CHUYÊN ĐỀ DẠY THÊM GLOBAL SUCCESS (TẬP 1)

NGỮ ÂM (UNIT 1-6)

ENGLISH 6

A. PRONUNCIATION

HỌC KỲ 1

I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the
others in each group

UNIT 1: MY NEW SCHOOL

1. A. cover B. go C. flow D. so

2. A. flow B. love C. stone D. November

3. A. summer B. sun C. glue D. shut

4. A. slowly B. foam C. cover D. home

5. A. blood B. shoot C. shut D. flood

6. A. money B. sorry C. morning D. story

7. A. now B. grow C. down D. town

8. A. study B. student C. studio D. stupid

9. A. house B. about C. hour D. country

10. A. lunch B. fun C. judo D. sun

11. A. uniform B. computer C. student D. judo

12. A. subject B. sure C. surround D. see

13. A. excited B. nice C. library D. living

14. A. school B. teacher C. cheap D. watching

15. A. teach B. speak C. break D. read

16. A. flat B. hat C. many D. gas

17. A. missed B. called C. explained D. planned

18. A. choir B. chocolate C. chore D. chin

19. A. sorry B. physics C. size D. singer

20. A. fun B. student C. hungry D. sun

21. A. subject B. club C. put D. lunch

22. A. but B. lunch C. student D. up

23. A. day B. lake C. tall D. plane

24. A. restaurant B. river C. well D. left

25. A. office B. behind C. clinic D. picture

26. A. activity B. compass C. thank D. have

27. A. come B. someone C. brother D. volleyball

28. A. lunch B. computer C. calculator D. uniform

29. A. picture B. minute C. bicycle D. listen

30. A. repeat B. wearing C. teacher D. meat

31. A. come B. month C. mother D. open

32. A. brother B. judo C. going D. rode

33. A. come B. poem C. going D. follow

34. A. other B. Monday C. brother D. closer

35. A. judo B. mother C. open D. postcard

36. A. school B. teaching C. chess D. chalk

37. A. wonderful B. ago C. show D. go

38. A. come B. someone C. brother D. volleyball

39. A. lunch B. computer C. calculator D. uniform

40. A. funny B. lunch C. sun D. computer

41. A. other B. among C. potato D. nothing

42. A. activity B. compass C. thank D. have

43. A. group B. should C. soup D. pour

44. A. window B. nothing C. bowl D. grow

45. A. true B. luck C. Sunday D. uncle

46. A. homework B. judo C. compass D. overseas

47. A. show B. snow C. bowl D. now

48. A. notebook B. love C. above D. Monday

49. A. activity B. creative C. continuous D. international

50. A. surround B. counting C. country D. about

===================================================

 

UNIT 2: MY HOME

1. A. slang B. sugar C. size D. song

2. A. glasses B. watches C. drives D. chooses

3. A. books B. plans C. tables D. chairs

4. A. loses B. chooses C. magazines D. houses

5. A. groups B. fans C. bottles D. flowers

6. A. schools B. shops C. pets D. carts

7. A. pens B. closets C. sweets D. lamps

8. A. rulers B. pencils C. bags D. books

9. A. matches B. makes C. brushes D. peaches

10. A. bees B. cupboards C. watches D. bedrooms

11. A. feast B. seat C. bread D. heat

12. A. peanut B. cut C. shut D. put

13. A. what B. flat C. sand D. Saturday

14. A. hike B. beside C. hide D. picnic

15. A. washed B. sacred C. booked D. hoped

16. A. forms B. chairs C. seats D. keys

17. A. papers B. bosses C. brushes D. foxes

18. A. cats B. dogs C. phones D. drawers

19. A. pigs B. plants C. tables D. computers

20. A. beaches B. watches C. sinks D. lunches

21. A. boys B. lessons C. cats D. pictures

22. A. places B. messages C. houses D. clothes

23. A. sinks B. bags C. laptops D. students

24. A. fridges B. kisses C. watches D. wardrobes

25. A. plates B. posters C. trees D. songs

26. A. light B. fridge C. sink D. kitchen

27. A. lamps B. windows C. desks D. plants

28. A. look B. cook C. book D. room

29. A. poster B. chopstick C. sofa D. wardrobe

30. A. honey B. house C. hour D. hotel

31. A. chairs B. sofas C. rooms D. sinks

32. A. lamps B. halls C. desks D. lights

33. A. vases B. fridges C. dishes D. tables

34. A. houses B. pictures C. wardrobes D. bookshelves

35. A. bag B. family C. bath D.fan

36. A. both B. honey C. telephone D. nobody

37. A. child B. sunshine C. dine D. dinner

38. A. teacher B. chalk C. match D. chemistry

39. A. homeland B. household C. hourly D. however

40. A. cheeks B. hands C. elbows D. fingers

41. A. mothers B. centers C. aunts D. cousins

42. A. cities B. watches C. dishes D. houses

43. A. grandparents B. brothers C. uncles D. fathers

44. A. fridge B. light C. picture D. living

45. A. television B. toilet C. bed D. basket

46. A. lives B. works C. plays D. studies

47. A. dances B. makes C. asks D. stops

48. A. cooks B. tells C. reads D. goes

49. A. walks B. kisses C. dances D. boxes

50. A. wishes B. passes C. kisses D. makes

===================================================

 

UNIT 3: MY FRIENDS

1. A. amazing B. gate C. play D. parent

2. A. help B. ending C. equip D. setting

3. A. sailor B. photo C. sold D. fold

4. A. fair B. train C. wait D. gain

5. A. tiger B. hint C. five D. slide

6. A. cooker B. ancient C. cover D. come

7. A. union B. university C. but D. humour

8. A. visible B. bring C. building D. bomb

9. A. choke B. chemist C. watch D. catch

10. A. stove B. cold C. worry D. hold

11. A. please B. read C. head D. teacher

12. A. ears B. eyes C. hands D. cheeks

13. A. funny B. curious C. chubby D. lunch

14. A. confident B. kind C. nice D. reliable

15. A. shy B. pretty C. curly D. pony

16. A. lamps B. desks C. lights D. legs

17. A. brother B. nose C. sofa D. poster

18. A. careful B. class C. city D. cupboard

19. A. kitchen B. children C. chat D. choir

20. A. subject B. music C. study D. lunch

21. A. temple B. pretty C. depend D. pencil

22. A. elbow B. bowl C. blow D. cow

23. A. psychology B. positive C. patient D. present

24. A. brilliant B. barbecue C. climbing D. neighbour

25. A. blonde B. ponytail C. body D. potter

26. A. best B. part C. pie D. pen

27. A. copy B. happy C. beast D. pull

28. A. book B. beautiful C. butterfly D. professional

29. A. job B. tab C. pen D. neighbor

30. A. airport B. speak C. notebook D. spoon

31. A. ball B. bell C. bag D. park

32. A. pen B. pull C. bath D. pick

33. A. brother B. beach C. pass D. book

34. A. copy B. pet C. prize D. boy

35. A. pencil B. pocket C. bed D. peach

36. A. kind B. confident C. nice D. like

37. A. request B. project C. neck D. exciting

38. A. foot B. book C. food D. look

39. A. finger B. leg C. neck D. elbow

40. A. creative B. think C. idea D. big

41. A. project B. leg C. evening D. neck

42. A. judo B. elbow C. nose D. blond

43. A. gets B. brings C. takes D. stops

44. A. mouth B. house C. country D. about

45. A. with B. mouth C. thanks D. three

46. A. sofa B. summer C. sugar D. sound

47. A. city B. special C. bicycle D. center

48. A. sun B. son C. suit D. sure

49. A. machine B. choice C. cheap D. change

50. A. seat B. sugar C. sight D. sand

===================================================

 

UNIT 4: MY
NEIGHBOURHOOD

1. A. machine B. drive C. police D. pizza

2. A. magazine B. side C. hide D. high

3. A. prepare B. fresh C. equal D. eleven

4. A. busy B. gum C. summary D. lunch

5. A. kite B. idea C. roadside D. dinner

6. A. picture B. ticket C. biology D. cinema

7. A. these B. metre C. secret D. English

8. A. listen B. magazine C. miss D. kite

9. A. teach B. heart C. peach D. team

10. A. business B. bus C. number D. study

11. A. live B. wide C. bicycle D. exciting

12. A. feet B. seat C. near D. team

13. A. cried B. city C. think D. terrible

14. A. great B. heat C. cheek D. peaceful

15. A. historic B. expensive C. office D. finally

16. A. peaceful B. pleasure C. sleepy D. cheap

17. A. exciting B. quiet C. wide D. terrible

18. A. crowded B. interested C. bored D. polluted

19. A. shops B. theatres C. streets D. parks

20. A. narrow B. crowd C. now D. about

21. A. hill B. ship C. kite D. chip

22. A. cheap B. great C. peace D. meal

23. A. evening B. extreme C. scene D. excite

24. A. garage B. village C. message D. shortage

25. A. field B. movie C. quiet D. piece

26. A. films B. city C. nice D. polite

27. A. big B. wide C. quiet D. exciting

28. A. cheap B. sleepy C. near D. peaceful

29. A. heavy B. sea C. team D. street

30. A. bleed B. heat C. head D. tea

31. A. arrive B. quickly C. historic D. city

32. A. teens B. see C. coffee D. street

33. A. convenient B. evening C. exciting D. eve

34. A. expensive B. opposite C. those D. noisy

35. A. ideal B. cinema C. exciting D. difficult

36. A. sorry B. speak C. soft D. shoes

37. A. lesson B. short C. wash D. finish

38. A. cinema B. sugar C. mansion D. tissue

39. A. sing B. special C. social D. artificial

40. A. sheet B. sad C. show D. shut

41. A. love B. hotel C. mother D. brother

42. A. lake B. place C. paddy D. stadium

43. A. store B. sister C. factory D. picture

44. A. rice B. river C. city D. village

45. A. sing B. mine C. hit D. sit

46. A. finger B. lip C. light D. thin

47. A. bean B. pea C. meat D. heavy

48. A. desert B. meter C. tent D. never

49. A. dozen B. box C. bottle D. body

50. A. farm B. bar C. tall D. car

===================================================

 

UNIT 5: NATURAL WONDERS OF THE WORLD

1. A. full B. must C. under D. uncle

2. A. seat B. meal C. seal D. great

3. A. hike B. life C. lit D. light

4. A. gate B. hate C. great D. feast

5. A. tin B. sin C. hide D. Jim

6. A. book B. foot C. poor D. look

7. A. solder B. story C. folk D. folder

8. A. tale B. hang C. land D. hand

9. A. slang B. danger C. fang D. sang

10. A. watched B. booked C. stopped D. worried

11. A. forest B. wonder C. rock D. lost

12. A. cave B. bay C. valley D. lake

13. A. boots B. scissors C. caves D. mountains

14. A. diverse B. island C. scissors D. right

15. A. beach B. cheese C. change D. chemistry

16. A. matches B. parades C. decides D. relatives

17. A. clothing B. hold C. poster D. dove

18. A. comb B. climb C. suburb D. bomb

19. A. although B. thinking C. gather D. other

20. A. headline B. heating C. meal D. leave

21. A. red B. tent C. end D. forest

22. A. lake B. bag C. take D. nature

23. A. island B. plaster C. cost D. longest

24. A. map B. area C. hat D. plan

25. A. post B. cost C. question D. coast

26. A. top B. ten C. tomato D. future

27. A. stand B. stamps C. steal D. sure

28. A. hat B. plan C. area D. map

29. A. coast B. cost C. island D. dust

30. A. makes B. writes C. takes D. drives

31. A. eating B. reading C. teaching D. breakfast

32. A. school B. children C. cheek D. chubby

33. A. exciting B. city C. bicycle D. circle

34. A. teaching B. speaking C. wearing D. meaning

35. A. end B. palace C. central D. send

36. A. tradition B. decorate C. make D. April

37. A. gathering B. generous C. guest D. great

38. A. spring B. speak C. should D. summer

39. A. truck B. unload C. turn D. lunch

40. A. policeman B. sign C. bike D. spider

41. A. dangerous B. travel C. man D. traffic

42. A. stay B. vacation C. language D. waste

43. A. photo B. hotel C. badminton D. homework

44. A. population B. bus C. uncle D. summer

45. A. read B. teach C. head D. eat

46. A. school B. child C. chair D. watch

47. A. books B. pens C. chairs D. lives

48. A. cable B. station C. answer D. latest

49. A. kitchen B. catch C. chemistry D. armchair

50. A. helped B. wanted C. sounded D. suggested

===================================================

 

 

 

 

UNIT 6: OUR TET HOLIDAY

1. A. student B. sugar C. stainless D. slang

2. A. summer B. singer C. study D. tables

3. A. sure B. stupid C. spring D. snail

4. A. ocean B. ceiling C. city D. circle

5. A. ache B. school C. machine D. chemical

6. A. cover B. pencil C. place D. police

7. A. same B. see C. sister D. sure

8. A. stripe B. science C. usually D. stop

9. A. Russia B. class C. glass D. pass

10. A. fix B. exam C. six D. next

11. A. decorate B. calendar C. celebrate D. clean

12. A. shopping B. sugar C. sure D. summer

13. A. centre B. special C. decide D. rice

14. A. present B. sound C. sweet D. season

15. A. blossom B. chess C. messy D. passion

16. A. should B. around C. house D. sound

17. A. shout B. flower C. bow D. throw

18. A. sure B. shout C. sing D. wish

19. A. peach B. sweets C. eat D. feather

20. A. celebrate B. cousin C. city D. cinema

21. A. historic B. exciting C. island D. firework

22. A. calendar B. celebrate C. decorate D. school

23. A. wonder B. compass C. brother D. forest

24. A. beach B. teach C. feather D. peaceful

25. A. clothes B. fireworks C. scissors D. mountains

26. A. picture B. question C. furniture D. celebration

27. A. bookcase B. tablet C. behave D. game

28. A. thought B. without C. theatre D. tooth

29. A. food B. good C. took D. cooking

30. A. discuss B. success C. possess D. classroom

31. A. special B. spring C. she D. sugar

32. A. cheer B. child C. peach D. chorus

33. A. tradition B. condition C. celebration D. question

34. A. blossom B. discussion C. rooster D. compass

35. A. rice B. celebrate C. calendar D. smile

36. A. decorate B. market C. resolution D. celebrate

37. A. smile B. so C. spring D. noise

38. A. travel B. parent C. hand D. bad

39. A. love B. pagoda C. mother D. come

40. A. lucky B. shy C. why D. buy

41. A. big B. wish C. fish D. high

42. A. pagoda B. torch C. overseas D. sofa

43. A. temple B. messy C. decorate D. department

44. A. museum B. windsurfing C. surround D. diverse

45. A. thrilling B. then C. through D. thread

46. A. tables B. chopsticks C. pictures D. pillows

47. A. cupboards B. windows C. tourists D. posters

48. A. dishes B. vases C. plates D. fridges

49. A. toilets B. hotels C. laptops D. fireworks

50. A. televisions B. bookshelves C. wardrobes D. parents

===================================================

 

ANSWER KEYS

HỌC KỲ 1

I. Choose the words whose underlined part is pronounced differently from that of the
others in each group

UNIT 1. MY NEW SCHOOL

 

1. A

 

11. D

 

21. C

 

31. D

 

41. C

 

2. B

 

12. B

 

22. C

 

32. A

 

42. B

 

3. C

 

13. D

 

23. C

 

33. A

 

43. D

 

4. C

 

14. A

 

24. B

 

34. D

 

44. B

 

5. B

 

15. C

 

25. B

 

35. B

 

45. A

 

6. A

 

16. C

 

26. B

 

36. A

 

46. C

 

7. B

 

17. A

 

27. D

 

37. A

 

47. D

 

8. A

 

18. A

 

28. B

 

38. D

 

48. A

 

9. D

 

19. B

 

29. C

 

39. A

 

49. D

 

10. C

 

20. B

 

30. B

 

40. D

 

50. C

===================================================

 

UNIT 2: MY HOME

 

1. B

 

11. B

 

21. C

 

31. D

 

41. C

 

2. C

 

12. D

 

22. D

 

32. B

 

42. A

 

3. A

 

13. A

 

23. B

 

33. D

 

43. A

 

4. C

 

14. D

 

24. D

 

34. A

 

44. B

 

5. A

 

15. B

 

25. A

 

35. C

 

45. C

 

6. A

 

16. C

 

26. A

 

36. B

 

46. B

 

7. A

 

17. A

 

27. B

 

37. D

 

47. A

 

8. D

 

18. A

 

28. D

 

38. D

 

48. A

 

9. B

 

19. B

 

29. B

 

39. C

 

49. A

 

10. C

 

20. C

 

30. C

 

40. A

 

50. C

=================================================== 

 

UNIT 3: MY FRIENDS

 

1. D

 

11.C

 

21.B

 

31.D

 

41.C

 

2. C

 

12.D

 

22.D

 

32.C

 

42.D

 

3. A

 

13.B

 

23.A

 

33.C

 

43.B

 

4. A

 

14.A

 

24.C

 

34.D

 

44.C

 

5. B

 

15.A

 

25.B

 

35.D

 

45.A

 

6. B

 

16.D

 

26.A

 

36.B

 

46.C

 

7. C

 

17.A

 

27.B

 

37.D

 

47.B

 

8. D

 

18.C

 

28.D

 

38.C

 

48.D

 

9. B

 

19.D

 

29.C

 

39.A

 

49.A

 

10. C

 

20.B

 

30.C

 

40.C

 

50.B

===================================================

 

UNIT 4: MY
NEIGHBOURHOOD

 

1. B

 

11.A

 

21.C

 

31.A

 

41.B

 

2. A

 

12.C

 

22.B

 

32.C

 

42.C

 

3. B

 

13.A

 

23.C

 

33.A

 

43.D

 

4. A

 

14.A

 

24.A

 

34.A

 

44.A

 

5. D

 

15.D

 

25.C

 

35.A

 

45.B

 

6. C

 

16.B

 

26.C

 

36.D

 

46.C

 

7. C

 

17.D

 

27.A

 

37.A

 

47.D

 

8. D

 

18.C

 

28.C

 

38.B

 

48.B

 

9. B

 

19.B

 

29.A

 

39.A

 

49.A

 

10. A

 

20.A

 

30.C

 

40.B

 

50.C

===================================================

 

UNIT 5: NATURAL WONDERS OF THE WORLD

 

1. A

 

11.B

 

21.D

 

31.D

 

41.A

 

2. D

 

12.C

 

22.B

 

32.A

 

42.C

 

3. C

 

13.A

 

23.A

 

33.C

 

43.C

 

4. D

 

14.C

 

24.D

 

34.C

 

44.A

 

5. C

 

15.D

 

25.C

 

35.B

 

45.C

 

6. C

 

16.A

 

26.D

 

36.A

 

46.A

 

7. B

 

17.D

 

27.D

 

37.B

 

47.A

 

8. A

 

18.C

 

28.C

 

38.C

 

48.C

 

9. B

 

19.B

 

29.C

 

39.C

 

49.C

 

10. D

 

20.A

 

30.D

 

40.A

 

50.A

===================================================

 

UNIT 6: OUR TET HOLIDAY

 

1. B

 

11.D

 

21.A

 

31.B

 

41.D

 

2. D

 

12.D

 

22.B

 

32.D

 

42.B

 

3. A

 

13.B

 

23.D

 

33.D

 

43.D

 

4. A

 

14.A

 

24.C

 

34.B

 

44.A

 

5. C

 

15.D

 

25.B

 

35.C

 

45.B

 

6. A

 

16.A

 

26.B

 

36.B

 

46.B

 

7. D

 

17.C

 

27.B

 

37.D

 

47.C

 

8. C

 

18.C

 

28.B

 

38.B

 

48.C

 

9. A

 

19.D

 

29.A

 

39.B

 

49.B

 

10. B

 

20.B

 

30.C

 

40.A

 

50.D

=================================================== 

Tải thêm các tài liệu chuyên đề khác ở đây:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *