CHUYÊN ĐỀ DẠY THÊM GLOBAL SUCCESS (TẬP 2)

MULTIPLE CHOICE (UNIT 7-12)

UNIT 7: TELEVISION

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. VTV2 and VTV3 are well-known______ channels in Viet Nam.

A. foreign B. national C. local D. international

2. He is one of the most famous______ in Viet Nam. You can see him appear on weather forecast every day.

A. MCs B. comedians C. newsreaders D. weathermen

3. I need a immediately because I can’t turn on your TV without it when Isit on the sofa.

A. TV screen B. TV viewer C. remote control D. volume button

4. My father likes watching______ programmes. They have a lot of football matches or boxing competitions.

A. sports B. animals C. news D. films

5. The main character in this comedy show looks so________. His motions and actions always make me laugh a lot.

A. boring B. clumsy C. skilful D. intelligent

6. I watch The Adventures of Tin Tin on TV___ every Saturday. It’s a about a smart boy and his loyal small dog.

A. documentary B. cartoon series C. broadcast D. weather forecast

7. I like watching science channels because I can a lot of interesting things about my life.

A. discover B. test C. instruct D. compete

8. It’s difficult for me to decide to watch between two programmes. They’re ____ different channels ____the same time.

A. on/ in B. from/ at C. on/ at D. from/ in

9. I can’t watch my favourite game show ____my father is watching news at present.

A. although B. so C. and D. because

10. He likes watching animals programmes, ____ he also likes watching comedy shows.

A. and B.so C. but D. or

11. The TV schedule today is so boring, I decide to go out with my friends.

A, although B. so C. because D. but

12. ____ he’s a famous actor, he seems to be very friendly with his fans.

A. Although B. So C. Because D. And

13. is dancing in your room? – It’s my sister.

A. Why B. How C. What D. Who

14. _____ is this documentary on? – About half an hour.

A. How far B. How much C. How long D. How often

15. ________ of music do you like? – I like Pop and Rock.

A. How many kind B. How kind

C. What kind D. What much kind

16. ‘Why are you laughing so hard?’ ‘I am watching a ________. It’s really funny!’

A. drama B. news C. comedy D. romance

17. Did you watch the ________ about the history of India?

A. documentary B. sitcom C. news D. game

18. Who wants To Be a Millionaire is a kind of ________.

A. music programmes B. game shows C. talk shows D. reality shows

19. I love ________. Tom and Jerry are my favourite characters.

A. romances B. comedies C. documentaries D. cartoons

20. Grandma watches her favourite ________ every day. She never misses any episodes.

A. cartoon B. series C. news D. weather forecast

21. Where is the ________? I’d like to change the channel.

A. remote control B. volume button C. TV programme D. schedule

22. Could you turn up the ________ please. I can’t hear that singer very well.

A. channel B. programme C. volume D. television

23. Let’s take a look at the weather ________ now!

A. forecast B. presentation C. broadcast D. programme

24. Did you see the Prime Minister on the 10 o’clock ________ last night?

A. drama B. sitcom C. news D. cartoon

25. Jill Newman was a(n) ________ on News at Ten.

A. MC B. newsreader C. host D. interviewer

26. _____are you going to invite to your party next week?

A. What B. Who C. Whose D. Where

27. _______did you spend in Hanoi? – One week.

A. How many B. How much C. How long D. How often

28. ________is a person who reads a report in the program.

A. A weatherman B. A comedian C. A newsreader D. A guest

29. We use a _______ to change the channels from a distance.

A. remote control B. TV schedule

C. newspaper D. volume button

30. I want to watch the cartoon ________ I turn on the TV.

A. but B. so C. although D. because

31. Jerry is a(n)________ clever little mouse.

A. small B. special C. intelligent D. special

32. ‘Let’s learn’ teaches children to study Maths. It’s an__________ program.

A. live B. popular C. entertaining D. educational

33. ______Mai and Lan are interested in listening to music.

A. Because B. Both C. Neither D. So

34. The book is_______ the adventure of three close friends.

A. on B. from C. at D. about

35. They invite special_______ to appear in the show.

A. character B. guests C. foxes D. audiences

36. Millions of children___ the world enjoy the show.

A. all B. in C. around C. over

37. The game show this week will test you general_____ about Amazon jungle.

A. schedule B. knowledge C. fact D. adventure

38. The program can both ____ and entertain young audiences.

A. educated B. education C. educational D. educate

39. The_______ I like best is Xuan Bac.

A. comedy B. comedian C. fun D. funny

40. Where are the children? They_____ in the yard.

A. play B. are playing C. is playing D. plays

41. Disney Channel is one of the most____ channels _____children .

A. good – for B. exciting – of C. popular – to D. popular – for

42. My family enjoys watching game shows____ they are very exciting and interesting.

A. because B. so C. but D. and

43. VTV is a______ television channel in Viet Nam, and it attracts millions of TV viewers in Viet Nam.

A. wide B. local C. international D. national

44. “What is your____ . TV programme?” – “It’s cartoons”

A. good B. favourite C. best D. like

45. “______do you like the Modern English programme? ” – “Because it helps me with my English.”

A. What B. How C. When D. Why

46. My brother wants to become a_______ to tell TV viewers what the weather is like.

A. newsreader B. actor C. weatherman D. producer

47. TV_______ can join in some game shows through telephone or by mail.

A. people B. weathermen C. newsreaders D. viewers

48. ______are films by pictures, not real people and often for children.

A. Documentaries B.Love stories C. Cartoons D. Detective stories

49. Are there any good programs______ teenagers on TV tonight?

A. to B. for C. of D. with

50. My father works late tomorrow, so he will____ the first part of the film on VTV1.

A. miss B. lose C. forget D. cut

===================================================

UNIT 8: SPORTS AND GAMES

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. I usually play football when I have____.

A. spare time B. good time C. no time D. times

2. In team sports, the two teams_____ against each other in order to get the better score.

A. are B. do C. make D. compete

3. ___draw on the walls and tables, please .

A. Do B. Don’t C. Should D. Shouldn’t

4. Nam plays sports very often, so he looks very___.

A. sport B. sports C. sporty D. sporting

5. Last summer, I_____ fishing with my uncle in the afternoon.

A. go B. went C. goes D. going

6. I like watching football matches, but I am not very good____ playing football.

A. at B. in C. on D. for

7. Team sports are sometimes called_____ sports.

A. compete B. competition C. competitor D. competitive

8. ” ___do you do judo?” – “Twice a week.”.

A. When B. Where C. How often D. Why

9. ___sports do you like watching on TV? .

A. How B. What C. Do D. How often

10. Football is regarded ____the most popular sport in the world.

A. for B. as C. like D. of

11. Sports and games___ an important part in our lives.

A. play B. do C. go D. make

12. When you go to the zoo, don’t the animals.

A. play B. do C. tease D. watch

13. Playing sports helps us get____ .

A.fat B. free C. fittest D. fitter

14. Nam’s dream is to become a .

A. loser B. champion C. contest D. gamer

15. “I’d like to watch motor racing because it is very ______.”

A. frightening B. exciting C. excited D. boring

16. My sister often badminton in her free time.

A. play B. plays C. playing D. to play

17. Marathon is considered a/an_____ sport.

A. team B. individual C. indoor D. sporting

18. Our school football team_______ the match with Tran Phu School last Sunday.

A. wins B.won C. scores D. scored

19. Tam three goals for our team and made it a hat trick.

A. scores B. scored C. plays D. played

20. Blackburn Rover is at the bottom of the league. They______ most of their matches this season.

A. played B.won C. lost D. scored

21. My friend Mark is very good ________ volleyball. He plays volleyball very well.

A. in B. on C. at D. with

22. We often go swimming ________ Sunday morning.

A. in B. on C. at D. for

23. Football is an example of a ________ sport where you play with several other people.

A. team B. individual C. indoor D. dangerous

24. We were very upset when our favourite team didn’t ________ even one goal.

A. play B. kick C. point D. score

25. Badminton requires only a net, a racket, and a birdie or ________.

A. ball B. ski C. shuttlecock D. goggles

26. The person who makes sure that a game is played according to the rules is called a ________.

A. coach B. Climbing C. Not to climb D. Don’t climb

27. ________ spectator sports in Britain are cricket and football.

A. More popular B. The more popular C. Most popular D. The most popular

28. ________ are the Olympic Games held? – Every four years.

A. When B. Where C. How long D. How often

29. Which sport happens in a ring?

A. Boxing B. Basketball C. Aerobics D. Swimming

30. I _______ born on the first of May.

A. were B. was C. are D. is

31. The enemy ._______ by night.

A. attack B. attacks C. attacked D. did attack

32. Mind about what I just _______now.

A. said B. say C. did say D. didn’t say

33. Did you ever ._______of such a thing?

A. hear B. hears C. heard D. heart

34. He ________some eggs to make cakes.

A. buys B. buy C. buied D. bought

35. There .________ any eggs in the packet when I______ the kitchen.

A. was/ come B. were/ come C. was/ came D. were/ came

36. I ________ a English course to improve all the skills.

A. not joined B. joined C. did joined D. join

37. We _______. to our friend last night.

A. spoke B. speak C. speaked D. spoken

38. We ________ and__________ lunch at the cafeteria with them.

A. talked/have B. talked/ had C. talk/had D. talked/ have

39. __________. you attend yoga class when I___________ at home?

A. Did/ stayed B. Didn’t/ didn’t stayed

C. Did/ didn’t stayed D. Did/ stayed

40. I __________. his car to work while he was sleeping.

A. drive B. drove C. driving D. driven

41. The man ..________________. the door and .____________. pieces of paper.

A. open/ thrown B. opened/ threw

C. opened/ thrown D. open/ throw

42. He ______ them into a room.

A. led B. lead C. leaded D. leads

43. He .___________off his hat and________ into the room.

A. take/went B. take/go C. taken/go D. took/ went

44. The meeting .___________5 minutes ago.

A. finished B. finish C. did not finish D. did finish

45. When _______ she _____________ the report?

A. do/ finish B. did/ finished C. did/finish D. didn’t/ finished

46. I ___________. my close friend a cushion for her chair yesterday.

A. gave B. give C. gived D. given

47. Hoa’s neighbor .___________. her and then ___________. it very well.

A. helped/ fits B. helped/ fit C. help/ fitted D. helped/ fitted

48. I ._____________ what teacher .__________ in the last lesson.

A. didn’t understand/ said B. didn’t understood/ said

C. understand/ say D. understood/ say

49. Yesterday, I ___________ to a souvenir shop near the exit of the aquarium.

A. go B. gone C. went D. goes

50. _______ much do you weigh?

A. Which B. Who C. What D. How

===================================================

UNIT 9: CITIES OF THE WORLD

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Manchester is famous _________ its football teams.

A. in B. with C. for D. as

2. Oxford University was built _________ the 12th century.

A. in B. of C. at D. on

3. The Golden Gate Bridge is San Francisco’s most famous _________.

A. building B. monument C. palace D. landmark

4. The package includes a tour of Sydney’s famous _________.

A. Opera House B. Eiffel Tower C. Big Ben D. White House

5. _________ a nice day! Shall we go swimming?

A. How B. When C. What D. Which

6. France is the most _________ country to visit. It has about 76 million visitors a year.

A. visiting B. expensive C. popular D. relaxing

7. _________ do you live in? – Asia.

A. Where B.What country C.What continent D. What city

8. The _________ is a mythical creature with the head of a lion and the body of a fish.

A. Komodo Dragon B. Red Kangaroo C. Phoenix D. Merlion

9. I really love living in Montreal _________ there are so many places to visit that are nearby.

A. but B.so C. because D. although

10. What is the capital of Greece? – _________

A. Amsterdam B. Athens C. Stockholm D. Sydney

11. It was the most exciting film I ______.

A. never saw B. ever saw C. had ever seen D. have ever seal

12. They have been in love with each other _____they were young.

A. while B.until C. for D. since

13. I_____the money from him yet.

A. haven’t received B. don’t receive

C.will receive D. am receiving

14. They_____ for nearly 50 years.

A. marry B. have been married

C. married D.will marry

15. How many times ______there so far? A few times.

A. have you been B. would you be

C. were you D. had you been

16. It’s at least a month since______ Tom.

A.I last seen B. I last see C. I have last seen D. I last saw

17. We_____ almost every lesson in this book so far.

A. study B. studies C. has studied D. have studied

18. We_____that television program.

A. never watch B. not never watch

C. have never watched D. has never watched

19. Up to then, I_____such a big fire.

A. have never seen B. had never seen

C. never seen D. never see

20. I____her since I _____a student.

A. know/ am B. knew/ was

C. have known/ am D. have known/ was

21. _____get tired of answering the same questions every day?

A. Have you ever B. Had you ever

C. Do you ever D. Are you ever

22. She ____working on that manuscript for 2 year now.

A. will be B. has been C. had been D.is

23. I____ there once a long time ago and ____back since.

A. went/have not been B. go/am not

C. have gone/was D. was going/had not been

24. In the last hundred years, traveling much easier and more comfortable.

A. becomes B. has become C. became D. will become

25. It is raining now. It began raining two hours ago. So it_____ for two hours.

A. rains B. is raining C. has rained D. rained

26. Mike is playing chess. How long_____he_____?

A. did/play B.is/playing

C. has/play D. has/been playing

27. Today is Thursday and she____ late twice this week. She ____ late yesterday and on Monday.

A. is/was B. has been/is

C. has been/was D. has been/had been

28. He ____ in the same house since 1975.

A. has lived B. is living C. lived D. had lived

29. We____ him since he _____ married.

A. didn’t see/got B. haven’t seen/got

C. don’t/get D. hadn’t seen/got

30. It _____for two hours and the ground is too wet to play tennis.

A. is raining B. had rained C. has rained D. was raining

31. Have you ever to London?

A. be B. being C. been D. gone

32. People in Tokyo are very polite______friendly.

A.or B. and C. but D. so

33. Do you know_____ drink in Viet Nam?

A. popular B. more popular

C. more and more popular D. the most popular

34. When we were in Stockholm, we had coffee and cakes__ a coffee shop ___the Old Town.

A. on – on B.at – at C.in – in D. on – at

35. The Eiffel Tower is the most______ landmark in the world.

A. visit B.. visiting C. visited D. to visit

36. Britain’s most common______ activities are watching TV and films, and listening to the radio.

A. free B. leisure C. good D. popular

37. “I have been to Nha Trang_____. How about you?”

A. one B. two C. two times D twice

38. Do you have in Da Lat during your holiday?

A. time B. good time C. good a time D. a good time

39. Nha Trang has an ____atmosphere of a young, city.

A. exciting – growing B. excited – grown

C. exciting – grown D. excited – growing

40. That city is most famous its fashion shops.

A. to B. with C. for D. of

41. She was attracted by many places of _____like Van Gogh Museum when she visited Amsterdam.

A. capital B. continent C. hobby D. interest

42. Zurich and Geneva are some of the most_____ city in the world. You should save a lot of money when you plan to visit them.

A. dangerous B. polluted C. modern D. expensive

43. I’d love to enjoy____. Together with pizza, it’s one of the most delicious Italian specialities.

A. spaghetti B. sandwiches C. hamburgers D. fish and chips

44. Sydney Opera House is an outstanding_____attracting visitors annually.

A. tower B. landmark C.palace D.university

45. Dragon is considered as one of the most popular_____with a lot of power and magic.

A. architectures B.structures C.creatures D.literature

46. Hue Imperial City is one of the UNESCO World ______ sites in Viet Nam.

A. Global B.Heritage C. Nature D.Ancient

47. My brother and I______two bicycles to ride around Xuan Huong Lake when we came to Da Lat.

A. held B.saved C.rented D.covered

48. The first prize for the winner in this competition consists_________a million dollar and a gold trophy.

A. of B.into C.about D.in

49. She_______this novel three times this year. It’s very interesting.

A. reads B has read C.read D. is reading

50. Tom and Mary______each other for a long time because they’re living in two different countries.

A. didn’t meet B. don’t meet C.won’t meet D. haven’t met

===================================================

UNIT 10: OUR HOUSES IN THE FUTURE

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Young people_____obey their parents.

A. must B.will C.may D. ought to

2. Laura, you and the kids just have dinner without waiting for me. I _____work very hard today.

A. can B. should C. may D. would

3. I _____ be delighted to show you round the factory.

A. ought to B. would C. might D. can

4. Leave early so that you ______ miss the bus.

A. didn’t B. shouldn’t C. won’t D. mustn’t

5. Jenny’s engagement ring is enormous! It ______ have cost a fortune.

A. must B. will C. might D. should

6. You _____ to write them today.

A. should B. had C. must D. ought

7. I hope I _____ find it.

A. will B. could C. shall D. must

8. Unless he runs he______ catch the train.

A. will B. wouldn’t C. mustn’t D. won’t

9. _____you be in Rome tonight?

A. Will B. Might C. May D. Maybe

10. We _____ have time to help you tomorrow.

A. may B. will C. must D. could

11. “______you hand me that pair of scissors, please?”

A. May B.Shall C.Will D. Should

12. Don’t phone Ann now. She______be having lunch.

A. might B.can C. must D. has to

13. In the future, machines ______all the work for us.

A. are doing B. will do C.were doing D. do

14. Every day, Mr. Tuan in the fields from 6 am to 4 pm.

A. worked B. work C. is working D. works

15. When_____Vietnamese people celebrate the New Year?

A. will B. are C. do D. is

16. Our dog is amazing – it __________ sing!

A. should B. must C. can D might

17. Bring your umbrella – it __________ rain later.

A. can B. might C. must D. should

18. All students __________ wear their uniforms to school.

A. should B. will C. may D. must

19. We __________ wash our hands before we have our meals.

A. could B. can C. should D. might

20. __________ we go to the beach today? ~ Great!

A. Shall B. Will C. Might D. Should

21. Students __________ use a dictionary during the test. It’s forbidden.

A. can’t B. mustn’t C. might not D. won’t

22. I __________ go to the football match but I don’t know yet.

A. can’t B. shouldn’t C. might not D. mustn’t

23. Ingrid __________ play the violin when she was six.

A. can’t B. could C. might D. shouldn’t

24. __________ you like something to drink?

A. Could B. Should C. Will D. Would

25. I’m afraid of water because I __________ swim.

A. can’t B. may C. couldn’t D. must

26. Super cars will_____water in the future.

A.go by B.run at C.run on D.travel by

27. The robot will______of the flowers in the garden.

A.take care B.take note C.be careful D.carry

28. The house will have a super smart TV to the e-mails.

A.send and post B.. send and receive C.get and take D.receive and get

29. ________pencils and paper, every student will have a computer .

A.By B.Instead C.Instead of D.At

30. We might have a______TV to watch TV programmes from space.

A.wireless B.remote C.automatic D.local

31. I would like to have my house by_____ so we can see the beach from my window

A.the mountains B.the city C.the sea D.the countryside

32. A hi-tech robot will help us children while we are away.

A.look out B.look at C.look after D.look in

33. We might have robots_____our meals.

A.cook B.to cook C.cooking D.to cooking

34. I might have a smart phone the Internet.

A. surf B.to surf C.surfing D.to surfing

35. We also watch films ______smart phones.

A.in B.at C.on D.to

36.. “Do you think we will________holiday to the Moon?”

A.go B.go on C.go on the D.go for

37. “Will you have a car_____can fly into space?”

A.it B.this C.what D.that

38. We will use special cards to the doors and the engine.

A.open – stop B.open – start C.control – stop D.drive – start

39. “Do you think that our houses will be___space?”

A.in B.on C.at D.to

40. Our future houses will use______energy, and they are very friendly to the environment.

A.sun B.sunny C.solar D.lunar

41. We will have more robots_____they can help us do housework and protect our houses.

A.so B.because C.so that D.although

42. A super smart TV will help us goods from the supermarket.

A.take B.buy C.carry D.order

43. We will have a robot in the garden____the flowers and ____the dogs and cats.

A.cut-take B.water – feed C.feed – take D.water – to wash

44. With a smart watch, you will your friends in other countries.

A.speak B.talk C.say D.contact

45. Robots will help us do the housework such as____the floors, meals and so on.

A.clean – cook B.to clean – to cook

C.cleaning – cookin D.cleaning – to cook

46. He hopes he will reduce the monthly cost of gas when he uses_____ energy for cooking foods or heating water.

A. warm B. solar

C. sunlight D. hot

47. He believes that he saw a _____ flying in the sky last night. He was scared that the aliens would appear and take him out of the earth.

A. ship B.motorhome C lantern D. UFO

48. He’s living in a_____ on a large river. It’s very convenient for him to catch fish every day.

A. palace B.airplane C.houseboat D. flat

49. There are a lot of _____in her big city. I can’t count how many floors there are.

A. skyscrapers B. spaces C. programmes D. tractors

50. She can keep vegetables and fruits fresh in her______ during a long time.

A. helicopter B. modern fridge

C. electric cooker D. spaceship

===================================================

UNIT 11: OUR GREENER WORLD

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. If people ______ public transport, there will be less pollution.

A. use B. will use C. can use D. used

2. ______we miss the last bus, we will have to walk home.

A. As B. When C. If D. Unless

3. People have ________this beach with a lot of trash.

A. spoiled B. cleaned C. collected D. protected

4. He got a ________ for packing on double yellow lines.

A. fee B. ticket C. fine D. token

5. By sticking labels over the address you can _______. envelopes.

A. recycle B. reduce C. reuse D. return

6. Because plastic bags are very hard to ________, they will cause pollution.

A. dissolve B. wrap C. tear D. collect

7. These materials can be _____ into other packaging products.

A. reused B. reduced C. removed D. recycled

8. If we _______waste paper, we will save a lot of trees.

A. repeat B. recycle C. rewrite D. remake

9. If we plant more trees in the schoolyard, the school will become a_____ place.

A. greener B. darker C. dirtier D. more polluted

10. “Why do you often forget to_______ the lights when you go out of the classroom?”

A. reduce B. turn off C. close D. shut down

11. “What can we do ____ air pollution?”

A. reduce B. to reduce C. reducing D. to reducing

12. You can save money while shopping by only buying _______ you need.

A. what B. a C. this D. that

13. Please collect all recyclable materials, and take them to the ______. factory.

A. recycle B. recycled C. recyclable D. recycling

14. This newspaper is made of _______paper.

A. recycle B. recycled C. old D. waste

15. If we all use _______ bags, we’ll help the environment.

A. new B. cheap C. reusable D. reduced

16. These three Rs _________ reduce, reuse and recycle.

A. stand up B. stand for C. ask for D. means

17. If there is a rubbish bin in every class, the classroom will become ______.

A. harmful B. lighter C. dirtier D. cleaner

18. “Don’t throw rubbish into the river because you will make it _________”

A. greener B. dirty C. cleaner D. fresher

19. If we use ________ paper, we will save a lot of trees.

A. fewer B. less C. more D. much

20. I __________ you if you need my help.

A. am helping B. could help C. will help D. helped

21. If someone into the store, smile and say, “May I help you?”

A. comes B. came C. will come D. would come

22. If you ______all of my questions, I______ anything to help you.

A. don’t answer / can’t do B. didn’t answer/ won’t do

C. wouldn’t answer/ can’t do D. wouldn’t answer/ couldn’t do

23. “Here’s my phone number.” – “Thanks, I_____ you a call if I _____some help.”

A. will give / will need B. would give/ needed

C. give/need D. will give/ need

24. The teacher was absent today, so the class was canceled. If she_____ absent again tomorrow, class _____tomorrow, too.

A. is / will cancel B. is/ will be canceled

C. was / would be canceled D. was/ would cancel

25. I won’t lend you this money you promise to pay it back.

A. in case B. if C. otherwise D. unless

26. _____there are some more ideas, we can end the meeting now.

A. Unless B. If C. As if D. In case

27. “It’s really raining.”“Yes. If the weather______, we’ll have to camp somewhere else.

A. would get worse B. might get worse

C. gets worse D. should get worse

28. If anyone _______him I ______ back at 9 o’clock.

A. calls / tell / will be B. called / telling / would be

C. is calling / tells / am D. will call / to tell / am

29. If she asks for money, I her.

A. will give B. gave C. would give D. would have given

30. If I _______this exam, I’ll go to the university next summer.

A. pass B. to pass C. had passed D. passed

31. ________more information, please telephone our main office.

A. If you will need B. Should you need

C. You should need D. If you needed

32. If Jack refuses to help, we manage without him.

A. have to B. will have to

C. had to D. are having to

33. I cannot buy a new computer_______ I save enough money.

A. if B. even if C. unless D. as if

34. You will get a good seat if you _____ first.

A. come B. came C. have come D. will come

35. We’ll be late unless we ____ now.

A. leave B. don’t leave C. had left D. have left

36. We can reuse _______ .

A. water B. air C. noise D. bottles

37. What does “reduce” mean?

A. using something again B. using something more

C. using something less D. collect something

38. What does “reuse” mean?

A. using something again B. using something more

C. using something less D. collect something

39. We shouldn’t _____ rubbish on the street.

A. throw B. reuse C. wrap D. turn off

40. Polluted water can make fish _____.

A. live B. sleep C. grow D. die

41. Soil pollution can lead to lack __________ food.

A. for B. in C. on D. of

42. Almost 27,000 trees are cut __________ every day just to make toilet paper!

A. off B. down C. up D. in

43. The three Rs __________ reduce, reuse and recycle.

A. mean by B. turn to C. stand for D. put up

44 You shouldn’t throw those papers away; they’re __________

A. refillable B. reducible C. recyclable D. repayable

45. We should use reusable shopping bags __________ plastic bags.

A. instead of B. because of C.in spite of D. place of

46. Thousands of people donated money and food to those in __________.

A. length B. need C. order D. space

47. __________ pollution can cause hearing loss.

A. Air B. Water C. Noise D. Soil

48. Turn off the tap __________ you brush your teeth and washing your face.

A. when B. if C. because D. although

49. If more people cycle, there will be __________ air pollution.

A. much B. more C. less D. little

50. Which of the following cannot be recycled?

A. Milk cartons B. Glass bottles C. Cans D. Plastic bags

===================================================

UNIT 12: ROBOTS

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. I do not agree _______ the idea that robots will be useful to us in the future.

A. with B. in C. on D. by

2. There were some amazing robots _______ the international robot show.

A. on B. at C. for D. of

3. _______ robots replace teachers in the classroom within the next ten years?

A. Do B. Could C. Are D. Will

4. In five years, some robots will be able to speak with human _______.

A. life B. body C. voice D. way

5. In the past, robots had a _______ role, but they will play a very important role in the future.

A. useful B. minor C. complicated D. dangerous

6. Will some robots be _______ humans?

A. as intelligent as B. more intelligent C. more intelligent as D. most intelligent than

7. _______ can help children improve their basic learning skills.

A. Home robots B. Doctor robots C. Worker robots D. Teaching robots

8. _______ robots take our jobs, what will humans do all day?

A. When B. Whether C. If D. Although

9. It was so noisy that we _______ hear ourselves speak.

A. can B. mustn’t C. could D. couldn’t

10. ‘Some experts say robots will be smarter than humans within two decades.’

‘_________ A robot is just a machine, I think.’

A. Not for me. B. I totally disagree. C. Never mind D. I agree

11. My father is controlling a robot to cut the green _____ in the garden while my mother is doing the dishes in the kitchen.

A. paper B. fence C. coin D. hedge

12. You should have a good habit of_____ the bed after you wake up every morning.

A. doing B. making C. putting D. sticking

13. I don’t why he’s trying to do everything on his own. He should learn how to listen to people’s advice.

A. think B. find C. understand D. recognise

14. I can’t this big cupboard. I need to ask for some help to move it into my kitchen.

A. lift B. throw C. show D. hold

15. I think robots will_____ the house very carefully and stop someone trying to break into there.

A. share B. shout C. guard D. make

16. We are interested ___watching modern home robots in the exhibition.

A. in B. about C. on D. of

17. They can see a lot of _____of robots such as teaching robots, doctor robots or space robots when they come to the robot centre.

A. buildings B. roles C. things D. types

18. Some people are afraid that robots with a lot of____ will be able to be used for bad purposes.

A. energy B. power C. activities D. work

19. My brother_______ draw beautiful pictures when he studied at primary school.

A. should B. could C can D. would

20. She _______speak English fluently two years ago. But now she _______ communicate with foreigners confidently thanks to her English teacher.

A. can’t/ could B. couldn’t/can’t C. couldn’t/can D. can’t/ couldn’t

21. Five years ago he ride a bicycle but now he .

A. couldn’t/can B. shouldn’t/can C. can’t/should D. can/couldn’t

22. They think robots _____help the police to look for victims in natural disasters in the coming time thanks to the development of technology.

A. can be able to B. should be able to

C. will be able D. must be able to

23. He thinks robot teachers______ replace the role of teachers completely in the future.

They______ support teachers to teach their students in modern classes.

A. will be able to/just won’t be able to

B. won’t be able to/ just will be able to

C. will be able to/just will be able to

D. won’t be able to/ will just be able to

24. Most people____ afford to buy an expensive robot now. But in the future, I think a large number of people_____ have one at least in their home.

A. won’t/ will be able to B. can’t/ will be able to

C. could/ can’t D. can/ won’t be able to

25. She sing many songs very well, so I think she______ follow any other jobs apart from becoming a singer in the future.

A. should/will B. mustn’t/won’t

C. can/won’t D. could/will

26. _________you hear the fireworks from your house last night?

A. Can’t B. Could C. Can D. Will

27. Do you think you________ write that report by Tuesday? I know you’re very busy.

A. have been able to B. couldn’t

C.will be able to D. could

28. I ________touch my toes. See!

A. can B. will be able to C. could D. can’t

29. I _____spend another moment in that restaurant. It was too noisy.

A. can’t B. have been able to

C. can D. couldn’t

30. I ______ never seem to get the temperature right

A. can’t B. to be able to C. can D. could

31. ______ play professionally tennis, you must be extremely fit.

A. To be able to B. Couldn’t C. can D. Will you be able

32. ________ you play an instrument?

A. Couldn’t B. Able to C. Can D. Could

33. I’m afraid I ______attend the meeting, I’m on business in Japan.

A. will be able to B. won’t be able to C. can D. would

34. ________ you have brought it to me at work?

A. Couldn’t B. Could C. Cannot D. Will be able to

35. They save the men from the sinking ship.

A. was able to B. could to C. are able D. were able to

36. Robots________ lift heavy things many years ago.

A. can B. could C. couldn’t D. are able to

37. _________robots be able to talk to us in the future?

A. Can B. Do C. Will D. Could

38. When she is 30, she will be able a famous artist.

A. become B. to become C. becomes D. becoming

39. ______you swim when you were a child?

A. Can B. Will C. Could D. Do

40. ________robots can build space stations on the planets.

A. Space B. Doctor C. Workers D. Home

41. Robots can_______ our houses when we are away.

A. see B. guard C. look at D. look

42. In the future, robots will be able to do more_______ things for us.

A. easy B. harder C. complicated D. much difficult

43. I don’t agree you that robots will be able to write a letter to an English friend.

A. of B. about C. to D. with

44. They will be very useful because they will be able to do________ everything for us.

A. most B. most of C. almost D. almost of

55. “Do you think robots can work longer than people getting tired?”

A. but B. with C. without D. of

46. My father always________ coffee at home instead of going to the coffee shop.

A. do B. does C. make D. makes

47. Robots will be able to the personal computer in the future.

A. do B. replace C. make D. recognise

48. Nowadays robots can’t talk to people or play sport, but in the future I think they____ .

A. can B. could C. will D. do

49. “Will robots be able _______our voices?”

A. to recognise B. recognising C. to recognising D. for recognising

50. Robots can’t talk to people or recognise our voices, but scientists are working ___the solution.

A. at B. on C. in D. with

===================================================

ANSWER KEYS

UNIT 7:TELEVISION

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1.B

11.B

21.A

31.C

41.D

2.D

12.A

22.C

32.D

42.A

3.C

13.D

23.A

33.B

43.D

4.A

14.C

24.C

34.D

44.B

5.B

15.C

25.B

35.D

45.D

6.B

16.C

26.B

36.C

46.C

7.A

17.A

27.C

37.B

47.D

8.C

18.B

28.C

38.D

48.C

9.D

19.D

29.A

39.B

49.B

10.A

20.B

30.B

40.B

50.A

UNIT 8: SPORTS AND GAMES

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1.A

11.A

21.C

31.B

41.B

2.D

12.C

22.B

32.C

42.B

3.B

13.D

23.A

33.A

43.A

4.C

14.B

24.D

34.A

44.D

5.B

15.B

25.C

35.D

45.A

6.A

16.B

26.B

36.C

46.C

7.D

17.B

27.D

37.B

47.A

8.C

18.B

28.D

38.A

48.D

9.B

19.B

29.D

39.B

49.A

10.B

20.C

30.A

40.C

50.D

UNIT 9: CITIES OF THE WORLD

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1.C

11.D

21.A

31.C

41.D

2.A

12.D

22.B

32.B

42.D

3.D

13.A

23.A

33.D

43.A

4.A

14.A

24.B

34.C

44.B

5.C

15.C

25.C

35.C

45.C

6.C

16.C

26.D

36.B

46.B

7.C

17.D

27.C

37.D

47.C

8.D

18.C

28.A

38.D

48.A

9.C

19.A

29.B

39.A

49.B

10.B

20.D

30.C

40.C

50.D

UNIT 10: OUR HOUSES IN THE FUTURE

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1.A

11.A

21.B

31.C

41.C

2.B

12.A

22.C

32.C

42.D

3.B

13.B

23.B

33.B

43.B

4.C

14.D

24.D

34.B

44.D

5.A

15.C

25.A

35.C

45.C

6.C

16.C

26.C

36.B

46.B

7.C

17.B

27.A

37.D

47.D

8.D

18.D

28.B

38.B

48.C

9.A

19.C

29.C

39.A

49.A

10.B

20.A

30.A

40.C

50.B

UNIT 11: OUR GREEN WORLD

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1.A

11.B

21.A

31.D

41.D

2.C

12.A

22.A

32.A

42.B

3.A

13.D

23.B

33.C

43.C

4.C

14.B

24.D

34.A

44.C

5.C

15.C

25.B

35.D

45.A

6.A

16.B

26.A

36.B

46.B

7.D

17.D

27.C

37.A

47.C

8.B

18.B

28.B

38.A

48.A

9.A

19.B

29.C

39.A

49.C

10.B

20.C

30.B

40.C

50.D

UNIT 12: ROBOTS

C. MULTIPLE CHOICE

Choose the best answer to complete each of the following sentences

1.A

11.D

21.A

31.A

41.B

2.B

12.B

22.C

32.C

42.C

3.D

13.C

23.D

33.B

43.D

4.C

14.A

24.B

34.C

44.C

5.B

15.C

25.C

35.D

45.C

6.A

16.A

26.B

36.B

46.C

7.D

17.B

27.C

37.C

47.B

8.C

18.B

28.A

38.B

48.C

9.D

19.B

29C

39.C

49.A

10.B

20.C

30.C

40.A

50.B

Tải thêm các tài luyện chuyên đề khác ở đây:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *