50 million dong to build a steel bridge. (expensive)

Building a concrete bridge__________________________________________

4. It takes Linh 45 minutes to load hay onto the cart, but his father needs only 30 minutes. (slowly)

Linh____________________________________________________________

5. His house’s yard is about 100 square meters while your house’s yard is about 50 square meters. (large)

His house’s yard__________________________________________________

6. It was very difficult to travel to the town 5 years ago. Now people can drive a car or take a bus to the town. (easily)

People can travel__________________________________________________

7. I do yoga three times a week, but my sister does it almost every day. (frequently)

My sister________________________________________________________

8. The Australian athlete jumped 8.78m. The American athlete jumped 8.59m. (far)

The Australian athlete______________________________________________

9. Red River is 1.149 km long. Mekong River is 4.350km long, (long)

Mekong River____________________________________________________

10. A horse can run 80km/h while a dog can run 50km/h. (fast)

A horse ________________________________________________________

 

 

 

 

 

IV. Write a short paragraph about the advantages and disadvantages of living in the countryside.

………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………

===================================================

 

ANSWER KEYS

UNIT 1:

. PHONETICS

I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group.

1. A

7. D

13. B

19. A

25. A

2. C

8. D

14. A

20. C

26. B

3. B

9. D

15. D

21. B

27. B

4. C

10. B

16. B

22. C

28. C

5. A

11. C

17. A

23. B

29. A

6. B

12. C

18. D

24. D

30. B

II. Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the other in each group.

1. B

4. D

7. C

10. A

13. C

2. A

5. A

8. D

11. A

14. D

3. B

6. B

9. B

12. D

15. C

 

. MULTIPLE CHOICE

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1.C

11.A

21.B

31.D

41.A

2.D

12.C

22.C

32.A

42.B

3.A

13.B

23.B

33.B

43.A

4.D

14.C

24.B

34.C

44.C

5.C

15.A

25.A

35.D

45.D

6.C

16.D

26.D

36.C

46.C

7.D

17.D

27.B

37.D

47.B

8.A

18.A

28.B

38.C

48.C

9.A

19.A

29.C

39.D

49.D

10.C

20.D

30.A

40.A

50.A

 

. WORD FORMS

I. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

1. peaceful

6. friendly

11. friendly

16. worse

2. nomadic

7. healthily

12. Relative

17. narrower

3. collector

8. traditional

13.suitable

18. earlier

4. inconvenient

9. generously

14.particutarly

19. faster

5. unsafe

10. soundly

15. Easily

20. better

 

. VERB FORMS

I. Write the correct form of verbs in the bracket.

1. is

3. to water

5. loves/ listening

7. fly/is

2. swimming

4. harvesting

6.makes

8. Gather/ listen

II. Give the correct forms of verbs in the brackets.

1. harms

3. sometimes misses

5. eat/ isn’t

7. don’t water

2. live

4. doesn’t like

6.cook/ seldom cooks

8. spends/ doing

III. Complete the sentences with the correct verb form.

1.playing

4. collected – was

7. will try

10. move/ to move

2. hunting

5. playing / to play

8. to improve

11. gets – got

3. picked

6. to spend

9.underline – to learn

12. being

 

. CORRECTION

I. Find ONE mistake in each of the following sentences and correct it.

1.B (poorly)

6. A (bored with)

2. A (less)

7. B (more)

3. C (electricity)

8. B (to ride)

4. A (easily)

9. C (more gracefully)

5. D (picking fruit)

10. B (happier)

 

 

 

II. There are ten mistakes in this passage. Find and correct them.

Last summer Tuan invited me go to his village in Thai Binh Province with his father.

It’s harvest time, so all people there were very busy. The villagers got up very early and go to the field to cut rice, load it onto buffalo-drawn carts or tractor and drove it home. Tuan’s father helped his parents on the farm work. Tuan and I followed his father to go to the fields. There was so many space and I love the vast open space, the fresh air and the feel of freedom in the countryside. We would run around the fields and shout out loudly without disturbing anybody. I have never saw any interesting place like this. In the afternoon, some of Tuan’s cousins take us to the fields to fly kites – It’s was so exciting!

In the next morning , Tuan and I went to the market with his grandmother. There were many interesting thing there. Locals seld their home –made products and many fresh fruits such as bananas, oranges, apples and they also sold animals such as chickens, geese, ducks, cats, dogs and pigs. I enjoyed the atmosphere there.

The trip to the countryside gave me my first experience of farm work: cutting rice, dry rice, planting vegetables, collecting potatoes. It’s really unforgettable!

1.  Go -> to go

 

 

2.  Go ->went

 

3.  On -> with

 

4.  Many -> much

5.  Feel ->Feeling

 

6.  Saw -> seen

 

7.  Take -> took

 

 

8.  Thing -> things

9.  Sell -> sold

 

 

 

 

10. Dry -> drying

 

. READING

I. Read the following paragraph and complete it with one suitable word in each time.

1. was

2. live

3. changed

4. new

5. so

6. after

7. children

8. over

9. play/do

10. than

II. Read the text and answer the question below.

1. They went there by bus

2. He grows wheat, vegetables and potatoes.

3. It can plough and break soil, distribute manure and plant potatoes.

4. A combine harvester can cut and thresh corn at the same time

5. The cattie such as horses, sheep and cows are raised in Uncle Brown’s farm.

 

 

III. Choose the correct word A, B, C or D for each gap to complete the following passage.

1. A

2. C

3. B

4. D

5. C

6. B

7. B

8. A

9. B

10. B

. WRITING

I. Rewrite the sentences keeping the same meaning.

1. Your house is smaller than mine.

2. The red car is more expensive than the black car.

3. That film is more boring than this one.

4. Your kitchen is larger/bigger than mine.

5. I can cook better than my mother.

6. My house is more modern than hers.

7. The movie was more boring than I had been thought.

8. Jack can play tennis better than he.

9. You spent more money than I.

10. This book is more expensive than I thought.

II. Put the words or phrases in the correct order.

1. Some people say that it is better for children to grow up in the city than in the countryside.

2. Is living in the country much healthier than living in the city?

3. People enjoy living in the villages because the air is clean and fresh.

4. We helped the farmers load the rice onto buffalo drawn carts.

5. Life in the countryside has changed a lot over the past ten years.

6. In the countryside, children play more freely than in the city.

7. Nomadic children learn to ride a horse when they are small.

8. Unlike many other jobs, farmers depend heavily on the weather.

III. Write a comparative sentence using the information and the word in brackets

1. Arica, Chile is drier than the Libyan Sahara Desert.

2. I arrived at the meeting sooner than Henry.

3. Building a concrete bridge is more expensive than building a steel bridge.

4. Linh loads hay onto the cart more slowly than his father does.

5. His house’s yard is larger than your house’s yard.

6. People can travel to the town more easily now than they did 5 years ago.

7. My sister does yoga more frequently than me/ I do.

8. The Australian athlete jumped farther than the American athlete

9. Mekong River is longer than Red River.

10. A horse can run faster than a dog.

===================================================

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *