TIẾNG ANH 6 – GLOBAL SUCCESS: KIỂM TRA HỌC KỲ 1

GRADE 6 – SEMESTER 1 – TEST 1

Full Name: …………………………………………. Mark: ………………………….

A. PHONETICS

I. Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

1. A. posters B. chairs C. takes D. drives

2. A. cheap B. peaceful C. between D. interview

3. A. month B. post C. homework D. hope

II. What is the odd one out?

4. A. curly B. creative C. friendly D. confident

5. A. amazing B. interesting C. doing D. boring

B. VOCABULARY

III. Choose the best answer to complete the following sentences

1. His two daughters are named___________ his favorite singers.

A. with B. for C. after D. at

2. My neighborhood is very ________ because everything is near my house.

A. convenient B. exciting C. comfortable D. inconvenient

3. – “Would you like to come to Mai’s birthday party with us?” – “_______________.”

A. Yes, I would B. Yes, I’d love to C. Yes, thanks D. Thank you very much

4. My car is ……………………. yours.

A. more fast and economical than B. more fast and more economical than

C. faster and economical as D. faster and more economical than

5. I __________ to the football match tonight. I am busy.

A. come B. like coming C. am not coming D. am coming

6. Da Lat is very nice. There ________ a lot of things to see and lots of tourists too.

A. is B. are C. have D. has

7. There ______ a big table and some chairs ______ the right _____ the bed.

A. is-on-in B. are-on-of C. are-in-on D. is-to-of

8. My close friend is ready ____________ things with her classmates.

A. share B. to share C. shares D. sharing

9. Tam is very pretty with her __________.

A. brown long hair B. hair long brown C. long brown hair D. brown hair long

10. _________ your teacher often give you homework?

A. Is B. Are C. Do D. Does

11. You____________ pick up flowers in the school garden.

A. must B. mustn’t C. can’t D. should

II. Give the correct form of the verb in the blank

a. My brother likes (12. live) ____________ in the city because the city is more modern and convenient.

b. – What do you usually do at break time, Duy and Phong?

– I play football but my friend Phong (13. not play) ________ football. He (14. read) _________ in the library.

c. It’s cold! The students (15. wear) _______________ warm clothes.

C. READING

I. Read the email, choose the best answer A, B, c or D to the questions below.

From: an@gmail.com

To: nick@gmail.com

Subject: My best friend

Hi Nick,

It’s great to hear from you. I want to tell you about my best friend.

My grandma is my best friend. She’s 68 years old. She lives with our family. She was a maths teacher at a secondary school. She likes getting up early and watering the flowers in our garden, she usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens to me when I’m sad. I love my grandma very much.

What about you? Who’s your best friend?

Please write to me soon.

Bye bye,

An

1. The e-mail is about ……………………………………

A. An’s best friend at school B. An’s grandma C. An’s math teacher D. An’s mom

2. …………………………………… is his grandma’s hobby.

A. Helping An do his homework B. Watering flowers

C. Telling stories D. Listen to music

3. An usually listens to his grandma’s stories in the …………………………

A. morning B. afternoon C. evening D. at noon

4. An likes his grandma best because ……………………………………

A. she lives with his family. B. she gets up early every morning

C. she always listens to him when he’s sad. D. she is a Maths teacher.

 

II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

We live in the suburbs, very far (1)_________ the city and it’s just too quiet! There aren’t (2)___________ shops, and there are certainly (3) ___________ clubs or theaters. (4) ___________ a lot of parks, good schools, and very (5) ___________ crime: nothing ever really happens here. I would really love (6) downtown.

(suburb (n): ngoại thành)

1. A. from B. for C. to D. of

2. A. much B. many C. more D. a lot of

3. A. not B. nothing C. none D. no

4. A. Has B. Having C. There is D. There are

5. A. little B. less C. many D. lots of

6. A. to live B. living C. to living D. a & b

WRITING

I. Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

1. The weather is very awful.

What _____________________________________________________ !

2. Country life isn’t as interesting as city life.

City life is ___________________________________________________

3.Why don’t we go out for a drink now?

How _____________________________________________________?

II. Rearrange the words to make a meaningful sentence.

1. camping/ is/ next/ my/ class/ in/ weekend/ Cuc Phuong forest/ going/.

______________________________________

2. friendly/ because/ don’t/ I/ Joana/ she/ like/ isn’t

_______________________________________

KEYS:

B. PHONETICS

Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

1. C 2. D 3. A

What is the odd one out?

4. A 5. C

C. LEXICO-GRAMMAR

I. Choose the best answer to complete the following sentences

1. C 2. A 3. B 4. D 5. C 6. B

7. D 8. B 9. C 10. D 11. B

II. Give the correct form of the verb in the blank

12. living 13. doesn’t (does not) play 14. reads 15. are wearing

D. READING

I. Read the email, choose the best answer A, B, c or D to the questions below.

1. B 2.B 3.C 4.C

II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

1. A 2. B 3. D 4. D 5. A 6. A

E. WRITING:

1. Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

1. What awful weather!

2. City life is more interesting than country life.

3. How about going out for a drink now?

2. Rearrange the words to make a meaningful sentence.

1. My class is going camping in Cuc Phuong forest next weekend.

2. I don’t like Joana because she isn’t friendly.


 

TEST 2

I. Find the word that has different sound from the others by circling A, B, C or D.

1. A. camp

B. vocabulary

C. villa

D. band

2. A. arms

B. ears

C. eyes

D. lips

3. A. kitchen

B. choir

C. children

D. chair

4. A. oranges

B. places

C. faces

D. lakes

5. A. study

B. club

C. uniform

D. funny

II. Choose the correct answer to complete each sentence by circling A, B, C or D.

1. Which word is different from the others?

A. rubber B. ruler C. compass D. bicycle

2.They are healthy. They do…………………….. everyday.

A. football B. physics C. judo D. breakfast

3.Look! They boys…………football in the schoolyard.

A. playing B. is playing C. are playing D. play

4. My sister……………….. TV every night.

A. watch B. watches C. watching D. is watching

5. My friends want to study in a/an………………………. school because they want to learn English with English speaking teachers there.

A. national B. international C. creative D. boarding

6. Are there three………………in the living room?

A. lamp B. lamps C. a lamp D.an lamp

7.The sink is next……. the fridge.

A. to B. on C. in D. between

8. We live in the mountainous area and we live in a………………. house

A. villa B. town C. stilt D. apartment

9. Mai and Lan……………… a picnic tomorrow.

A. have B. has C. having D. are having

10. Odd one out:

A. sofa B. attic C. bathroom D. kitchen

III. Put the verbs in the right forms.

1. They (do) ___ their school project now.

2. Listen! My students (play) _____the piano in the music room.

3. My mother always (tell) _____me stories before I go to bed.

4. It (not, rain) _____________________ at present.

5. My father (not, go) ______to work by car every day.

6. Quynh (have) _______ Maths, English on Mondays?

IV. Read the passage then answer the questions below.

Hi! I am Vinh. I come from Da Nang, Viet Nam. I like English and I go to English club everyday. My friends like English, too. It is very interesting to learn English. My English teacher is great and funny. She always makes our English lessons new and different. A lot of tourists come to Da Nang every year, so we have more chances to practice our English. This Saturday I am going to Han River with my parents to watch the international firework competition. I hope I am meeting many English people there.

1.Which subject does Vinh like?

………………………………………………………………………………………………

2.Is it interesting to learn English?

………………………………………………………………………………………………

3. Where is Vinh going to this Saturday?

………………………………………………………………………………………………

V. Read the passage then choose the right answer to complete each blank.

Da Lat is nice. It’s cool all year round! There ..(1)… a lot of things to see and lots of tourists, too. There are ten rooms in the Crazy House hotel. They are named ..(2)… different animals. There is a Kangaroo room, an Eagle room, and even an Ant room. I am staying in the Tiger room. It’s called the Tiger room …(3)…..there is a big tiger on the wall.

The Tiger room is ..(4)….the bathroom door and the window. The bed is under the window- but the window is a strange shape. I put my books ..(5)… the shelf. There is a lamp, a wardobe … (6).. a desk. There are clothes on the floor – it’s messy, just like my bedroom at home.

1. A. is

B. are

C. am

D. is not

2. A. after

B. at

C. on

D. in

3. A. but

B. and

C. because

D. with

4. A. next to

B. between

C. behind

D. under

5. A. on

B.in

C. after

D. with

6. A. call

B. and

C. with

D. near

Đáp án

I. Find the word that has different sound from the others by circling A, B, C or D.

1 – C; 2 – D; 3 – B; 4 – D; 5 – C;

II. Choose the correct answer to complete each sentence by circling A, B, C or D.

1 – D; 2 – C; 3 – C; 4 – B; 5 – B;

6 – B; 7 – A; 8 – C; 9 – D; 10 – A;

III. Put the verbs in the right forms.

1 – are doing; 2 – are playing; 3 – tells;

4 – is not raining; 5 – doesn’t go; 6 – Does Quynh have;

IV. Read the passage then answer the questions below.

1 – He likes English.

2 – Yes, it is.

3 – He is going to Han river with his parents.

V. Read the passage then choose the right answer to complete each blank.

1 – B; 2 – A; 3 – C; 4 – B; 5 – A; 6 – B;

 

TEST 3

I. Choose the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. study

B. mum

C. menu

D. subject

2. A. dad

B. start

C. part

D. class

3. A. villas

B. lights

C. clocks

D. caps

4. A. big

B. pick

C. thin

D. write

5. A. like

B. mine

C. things

D. kind

II. Choose the correct answer.

1. The students can ____________ quietly in the school library.

A. do B. go C. have D. study

2. My grandpa often ___________morning exercises.

A. do B. does C. have D. play

3. Is Peter’s room big ____ small?

A. and B. but C. or D. for

4. This ______ my new friend, Phong.

A. be B. am C. are D. is

5. ________ do you go to school? – By bike.

A. How B. Why C. What D. Which

III. Give the correct form of the word in bracket.

1. Look! Hung _______ football now. (play)

2. Phong ________ drinking coke. (like)

3. There ______ many flowers in the garden. (be)

4. _____ you often ______ comic books? (read)

5. Children like ___________ cartoon film. (watch)

IV. Reorder the words to make sentences.

1. do/ get up/ What time/ in the morning/ you/ ?/ ___________________________________

2. school/ at/ every day/ My/ 5 p.m/ finishes/ ./ ___________________________________

3. does/ teacher/ Where/ live/ your/ ? ___________________________________

4. What/ favorite/ your/ kind of/ is/ music/ ? ___________________________________

5. is/ table/ a bag/ There/ the/ on/ ./ ___________________________________

Đáp án

I. Choose the word which has a different sound in the part underlined.

1 – C; 2 – A; 3 – A; 4 – D; 5 – C;

II. Choose the correct answer.

1 – D; 2 – B; 3 – C; 4 – D; 5 – A;

III. Give the correct form of the word in bracket.

1. Look! Hung __is playing_____ football now. (play)

2. Phong ____likes____ drinking coke. (like)

3. There ___are___ many flowers in the garden. (be)

4. ___Do__ you often ___read___ comic books? (read)

5. Children like _______watching____ cartoon film. (watch)

IV. Reorder the words to make sentences.

1 – What time do you get up in the morning?

2 – My school finishes at 5 p.m every day.

3 – Where does your teacher live?

4 – What is your favorite kind of music?

5 – There is a bag on the table.

 

TEST 4

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. neck         B. set         C. begin         D. step

2. A. bean         B. fair         C. care         D. their

3. A. sand         B. swing         C. estimate         D. music

4. A. shoes         B. social         C. bush         D. summer

5. A. played         B. changed         C. reached         D. breathed

II. Find one odd word.

1. A. blossom         B. square         C. bank         D. market

2. A. noisy         B. busy         C. peaceful         D. crowded

3. A. river         B. compass        C. forest         D. mountain

4. A. wonders        B. biscuits         C. cookies         D. cakes

5. A. bay         B. cave         C. waterfall         D. backpack

III. Choose the best option A, B, C or D.

1. I have ________ eggs in the basket.

A. some        B. any        C. little        D. few

2. There are ________ houses in the neighborhood.

A. any        B. much        C. a few        D. a little

3. Does she have ________ new car?

A. a        B. an        C. some        D. much

4. You ________ tidy your desk up after studying.

A. will        B. must        C. mustn’t        D. can’t

5. You ________ light matches in the tent. It can make fire.

A. didn’t        B. doesn’t        C. couldn’t        D. mustn’t

6. You ________ ask for your parents before you go out.

A. should        B. shouldn’t        C. will        D. won’t

7. ________ New Year’s Eve, many Vietnamese people visit pagodas or temples.

A. At         B. On        C. With         D. For

8. Some people believe cats bring bad luck because their cry sounds like the word ________ poverty.

A. for        B. in        C. of        D. to

9. If you read more, your vocabulary will get ________ every day.

A. good        B. well        C. best        D. better

10. The red car is more ________ than the white car.

A. fashion        B. fashionable        C. fashionably        D. fashioner

IV. Read the passage and answer the questions.

Viet Nam’s New Year is known as Tet. Tet lasts three days. Vietnamese people believe that what they do during those days will influence the whole year. As a result, they make every effort to avoid arguments and smile as much as possible. Vietnamese people also believe that the first person to visit their home on New Year’s Day can bring either good or bad luck. Therefore, some people choose the first-footer, who they hope will bring good luck to their family during new year.

1. What is Viet Nam’s New Year called?

________________________________________________

2. How long does Tet in Viet Nam last?

________________________________________________

3. Why do Vietnamese people avoid arguments at Tet?

________________________________________________

4. Do people smile less during Tet?

________________________________________________

5. What is the first-footer?

________________________________________________

6. Why do some people choose the first-footer?

________________________________________________

V. Choose the correct response.

1. I’m so tired.

A. You should go to bed late.

B. You shouldn’t stay up so late.

2. Could you tell me the way to the nearest bank, please?

A. The bank is large and luxurious.

B. Go straight. It’s at the end of the street.

3. Where is Phu Quoc island?

A. It is a natural wonder.

B. It is in Kien Giang province.

4. Let’s go for a picnic this weekend.

A. That’s good idea.

B. I will meet you at 3 p.m.

5. How can I go to Hoi An Ancient Town?

A. You can visit Chua Cau in Hoi An.

B. You can take a bus or a taxi.

6. I wish you happiness and cheers.

A. Thank you very much.

B. You’re welcome.

VI. Complete the second sentence so that it means the same as the first sentence.

1. It is essential that you do more exercises to keep fit.

You must ____________________________________ .

2. It is not good for her to eat so many sweet things.

She shouldn’t  ____________________________________ .

3. My mother is beautiful, but my grandmother is even more beautiful.

My grandmother ____________________________________.

4. We have some bananas on the table.

There are ____________________________________.

5. Is there a sofa in your bedroom?

Do you ____________________________________?

6. How many times a month do you go to pagodas?

How often ____________________________________?

Đáp án:

I.

1. C 2. A 3. D 4. D 5. C

II.

l. A 2. C 3. B 4. A 5. D

III.

l. A 2. C 3. A 4. B 5. D

6. A 7. B 8. C 9. D 10. B

IV.

1. Viet Nam’s New Year is called Tet.

2. Tet in Viet Nam lasts three days.

3. Because they believe the arguments will influence the whole year.

4. No, they smile as much as possible.

5. The first-footer is the first person to visit your home on New Year’s Day.

6. Because they hope that person will bring good luck to their family during new year.

V.

1. B 2. B 3. B 4. A 5. B 6. A

VI.

1. You must do more exercises to keep fit.

2. She shouldn’t eat so many sweet things.

3. My grandmother is even more beautiful than my mother.

4. There are some bananas on the table.

5. Do you have a sofa in your bedroom?

6. How often do you go to pagodas?

 

TEST 5

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. deer         B. see         C. teen         D. sheep

2. A. picture         B. slide         C. chick         D. ship

3. A. nut         B. tall         C. beauty        D. protection

4. A. procedure         B. read         C. date         D. address

5. A. church         B. watch         C. cheese        D. chemistry

II. Find one odd word.

1. A. scissors         B. champagne         C. plaster         D. suncream

2. A. pagoda         B. desert         C. temple         D. church

3. A. visit         B. wish         C. cheer         D. flower

4. A. food         B. fruits         C. family         D. drinks

5. A. post office         B. go straight          C. turn right          D. cross the road

III. Choose the best option A, B, C or D.

1. Put ________ salt in this soup.

A. few         B. many         C. a little         D. a few

2. My sister has ________ apple every day.

A. a few        B. any        C. an        D. a

3. We don’t have ________ water to drink.

A. little        B. much        C. some        D. many

4. He ________ lose weight because he is getting too fat.

A. shouldn’t        B. won’t        C. mustn’t        D. must

5. We ________ wear uniforms on Mondays. It’s our company’s regulation.

A. can        B. will        C. must        D. should

6. That man ________ smoke so much.

A. isn’t        B. hasn’t        C. couldn’t        D. shouldn’t

7. Mary ________ learn some Vietnamese if she wants to live in Viet Nam.

A. can’t         B. shouldn’t         C. should         D. could

8. We often visit our relatives and friends ________ Tet.

A. at        B. on        C. with        D. about

9. My house is much ________ than your house.

A. old        B. older        C. the old        D. oldest

10. The traffic in the city is more ________ than the traffic in the countryside.

A. crowd         B. crowds         C. crowded         D. crowding

IV. Complete the conversation with the words from the box.

Tet

relatives

happiness

interesting

pray

cook

celebrate

usually

Mai:        Next week is our Tet holiday.

Lisa:         What is (1) ________?

Mai:        It’s the time when Vietnamese people (2) ________ the beginning of spring.

Lisa:         What do you (3) ________ do at Tet?

Mai:        Well, we (4) ________ a lot of traditional food and visit our (5) ________ and friends.

Lisa:         Anything else?

Mai:        We go to pagodas to (6) ________ for a year full of (7) ________ and safe.

Lisa:         Oh, that sounds really (8) ________.

V. Read the passage and choose the best option A, B, C or D.

Viet Nam is in the South-East Asia. It has (1) ________ of beautiful mountains, rivers and beaches. (2) ________ are two long (3) ________ in Viet Nam: the Red River in the north and the Mekong River in the (4) ________. The Mekong River is the (5) ________ river in the South-East Asia and of course it is longer (6) ________ the Red River. The Mekong River starts in Tibet and (7) ________ to the East Sea. Fansipan is the (8) ________ mountain in Viet Nam. It is 3,143 meters (9) ________. Viet Nam also has many nice (10) ________ such as Tra Co, Sam Son, Nha Trang and Vung Tau.

1. A. many         B. a lot         C. much         D. a little

2. A. They         B. Those         C. These         D. There

3. A. mountains         B. caves         C. rivers         D. forests

4. A. southern         B. south         C. southerner         D. both A & B

5. A. long         B. longer         C. longest         D. most longest

6. A. then         B. thus         C. that         D. than

7. A. flowing         B. flowed         C. flows         D. flow

8. A. higher         B. highest         C. both A&B         D. high

9. A. high         B. height         C. heighten         D. both B & C

10. A. beaches          B. buildings          C. parks         D. hills

VI. Reorder the words and phrases to make sentences.

1. think/ I/ Nga/ a/ cook/ will/ potential/ be/ in the future/.

_______________________________________________________

2. you/ on time/ get up/ should/ the/ alarm clock/ set/ to/.

_______________________________________________________

3. in/ is/ Sa Pa/ Viet Nam/ the north/ of/ ?

_______________________________________________________

4. many/ you/ can/ join/ activities/ exciting/ the festival/ during/.

_______________________________________________________

5. Fan Si Pan/ the trip/ to/ is/ experience/ an/ unforgettable/.

_______________________________________________________

6. of/ people/ thousands/ Ha Long Bay/ visit/ every year/.

_______________________________________________________

Đáp án:

I.

l. A 2. B 3. D 4. A 5. D

II.

l. B 2. B 3. D 4. C 5. A

III.

1. C 2. C 3. B 4. D 5. C

6. D 7. C 8. A 9. B 10. C

IV.

1. Tet 2. celebrate 3. usually 4. cook

5. relatives 6. pray 7. happiness 8. interesting

V.

1. B 2. D 3. C 4. B 5. C

6. D 7. C 8. B 9. A 10. A

VI.

1. I think Nga will be a potential cook in the future.

2. You should set the alarm clock to get up on time.

3. Is Sa Pa in the north of Viet Nam?

4. You can join many exciting activities during the festival.

5. The trip to Fan Si Pan is an unforgettable experience.

6. Thousands of people visit Ha Long Bay every year.

 

TEST 2 – Full Name: ………………………………………..

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. picture

B. question

C. furniture

D. celebration

2. A. bookcase

B. waterfall

C. behave

D. game

3. A. think

B. without

C. theatre

D. tooth

4. A. food

B. took

C. good

D. cook

5. A. forest

B. cats

C. visit

D. speak

II. Choose the correct answer A, B, C or D to complete the sentences

1. “……………do you visit your hometown?” – “Once every two or three months”.

A. How long          B. How far             C. How often         D. How much

2. The new instructor at the gym is excellent. He is very …………………with us.

A. confident           B. patient               C. positive             D. careful

3. My sister ……………speak 3 languages fluently.

A. can                     B. should               C. must                  D. would

4. I don’t feel good. I ……………….   home from school tomorrow.

A. am staying         B. stay                    C. stayed                D. have stayed

5. ……………….the first turning on the left. The bank is on your right.

A. Give                  B. Take                  C. Have                  D. Do

6. My laptop is …………………………..than his.

A. modern              B. morderner          C. more modern     D. most modern

7. We often ………………………..the furniture before Tet.

A. hang                  B. watch                 C. plant                  D. clean

8. You’ve got a toothache. You shouldn’t ………………….

A. go out with friends                B. play cards all night

C. eat a lot of sweets                  D. behave well

9. My mother is …………………………………………in my family.

A. the shorter                   B. the shorter than

C. the shortest                  D. the short

10. Before Tet, people often give ………………………to show their love and respect.

A. fireworks           B. plants                 C. food                   D. presents

III. Read the following passage and answer the questions.

Hi. I’m Mary. I have lots of friends and we learn many subjects at school. In the morning, I have lessons from seven thirty to eleven. At break time, I often play badminton with my friends or chat. In the afternoon, I often read books in the library. After dinner, I watch TV and do my homework. I usually go to bed at 10. I always get up early in the morning so I never go to school late.

1. What time do Mary’s lessons finish? 

->……………………………………………………………

2. What does she often do in the afternoon? 

-> ……………………………………………………….

3. Does she usually go to bed at 10.30? 

->……………………………… ………………………….

4. Why does she never go to school late? 

-> …………………………………………………………..

5. What time do Mary’s lessons start? 

->………………………………………………………………..

IV. Rewrite these sentences so that it has the same meaning as the root ones.

1. My mother is younger than my father. 

-> My father …………………………………………………………

2. Does your neighbourhood have a library? 

-> Is there………………………………………….?

3. Minh’s house is near the supermarket. 

-> Minh’s house isn’t …………………………………

4. Unit one is more difficult than Unit two. 

-> Unit two is ……….………………………………

5. My mother is shorter than my father.

-> My father ………………………………………………………..

V. Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the Verbs.

1. They often (visit)________their parents in the holidays.

2. We (speak) ________ French at the moment.

3. I (watch) _______TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go)______to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride)_________ a horse.

6. We (play)_________tennis now.

7. Minh sometimes (practice)_________the guitar in his room.

8.________you (like)________ chocolate ice cream?

9. I really (like)________ cooking.

10. Hung can’t answer the phone because he (take) ______________a shower.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *