ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I – LỚP 8

KIỂM TRA HỌC KỲ I

MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 8

Thời gian làm bài: 50 phút

I. LISTENING:

Part 1: Listen and fill in the missing words: (1,0pt)

The Mid-Autumn festival dates back to the Rice Civilization of the Red River delta, over 4,000 years ago. It is (1) ____________ and charming with its history. It is held on the 15th day of the 8th lunar month in the middle of autumn and it is celebrated for a whole day. On this day, the adults and the parents prepare many different foods: Moon cakes, candies, biscuits, and fruit.

Moon cakes are the specific cakes and are only for this festival. Moon cake, which is made from flavour, meat, egg, dried fruit, pumpkin’s seed, peanut, is so sweet and tasty. Everyone says “How delicious Moon cakes are!” after tasting them and can’t say no to them. Moon cakes symbolize Luck, Happiness, (2) ____________ and Wealth on the Mid-Autumn day.

Besides that, the children are provided with many nice lanterns: star lanterns, flower lanterns and diverse funny masks such as clown masks, lion masks, prince or princess masks for the special (3) ____________ in the evening of the full moon.

The Mid-Autumn celebration is an opportunity for members of the family to visit each other and share everything together. The (4) ____________ is the time of the beginning of the new school year, so the adults and parents give gifts to the children.

Part 2: Listen and choose the best answer for each question: (1,0pt)

1. Many people think that young people nowadays _______.

A. get enough exercise B. don’t get enough exercise C. do a lot of exercise D. don’t do exercise

2. According to the survey, only _______ say they like playing video games.

A. 46% B. 40% C. 28% D. 11%

3. 93% say they _______.

A. go to the cinema B. go for a run C. go for a walk D. watch a film

4. _____ was one of the most popular leisure activities.

A. Going to a restaurant B. Listening to music C. Listening to the radio D. Playing a musical instrument

II. CIRCLE the best options to complete the sentences: (2,5pts)

1. Choose the word whose main stress pattern is placed differently from the others.

A. celebration B. tradition C. procession D. production

2. There is a tradition in my family that we have a party _______ New Year’s Eve.

A. on B. in C. at D. for

3. There are many learning English websites; _______ , some of them are not free.

A. because B. however C. so D. but

4. We celebrate our grandparents’ wedding _______ on the second Sunday of January.

A. custom B. tradition C. anniversary D. performance

5. The xoe dance ________ the Thai culture and lifestyle.

A. worships B. respects C. reflects D. reunites

6. When visiting a temple or a pagoda, tourists _______ follow some important customs.

A. have to B. has to C. mustn’t D. shouldn’t

7. Phong: “There are a lot of interesting activities during the Hue Festival.”_ Jack: “_________”

A. What a pity! B. How boring! C. Sound great! D. Well done.

8. When the prince saw Cinderella at the party, she _______ a beautiful gown.

A. was wearing B. wears C. wore D. was worn

9. Duong thinks city life is much _______ than country life.

A. interested B. more interested C. interestinger D. more interesting

10. Circle the underlined word or phrase A, B, C or D that needs correcting:

Many Vietnamese people believe that we should to go to the pagoda to pray for health and success.

A B C D

III. Reading:

Part 1: CIRCLE A, B, C or D which best fits each gap: (1,25pts)

ELEPHANT RACING FESTIVAL

Elephant Racing Festival, one of the biggest festivals (1) ________ Tay Nguyen, is held annually in the third lunar month.

As preparation for the festival, villagers feed their elephants with a wide range of food apart from grass, including corns, sugar canes, sweet potatoes, papayas, and bananas. Also, (2) ________ preserve their strength, the elephants take a rest

Học sinh không được viết vào đây!

without hard work. On the day of the event, elephants from several (3) ________ gather at Don Village. Each time, ten elephants will run at the same time for about one or two kilometers. The competition is guided by the sound of tu va, a kind of horn. The first elephant which reaches the appointed destination will receive a laurel wreath as a sign of victory, and it will enjoy the achievement excitedly with sugar canes and bananas from surrounding people. After (4) ________ the race at Don Village, the elephants move to Srepok River for the competition – swimming. They also (5) ________ in some games like football and tug of war. At the end of the festive day, all festival goers mass at Don Village’s community house for feasting, drinking stem wine, and dancing in a jubilant atmosphere with the boisterous sound of gongs and drums.

  • laurel wreath (n): vòng nguyệt quế
  • jubilant (adj): vui sướng, hân hoan
  • stem (n): thân cây, cuống, cọng
  • boisterous (adj): náo nhiệt

1. A. in B. on C. about D. with

2. A. order that B. in order to C. so that D. so as that

3. A. city B. town C. country D. villages

4. A. finishing B. to finish C. finishes D. finished

5. A. take part in B. join in C. participate D. attend

Part 2: READ the passage, CHOOSE the best answer to each question: (1,25pts)

For the Khmer, dance plays an important part in their cultural and religious lives. It reflects the Khmer architecture, painting, and culture. Dances are often performed at pagodas. It’s impossible to say whether the pagodas appeared before or after dances. Talking about the Khmer pagodas is talking about dancing images. The Khmer have three main forms of dance: folk dance, religious dance, and theatrical dance. The Khmer have created folk dances imitating their work such as scooping shrimp, coconut dance, harvesting rice, beating Sadam drum, and a wedding ritual of breaking the fence to enter the bride’s house. The folk dance of the Khmer is hilarious and fun. Whenever the music starts, old and young people dance naturally. Religious dance is used in worship rituals such as worship of the guardians of the rice fields and villages, and ceremonies held at pagodas and festivals. Religious dance has not been widely upheld and even felt into oblivion in some Khmer villages. The theatrical dance of the Khmer has three types. The most typical one is characterized by symbolic hands and legs dance movements.

  • hilarious (adj): vui nhộn
  • guardian (n): người canh gác
  • imitate (v): bắt chước
  • oblivion (n): sự lãng quên

1. Dance plays an important part in the Khmer’s ________.

A. cultural lives B. religious lives C. A & B are incorrect D. A & B are correct

2. Which of the following is NOT true about the Khmer’s dances?

A. There are three main forms of dance. B. Dance reflects the Khmer architecture, painting, and culture.

C. Dances are never performed at pagodas. D. Both old and young Khmer people can dance folk dances.

3. How is the folk dance of the Khmer?

A. boring B. unpopular C. uninteresting D. hilarious and fun

4. What kind of dances is used in worship rituals?

A. folk dance B. religious dance C. theatrical dance D. all the three forms

5. Symbolic hands and legs dance movements are the features of ________.

A. folk dance B. religious dance C. theatrical dance D. all the three forms

IV. DO AS DIRECTED: (3.0pts)

1. Oliver is a French. He can sing Vietnamese folk songs very well. (Combine the sentences using given words)

→ Although …………………..……….……………………………………………………………………..

2. The folk tale is very interesting. (Rewrite the sentence using “Exclamatory sentence”)

→ What ……………………….. ……………………………………………………………………………..

3. It is good for us to keep our customs and traditions. (Rewrite the sentence using given words)

→ We should ………………………………………………………………………………………………..

4. Mr. John/ drive/ his car/ to work/ 7:00 am yesterday morning. (Make a complete sentence using given words)

→ … ……………………………………………………………………………………………………..…..

5. Write a paragraph about the festival you like best. (About 50 – 60 words)

……………………………………………………………………………………………………….…………………..

……………………………………………………………………………………………………….…………………..

……………………………………………………………………………………………………….…………………..

……………………………………………………………………………………………………….…………………..

……………………………………………………………………………………………………….…………………..

______The end______

Trang 2

……………………………………………………………………………………………………….…………………..

HƯỚNG DẪN CHẤM

I. LISTENING:

Part 1: Listen and fill in the missing words: (1,0pt)

(1) fantastic

(2) Health

(3) performance

(4) autumn

Part 2: Listen and choose the best answer for each question: (1,0pt)

1. B

2. D

3. C

4. A

II. CIRCLE the best options to complete the sentences: (2,5pts)

1. A

2. A

3. B

4. C

5. C

6. A

7. C

8. A

9. D

10. B

III. Reading:

Part 1: CIRCLE A, B, C or D which best fits each gap: (1,25pts)

1. A

2. B

3. D

4. A

5. C

Part 2: READ the passage, CHOOSE the best answer to each question: (1,25pts)

1. D

2. C

3. D

4. B

5. C

IV. DO AS DIRECTED: (3.0pts)

1. Oliver is a French. He can sing Vietnamese folk songs very well. (Combine the sentences using given words)

→ Although Oliver is a French, he can sing Vietnamese folk songs very well.

2. The folk tale is very interesting. (Rewrite the sentence using “Exclamatory sentence”)

→ What an interesting folk tale (it is)!

3. It is good for us to keep our customs and traditions. (Rewrite the sentence using given words)

→ We should keep our customs and traditions.

4. Mr. John/ drive/ his car/ to work/ 7:00 am yesterday morning. (Make a complete sentence using given words)

Mr. John was driving his car to work at 7:00 am yesterday morning.

5. Write a paragraph about the festival you like best. (About 50 – 60 words)

(Depend on students’ writing)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *