ĐỀ THI HỌC KÌ 1 TIẾNG ANH 6 GLOBAL SUCCESS – SÁCH KẾT NỐI TRI THỨC CÓ ĐÁP ÁN

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 TIẾNG ANH 6 GLOBAL SUCCESS

SÁCH KẾT NỐI TRI THỨC CÓ ĐÁP ÁN

Đề 1

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation.

1. A. special B. spring C. she D. sugar

2. A. creative B. think C. big D. idea

3. A. arrive B. quickly C. historic D. city

4. A. mothers B. centers C. aunts D. cousins

5. A. bread B. baby C. pen D. ball

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. I’d like _____ milk, please.

A. any B. some C. a D. an

2. Our teacher is a (n) _________ person. She rarely gets angry with us.

A. independent B. curious C. patient D. impatient

3. We________ say our wishes to grandparents at Tet.

A. mustn’t B. should be C. must D. shouldn’t

4. There ____ any noodle left for you.

A. isn’t B. aren’t C. is D. be

5. January 1st is a day when people in Europe and America__________ New Year.

A. see B. remember C. celebrate D. spend

6. Children in my hometown often ________ volleyball on the beach in summer.

A. do B. play C. have D. study

7. I’m going to talk about some __________ wonders of Vietnam.

A. nature B. natural C. naturally D. nation

8. Lan: “Would you like some coffee?”

Nam: “________”

A. Yes, I would B. I don’t want to C. Not at all. D. Yes, please

9. At Tet, we ________ our homes with trees and flowers.

A. paint B. decorate C. celebrate D. hang

10. Go ________ ahead, then turn right at the first corner.

A. past B. to C. straight D. away

Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1. He (drive)___________ to the office every day.

2. she (learn) ___________English now?

3. Be quiet! We (study)___________ in the library.

4. At break time, I (go) to the library and (read)___________ some books.

5. you (like) ___________this film?

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that has a completed meaning by using the words/ phrases given.

1. Going/car/ fast/ going/ bicycle.

_______________________________________

2. There/ be/ post office/ at/ corner/ street.

_______________________________________

3. You/ mustn’t/ forget/ take/ necessary things/ your trip.

_______________________________________

4. Living/ city/ exciting/ living/ countryside.

_______________________________________

5. Can/ you/ tell/ way/ Ben Thanh Market?

_______________________________________

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation.

1 – B; 2 – D; 3 – A; 4 – C; 5 – C;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1 – B; 2 – C; 3 – C; 4 – A; 5 – C;

6 – D; 7 – B; 8 – A; 9 – B; 10 – C;

Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1. He (drive)_____drives______ to the office every day.

2. Is she (learn) _____learning______English now?

3. Be quiet! We (study)_____are studying______ in the library.

4. At break time, I (go) __go_____ to the library and (read)_____read______ some books.

5. Do you (like) ____like_______this film?

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that has a completed meaning by using the words/ phrases given.

1 – Going by car is faster than going by bicycle.

2 – There is a post office at the corner of the street.

3 – You mustn’t forget to take necessary things on your trips.

4 – Living in the city is more exciting than living in the countryside.

5 – Can you tell me the way to Ben Thanh Market?

Đề 2

Choose the correct answer and complete the sentence. 

1. How many tables _____ in your classroom?

A. are there

B. there are

C. there isn’t

D. there aren’t

2. They often play soccer in the ______ .

A. school gate

B. school playground

C. schoolmate

D. schoolwork

3. Which word has three syllables?

A. table

B. window

C. grandparents

D. bench

4. These ______ pens and pencils.

A. is

B. are

C. has

D. have

5. ______ a poster on the wall.

A. There is

B. There are

C. There has

D. There have

6. Is this your favorite classroom? ______

A. Yes, this isn’t.

B. No, there isn’t.

C. Yes, I think so.

D. No, it isn’t.

7. There are five members in ______ family.

A. we

B. our

C. them

D. theirs

8. Tell something ______ your parents.

A. about

B. _

C. over

D. on

9. Go and _____ a bath!

A. wash

B. make

C. do

D. have

10. Open the door_____ it’s hot in here.

A. because

B. but

C. and

D. so

Rewrite the sentence without changing the meaning of the first one. 

1. What is Linh’s plan for tonight?

What is Linh__________________? (DO)

2. Rosé talks a lot in class.

Rosé __________________. (TALKATIVE)

3. Lan is a girl with long black hair.

Lan__________________. (HAVE)

4. Her eyes are blue and round.

She __________________. (HAVE)

5. Hung often makes people laugh.

Hung is a __________________. (BOY)

Read and answer the question.

Phong Nha – Ke Bang National Park is a UNESCO World Heritage Site, located in the Bo Trach and Minh Hoa Districts of central Quang Binh Province, in north- central Viet Nam. Phong Nha – Ke Bang is famous for its cave systems. It has 300 caves with a total length of about 70 km, of which only 20 have been surveyed by Vietnamese and British scientists. The park contains many fascinating rock formations and Ke Bang Forest. Travelers should take a boat ride through underground rivers to experience nature and enjoy fresh air.

1. Where is Phong Nha – Ke Bang?

_________________________________

2. Is Phong Nha – Ke Bang famous for beach systems?

_________________________________

3. How many caves does Phong Nha – Ke Bang have?

_________________________________

4. How should we take to experience Phong Nha – Ke Bang?

_________________________________

5. Is Phong Nha – Ke Bang a UNESCO World Heritage Site?

_________________________________

ĐÁP ÁN

Choose the correct answer and complete the sentence.

1 – A; 2 – B; 3 – C; 4 – B; 5 – A;

6 – D; 7 – B; 8 – A; 9 – D; 10 – A;

Rewrite the sentence without changing the meaning of the first one.

1. What is Linh’s plan for tonight?

What is Linh_____doing tonight______? (DO)

2. Rosé talks a lot in class.

Rosé _____is a talkative girl.___. (TALKATIVE)

3. Lan is a girl with long black hair.

Lan____has long black hair______. (HAVE)

4. Her eyes are blue and round.

She ____has round blue eyes____. (HAVE)

5. Hung often makes people laugh.

Hung is a ______funny boy______. (BOY)

Read and answer the question.

1 – It is in the Bo Trach and Minh Hoa Districts of central Quang Binh Province, in north- central Viet Nam.

2 – No, it isn’t.

3 – It has 300 caves.

4 – We should take a boat.

5 – Yes, it is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *